Tilos a laptop és a mobil is a repülőkön

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ebben éppen az volt a trükk, hogy kézzel akarták összebarkácsolni a klotyón alkotóelemekbõl, mivel egyben kimutatta volna a biztonsági rendszer. Vagy valakit feladnak poggyászban a csomagtérbe? Bár mondjuk azt is elég jól ki lehet szûrni 😛.
nem, mert azt hiszik, hogy gáztámadást indítassz a reptér(Anglia) ellen, és egybõl rádveti magát 20-30 kommandós, hogy meggátoljon a további hajtógázszivárogtatásban 😄 !
Remélem a jövõ héten valaki lenyeli a robbanóanyagot és úgy próbálja felcsempészni a gépre. Kiváncsi lennék akkor mit találnának ki az ellenõrzésre. A terroristák sem hülyék, ha fel akarják vinni a cuccot úgyis kitalálnak valamit. Mindent nem lehet megtiltani, mert nem lesz utas.
S fingani lehet még a repülõtéren?😄
S a gyógyszert is megkóstolod,aztán a repülõgépen hánysz egy jót. Pfff. Hol itt a demokrácia,meg szabadság.
jó akkor ezentúl idõzített bombák lesznek a csomagtérben, mert ugye oda lehet (kell) tenni bármit. most akkor jobb? a terrorizmus igenis hatalmas probléma, de a kézipoggyász szigorítás semmit nem old meg. az egyetlen biztos megoldás az lenne, hogy semmit nem vihetsz, csak a ruhát ami rajtad van. nade...

Lazított a kézipoggyászok repülõre vitelének szabályain a Malév

Mától könnyítéseket léptetett életbe a Malév Londonban átszálló utasainak: szigorú feltételek mellett már fel lehet vinni a repülõgépek fedélzetére kézipoggyászt – mondta a légitársaság szóvivõje az MTI-nek. Személyenként egy 45 centiméter hosszú, 35 széles és 16 vastag csomagot tarthat mostantól magánál az utas, de a kézipoggyászban nem lehet semmiféle folyadék, aerosol vagy zselé. Kivételt képez ez alól kisgyermekek utazása esetén a tápszer és anyatej, ám ezeket változatlanul meg fogják kóstoltatni a gyermek kíséretében tartózkodó felnõttel. Kivétel továbbá a folyékony halmazállapotú gyógyszer is. A londoni járatokon alkalmazott biztonsági intézkedéseket a brit közlekedési minisztérium rendelete alapján módosították.

Egyébként a csomagteret fûtik, van levegõ is (állatokat - értsd kuty / macs) ugyanis ott lehet csak szállítani. Ugyanúgy nyomáskiegyenlített és klimatizált mint az utastér, legalábbis a kapitány keze alatt ott vannak a szükséges gombok hozzá.

A fémes törlõkendõcsomagolás tényleg vicces, nem zsebben kell tárolni, ennyi a trükk. Viszont mi történik a DutyFree-ben vásárolt alkohollal, parfümmel és egyéb folyadékokkal? Mert ugye ezt akkor veheted, ha a csomagokat már feladtad. Ha meg megiszod ott nekik helyben, nem fognak felengedni, mert ittas vagy, ehheh 😊.
dvd-rw?
A probléma nem ott van hogy nem viheted fel a repülõre az elektronikus cuccaid, hanem hogy a feladott poggyászt kifosztják tutira ha értékes dolgot raksz bele. Nem egy esetrõl tudok itt kollégák között akiknek így tûnt el fényképezõgép, memóriakártya, mp3lejátszó. Vagy itt vagy a külföldi reptéren fosztják ki.
Ergo ahol nincs kézipoggyász lehetõsége akkor oda nem utazom. Nem éri meg a többszázezres veszteséget egy dslr/pda/mp3 eltûnése és az út lehetõsége.
mousee
Sorry, kétszer ment, ha van mod, szedje ki vmeiket... köszi 😛

The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.

mousee
Nápszabadság 2006 augusztus 14 hétfõ:
Motozzatok katonák! - Tart a brit káosz a szigorírott csomagellenõrzés miatt.

Részlet:

"...A britt utazók a rájuk jellemzõ hidegvérrel alkalmazkodtak a kellemetlenséghez. -...-a transzatlanti utasok rezzenéstelen arccal szorongatták átlátszó cekkerüket a megengedett néhány tárggyal, tok nélküli szemöveggel, úti okmánnyaikkal stb. Tudomásul vették még azt is, hogy a hosszú amerikai repülésre nemhogy laptopjukat, iPodjukat, de még a könyvüket sem vihették magukkal."

Ennyit a könyvrõl.

Amúgy megtényleg nagyon durva dolog amit mûvelnek, lassan már ott tartunk, hogy flintstones, de tényleg... Egy szál állatbõrkendõbe mehetsz csak fel a gépre 😊)

The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.

mousee
Nápszabadság 2006 augusztus 14 hétfõ:
Motozzatok katonák! - Tart a brit káosz a szigorírott csomagellenõrzés miatt.

Részlet:

"...A britt utazók a rájuk jellemzõ hidegvérrel alkalmazkodtak a kellemetlenséghez. -...-a transzatlanti utasok rezzenéstelen arccal szorongatták átláccó cekkerüket a megengedett néhány tárggyal, tok nélküli szemöveggel, úti okmánnyaikkal stb. Tudomásul vették még azt is, hogy a hosszú amerikai repülésre nemhogy laptopjukat, iPodjukat, de még a könyvüket sem vihették magukkal."

Ennyit a könyvrõl.

Amúgy megtényleg nagyon durva dolog amit mûvelnek, lassan már ott tartunk, hogy flintstones, de tényleg... Egy szál állatbõrkendõbe mehetsz csak fel a gépre 😊)

Mondjuk olvass egy konyvet...
A TGV vonaton lehet dvd-t berelni lejatszoval, meg nokia ngaget hogy elviselhetobb legyen.
mintha egy par legitarsasagnak lenne monitoros ulese . egyiptom fele lement a harcosok klubja...

És azt ismeritek hogy két FIAT megy a sivatagban ?

Hmm ... hmm ... mintha lett volna mostanában egy két cikk a laptopok kigyulladó aksijairól ... az utastérben még csak észreveszik és gyorsan eloltják , de mi lesz ha a csomagtérben gyullad ki ?
Remélem valakinek majd eszébe jut a fizetõs zene ill film szolgáltatás is a fedélzeten ...
Ha ezzel párhuzamosan jelentõsen fejlesztenék a csomagkezelés minõségét és biztonságát egy szót se szólnék de így ?
Soha többé nem fogok panaszkodni ha tehergéppel kell menni , ott nincsennek ilyen baromságok ...

https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás

Mi lesz a következõ húzás, egy szál (pamut) gatyában lehet csak repülõre szálni? Azért ez elég durva.

Lehet elütöttem pár szót, nem érdekel így is érthető.

Gerygrey
De jó hogy májusban voltam tengerentúli repcsiúton, valószínûleg egy darabig nem lesz rá szükség. Most komolyan, mi a búbánattal töltsem el azt a 10+ órát? Mert laptoppal, zenével felszerelve is majd' meg lehet kattanni... Asszem ha legközelebb arrafelé akad dolgom, inkább hajóval megyek.
mad mind
Ja az öv levétel vicces. A köcsög francok majdnem bevittek, mert a Malévtõl kapott törlõkendõre besípolt a fémdetektor. Kérdezik van még valami magánál, mondom nincs, de csak sípol a kapu, na félre állítanak, cipõ le semmi sincs benne, végig megy rajtam a kézi keresõvel, csipog az ing zsebem. Kérdezi mivan ott? Mondom kendõ. Rámegy megint csipog. Két társa már a fegyverén matat, mondja üritsem ki. Mutatom mi van, rámegy a detektorral a kendõre sípol. A kendõ csomagolóanyagára sípolt az a szar. Semmi elnézést, csak vakkant, hogy mehetek tovább. És mindez a tranzit átkelõben, amikor egy géppel már repültem, és elõtte már átvizsgáltak. Köcsög franciák.
Szar az egész repülés már, a sok "biztonsági" marhaságtól.

Az érzékenyebb cuccok meg fagyjanak meg a csomagtérben?

Vagy már fütik a csomagteret valamilyen szinten?

Én spec azt is utálom, hogy még az övemet is le kell venni az átilágításnál.

aztán 10-20 gigányi cuccot csomagoljál el pen-drivera. mellesleg az is elektronikai kütyü. ha meg felviszel magaddal 10-et, azt tuti kiszûrik. Mert egyet még ki lehet magyarázni, hogy kulcstartó...

sztem nem igy kéne védekezni, hanem azokat kiszürni, akik veszélyt jelentenek, és oda áldozni a pénzt.

Vagy attól félnek, hogy a laptop fegyverként használható és leüthetek vele valakit?

irkab1rkanak igaza van. ha ilyen pöccségek miatt fut el egy üzlet, akkor aztt ki téríti meg? roszabb esetben nagyobb kárt is okozhat.
pbanfa
Laptop a csomagok közé, és mikor megérkeztem, akkor, mint egy puzzle-t rakjam össze, mert az köztudott, hogy hogyan bánnak a csomagokkal!<#boxer>

Nekem most jönnek a céghez amerikából vendégeim, majd megkérdezem, õket is beszabályozták e?!

In a world without walls and fences, we don\'t need windows and gates!

Találós kérdés:
Mi az az új szó, amit arra használnak, hogy leírják, hogy a terrorizmus veszély miatt fut fel egy üzlet?

A mûszálas cuccra: ugyanmár gyerekek, az agyam annyi áramot termel, mint a nyuszis-elem. Morpheus megmondta nem?😊

Ha már kivan a faszod az idióta szignókkal csinálj te is egyet.

Ma felhívtam a Malévot és ott azt mondták, hogy csak a nagybrittaniába és az usa-ba utazóknál vannak ezek az idióta megkötések. De legyenek is, aki oda akar menni, az megérdemli 😊
Én szerencsére máshova megyek majd, oda lehet vinni mindazt kézipoggyászként, amit a hiszti elõtt is.
Gladiator
nem csak az egyesült királyságba utazóknak. én most utazok bécsen át kuala lumpurba és én se vihetek fel ilyeneket.

"gyakorlatilag mindenféle elektronikus eszköz"
... És akinek Pace maker-e van??? az dögöljön meg?
jahh kimaradt a <u>se</u>😄
Szóval így akartam írni: De ilyen alapon mûszálas ruhában se lenne szabad a gépre felszállni, mert ugye az is tud áramot fejleszteni.

World of Tanks FAQ-s oldal az alábbi címen érhető el: http://wotfaq.solidlane.eu/ | wot nevem: keagle21

De ilyen alapon mûszálas ruhában lenne szabad a gépre felszállni, mert ugye az is tud áramot fejleszteni.<#boxer><#violent>
<#mf1><#gunyos1>

World of Tanks FAQ-s oldal az alábbi címen érhető el: http://wotfaq.solidlane.eu/ | wot nevem: keagle21

Na ja, éljen a fejlõdés 😊
holnap bevezetik hogy csak ruha nélkül lehet utazni..

Mindenki feltámad. Egyszer.