1092
Esztergom Connection
-
Jajj, hát az semmi akkor :) -
Cat 02 #90 2 ofő és go home :) -
De ha jól tudom, akkor csak évnyitó lesz, nem? Vagy utána már lesz rendes suli is? Kitartást.......:) -
Cat 02 #88 jókor :) -
ááá hnap suli
Most tudtam meg
-
Cat 02 #86 én még mindig :D Pénteken kezdődik a suli xDD -
-
Dobó Katalin Gimnázium a hivatalos neve :) Csak a reklám miatt :D -
Dóbóba jártam........Végre múlt időben beszélhetek róla :D -
tehát augusztus 26 án lan party További infok itt -
:) nemtudom... 3-4 éve jártunk oda, el is vertük őket :), emléxem hogy milyen csúnyán néztek utánna ránk, hatalmas volt :DDDD -
F1re #80 lol en akkor jatszotam neten cs 1.5-be TKO klan neven amikor ideges voltam es csak TKzni fel mentem haverokal :D hogy csak igy veleteln headen lottem aszt el forduzltam meg hasonlo :D
-
HUmanEmber41st #79 Míg nem volt Battlefield, én is toltam a C.S.-t még botok ellen is itthon ( nem volt még ADSL sem) és voltam egypárszor Tokodon is.. Tényleg megvan még a TKO klán? ( Tokodi Kivégző Osztag :) vagy Tüzelő és Kenőolaj Osztály :) :) ) -
okés felévettelek Msn re!! -
F1re #77 engem erdekel a lan irok privit -
Mindig igyvan, azt végén 12kor már 90%a Cszik :))))) ( tapasztalat ) -
azt toljuk aki amit hoz és akar tolni de főképp 1.6 igen -
HUmanEmber41st #74 Nekem csakis kizárólag a helye ami furcsa. Egy szökőkútnak sztem valahol a tér közepén kell lennie nem? Nem egy autóbejárat előtt..
-
HUmanEmber41st #73 Vajon mennyien fogják tolni a BF2-t Tokodon??????
Ott mindenki csak a C.S. 1.6-tal tolja..:)
Csakis ezért nem megyek LANra.. -
Haleee!!! Hétvégén LAN PARTY!!!
Counter Strike 1.6, Call Of Duty2, Battlefield 2
Ha érdekel lenne kedved eljönni és egy jót játszani jelentkezz!!!
Beugró: 500 Ft, Helyszín: Tokod-Üveggyár!
Várható létszám 30-40 fő! További részletekért érdeklődj!
-
F1re #71 na vegre remelem cool lessz -
Majd kiderül:) még csak helyét láttam 1 hete... szép lesz az, persze mindebe bele lehet kötni... -
HUmanEmber41st #69 Há' csátok magyarok!
Ezt nem gondoltátok volna mi?
( már hogy én is itt lakozok:)
A Széchenyi-teret október 1-re ígérik :)
A szökőkút helyét szerintem egy kissé el(szabták)mérték..
( MInt ahogy Hofi énekelte:
"Ha elszabtuk , hát elszabtuk,
Utólag már szabhatjuk.. :)" -
F1re #68 bisztos -
sztem ősszekeversz vkivel a motoromat nem raktam ki iwiw re:) -
F1re #66 lattam van neked is iwiwed tied a moci a kepen ? -
F1re #65 en kevesbe
-
majd kiváncsi leszek kilesz az ofőd :)) -
F1re #63 en meg most mek 1.be oda | amugy nekem T-online a netem es mar alig varom hogy atmennyek masikhoz -
én meg most leek harmadikos!! -
Bottyán, Mérnökaszisztensi, most leszek végzős. ( 14. ) -
Augusztus 18.
15:00
Ehingeni Nagyzenekar
Fúvós térzene
16:00
Igricek
„Ah, hol vagy magyaroknak tündöklő csillaga”
Szent István király
Szárnyas Szabadtéri tárlat
17:30
Tűzkarikák
a Tücsök modern táncegyüttes Lengyelországból
19:30
Lattmann Béla Quartett
Bontovics Kati
Jazztergom záró gála
Szakcsi Lakatos Béla
Jazztergom záró gála – Kossuth-díjas zongoraművész fellépése
22:00
Ghymes
Világzene a Kárpát-medencében
23:30
Just in Time
Augusztus 19.
Ehingeni Nagyzenekar
Fúvós Térzene
Bóbita
Mese mese mátka
17:00
Tálea: reneszánsz világzene
Öt órai muzsika
18:00
Gnezno-i Tánccsoport
Lengyel viselete néptánc
Besenyő Blues Band
20:00
Tűzijáték-hajó: Hot Jazz Band
Állóhelyes tánc-party
20:30
Damaszkusz
21:45
Tűzijáték a Dunán
22:00
Utcabál a Madarak zenekarral
Augusztus 20.
10:00
Szerényi quartett
„A magyarok symphoniája”
11:00
Gnezno-i Tánccsoport
Lengyel viselete néptánc
12:00
Vaddisznóragu Bakócz érsek úr kedvére
Bencze Laci konyhája
13:00
Aranysólyom lovagrend
Lovagi torna
14:00
Ünnepélyes középkori felvonulás
Fresco Bello
Zászlódobálók
Megyersarja Lovas Egyesület
Honfoglaláskori Harci Játék
17:00
Csillagszemű Táncegyüttes
Honfoglalás
18:00
Fuszulyka mesejátszókör
Csodaszarvas legendája
19:00
Malek Andrea és Zenekara
-
Augusztus 18-án, pénteken az Aquasziget Élményfürdő külső strand területén Beach Fever Party lesz.
Fellépők: Max Damond, Adam T., Évy D., Rol Masson, lossis live guitar, Erotic Show by Tantra.
Elővételi jegy a 06-20-390-4586-os telefonszámon 1200 Ft-ért vásárolható, a helyszíni jegy 1600 Ft. Kezdés: augusztus 18. péntek 22 óra
Ibizai hangulat az esztergomi Aquaszigeten
-
Nemzetközi lemezlovas sztárok Esztergomban
Ma éjszaka Beach Fever Party-val várja az Aquasziget a közönséget
Ilyen még nem volt Esztergomban, ezt nyugodtan állíthatjuk. A tavaly novemberben átadott élményfürdőben hónapról hónapra egyre szélesebb programajánlattal várják a látogatókat. Eddig azonban az éjszakai programok szinte csak a belső zárt térben zajlottak. Ma éjszaka tíz órától mediterrán hangulatú party-t rendeznek a fürdő külső hullámmedencéinél, ahol hamisítatlan latinos hangulat, minőségi italok, és öt nemzetközi szintű lemezlovas gondoskodik a jó hangulatról.
-
Sulim :P -
:D én tuti nem :P csak érdekesség:P -
Cat 02 #55 szted ezt ki olvassa el ?:)
Dobo -
A török Esztergomban (1543-1683)
Szulejmán győzelmi táblája a Vízivárosban, 15431543-ban Esztergomot kétezer gyalogos védelmezte, köztük olaszok, spanyolok és németek. A várat bevehetetlennek tartották, őrsége eleinte hősiesen harcolt, de alig több mint egy hét után tárgyalásokat kezdett, és a várat átadta az ellenségnek. Ferdinánd parancsára Esztergom vezetőit börtönbe vetették, de hosszabb fogság után ítélet nélkül elengedték őket. Miután Esztergomot 1543-ban elfoglalta a török, az Oszmán Birodalom végvára, és egy több megyényi területre kiterjedő török szandzsák központja lett. Fontos szerepet játszott Buda védelmében, összekötő kapocs volt a Dunántúl és Felvidék között, ellenőrizte a Dunát. 1544-ben a szultán hat magyar lelkészt rendelt a városba, hogy gondoskodjanak a megmaradt hívőkről. Esztergom török uralma idején folyamatos harcoknak, ostromoknak volt kitéve, amit megsínylett a város és lakossága is. A királyváros nagy része elpusztult, bár a száznegyven évnyi török uralomnak ma is vannak fellehető jelei építészetében. A törökök főleg a várat építették, erősítették, de emellett jelentős új épületeket, dzsámikat, mecseteket, minareteket, kupolás fürdőket is emeltek. A törökök 1587-re hidat is építettek a Dunára, ami a készülő erődrendszer része lett. Az erődrendszert 1594-re építették ki. Hasznosították az esztergomi artézi források vizét, mert a mohamedán vallási előírások által megkövetelt rituális mosdások mellett a fürdésnek is nagy fontosságot tulajdonítottak. Esztergomban, a Várhegy alatti Vízivárosban több török-kori fürdő maradványait tárták fel. Míg Esztergom török kézen volt, a vármegye székhelye Érsekújvár lett, és a püspöki székhely Nagyszombatra költözött. 1594 április elején összegyűltek a magyar hadak Esztergom visszafoglalására. Május 7-ére Mátyás főherceg serege körülzárta a várost mintegy 35 ezer katonával, réseket lőttek a várfalon, és 14-étől folyamatosan rohamozták a várat. 19-én 800 fős magyar és német csapat indult rohamra köztük Balassi Bálint. A költő mindkét lábát elvitte egy ágyúgolyó, és 30-án a borbélyok hanyagsága miatt vérmérgezésben meghalt. 29-én a felmentő török sereg közeledtére, 56 napi ostrom után elvonultak a magyarok. A pápa ezek után pénzt és katonát ajánlott az ostrom folytatásához.
-
Melyik schoolba jártok? -
Cat 02 #52 őő invitel ^^