id Software: új motor, új remények

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

<#banplz>
A lényeget már százszor elpofáztuk, mit akarsz még? (Ellenben még nem igazoltad hol kerülök ellentmondásba önmagammal... Ha valami nem megy, hallgatunk. Így kell ezt...)

A lényeget szépen kikerülitek. Így kell ezt.

ékbekiáltó az égbekiáltó

A világ Szentháromsága: a Pénz, a Jog, a Marketing

Baszdmeg, milyen bizonyítékot akarsz még?

Azt, hogy egy módosított engine NEM EGYENLÕ az eredeti (értsd: NEM MÓDOSÍTOTT) engine-nel? Vagy a megfordítottját szeretnéd? Ne szórakozz már.

Te vagy az, aki ebben az esetben paradoxonba kerül saját magával. Egyszer elmondod azt, hogy "de, ez ugyan az a D3 motor", utána meg azt mondod, hogy "nem, olyan nincsen, hogy két játékot ugyan azzal az engine-nel adnak ki".

Lehet, hogy Indigo ékbekiáltó faszságokat beszél, de ebben az esetben legalább harmonikusan tette azt, te viszont úgy váltogattad a szerinted nálánál jobb és bizonyítóbb erejû érveket, mint higiénikus ember az alsógatyáját.

Arról nem is beszélve, és ezt most vedd építõ jellegû kritiikának, hogy olyan bicskanyitogató stílusban beszélsz, amit az ember egy fórumon, ahol nem látja a képedet, nem tud elviselni. Ha egy kocsmaasztalnál lennénk, ki tudnálak röhögni, ahogy liluló fejjel mondod a magadét, de ez itt, arctalanul-hangtalanul-mimikátlanul kibebaszott módon bosszantó. Most jöhetsz a "fatökû kvékes barom" megjegyzésével, de cseszed, te hozod ki az elmebajt az emberekbõl. Nálam is úgy kezdted, hogy szakértõ dumával beírtál egy kommentemre, amit mással folytattam, és úgy kioktattál, hogy a saját anyámat lekiabálnám ilyen hangnemért.

Egy szó, mint száz, higgadj le te is, és akkor nem fogod a forró ólmot a fejedre kapni.

SZÁ-NAL-MAS. Csak ez jut eszembe rólad...

"De jól tudod. Biztosan próbáltad. Carmack meg hazodott."

Hogy próbáltam volna, ha egyszer nem is adott rá lehetõséget a játék?! OSTOBA! De minden játékkal kapcsolatos cikk, elemzés kitért rá, Carmack pedig egy interjú során megemlítette, hogy a D3 engine-nek valóban vannak gyengeségei nagyobb terek esetén. (Ne kérd hogy adjak linket, mert nem tudok, de erre határozottan emlékszem)

"Attól még d3 engine lesz."

Fogyatékosságodból kifolyólag nem ismered a szavak jelentését. Csak erre tudok gondolni, mert már jópárszor leírtam, hogy ezek a játékok a _továbbfejlesztett_ D3 motort használják. No comment. OSTOBA vagy ha ezt nem érted.

""Mutass két játékot ugyan olyan (nem módosított) enginnel!"
"Menjél már a picsába! Minek mutassak? Állítottam én ilyet???"
Nem tudsz! Ezzel magadat cáfolod."

MIVEL CÁFOLOM MAGAMAT? IDÉZZÉL MÁR MIT CÁFOLOK TE SEGGFEJ? CSAK FOSOD ITT A SZAVAKAT ÉRTELMETLENÜL!

Milyen videót linkeltél be??? Kisfiam te olyanokat írsz és olyan kijelentéseket tulajdonítasz nekem amik NEM IGAZAK. Ehhez már nem is elég hogy vastag bõr legyen a pofádon. Ez már szellemi fogyatékosra vall...

Ha ez az SG sajátossága akkor mit keresel itt? És milyen "más fórumokon"? Mondanál egy-két más fórumot?

Mert te sem veszed észre magad.

indigó:"Ne nézz már hülyének te fatökû kvékes barom." miután nem hitte el amit bizzonyítani tudok.

Te is ugyan ezt csinálod.

EGYIKÕTÕK SEM TUD BIZONYÍTÉKOKKAL ÉRVELNI!

" AKKOR alkalmatlan volt rá!!!" De jól tudod. Biztosan próbáltad. Carmack meg hazodott. => hülye vagy

"Persze hogy az marad " nincsen ha meg de! Minden motort fejlesztenek ez temészetes. Kapásból nagyobb különbséget mondok D3 és Q4 között... Attól még d3 engine lesz. Ez nem tudod felfogni.
"a NEVE" ...szánalmas barom vagy. Nem vagy képes felfogni.

"Mutass két játékot ugyan olyan (nem módosított) enginnel!"
"Menjél már a picsába! Minek mutassak? Állítottam én ilyet???"
Nem tudsz! Ezzel magadat cáfolod.

Igaz magamat ismételem. DE olyanokat írok ami carmack mond, videót belinkeltem...
Te meg csak a saját faszságaidat irogatod, nem tudsz semmi bizonyítékot írni.Ez az elsõ hszeidbõl látszik!!!!

"(más topikban is bizonyítottad már)"
Ahol olyan balfasz emberek vannak mint te!!!.... De ez az SG sajátossága. Más fórumokon körberöhögnének. Nem is értem mindek pazarlom az idõmet gyengeelméjûekre.

"Te faszkalap megint ide jutottál."

Nem ide jutottam, innen indultunk... Ezt mondtam az elején is, de te elindultál teljesen más irányba és folyamatosan mellébeszélsz... Pedig a Doom 3 nevû játék motorja AKKOR alkalmatlan volt rá!!! FEL TUDOD FOGNI?????? (dehogy tudod...)

"Attól hogy modosították még a D3 engine marad."

Persze hogy az marad a NEVE, hiszen az volt az alap, amit továbbfejlesztettek!!! De ez már NEM AZ a motor, ami a Doom 3 nevû játékot futtatta... és ami korlátozott képességekkel bírt nagy területek renderelésében... és aminek a továbbfejlesztett változata már megbírkózik vele...

"Mutass két játékot ugyan olyan (nem módosított) enginnel!"

Menjél már a picsába! Minek mutassak? Állítottam én ilyet???

Amúgy látom hogy teljesen hülye vagy (más topikban is bizonyítottad már), nem fogom az idõmet egy értelmi fogyatékosra pazarolni, úgyhogy részemrõl a vita tartalmi része lezárva. Többet már úgysem tudok neked mondani, de te is csak magadat ismételgeted...

Tehen_m, te nagyon csipázod az ilyen személyeskedést, mint "faszkalap", meg hasonlók. Már említettem akkor is, amikor egy hasonszõrû értelmes vita közepette "faszlámáztál" engem: személyeskedni csak személyesen poén.

Interneten meg szimplán irritáló, azon túl pedig igencsak sutyerák dolog.

Egész egyszerûen nem bírod megérteni!!!!!!!!
Ez szõrnyû!

"Csak nem azért mert a D3 motorja alkalmatlan volt rá?"

Te faszkalap megint ide jutottál.

Attól hogy modosították még a D3 engine marad. Minden motort módosítanak.
"Vajon miért nem szereti a nyílt terepeket?" Ezen mit nem hiszel el? Eddigi játékainál is ugyan ez volt.
De szerinted a D3at dzsungelben kellett volna játszani?

FEL TUDOD FOGNI?????????????????????

Akkor áruld el mit módosítottak, amiért most már tud nyilt terepet?????
Mutass két játékot ugyan olyan (nem módosított) enginnel!

Kb 5évesnek magyarázok.....

Már megint csak a szart masszírozod, nem érted mirõl beszélek...

"Nem ismerte el. Csak azt hogy õ nem szereti a nyilt terepeket"

ROFL kategória. Vajon miért nem szereti a nyílt terepeket? Csak nem azért mert a D3 motorja alkalmatlan volt rá? Ez a "nem szeretem a nyílt terepeket" válasz igen frappáns terelés volt tõle... 😄

"Úgy beszélsz a "Módosított" mintha teljesen más lenne."

Nem teljesen más, ilyet nem mondtam, csak azt hogy van különbség az eredeti D3 engine és a továbbfejlesztett között, hisz egyik tud nyílt terepet renderelni, a másik csak korlátozottan. Ennyi erõvel azt is mondhatnád hogy a Windows XP ugyanaz mint a Windows 3.1... <#vigyor2><#vigyor2><#vigyor2> Igaz is, hisz mindkettõt Windows-nak hívják, és mindkettõn lehet programokat futtatni... <#vigyor2>

"Nem indokoltad... aki elolvassa a korábbi hszeidet az láthatja hogy csak fikázol és meg sem akarod érteni."

<#vigyor2><#vigyor2><#vigyor2> MIT NEM INDOKOLTAM TE SZÁNALOM??

"Ezt a korlátozottságát Carmack is elismerte anno"

Nem ismerte el. Csak azt hogy õ nem szereti a nyilt terepeket: q1,q2,q3,d1,d2,d3 (engine alkalmas rá)

Összes enginet fejlesztik. q3 forráskódját letöltöd (persze ugyan ez lenne ha nem lenne ingyenes) a legújabb kapod. 1.32b-tEz temészetes hogy nem a régebbit. A d3enginben a megatextúra eljárás az ami az elõdökben egyáltalán nem található meg.
D3->Q4 nagyobb modosítás történ.
Attól hogy folyamatosan javítják az engine attól még az marad. Ez mindegyiknél így van.

"két különbözõ verziószámú engine már nem ugyanaz..." attól még az lesz. Rengeteg ue3.0 licenceltek. Mindegyik fejlesztõ egy kicsit módosította. Tehát egyik sem ue3.0 ... (Sõt van fejlesztõ aki képtelen normális futtatásra bírni...)

De nesze neked: Source negint is már módosított, a cryengine is (a 2-t is fogják) az ue3.0-t is fogják, cod2 is már nem tudom melyik verziónál jár.
Úgy beszélsz a "Módosított" mintha teljesen más lenne.

"__Módosított__ D3 motor..." attól még d3 engine. FELFOGTAD?

Nem indokoltad... aki elolvassa a korábbi hszeidet az láthatja hogy csak fikázol és meg sem akarod érteni.

"Carmack mindig is nyilatkozta hogy az enginnek nincsen gondja a külsõ terekkel."

Tévedés, az alap doom 3 motor egy rakás szar volt, ami folyosókon és kisebb belsõ tereken kívül csak korlátozott képességekkel tudott nagy tereket megjeleníteni. Ezt a korlátozottságát Carmack is elismerte anno, ezért folyamatosan fejlesztette az engine-t.

"Hiába van benne módosítás, attól még az az engine marad. "

Ha módosítás van benne, akkor már nem ugyanaz... De ezt is leírtam már egyszer. "Ha ugyanaz lenne, a Doom 3 nevû förmedvénynek is UGYANÚGY meg kellene birkózni a hatalmas terekkel, mint annek a QW-nak. Nem? De."

De valószínûleg te arra gondolsz, hogy nevében ugyanaz. Mert gondolom (verziószámtól függetlenül) továbbra is úgy hívják, ahogy eddig... De két különbözõ verziószámú engine már nem ugyanaz...

"Vagy szerinted milyen engie van az etqw-nek?"

__Módosított__ D3 motor...

"Egyelõre te beszélsz a levegõbe. Mindig belekötsz valamibe, de normális indokod nincsen."

Én neked beszélek te birka. Mi az hogy mindig? Milyen indok? Nem indokoltam meg a napnál is világosabban?

Nem birod felfogni. Istenem... Nem érted...

A q4 akkor nem d3 engine és a prey sem?
Carmack mindig is nyilatkozta hogy az enginnek nincsen gondja a külsõ terekkel.(persze õ biztosan nem tudja...) Ugyanez a q3-nál.

Mellesleg az elméleteddel mondjál 2 ugyan olyan engine játékot. NEM TUDSZ. Mindegyiket fejlesztik. (Millió UE3.0 játék lesz, minden fejlesztõ mondosítja egy kicsit az igényeinek megfelelõen)

Hiába van benne módosítás, attól még az az engine marad. FELFOGTAD?? Vagy szerinted milyen engie van az etqw-nek?

Egyelõre te beszélsz a levegõbe. Mindig belekötsz valamibe, de normális indokod nincsen.

Kifejezetten tetszik nekem ez a lustaság 😊
Ha majd vitázni akarok úgyis egymásratalálunk 😄

tehen_m te annyira OSTOBA vagy...

"Akkor milyen engine? Ugyan az!"

Már válaszoltam rá néhányszor, de a gyengébbek kedvedért még egyszer leírom: a D3 engine volt az alap, amit idõközben alaposan továbbfejlesztettek, tehát NEM UGYANAZ a motor! Ha ugyanaz lenne, a Doom 3 nevû förmedvénynek is UGYANÚGY meg kellene birkózni a hatalmas terekkel, mint annek a QW-nak. Nem? De.

Persze ezt egy fogyatékosnak hiába magyarázza az ember...

"Ovodás szint: Befogja a fülét és ordíbálja: nekem van igazam, nekem van igazam."

Örvendetes hogy legalább az önkritikád mûködik...

Alaptalanul fikáz, ontja a faszságait itt az sg-n egy két ember...
De hogy ilyen szinten meg sem akarja érteni....Ovodás szint: Befogja a fülét és ordíbálja: nekem van igazam, nekem van igazam.

Akkor mégis milyen engine? (Úgysem válaszoltok rá...)

A másik állításomat még mindig nem cáfoltátok. (Nem is fogjátok...)

"Abból az engine-bõl fejlõdött ki" DE "Ez már nem az az engine"

Ezen mit nem lehet megérteni? Szerintem kurvára egyértelmû, amit mondani akar...

Más kérdés, hogy mostanság túl sokszor értek egyet Indigo-val. Mindjárt jól belekötök, hogy el ne lustuljon 😄

Akkor milyen engine? Ugyan az! nem bírod felfogni.

Primitív bunkó vagy. De te még nem cáfoltad meg!!

Nem mondok magamnak ellent, mivel: "Abból az engine-bõl fejlõdött ki" DE "Ez már nem az az engine". Akkor mégis ki a hülye, te vagy te?

Van elképzelésem, hogy egy GF2-n milyen "remekül ment". Ne nézz már hülyének te fatökû kvékes barom...

"Abból az engine-bõl fejlõdött ki, de szarból nem lehet várat építeni..."

Attól még az marad. Magadnak mondasz ellenet. "Ez már nem az az engine,"

"Kit nézel te palimadárnak?"
Akkor romlott el a vid.karim és egy gf2 kéznél volt (gf2TI). Hülye vagy ennyi....

Abból az engine-bõl fejlõdött ki, de szarból nem lehet várat építeni...

""Aha, persze..."
Persze te biztosan jobban tudod."

Kit nézel te palimadárnak?

Ez az az engine.(+egy két újítás)

"Aha, persze..."
Persze te biztosan jobban tudod.

Ez már nem az az engine, ami a D3 alatt dolgozott... Nem kevés újításon ment keresztül azóta.

GF2-vel? Aha, persze...

et:qw

Na ezt nézd meg.
Miért optimalizálatlan? GF2-vel remekül ment.

A D3 engine egy mocskos szar optimalizálatlan motor, még szûk belsõ terekhez is kemény vas kell neki, nemhogy hatalmas külsõ terekhez... Ebben a Source és a Cry-engine messze a D3 elõtt jár... És (szerintem!) szebbek is a belõlük kihozott játékok.

A d3 engine meg tud jeleníteni nagy külsõ tereket, semilyen extra gépigény nem kell hozzá.

Egyre jobb. Átírom saját magamat.

"új, forradalmi FPS" NEM = engine techdemo + valami kanyarított sztori.

hanem

"új, forradalmi FPS" = egyszeri igények, egyszeri tervezés számára megírt engine techdemo-ja + valami kanyarított sztori.

Apropo, HL2 motorja tudta a külsõ tereket elég csinosan kezelni, nem? Hát akkor miért nem azzal szarakodnak?
A Quake 4-et usce 40 percen keresztül élvezhettem, és gyakorlatilag kiköpött Doom. Néhány helyen még a textúrákat is baszták lecserélni.

Matyóhímzés
Azért a q3 motorja iszonyat nagy siker volt. A doom 3-é viszont azért nem lett az, mert képtelen megjelenítani elfogadható gépigény melett nagy külsõ tereket, egy játék végéig meg senkinek sincs kedve sötét folyósókon rohangálni, úgyhogy ezért nem vette meg senki (vagy alig) a licencét.q4-rõl nemtok nyilatkozni, mivel nem játszottam vele.

A Chili szósz nem más, mint határozott fellépésű Ketchup.

Ja, csak a vicces az, hogy "szinte" egy engine-re csak egy játék íródik, plusz az esetleges kiegészítések.

Én abszolúte nem szégyellném magamat, ha a Doom3 motorral kiadnának egy halom játékot. De persze azt nem lehet, mert az engine az adott csapat tulajdonát képzi. De mivel az adott csapat már a következõ engine-en és játékon dolgozik, ezért a régi le van szarva, más meg nem veszi, mert kurva drága, olcsón meg nem adják el.

Magyarán tényleg, szinte minden egyes "új, forradalmi FPS" = engine techdemo + valami kanyarított sztori.

Sanyix
Én nem csak a hl2-t basztatom, sztem a többi tömegfps is szar, mert full ugyanazok, csak az egyik ûrhajón másik szétlõtt városban, harmadik meg dzsungelben látszódik, és rohadt unalmasak. De persze sokmindenkinek forradalmi, csak mert jó a grafikája...

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Szerintem hl2 és doom3 is élvezhetõ volt. Nem bántam meg hogy mindkettõt végigtolhattam. Csak az a gond, hogy megint évek telnek míg kijön ilyen élvezhetõ játék. Hacsak a licenc motor miatt hamarább kijön egy-kettõ.

<#eljen>

Ez már vicces 😊 Egy HL2-ben milyen újdonságoknak kellett volna lennie (éppenséggel voltak), ha egyszer ott folytatódik a történet ahol abbamaradt?

(Mellesleg miért mindig a HL2-t basztatjátok? Millió és millió FPS van, ami tényleg nem ér egy fabatkát sem, de mégis mindig a HL2 a célpont. Ami azért egy elég tisztességesen megírt játék, még ha nem is forradalmi...)

Kit érdekel az, hogy mi benne a forradalmi? Csináljanak élvezhetõ, izgalmas játékot. Jó sztorival, jó feelinggel, újrajátszhatóság alap, ne legyen egysíkú. Na, nekem ez lenne a forradalom.

Sanyix
1 se volt forradalmi, már léteztek jóval elõtte is sima fps-ek, hl1 is csak sima fps volt, de legalább új környezetben, ellenben a 2-ben semmi új nem volt.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Matyóhímzés
Doom 3?
Elsõsorban pont erre a játékra gondoltam, amikor a bukásról írtam. 😄
A doom 3 semmi újat nem hozott, ahhoz képest, hogy hogy beharangoztak, még csak a motorral sem értek el nagy sikert, ellenben mondjuk a q3-al.

mert más fps-ekben nem volt... ezért forradalmi volt hogy itt van illetve olyan ami eddig nem volt (hangulat terén) 😊

hl2ben egyedüli újdonság a gravity gun volt. az 1 télleg forradalmi volt a maga idejében, de a 2 miért is?
Randal
Kíváncsi vagyok min törik a felyüket. Ha ezek megen elkedzik forradalmasítani a játékpiacot....

Meg a hangulat.
Meg a sztori.
Meg minden.

¤¤¤¤o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤O3>

icewolf
#1: "Én csak azt nem értem, hogy ezen miért csodálkoznak, a HL 2 kivételével az összes ilyen nagy folytatás hatalmas bukással végzõdött..."
>> A Doom 3 nem.

#2: "Remélem, valami jó kis RPG lesz. Hiszen pl a Quake1 is rpg-nek indult. Egyébként még a Doom3 után jelentették ki, hogy maradnak a horror mûfajnál, úgyhogy jó lenne vmi darkos RPG-fps, ugyanis az Id fejlesztõi is nagy rpg-rajongók. möglássuk"
>> A cikkbõl kimaradt, de Todd még azt is elmondta, hogy FPS lesz, ez kint volt minden más oldalon. Azért titkolóznak, mert anno a D3 bejelentése után hirtelen mindenki elkezdte msáolni Carmack újításait, mint a Bump Map, stb. És ezek a D3 kijövetelére nem voltak újdonságok. Most megtartják maguknak az elsõbséget. És szerintem jól teszik.

#3: "Én meg azt nem értem, hogy a hl2 miért nem bukott? Abban is annyi volt az újdonság mint a többiben... grafika."
>> A Half-life 2 minden elemében forradalmi játék volt, és pont a grafika volt a gyengéje, nameg talán az MI. de ez nem gátolt emg abban hogy vagy 10-szer végigvigyem 😊

Maradok Zsoc! A pajszer legyen veletek! http://www.zsoc.net | www.runatabor.com

de azonkívül semmi extra nem volt abban sem... de a kiadók sajnos nem nagyon vállalnak be egy rizikós új címet..
Hát jah, engem is a radiátor-dobálás csábított el! <#hehe>

Matyóhímzés
Mert annak volt némi története legalább, illetve a radiátor hajigálás viszonylag újdonságnak számított akkor. 😊

Sanyix
Én meg azt nem értem, hogy a hl2 miért nem bukott? Abban is annyi volt az újdonság mint a többiben... grafika.

Remélem, valami jó kis RPG lesz. Hiszen pl a Quake1 is rpg-nek indult. Egyébként még a Doom3 után jelentették ki, hogy maradnak a horror mûfajnál, úgyhogy jó lenne vmi darkos RPG-fps, ugyanis az Id fejlesztõi is nagy rpg-rajongók. möglássuk
Matyóhímzés
Én csak azt nem értem, hogy ezen miért csodálkoznak, a HL 2 kivételével az összes ilyen nagy folytatás hatalmas bukással végzõdött...