34
  • azirafael
    #34
    Azért még helyesen írni megtanulhattál volna...
  • cateran
    #33
    Mert mazsola vagy:D
  • badoer
    #32
    ilyen baromsagot reg olvastam en most is voltam arvizen aprilis honapba vegig
  • Inquisitor
    #31
    Mit értesz a haza szolgálatán? Mert ha nagyobb katasztrófák estén a hadsereg segítségét például, akkor ahho nem feltétlen kell katónaság, meg mondjuk pár éve még keményen segítettek a legényen a gáton (szó szerint), most meg úgy kell önkénteseket verbuválni. De például miféle szolgálat ha teszem azt hazánkfia elmegy másik országba, egy harmadik ország átláthatatlan érdekei okán?
  • strogg
    #30
    ©Inquisitor

    Ami azt illeti akire utaltam (mint tisztelere méltó) nos ő mélységi felderitő. Maximálisan csinálja, és elhivatott. Mellesleg nála jobban fikázni a sereget embert még nem hallottam :)))))
  • strogg
    #29
    © MhyCroft
    Mint katona családból származó figura, fűznék ehhez pár apró gondolatot.

    minden nap törlesztjük azt, amit nekünk adott a hazánk. Pl. adózunk, és fenntartunk egy szemétdombot, amin egy gyurcsány kiskakas még több lét hajt be. Rajtad is! Ha máshogy nem megy, akkor viszont te fogod behajtani. Parancsra!
    (ne szó szerint értsd)

    A hadsereget nem érdemes fikázni, mert tök felesleges. Ugyanis hadsereg ennek a kiskakasnak a bábuja. És ha szükség van rá a hatalmának a záloga.Ha úgy hozza a szükség akkor bármi áron ráadásul.
    A kard kétélű.
    Egyszerre véded, vagy lövöd le anyámat parancsra, ha arra utasítanak, hogy lőj a tömegbe. (pl: egy elvadult sztrájk esetén)
    Én ezért nem akartam sosem katona lenni, bár családtagjaimtól megkaptam érte mind a fejmosást, mint pedig némi ismeretet arról, hogyan is működik ez.
    Köszönöm nem kérek belőle. A jó katonát tisztelem. De nagyon kevés ilyennel találkoztam...
  • Inquisitor
    #28
    Olvasd el amit Strogg írt, siralmas és ez a helyzet.

    Amúgy határvadász voltam, ezért közöm sincs a HM-hez, de erősen kétlem, hogy ott jobb lenne a szitu. Amikor elsikkasztották a kajapénzt (és nem ám laktanyában, kiképző központban!) és ezért hetekig atomháborús tartalék konzervet zabáltunk, meg piaci szemetesből guberált rohadt zöldségből csinálták a kaját (1Liter levesben 3 szem tészta, egy kocka répa, egy szem borsó), akkor azt még elnéztem. Igaz egyik srác súlyosan megsérült egy felrobbanó sárgaborsófőzelék konzervtől. Azt elnéztem, hogy a "vadi új" felszerelésben 1963-ban lejárt szavatosságú kötszerek voltak .. Azt is elnéztem nekik, amikor több hónapot vártunk terepmintás ruhára, aztán még se kaptuk meg, de a faluban a legutolsó suttyó kölyök is terepruhába ment másnap kukoricát kapálni. Istenkém emberek vagyunk, néha meginoghatunk, ugye ...
    Na de az, amit ott folytattak gyakorlatot, ami pont elentte volt annak, amit az öregeinktől hallottunk, mindent elkövettek, hogy egymásnak ugrasszák a srácokat, hogy egymásra kémkedjenek, stb.
    Meg hát tisztesnek is (tisztelet a kivételnek) csak olyat tettek be aki brutális, viszont az IQ-ja vetekszik egy cipőtalpéval.
    Szóval lehetne itt sufniban szuper csodafegyver, meg amit csak akarsz, de rádbíznád ilyen emberekre?
    (Ismerek igazi kemény arcokat, spéci kiképzéssel, de olyan kis részét teszik ki az egésznek ...)
  • [NST]Cifu
    #27
    A hangnemeddel ugyan nem értek egyet, a mondandód alapvetületével még némileg igen.

    Magyarország lakossága és gazdasági erejéhez mérten egy normális szintű hadsereg fentartására törekszik. Magyar hondvédelem célja a nemzeti lakosok megvédése!

    Viszont hogy lesz erre képes, amikor például problémát jelent a jelenlegi harci eszközök üzemeltetése is? Amikor számtalan haderőnemet (pl. tüzérség, rakétás légvédelem) szó szerint szétvertek. Én nagyon örülnék, ha a honvédség tényleg egy normális szintű modern sereggé válna, de nem vagyok ugyanakkor biztos benne, hogy ezt a lehető legjobb módon akarja elérni...
  • MhyCroft
    #26
    ezt
    "szemed előtt akkor jusson eszedbe az h Ő de nagy baj nekem h nem latok minden nap az utcán katonákat, nem látok járörözést!:)"
    erre
    "szemed előtt akkor jusson eszedbe az h milyen volt amikor még biztonságba voltál. S tedd fel magadnak azt a kérdést h mennyit ér a biztonság, az othonod és szereteid biztonsága? Lehet kellene de nekem nem nagy baj h nem latok minden nap az utcán katonákat, nem látok járörözést!:)"

    sorry
  • MhyCroft
    #25
    :DDDD

    "© Inquisitor","Bordapapa"... és a többiek!:)

    LOLok vagytok de nagyon!

    Kíváncsi lennék h mennyi időt szolgáltatok a MH-ben!
    Kíváncsi lennék h mit tettek a hazátokért?
    Kíváncsi lennék h mit tettél eddig azért h a hazádnak visszad azt amit a hazád alapból megadott Nektek! Életér, tanulás és biztonságot!

    Sajnos az emberekre jellemző hogy míg el nem veszítenek vmit addig ugy vannak vele hogy az semmit sem ér.

    Majd ha anyádat vagy apádat hazafele felrobbantják, elrabolják nemzeti lázadók. Ha majd csak etnikai vagy vallási hovatartozásod alapján összevernek, elrabolnak, kivégzik szereteidet a szemed előtt akkor jusson eszedbe az h Ő de nagy baj nekem h nem latok minden nap az utcán katonákat, nem látok járörözést!:)

    Ember, írd már le mit akkarsz basszus és ne fikázz olyan dolgot amihez alig van fingod!:)

    Elhiszem h seretnél anyahajókat, csillagrombolókat és vagy több százezres haderőt kiképezve.

    Magyar Hondvédség a célnak tökéletesen megfelelő úton jár! Ahhoz képest h hol állt és hogy most hol áll igen szépen fejlődik.

    Ma már egy modernebb, felszereltebb és sokkal jobban kiképzett hadseregünk van mint anno 10 éve!

    Magyarország lakossága és gazdasági erejéhez mérten egy normális szintű hadsereg fentartására törekszik. Magyar hondvédelem célja a nemzeti lakosok megvédése! Akkor dumálj majd ha lelőnek idegen katonák az utcán vagy ha lerohannak minket.

    Az h nem hallasz, nem látsz, nem igazoltatnak katonák agyba főbe, az nem azt jelenti h nem léteznek!

    Gondolj bele, Te kiraknál mindent a kirakatba ha lenne egy hadsereged?

    Öreg, tele vagyunk dombokkal, jópár közötük már nem is természtetesen keletkezett, ha érted mire célzok...

    Én nem akkarom megtapasztalni amikor a Magyar Hondvédelemnek meg kell mutatnia minden erejét mert akkor már úgyis mindegy.

    Ha bevetésre kerülnek a harci helikopterek, új repülők, tankok és a kiképzett hadsereg akkor már baszhatjuk a nyugodt, épp életünket és azzal törődhetsz h túléld!

    Gondolkozz mielőtt lefikázol egy olyat amit nem ismersz.

    Krusó
  • strogg
    #24
    Én összegörnyedtem a röhögéstől, amikor meghallottam, hogy laktanyákat securtity-s banda fogja védeni.

    Rögtön három kérdés vetődött fel bennem.
    1: Annyira nincs katona, hogy nincs kit őrszolgálatra küldeni?
    2: ha van is őrszolgálatos nem képes megvédeni magát, és az ojjektumot?
    3: az egy dolog, hogy barom volt aki ezt kitalálta, de aki körülveszik azok is egyöntetűen azok?

    A többit már csak elképzeltem. Pl: amikor háború lesz, akkor a security-s kétajtós szekrények kopaszon libasorban mennek a frontra ordenáré méretű kisróka/gizike security felirattal.

    Az ellenség meg a halálba röhögi magát, és győzünk...
  • Inquisitor
    #23
    Magyar mi ...?
  • Inquisitor
    #22
    "félreértések és bakik előfordultak, de figyelembe véve a katonai akció méreteit, ezek teljesen természetesnek vehetőek."

    Ja amikor a szteroidokkal agygondrogozott amerikai pilóták éppen lebombáznak pár brittet, kanadait, esküvői menetet, stb.
  • Bordapapa
    #21
    A magyar honvédség sajnos viccnek is rossz...
    :-(
  • Morden23
    #20
    Igen, végiggondoltam. Pont ezért írtam, amit írtam.

  • Gladiator
    #19
    nem tom, ő az irakiban volt... akkor itt is ott is...
  • [NST]Cifu
    #18
    Eméleim szerint ilyen az Afganisztáni harcokban voltak, nem az Irakiban.
  • [NST]Cifu
    #17
    Pedig van haszna, hiszen sok problémára világítanak azért rá némelyikben. Természetesen itt is a végletekkel vannak a problémák...
  • Darth Sidious
    #16
    Örülök, hogy az amerikaiak blogolnak, mert amikor ezek a takony faszkalap katonák fegyvert kapnak a kezükbe és azt hiszik, hogy ez a hatalom, aztán az elmaradott, rettegő iraki civileket kezdik ölni, annyira büszkék rá, hogy mind felveszik és felteszik a netre (l. Abu Graib).
  • irkab1rka
    #15
    mondanám, hogy senkinek nem tűnt fel annak idején, hogy ha ég 10x10 olajkút a légiparádé hátterében, akokr drága lesz az olaj.
    Mondanám, hogy háborúba nem az inteligensebbje megy, és nem az erkölcsösebbje.
    Mandanám, de nem mondom.


    Morden, gondod már végig: óriási baj lenne, ha demokrácia elmélete egy az egyben átmenne a gyakorlatbe...
  • Gladiator
    #14
    mármint kilőtték a rakétákat, azokat felvették VIDEÓRA
  • Gladiator
    #13
    médiás részhez annyit, igaz, hogy nem teljesen ide tartozik, de:

    ugye a BBC, meg CNN már rögtön az iraki háború kezdetekor kiküldte riportereit irakba, hogy rögtön nyomhassa a híreket. aztán nem történt semmi. aztán ez már kezdett ez egy kicsit sokba kerülni nekik, ezért a riporterek felkerestek egy felkelő bandát, vagy nem tom mit, azt mondták nekik, hogy na itt 1000$ azt lőjetek már ki pár rakétát. kilőtték azokat, felvették, azt már 5 perc múlva ment is a hír a TV-ben, hogy megkezdődtek a harcok.
    mondjuk ha meg azokkal eltalálnak vkit, akkor tényleg elkezdődik, na de mind1.

    ezt egy fotós mesélte nekem aki szintén kint volt tudósítani, szal nem most találtam ki.
  • Morden23
    #12
    "Egy szóvivőé sohasem lesz szabad ...
    Itthon meg ... hmm ... max napi pártpolitika fog megszólalni ahogy a személyi érdekek kívánják ... szerintem ."

    Ez az, ami az igazi marhaság a demokratikus eszmékben. Gondolom, azzal mindenki egyetért, hogy egy ember nem tudja milliók véleményét képviselni, hiszen egyet nem értők mindig vannak, gyakran nem elenyésző arányban.
    Ezzel ellentétben viszont felesleges minden egyén véleményét mindenről kikérni, mert az esetek túlnyomó többségében ez a vélemény a kukába sem való. Abszolút felesleges megkérdezni az egyszeri suttyót a napi politikáról, mert csak fikázni tud, közben azt sem tudjja, hány képviselő ül a parlamentben.

    Diver: a képek engem is érdekelnének.
  • [HUN]PAStheLoD
    #11
    +1 érdeklődő..
  • Ajnasz
    #10
    Szabad amerika, szabad országok, szabad vélemény nyilvánítás, feltéve, ha a vélemény megegyezik a kormány és had véleményével..
  • pedro870
    #9
    Volt még a wasteland magyar napló, az egyik ofp-ben is aktív katona írásai Afganisztánból, jó írásokkal és képekkel (még 2004-ben, ezért csak napló). Most néztem, hogy teljesen szétesett az oldal, elvileg átköltözött vhova, de ott meg semmi...:(
  • rigidus
    #8
    Van pedig nehany oldal ahol megjelennek az iraki dolgok.
    CommonDreams
    Uruknet

    Illetve, termeszetesen RMS blogjat is erdemes figyelni annak akit erdekel a tema, eleg jol osszegyujti a hireket es olykor ki is nyitja a szajat (ahogy azt tole megszokhattuk).
  • icewolf
    #7
    Nem lehet. biztos.
  • Seaweed
    #6
    hat abban az ertelemben nem az teny
  • Diver
    #5
    Lehet, hogy nekem is el kellene kezdenem blogot irni. Hatha valaki erdekelnenek a Baghdadban keszult kepeim!
  • kiskorúbézoltán #4
    Egy szóvivőé sohasem lesz szabad ...
    Itthon meg ... hmm ... max napi pártpolitika fog megszólalni ahogy a személyi érdekek kívánják ... szerintem .
  • dxtr
    #3


    pedig azt hittem cifu már nem tud miről írni
  • Seaweed
    #2
    A cimre a kerdes szvsz: Nem! Kell a szabad szaj, de az ne az egyene legyen, hanem a szovivoje aki szem elott tartva az egesz erdeket es jovojet szolal meg! De a semmi se jobb...(lasd MH)....
  • rohamkukac83
    #1