37
-
Indigo #37 Végülis igazad van, az már régen rossz... De aki annyit sem tud, hogy az a három gomb mire való, ehelyett mindig csak az OK-t nyomogatja, hogy a fenébe tud majd kezelni egy vírusirtót vagy spyware-irtót?? Meg úgy egyébként is, a többi programban is összevissza nyomogat mindenfélét, úgy hogy el sem olvas semmit és azt sem tudja, hogy mit csinál? Ennyi erővel ezt is el tudom képzelni... És most akkor döntsük már el, hogy SZÁMÍTÓGÉP-FELHASZNÁLÓKRÓL beszélünk, vagy komplett hülyékről... -
David Coulthard #36 "A géphez alig értő embereknek úgy állítom be a tűzfalat, hogy utána ne kelljen foglalkozniuk vele"
Ja, én is raktam fel tűzfalat géphez alig értő embereknek és tényleg meg tudják jegyezni azt a 3 gombot, csak az a probléma, hogy ezek közül mindenki csak az OK-t használja...
Egyébként ahhoz, hogy egy spyware küldjön adatokat, ahhoz először a gépre kell kerülnie. Ezért ajánlott legalább a Windows Defender használata illetve valamilyen vírusírtó. Az már régen rossz, ha a tűzfal jelzi a spyware-t...
-
Indigo #35 "Te se láttál még sűrűn olyan felhasználót aki nem vagy alig ért a géphez."
Ó dehogynem! Munkámból kifolyólag rengeteget. A géphez alig értő embereknek úgy állítom be a tűzfalat, hogy utána ne kelljen foglalkozniuk vele, és elmagyarázom, hogy miért is jó az nekik, ha van tűzfal a gépükön. Azt a három gombot amit kezelniük kell általában meg tudják jegyezni.
A te usereid pedig gondolom nagyon fogják értékelni, hogy a háttérben tevékenykedő spyware nem zaklatja őket, hanem észrevétlenül küldi haza a bankszámlaszámukat meg a többi fontos adatot... -
moonman #34 Te se láttál még sűrűn olyan felhasználót aki nem vagy alig ért a géphez.
Szerintem próbálj meg nem magadból kiindulni.
A cikkben is írtam, az xp tűzfal azoknak való akik velem vagy veled ellentétben nem értenek a géphez.
#32-ben is írták:Ha egy kevésbé hozzáértő gépére felrakod pl. a keriot, a figyelmezetésekre reflexből OK fog nyomni. Mindre...
Amíg meg nem unja. És ki fogja kapcsolni a keriot, mert zavarja a rengeteg figyelmezetés. (Mint ahogy ki is kapcsolták néhányan a ismerőseim közül is, be is kapták a sasser-t perceken belül).
És mint lentebb írták, nem fogja visszakapcsolni az xp tűzfalát.
-
Indigo #33 "az XP-s tűzfal baromi jó a piacon, és nem véletlenül csak bejövő forgalmat szűr."
XP-s tűzfalról beszélgettünk éppen, bár gondolom olvastad. -
#32 Én már jónéhányszor raktam fel "normális" tűzfalat, kevésbé hozzáértő gépére. A vége mindig az volt, hogy "normális" tűfal kikapcs, mert unták a folytonos figyelmeztetéseket. Arról már nem is beszélve, hogy mindenre OK-t nyomtak, így sokat ért a kifelé szűrés.
De nem ez a gond, hanem az, hogy a "normális" tűzfal kikapcs után nem volt XP tűzfal bekapcs...
És ott voltak tűzfal nélkül...
De tökmindegy, mert a topic a Vista-ról szól abban pedig van kifelé szűrés is, bár gondolom elolvastad a cikket.
-
Indigo #31 Ez oltári...
Bár a végeredmény szempontjából teljesen érdektelen, miért nem szűri a kimenő forgalmat. XP tűzfal kikapcs, normális tűzfal feltelepít. -
moonman #30 "Akkor elárulod nekünk is, hogy miért csak bejövő forgalmat szűr? "
Link
-
Indigo #29 A linux nem azért biztonságosabb, mert kevésbé elterjedt. :)
"az XP-s tűzfal baromi jó a piacon, és nem véletlenül csak bejövő forgalmat szűr."
Akkor elárulod nekünk is, hogy miért csak bejövő forgalmat szűr? -
Solitarius #28 Áááá megint a sok Linux okos. A Linux azért biztonságosabb mert kevesebb vírust írnak rá, mert kevésbé elterjedt. Emiatt ezzel érvelni olyan mint, statisztikát mutogatni hogy a Trabanttal 150KM/h feletti sebességben sokkal kevesebben halnak meg az utakon mint bármilyen más autó típussal. Ergo Trabant biztonságosabb...
Majd ha a (átlag)Trabantok mennek 150-el akkor kell a statisztikát nézegetni.
Aki meg nagy Linux fan, attól megkérdezném hogy a túróba én nem járok fel Linuxos forumokra Windowst dicsérni? Ha kisebbségi érzésed támadna a Windows miatt akkor használd azt. Ha meg nincs akkor mit fikázod?
Egyébként ha valaki utána olvasna megtudná hogy az XP-s tűzfal baromi jó a piacon, és nem véletlenül csak bejövő forgalmat szűr.
De mielőtt ugrálna valaki a Vista tűzfala nagyon védett és két irányba szűr, és agyon konfigurálható, ráadásul bekapcsoláskor is előbb aktiválódik mint bármelyik más külső szoftver.
-
#27 Miből gondolod, hogy a te általad zavart dolgok másoknak nem tetszik, illetve hogy a te általad "átírt" default dolgok más nem tetszenek? Szerinted ki lehet úgy hozni egy OS-t, hogy azon beállított dolgok mindenkinek királyak legyenek, illetve tetszedjenek?
Soha... -
r4pt0r #26 Látom nem érted a lényeget. Nem baj, majd megérted egyzser. :D -
Juszufka #25 Zsír, ezért nem kell Vistát használni. Ez kb olyan nyomorék dolog, mint "dagivagy" manót rakni a hűtőbe. Ha nem akarok elindítani egy programot, akkor nem fogom elindítani. Ha pedig egy plusz prompttal úgyis elindíthatom akkor mi értelme van? A dagivagymanót is le lehet csapni, az ember meg csak hízik, hízik. XP-t használok több éve rendszergazda jogosultsággal és még soha nem volt sem vírusom, sem spywarem, mindig csak értetlenül nézem a sok hírt. Sokat levelezek
, telepítek programokat, az astalavista a kedvencek között van. Az egyetlen bajom az xp-vel, hogy egy csomószor jobban tudja nálam, hogy mit akarok csinálni. A default opciók is állandóan olyan értéken vannak, hogy át kelljen őket állítani. Na, Juszufka voltam... -
nedudu #24 Majd hétfőn megnézem a melóhelyemen. De eddig még minden programból bárhova tudtam írni. Nem akadályozott különösebben a rendszer semmiben. Csak olyankor kérdezősködött amikor a legszívesebben a falbavertem volna a fejem. Pl: valóban elindítod a frissítést? Nem bazze anyádért kattintottam a frissítés gombra! -
r4pt0r #23 Ne ez a Vistában már így van. Pl. a apaint nem tud menteni sehova csakis a saját doc. könyvtáradba. -
#22 "A Vista még biztonságosabb lesz (legalább is ezt ígérik), de ez is telelesz biztonsági hibákkal amik miatt pont ugyanaz lesz a helyzet mint XP esetén, főleg ha szegény felhasználó majd azt is rendszergazdai jogokkal fogja használni, akkor talán még jobban sebezhetővé is vállik... Ennyi :) "
Látom nem olvastad el a cikket amit alább belinkeltem, most abból idézek:
"
A Windows korábbi verzióival szerzett tapasztalatok azt mutatják, hogy a legtöbb olyan felhasználó, aki egyedül felügyeli számítógépét, rendszergazda jogosultságú fiókkal használja azt és nem sokat törődik a biztonsági szakemberek figyelmeztetéseivel. Az ideális állapot természetesen az lenne, ha mindenki korlátozott felhasználóként lépne be a Windows-ba, majd rendszerbeállítás módosításakor, vagy program telepítésekor átjelentkezne "rendszergazdába", vagy a "futtatás mint..." opciót használná. Az igazság azonban az, hogy jóval kényelmesebb eleve rendszergazdaként működtetni a rendszert, így szinte sosem ütközünk ellenállásba. Nem így a Vista-ban.
Ugyan a kényelem fontos szempont lehet, de az ilyen óvatlan használattal a kívülről érkező kártevők, vírusok, férgek, spyware-ek sem ütköznek túl sok akadályba - amint bejutnak a gépre, rögtön rendszergazda jogosultságot élveznek. A Windows Vista ezt a veszélyt igyekszik kiküszöbölni, méghozzá úgy, hogy még az adminisztrátor felhasználók sem kapnak teljes hozzáférést a rendszerhez, ehelyett egyszerű korlátozott felhasználó jogkörben dolgoznak. Amint olyan műveletre kerül sor, amikor valóban hozzá kell nyúlni bizonyos rendszerbeállításokhoz, vagy olyan védett mappákba kell programot telepíteni, mint a \Windows vagy a \Program Files, a Vista egy úgynevezett eleváló promptot, azaz jogosultság-jóváhagyó kérdést küld a felhasználónak. Ez első olvasatra talán túl bonyolultnak és zavarónak tűnhet, de egy idő után megszokható és valóban hatékony védelmet nyújt a véletlen vagy rosszindulatú módosítások ellen.
Szóval mielőtt lefikázzátok a Vista-t nem árt utánanézni a dolgoknak !! -
nedudu #21 Mi az hogy nem akarja, vagy nem szereti korlátozott jogokkal használni? Úgy rúgnám picsán az első embert akit meglátnék linuxon rendszergizdaként használni a gépét, hogy füstölne a hátsója hónapokig. Ez a baj a windows-zal. Egyszerűen meg kell tiltani, hogy bárki rendszergizda lehessen. Meg kell tanítani az embereket, hogy még sem olyan szép és jó meg biztonságos a cucc ahogy azt állítjuk. És alapból korlátozott felhasználók jöhetnének csak létre. Majd a rendszergazda engedélyezi nekik amit kell. Vagy ha én vagyok a magam ura a gépen akkor felhasználóváltás vagy a "JÓL szabadalmaztatott" Run-As segítségével megcsinálom amihez valóban jog kell.
-
#20 Tényszerű megállapítás. -
#19 Az a baj hogy mindenkinek a Windowsal kapcsolatban az van a fejében hogy Rendszergazdai jogokkal használja, próbálj meg Linuxot így használni, az sem lesz biztonságosabb... :) Ha egyszerű korlátozott felhasználóval vagy, már elég az XP-s tűzfal is a védelemre, nagyjából megteszi... Ha felteszel mellé még valamit, pl. Sygate tűzfal + Nod32 + akármilyen spyware írtót már az XP is nevezhető relatív biztonságosnak... Ezt ne felejtsétek el!
A Vista még biztonságosabb lesz (legalább is ezt ígérik), de ez is telelesz biztonsági hibákkal amik miatt pont ugyanaz lesz a helyzet mint XP esetén, főleg ha szegény felhasználó majd azt is rendszergazdai jogokkal fogja használni, akkor talán még jobban sebezhetővé is vállik... Ennyi :)
Ha a felhasználó kicsit gondolkodik akkor az XP is tud biztonságos rendszer lenni, pont úgy mint ahogy a Linux is tud kegyetlenül instabil és biztonságtalan, az egész beállítások kérdése! -
#18 Nekem ugyan van tűzfalam, vírusírtóm, kémprogikereseőm de már hónapok óta semmi kártevő nem jött be a gépemre!! A Linuxra szinte nincs is vírus és egyéb kártevő , mert nagyságrendekkel kevesebben használják... ellentétben a Winnel
Egyébként kémprogiírtóra nem is lenne szükségem, mióta Firefoxot használok és SP2-es XP-m van ezek a kártevők elkerülnek.
Csak a vírusírtó az amit Win alatt igen kolyan kell venni, egy átlagos usernek bőven elég az XP tűzfala.. más kérdés hogy én Outpostot használok, de nem azért mert annyira félek egy esetleges támadástól... -
moonman #17 "míg win-en minimum a tűzfal+vírusölő+anti spy- és adware.."
Nem ez a minimum, hanem a korlátozott jogokkal való használat.
Ha Windows alatt is rendszergazdai jogok nélkül netezel, ott se fog semmi bemászni.
Aki meg nem akarja vagy nem szereti korlátozott jogokkal használni a windows-t annak is lehetősége van a böngészőt stb.-t így futtatni:
Link -
#16 Nem beszólni akarok, de itt észérvet még nem olvastam.
persze lehet, hogy más topicban már leírtad őket, de ide még nem...
:-)
defenderről és egyéb MS csodákról meg csak annyit, hogy ha linuxról netezel, tűzfal+minden nélkül, nem mászik be semmi huncutság a gépedre...
míg win-en minimum a tűzfal+vírusölő+anti spy- és adware...
mínusz x memória, plusz x prociterhelés
félreértés ne essék, wint használok, játékra.
max arra jó.
de munkát vagy mást nem bíznék MS rendszerre...
a Vistán meg nem ártana még dolgozgatniuk pár évet...
hátha kiadnának végre valami megbízhatót is a kezükből... -
#15 kbupdate elfogult fanatikus...
Én viszont csak észérvek alapján mondom azt amit mondok!! Ellentétben a sok Linux imádó ugatógéppel... mint pll Nexus ősemberimádó barátunk -
#14 Mi van?
kbupdate nevet váltott?
:-) -
#13 Javaslom olvassátok el az alábbi igen részletes cikket a Vista biztonsági komponenseiről:
Vista biztonsági elemek -
#12 Egszerű juzerként szart se tudsz a vistáról de azért
lefikázod... gratulálok -
#11 A Defender a legjobbak között van ezt több teszt is kimutatta... és is használtam tudom miről beszélek tehát baromság amit irsz -
#10 Eccerű júzerként annyi forradalmi innnovációt látok a Pistában, mint amikor az NDK-s elvtársak a rencerváltáskor létrehozták a Trabant1,1-est erősebb 4 ütemű motorral, meg némi dizájnnal.
Csak a fékek maradtak a régiek, szal biztonság szempontjából nem volt az igazi.
;) -
#9 az mindíg van mivel sosem tesztelik le rendesen az oprendszert inkább kiadják ad teszteljék ki a felhasználók a hibákat , ez így olcsóbb meg úgyis egyed uralkodók a pc piacon szoval tök mindegy -
Ajnasz #8 Dejó, akkor nem lesz több service pack és ilyenek? :) -
mezeimodell #7 Hát nagyon tévedsz:) Az a defender cucc sok mindenre jó, csak nem éppen a védelemre. Tapasztaltam, még van hova fejlődnie kémprogramírtás terén. A tűzfal sokat javult a beta2-ben, de még mindig nem az igazi. -
#6 tökéletes védelem nincs, ennek ellenére a Vista tűzfala és kémprogramírtója bőven megfefelelő lesz biztonság szempontjából.... -
izb #5 ha a norton mint szar vírusírtó veszít a vistával szemben,akkor mi is veszítünk de elég sokat.Ugyanis ami a vistában lesz védelem minden lesz csak nem tökéletes.Nem mintha a Norton az lenne, sőt........
-
#4 "a Symantec félti előkelő pozícióját" - nem tudom meg hany ilyen "ujnak szamito" bejelentest keszulnek még tenni (ami amugyis onmagaban szanalmas), de igyis-ugyis vesztettek a Vista ellen. -
Deffyant #3 most aztán okosabbak lettünk de nagyon... -
#2 A mai Vista hír is megvolt... -
Zedas #1 Erre már szavak sincsenek... annyira szánalmas hogy a Symantec már csak ezzel kerülhet be a hírekbe, hogy hihetetlen.