14
AYREON
  • tigeroo
    #14
    még nem szereztem be, de ezek után kell!:D
  • tigeroo
    #13
    The Final Experimentet, 1995-ben adták ki, a története egy, a hatodik századi Angliában élő bárdról, Ayreonról szól. Ayreonnak, aki születése óta vak, különleges, hatodik érzéke van, amivel képes felfogni azokat az üzeneteket, amelyeket tudósok indítottak 2084-ből, amikor az emberiség már a kipusztulás határán van egy óriási háború miatt.

    Into the Electric Castle, 1998-ban. A kétlemezes album nyolc emberről szól, akik az emberiség történetének különböző korszakaiból kerültek egy furcsa helyre, ahol nincs tér és nincs idő. Egy titokzatos hang vezeti őket keresztül az "Electric Castle" termein.

    A Universal Migrator ikeralbum (2000) egy sci-fi történet az utolsó élő emberről, aki egy marsi kolónián él. Az történet első felében (Universal Migrator Part 1: The Dream Sequencer), visszautazik az előző életei emlékei révén az időben, egy szerkezet segítségével, melynek neve Dream Sequencer. Az album lágy, atmoszferikus progresszív rock zene jellemzi. A második részben (Universal Migrator Part 2: Flight of the Migrator) még visszább utazik, egészen az Ősrobbanásig.
    Érdekesség hogy az Iron Maiden énekese, Bruce Dickinson is feltűnik az anyagon.

    A 2004-ben megjelent Ayreon album, amely a The Human Equation címet viseli, nem a szokásos sci-fi és fantasy mese, hanem egy emberről szól, aki egy furcsa autóbaleset után kómában fekszik a kórházban. A saját elméjébe zárva tölt el húsz napot, mialatt megelevenedett érzelmeivel találkozik, akik segítenek feltárni eddigi élete hibáit, és segítenek neki megváltozni. Az album végén azonban kiderül, hogy ez a történet is része az eddigieknek: mikor az ember felébredne a kómából, kiderül, hogy "ő" csak egy szimulációs program a Dream Sequencer gépen belül. Felébredésével a program futása megszakad, és a gép kikapcsol.

    A legújabb Ayreon album címe 01011001 (2008-ban jelent meg). Ez az album az "Örökkévalóknak" ("Forever") nevezett lények történetét mondja el (velük találkozhattunk a Flight of the Migrator és az Into the Electric Castle albumokon is). Az album szintén két lemezes, az első CD az "Y" bolygó (az Örökkévalók otthona) történetét, míg a második CD a Föld történetét mondja el (bár az első CDn vannak a Földről származó történetek is). A 01011001 egyébként az Y ASCII kódjának bináris alakja.
  • Jimmyke
    #12
    /bump
    Guilt Machine megvan már valakinek? Nem Ayreon-project, de Arjen Lucassen csinálta ugyanúgy.
  • tigeroo
    #11
    most hallgatom a human equationt...
    odabaszós mint mindig:)
    a 01011001-ra ma szeretnék sort keríteni
  • Jimmyke
    #10
    NecroThread :<
  • Jimmyke
    #9
    Sok jó van, Universal Migrator I-II nekem nagyon bejövős, The Final Experimentnek is megvan a maga hangulata, Into the Electric Castle-t is érdemes egyszer meghallgatni mindenképp, 01011001 meg kötelező!
  • lee86
    #8
    ja tényleg: én is eddig csak a human equation-ig jutottam. a többi albumot mennyire ajánlatos meghallgatni?
  • lee86
    #7
    hörög benne, ahogy az tőle elvárható, (többek között) a 12. napon (Trauma). iszonyat ötcsillagos egy zene! és mivel valószínűleg már úgyis mindenki hallotta a lemezt, ezért inkább egy videó. az tuti új:



    [URL=http://www.youtube.com/watch?v=2bo86wNgONY]"the grunt was not as brutal"[/URL] :DDDD
  • gameplusz
    #6
    Nem, ez mostmár szedd le, vagy meghalsz nélküle kategórityka :-@

    Na lássuk :)
  • Dying Soul
    #5
    fúúú, ezmostmár akkor highly recommended
  • tigeroo
    #4
    úgytűnik igen
  • gnar killer
    #3
    jóóók (:
  • Dying Soul
    #2
    Mikael Åkerfeldt hörög az albumon? Mert ha igen, akkor leszedem.
  • tigeroo
    #1
    Az ARYEON egy Arjen Anthony Lucassen nevezetű úriember zenei projektje
    A stílusa heavy metal és progressive rock,kis folk, és metálopera elemmel.
    Még csak a legújabb albumukat halgattam (The Human Equation, 2004), de nagyon megfogott a zene, szerintem megérdemel egy topicot az sg-n

    Mint minden AYREON albumban, ebben is egy csomó híres/híresebb emberke segédkezett Lucassennek.
    Például a főhőst James LaBrie "játsza", a Dream Theater énekese.
    Szóval főhősünk balesetet szenved, kómába esik és az érzelmeit/szenvedését/emlékeit énekli el, vitázik a múltbéli szeretteivel, a szenvedéssel és ilyen megfoghatatlan dolgokkal

    itt megleshetitek a honlapot is, ahonnan tölthettek le pár ízelítő számot:) Egy próbát megér!