26
-
Piel #26 A fotósnak mondott embereknek meg kellene tanulni fotózni! Fényt, alanyt megfelelően beállítani. Manapság annyian fényképeznek, és elhitetik az emberekkel, hogy ez a művészet! Igen a fotózás az művészet, de nem az amit manapság művelnek ezekkel a csupa intelligens fényképezőgéppel, no meg számítógéppel. Szerintem nem az lesz az igazi fotós aki meg tudja venni a méregdrága fényképezőgépet és objektívet, hanem az aki "érzi" a megfelelő pillanatot, és el tudja kapni. A csodamasinákkal fényképezünk 10-et, 100-at és a nagy számok törvénye alapján úgyis lesz benne pár jó kép. No ezt el tudjuk adni. Ha el tudjuk adni már jó fotósok leszünk?
Lassan a képekről eltűnik a lényeg! Az ember! A világ nem csak szép és jó! Persze mindenki szeretne szebbnek látszani, de mire jó ha becsapjuk ezzel egymást. A csontsovány manökenek elhitetik a tinikkel, hogy ez a trendi. Azután meg viheti a mentő a szerencsétlent, hogy kicsit feltáplálják infúzióval, mert már enni is képtelen! Pedig a fiuk sokszor jobban örülnek a gömbölyűbb formáknak. -
Genin #25 "A program kifejlesztéséhez az izraeli mérnökök tesztszemélyek segítségét vették igénybe, nekik kellett elbírálni 200 portréfotót. A kutatók ezután elemezték a képeken látható jellegzetességeket, és azt, hogy vajon miért ezeket találták a legvonzóbbnak. A vizsgálatból az derült ki, hogy az arc bizonyos részeinek egymáshoz való távolsága és szimmetriája jelentősen meghatározta, hogy egy arcot szépnek találtak-e a nézők, vagy sem."
még jó, hogy tanultam matekon az aranymetszésről. nem kell megnéznem 200 fotót és kikérnem kutatók tanácsát, hogy tudjam mi a szép :) -
Sith #24 Igazából nem láttam leirva a cikkben hogy melyik a javtott kép a bal vagy a jobb oldali :) -
metaljesus #23 én az eredeti honlapról beszélek, a vörös hajú nőről egyébként. mintha egy teljesen másik fotó lenne a kép, nem csak egy átalakított változat. -
Neerpelt #22 Szerintem pont fordítva. A kancsalból csinált normálisat. De a legfeltünőbb az arc karcsúsítása. -
AbyssLord #21 Kiváncsi lennék mit kezdene a progi egy oldalra döntött fejjel. Vajon azt is egy normálisan álló fejhez próbálná szimmetrizálni? -
#20 Na most attól lesz a második kép megnyerőbb (ha jobban megnézitek), hogy a lefelé görbülő szájat kicsit felfelé görbülővé teszi, és egy morc embernél persze hogy megnyerőbb, egy normális ember.
Ennyi a titka ennek a "csodaprogramnak" -
juniorjb #19 Lehet hogy az arcot "relatív" javítja (a nőknél még pozitívnak is mondható, de a férfiaknál ..., szinte Frankeinstein is megirigyelhetné, -node alany is kell hozzá olyan). Szóval ha összegezzük pozitív a progi, CSAK nekem egy dolog nem tetszik. A SZEM.
Senkinek nincs a tekintetében semmi, olyan mintha nem is élnének, szal nekem az nem tetszik. -
bunny #18 Jópofa ez a program, egyébként hasonló módosításokat egy fotógráfus is el tud érni. Nem véletlen van az, hogy egy profi portréfotós, stúdióban még photoshop nélkül is lényegesen vonzóbb képet készít az emberről, mint ha a haver lefotóz - akár ugyanolyan géppel.
Ne felejtsük el, a fotózás egy szakma és művészet!
A program amúgy nem bonyolult, az el is egyszerű ennek ellenére marha jó, hogy valaki összeszedte és programot csinált belőle. Szvsz meg fog ez jelenni pluginként :) -
dez #17 Alul mondod a kis képeket, a cikkben? Az egy másik nő. :P -
dez #16 (...pedig mintha az egyik füle lejjebb lenne. :P) -
dez #15 Poénos a srác, a "before" és az "after" kép is az ő eredeti fotója, csak az utóbbin csukottabb a szája. Ja, a férfiak képét úgy átalakítja, mintha másik emberről lenne szó, de szebb nem lesz... :D
itt -
wanek #14 Elég egyszerű dolgokkal dolgozik a program. Próbál szimmetrizálni, homlokot magasítani (időnként előnytelenül), és "szögletesebb" fejet kialakítani. Gagyi. -
wanek #13 Még csak nem is hasonlít rá (na jó, talán egy picit mégis). Ekkora változáshoz inkább egy plasztikai sebészt kell felkérni, és az legalább maradandót alkot. Címlapra nem az olyan rémrondák közül válogatnak, van így is éppen elég természetesen szép nő. Magáncélra meg minek, az első személyes találkozásnál jön a hideg zuhany, nem éri meg... -
metaljesus #12 viszont a többi kép között például a második csajt nagyon durván átalakította. szerintem ezzel sok időt takaríthatnak meg majd azok akik ilyennel foglalkoznak -
wanek #11 Viszont igazodik az ottani szépségideálhoz, mert a bajuszkát nem tüntette el :) -
wanek #10 jav: "Csak ezek mindig "feltalálják" azt, amit már mások régen"
Csak ezek mindig "feltalálják" azt, amit már mások régen, és azt kellő haszonnal el is adják. -
Praetor #9 Már nem azért, de ez a program kicsit félresikerült. A mintaképen látszik, hogy kancsallá varázsolja az alanyt... -
wanek #8 Hát igen, ez nem új találmány. Van több ilyen is. Csak ezek mindig "feltalálják" azt, amit már mások régen. A kissé távolabb élő testvéreik is ezt az utat követik. Ugye ismerős? (ms) -
#7 Mellesleg, kb 8-10 eve lattam egy programot ami valami hasonlot csinalt portrefotokkal. -
#6 Itt Angliaban valosagos divatta valt, hogy - korrekcio nelkul - atlagembereket tesznek ki prospektusokon illisztraciokhoz vagy ujsagokon, stb. Szerintem is ennek ez lenne a modja, az illuziok becsapjak az embereket es egy nonek sem kell feltetlenul szepnek lennie, tobbre megy egy oszinte mosollyal. :-) -
wanek #5 "A tel-avivi kutató által kifejlesztett, a Siggraph 2006-on bemutatott program egyelőre még nem tölthető le." - volt már arról a tájékról nemegy kamu bejelentés... Ha viszont mégis igaz, akkor:
- nem is lesz letölthető, mert szinte biztos, hogy fizetős lesz
- a profik továbbra is az eddigi eljárásaikat fogják használni, nem pedig egy ilyen himihumit. Ahogy elnézem a példaképet, az nem csinált mást, mint az arcot szimmetrizálta. De ezt bármilyen jobb képkezelő progi meg tudja csinálni.
-
Szefmester #4 csak mert rólam még nem sikerült egy értelmes képet sem csinálni :P -
Szefmester #3 naggyon dúrva.... ide vele... vajon férfiakal hogy boldogul? -
#2 ..es a szemelyes utkozesre egy szal rozsaval meg egy hanyos zacskoval mesz...ki tudja mire lesz szukseged! -
Cat #1 már előre borítékolható, hogy a társkeresőkbe feltöltött képek mindegyikén át fog menni egy ilyen szoftver.