27
-
pemga #27 Ebben éppen az volt a trükk, hogy kézzel akarták összebarkácsolni a klotyón alkotóelemekből, mivel egyben kimutatta volna a biztonsági rendszer. Vagy valakit feladnak poggyászban a csomagtérbe? Bár mondjuk azt is elég jól ki lehet szűrni :P. -
torjoz #26 nem, mert azt hiszik, hogy gáztámadást indítassz a reptér(Anglia) ellen, és egyből rádveti magát 20-30 kommandós, hogy meggátoljon a további hajtógázszivárogtatásban :D ! -
endale #25 Remélem a jövő héten valaki lenyeli a robbanóanyagot és úgy próbálja felcsempészni a gépre. Kiváncsi lennék akkor mit találnának ki az ellenőrzésre. A terroristák sem hülyék, ha fel akarják vinni a cuccot úgyis kitalálnak valamit. Mindent nem lehet megtiltani, mert nem lesz utas. -
szgege #24 S fingani lehet még a repülőtéren?:D
S a gyógyszert is megkóstolod,aztán a repülőgépen hánysz egy jót. Pfff. Hol itt a demokrácia,meg szabadság. -
Flashy #23 jó akkor ezentúl időzített bombák lesznek a csomagtérben, mert ugye oda lehet (kell) tenni bármit. most akkor jobb? a terrorizmus igenis hatalmas probléma, de a kézipoggyász szigorítás semmit nem old meg. az egyetlen biztos megoldás az lenne, hogy semmit nem vihetsz, csak a ruhát ami rajtad van. nade... -
Cat #22 Lazított a kézipoggyászok repülõre vitelének szabályain a Malév
Mától könnyítéseket léptetett életbe a Malév Londonban átszálló utasainak: szigorú feltételek mellett már fel lehet vinni a repülõgépek fedélzetére kézipoggyászt – mondta a légitársaság szóvivõje az MTI-nek. Személyenként egy 45 centiméter hosszú, 35 széles és 16 vastag csomagot tarthat mostantól magánál az utas, de a kézipoggyászban nem lehet semmiféle folyadék, aerosol vagy zselé. Kivételt képez ez alól kisgyermekek utazása esetén a tápszer és anyatej, ám ezeket változatlanul meg fogják kóstoltatni a gyermek kíséretében tartózkodó felnõttel. Kivétel továbbá a folyékony halmazállapotú gyógyszer is. A londoni járatokon alkalmazott biztonsági intézkedéseket a brit közlekedési minisztérium rendelete alapján módosították. -
pemga #21 Egyébként a csomagteret fűtik, van levegő is (állatokat - értsd kuty / macs) ugyanis ott lehet csak szállítani. Ugyanúgy nyomáskiegyenlített és klimatizált mint az utastér, legalábbis a kapitány keze alatt ott vannak a szükséges gombok hozzá.
A fémes törlőkendőcsomagolás tényleg vicces, nem zsebben kell tárolni, ennyi a trükk. Viszont mi történik a DutyFree-ben vásárolt alkohollal, parfümmel és egyéb folyadékokkal? Mert ugye ezt akkor veheted, ha a csomagokat már feladtad. Ha meg megiszod ott nekik helyben, nem fognak felengedni, mert ittas vagy, ehheh :). -
pemga #20 dvd-rw? -
freddirty #19 A probléma nem ott van hogy nem viheted fel a repülőre az elektronikus cuccaid, hanem hogy a feladott poggyászt kifosztják tutira ha értékes dolgot raksz bele. Nem egy esetről tudok itt kollégák között akiknek így tűnt el fényképezőgép, memóriakártya, mp3lejátszó. Vagy itt vagy a külföldi reptéren fosztják ki.
Ergo ahol nincs kézipoggyász lehetősége akkor oda nem utazom. Nem éri meg a többszázezres veszteséget egy dslr/pda/mp3 eltűnése és az út lehetősége. -
#18 Sorry, kétszer ment, ha van mod, szedje ki vmeiket... köszi :P -
#17 Nápszabadság 2006 augusztus 14 hétfő:
Motozzatok katonák! - Tart a brit káosz a szigorírott csomagellenőrzés miatt.
Részlet:
"...A britt utazók a rájuk jellemző hidegvérrel alkalmazkodtak a kellemetlenséghez. -...-a transzatlanti utasok rezzenéstelen arccal szorongatták átlátszó cekkerüket a megengedett néhány tárggyal, tok nélküli szemöveggel, úti okmánnyaikkal stb. Tudomásul vették még azt is, hogy a hosszú amerikai repülésre nemhogy laptopjukat, iPodjukat, de még a könyvüket sem vihették magukkal."
Ennyit a könyvről.
Amúgy megtényleg nagyon durva dolog amit művelnek, lassan már ott tartunk, hogy flintstones, de tényleg... Egy szál állatbőrkendőbe mehetsz csak fel a gépre :)) -
#16 Nápszabadság 2006 augusztus 14 hétfő:
Motozzatok katonák! - Tart a brit káosz a szigorírott csomagellenőrzés miatt.
Részlet:
"...A britt utazók a rájuk jellemző hidegvérrel alkalmazkodtak a kellemetlenséghez. -...-a transzatlanti utasok rezzenéstelen arccal szorongatták átláccó cekkerüket a megengedett néhány tárggyal, tok nélküli szemöveggel, úti okmánnyaikkal stb. Tudomásul vették még azt is, hogy a hosszú amerikai repülésre nemhogy laptopjukat, iPodjukat, de még a könyvüket sem vihették magukkal."
Ennyit a könyvről.
Amúgy megtényleg nagyon durva dolog amit művelnek, lassan már ott tartunk, hogy flintstones, de tényleg... Egy szál állatbőrkendőbe mehetsz csak fel a gépre :)) -
The Termentor #15 Mondjuk olvass egy konyvet...
A TGV vonaton lehet dvd-t berelni lejatszoval, meg nokia ngaget hogy elviselhetobb legyen.
mintha egy par legitarsasagnak lenne monitoros ulese . egyiptom fele lement a harcosok klubja... -
kiskorúbézoltán #14 Hmm ... hmm ... mintha lett volna mostanában egy két cikk a laptopok kigyulladó aksijairól ... az utastérben még csak észreveszik és gyorsan eloltják , de mi lesz ha a csomagtérben gyullad ki ?
Remélem valakinek majd eszébe jut a fizetős zene ill film szolgáltatás is a fedélzeten ...
Ha ezzel párhuzamosan jelentősen fejlesztenék a csomagkezelés minőségét és biztonságát egy szót se szólnék de így ?
Soha többé nem fogok panaszkodni ha tehergéppel kell menni , ott nincsennek ilyen baromságok ... -
bunny #13 Mi lesz a következő húzás, egy szál (pamut) gatyában lehet csak repülőre szálni? Azért ez elég durva. -
#12 De jó hogy májusban voltam tengerentúli repcsiúton, valószínűleg egy darabig nem lesz rá szükség. Most komolyan, mi a búbánattal töltsem el azt a 10+ órát? Mert laptoppal, zenével felszerelve is majd' meg lehet kattanni... Asszem ha legközelebb arrafelé akad dolgom, inkább hajóval megyek. -
#11 Ja az öv levétel vicces. A köcsög francok majdnem bevittek, mert a Malévtől kapott törlőkendőre besípolt a fémdetektor. Kérdezik van még valami magánál, mondom nincs, de csak sípol a kapu, na félre állítanak, cipő le semmi sincs benne, végig megy rajtam a kézi keresővel, csipog az ing zsebem. Kérdezi mivan ott? Mondom kendő. Rámegy megint csipog. Két társa már a fegyverén matat, mondja üritsem ki. Mutatom mi van, rámegy a detektorral a kendőre sípol. A kendő csomagolóanyagára sípolt az a szar. Semmi elnézést, csak vakkant, hogy mehetek tovább. És mindez a tranzit átkelőben, amikor egy géppel már repültem, és előtte már átvizsgáltak. Köcsög franciák.
Szar az egész repülés már, a sok "biztonsági" marhaságtól. -
brueni #10 Az érzékenyebb cuccok meg fagyjanak meg a csomagtérben?
Vagy már fütik a csomagteret valamilyen szinten?
Én spec azt is utálom, hogy még az övemet is le kell venni az átilágításnál.
aztán 10-20 gigányi cuccot csomagoljál el pen-drivera. mellesleg az is elektronikai kütyü. ha meg felviszel magaddal 10-et, azt tuti kiszűrik. Mert egyet még ki lehet magyarázni, hogy kulcstartó...
sztem nem igy kéne védekezni, hanem azokat kiszürni, akik veszélyt jelentenek, és oda áldozni a pénzt.
Vagy attól félnek, hogy a laptop fegyverként használható és leüthetek vele valakit?
irkab1rkanak igaza van. ha ilyen pöccségek miatt fut el egy üzlet, akkor aztt ki téríti meg? roszabb esetben nagyobb kárt is okozhat.
-
#9 Laptop a csomagok közé, és mikor megérkeztem, akkor, mint egy puzzle-t rakjam össze, mert az köztudott, hogy hogyan bánnak a csomagokkal!
Nekem most jönnek a céghez amerikából vendégeim, majd megkérdezem, őket is beszabályozták e?! -
irkab1rka #8 Találós kérdés:
Mi az az új szó, amit arra használnak, hogy leírják, hogy a terrorizmus veszély miatt fut fel egy üzlet?
A műszálas cuccra: ugyanmár gyerekek, az agyam annyi áramot termel, mint a nyuszis-elem. Morpheus megmondta nem?:) -
wanek #7 Ma felhívtam a Malévot és ott azt mondták, hogy csak a nagybrittaniába és az usa-ba utazóknál vannak ezek az idióta megkötések. De legyenek is, aki oda akar menni, az megérdemli :)
Én szerencsére máshova megyek majd, oda lehet vinni mindazt kézipoggyászként, amit a hiszti előtt is. -
#6 nem csak az egyesült királyságba utazóknak. én most utazok bécsen át kuala lumpurba és én se vihetek fel ilyeneket. -
Rednek #5 "gyakorlatilag mindenféle elektronikus eszköz"
... És akinek Pace maker-e van??? az dögöljön meg? -
Egerwin #4 jahh kimaradt a <u>se</u>:D
Szóval így akartam írni: De ilyen alapon műszálas ruhában se lenne szabad a gépre felszállni, mert ugye az is tud áramot fejleszteni. -
Egerwin #3 De ilyen alapon műszálas ruhában lenne szabad a gépre felszállni, mert ugye az is tud áramot fejleszteni.
-
totya4 #2 Na ja, éljen a fejlődés :) -
EaT #1 holnap bevezetik hogy csak ruha nélkül lehet utazni..