27
  • Inquisitor
    #27
    Úgy tudtam kanadában épült nem annyira régen (nem 60 éve) ilyen reaktor, és picit drágább, de nem sz*r a hatásfoka, és véletlen se Csernobili szintű a műszaki felépítése.
  • bvalek2
    #26
    Ezt mégis mire alapozod? Talán olvasd el amit az iráni elnök írt, aztán olvasd el amit én írtam, és akkor nem lesz a hozzászólásod egy ilyen sablonos butaság. Feltételeztem egy szóval is, hogy biztos igaza van? Abból tudok kiindulni, amit ott leírtak, a szöveget véleményeztem, nem a tetteit.

    "Jó, elismerem, hazudhat, nem kell neki elhinni"

    Sőt, amint látod külön kiemeltem a lehetőségét, hogy csak propagandacélból írta az amit írt. Tudod, itt úgy szokás, hogy előbb olvas, aztán hozzászól...
  • NeoMaN
    #25
    Őőőő, Te elhiszed amit egy politikus, ír, mond stb.??
    :)))))))
    Nemsemmi.
  • bvalek2
    #24
    Paksi reaktorok is dúsított uránnal üzemelnek. A Fletóról gondolom nem feltételezed hogy atomfegyvert gyárt?
  • bvalek2
    #23
    Lehet dúsítás nélkül reaktort építeni, csak nem érdemes. Iszonyú drága, rengeteg nehézvíz kell hozzá, vagy grafit, de akkor olyan lesz mint a csernobili. A hatékonysága pedig a nulla közelében mozog. 60 éve nem divat... Őskorba ne küldjük vissza őket?
  • Inquisitor
    #22
    Azért nem ártan ha valaki szólna az irániaknak, mielött kitör a harmadik világháború, hogy ha tényleg nem akarnak atomfegyvert, akkor kérdezzék már meg a kanadaiaktól, hogy kell dúsított urán NÉLKÜLI reaktort építeni ...
  • NEXUS6
    #21
    Egyrészt ő is csak politikus. Másrészt ő is politikus, sőt egy jelentős ország vezetője.

    Amikor az amcsi rendőrök tárgyalnak, az utolsó alkoholista trógerral is aki miközben kirabolta a helyi postát fogjul ejtette a benn levő nyugdíjasokat, ehhez képest látványosan elutasítani egy ország megválasztott politikusát és ezáltal milliók életével játszani, nos ez elég nagy bunkóság.
    Bár inkább csak sima, eccerű butaság.

    Szerintem.
  • bvalek2
    #20
    Bocs, nem ebben a hírben volt, de nemrég nagy port kavart az iráni elnök állitólagos holokauszt-tagadása. A foci VB idején történt, a németek még azt is megcsinálták, hogy kijelentették, hogy az iráni elnök nem szalonképes vendég (ha továbbjutott volna a válogatottjuk, ellátogatott volna a VB-re). Őrület, nem? Hát, akkor kik irtották a zsidókat, az irániak, vagy a németek? Kussoltak volna ahelyett, hogy másra kenik a ....ukat.
  • Ronny
    #19
    "Az is kiderült végre, hogy nem, Mahmud NEM tagadta a holokausztot! Ő csak azt kifogásolta, hogy miért csak a 6 millió holokausztáldozattal foglalkoznak, amikor a második világháborúban sokkal több ember is meghalt"

    Ez hol van?
  • wanek
    #18
    A fűtőanyag is jó üzlet, ezért nem akarják engedni nekik, hogy uránt dúsítsanak.
    Milyen érdekes, hogy azok az országok vannak legjobban felháborodva az esetleges atomfegyveren, akiknek már van... nevetséges.
  • bvalek2
    #17
    Nocsak, hol vannak a többiek? Talán már az összes többi fórumozót lekapcsolta a Moszad Talán már értem is jönnek...

    Jé, miért lóg az a kommandós az ablakban? Áááááá.....

  • bvalek2
    #16
    Ami pedig a többi bloggert illeti, korábban már hozzászóltam egy ilyen témához. Szerintem az elnyomott bloggerek meséje amerikai propaganda. Csak egy dolog biztos: Amerika elnyomja a saját bloggereit, a katonasággal és a háborúval kapcsolatos oldalakat cenzúrázzák, és betiltják, erről több hír volt már itt.
  • bvalek2
    #15
    Megnéztem a blogot, hát én nem találom a többi bejegyzést. De azért szavaztam a kérdésről a világháborúval kapcsolatban, nem árulom el hogyan... ;) Viszont van link az iráni elnöki hivatal honlapjára, és ott angolul is fent van, hogy mivel foglalkozik mostanában.

    Nemrég több országnak is volt nemzeti ünnepe, Mahmud mindegyiknek küldött üdvözletet, és jókívánságokat, svédeknek, indonézeknek, olaszoknak, etiópoknak, de minden ideológia nélkül, még Fidel Castrónak is jó egészséget kívánt (Mahmud vallásos, Fidel ateista!). Kiváncsi vagyok, nekünk küld-e 20.-án üzenetet :) Most éppen járja az országot, mert a kormányprogramot közelebb akarja hozni az emberekhez. A legtöbb megszólalása a közigazgatási reformal kapcsolatos, és szerinte a helyi szervek, és önkormányzatok a letéteményesei az iráni alkotmánynak. Ők jobban oda tudnak figyelni a helyi problémákra, és segítik a hatalom decentralizálását, mert akkor a kormánynak nem kell minden helyi ügybe belefolynia (ez igazás demokrata hozzáállás egy szabadon választott vezető részéről).

    Megvan a véleménye az oktatásról is, szerinte két területen kell fejleszteni, az egyik az iszlám szellemiség, mert ez erősíti a nemzeti öntudatot, a másik pedig a természettudományok oktatása. Szerinte a régi, amerikabarát iráni rezsim elnyomta a technikai fejlődést, neki viszont az az érdeke, hogy az iráni fiatalok megismerkedjenek a modern technikával, és műveltek legyenek. Mivel (fizika) tanár szakon végeztem, nekem külön tetszik, hogy Mahmud nem szereti a jegyekkel és vizsgákkal történő tudásfelmérést, szerinte a túl sok vizsga fölösleges stresszt okoz a tanulóknak, és nem méri hitelesen a tudásukat, finomítani kell a rendszeren. Nekünk az egyetemen is ezt tanították, hogy ez a hű-de modern módszer, látszik hogy ő is pedagógus...

    Az is kiderült végre, hogy nem, Mahmud NEM tagadta a holokausztot! Ő csak azt kifogásolta, hogy miért csak a 6 millió holokausztáldozattal foglalkoznak, amikor a második világháborúban sokkal több ember is meghalt? Pédául Iránban is megölt pár ember a brit és szovjet megszálló erő, pedig Perzsia akkor semleges állam volt. És amikor azt mondta, hogy a 6 milliós szám nem bizonyított, sajnos igaza volt, ez csak becslés, mert a nácik nem csak az embereket égették el, hanem az okmányaikat is, hogy ne lehessen később megállapítani, hogy mennyi embert mészároltak le. Sok zsidó család tűnt el ismeretlenül a történelemből, mert a nácik az anyakönyvi kivonatokat is megsemmisítették. Továbbá ő a zsidó, keresztény, és muzulmán áldozatokat egyformán sajnálatosnak tartja, szerinte helytelen egyiket, vagy másikat kiragadni. Ennyire elferdítette a média amit mondott...

    "Jóságos mosolya van...", hát minden képen vigyorog, annyi szent :) Végülis fiatalember, és nem az a mélabús fajta... Ha jól megnézitek a képeket, a fotósok vigyáznak hogy kivel fényképezik le, mert Mahmud az iráni kormány legalacsonyabb tagja :) Azon a képen, ahol imádkoznak a mecsetben, különösen feltűnő hogy milyen kicsi. A feleségem szerint egészen jókű lenne, ha megborotválkozna...

    Ami pedig az atomfegyvereket illeti, Amerika lerombolta Irakot atomfegyver ürügyén, és nem volt ott semmi. Ez ártott a szavahihetőségüknek, könnyen lehet, hogy Iránban sincs semmi. Mahmud szerint nekik békés célból kellenek a reaktorok. Jó, elismerem, hazudhat, nem kell neki elhinni, de az biztos, hogy az olaj előbb-utóbb elfogy, és akkor mindenki kénytelen lesz atomerőműveket építeni. Azok az országok, akik most elkezdik, ez stratégiai befektetés. Szóval lehet, hogy csak gondol az országa jövőjére, a magyar kormánnyal ellentétben...
  • wanek
    #14
    "Mindíg amerika a rossz" - igen, de erről csak ők maguk tehetnek.
    "Nem szeretem bush-t mert szerintem hitler mentalitását kicsit kezdi felvenni" - bokorgyuri egy idióta, Hitlerrel összehasonlítani értelmetlen. Hitler mellett fel lehet hozni pozitív dolgokat is, bokorgyuri mellett semmi jót, csak rosszat.
    Ha már a terrorizmust is szóba hoztad, említsük meg meg a két legnagyobb terrorista államot: usa és izrael.
  • djukel
    #13
    Olyan jóságos mosolya van ennek az embernek.
  • sathinel
    #12
    Mindíg amerika a rossz..... Nem szeretem bush-t mert szerintem hitler mentalitását kicsit kezdi felvenni, de ez az ember ha atomfegyvert készít, elég érdekes lessz a világ. Anglia spanyolország nincs messze főleg hogy rajtunk is átmentek a teroristák ha jól tudom. Ha csak a kormányok vagy hadsereg ellen csinálnák semmi gond de civilek? gyerekek? azán meg mutatják hogy nálluk mennyi gyerek hal meg egy bombázásban? Egyik felet sem szeretem de legyen a kisebbik rossz.
  • NEXUS6
    #11
    Az a gáz, hogy ez a csákó is az amcsik érdekeit szolgálja, még egy/két poént elereszt és már kapja is a nyakába az ország a légicsapást, ha van atomja ha nincs.

    A multkor volt egy cikk az irániak blogjairól, már amelyik még tud ilyet csinálni. Szal, ők is a halálba kívánják az egész szitut, és eggyesek szerint csak azért kakaskodik a hős vezérük is az amcsikkal, mert neki se jöttek be a választási ígéretek és el kell terelni a népek figyelmét.

    (Amúgy érdekes módon 2001. 09. 11.-i hét elején még mit gondoltok mi volt a fő hír amcsiban?:
    Egyre erősebb a gyanu, hogy Bush nem legálisan elnöke az országnak. Szal nagyon is jókor jöttek az Oszmáék)
  • Inquisitor
    #10
    "Az elnök kitér gyermekkorára is, mondván már fiatalon is gyűlölte, hogy a sah az amerikaikkal ápolt jó kapcsolatokat és ezért vakon követte Khomeini ajatollahot"

    Pár napja volt a Spektrumon egy a közel-kelet történelmével foglalkozó műsor. Hát azok alapjána fentieket nem csodálom. A második világháború után a brittek azon trükköztek határvonal huzigálás és mini arab államok létrehozásával, hogy ha gyengül a befolyásuk a térségben, akkor egymásnak ugrasszák az arcokat. Pedig akkor még sok ország jóban volt velük, lásd a sah esetét. A tervük bevált, más tészta, hogy az amcsik ugasztanak össze népeket, ha be akarják szabályozni az olajárakat ...
  • Macc
    #9
    Wanek megelozott: nem tudom miert hiszik el egyesek, hogy a politikusok irjak a blogjaikat. Biztos van ra idejuk vagy kedvuk. Ez csupan az arculat, vagy az informacioaramoltatas egyik fontos resze es kesz.
  • Morden23
    #8
    És még annyira nem is szokásos. Ez például érdekes is lehet, nem úgy, mint a legtöbb blogos hír, ami arról ír, hogy valamelyik ócskaságot megint felkraolta valamilyen multicég.
  • echo
    #7
    Na jó akkor most egy ilyen szöveget, én is beírok, minden cikkhez, ami nem érdekel :)
    Ébredj ez egy újság nem kell, mindent elolvasni, csak ami érdekel. Ha meg nem érdekel és mégis ráklikkelsz, sőt írsz is a fórumába csak azt éred el, hogy még gyakrabban lesz ilyen :)
  • Cat #6
    magvas gondolat :) szóval van hetente száz+ hír, abból 1% blogokkal foglalkozik - a blogszféra akkora, annyiran irják, olvassák, hogy jóval többet érdemelne.
  • Egerwin
    #5
    na megvan a szokásos heti bloghír
    (de már azért tényleg uncsi, hogy minden héten van egy blogos cikk, meg egy youtube-os)
  • wanek
    #4
    Valószínűleg nem ő írja a blogot (nem ő gépeli), és valószínűleg nem is ő fordítja le az említett nyelvekre.
    Egyébként sok dologban igaza van, mint pl. ebben is: "új világháborút tervez az Egyesült Államok és közel-keleti szövetségese, Izrael", bár én ezt másképp fogalmaztam volna :)
  • rigidus
    #3
    ujabb magasszintu angol nyelvtudassal rendelkezo politikus
  • eörgs
    #2
    az ikon oldalt mért van tükrözve, értelmetlen :O)
  • Gladiator
    #1
    hát, én beleolvastam, de sokat nem értettem belőle.