16
  • turul16
    640 us , ettöl sokkal jobakat is csinált az IBM, amiröl talán itt(sg) is olvashattunk.

mcganyol: 500Ghz volt amire te gondolsz szerintem.

Memróia célokra a molekuláris dolgoknak szvsz. van jövője, hogy konkrétan ennek a molekulának van-e azt nem tudom, de ránézésre jónak tünik .
    De nagy fehérjés,aminosavas cuccok egy bitre vagy kapcsolóra, az nem jó, tul nagyok és lassuak általában.

Nailboy #3 : Valóban ez a sokadik ilyen cikk itt is, de hát nincs miröl írniuk :) Már mindent leírtak
    .

Ja és már sokszor elmondtam a Moore törvény be lesz tartva, mer az jelenti a legtöbb aranyozott latinumot (cash).
  • dez
    (Az agysejtek persze - a korábbi vélekedéssel ellentétben - nem egyszerű kapcsolók általában, hanem önmagukban is bonyolult egységek.)
  • dez
    Ja, és amúgy igen, ezek a kutatások csak a jövőbe vezető utat kövezik le, a cégek meg szép lassan lépkednek végig rajtuk. :D
  • dez
    Asszem az a tokozás levédésének az ideje.
  • dez
    Én sem szeretem a túl sok "álom-építő" cikket, de ez speciel szerintem nem volt olyan légből kapott, ámítgatós.
    Az a merőleges másnesezéses tárolás dolog inkább csak technikai újítás volt, tudományosan nem volt akkora újdonság.
    A cikkben nem csak egy 1-bites memóriacella-féléről van szó, ami ugye önmagában nem tud számításokat végezni (de szupernagykapacitású memóriák még készíthetők belőle, ami kicsit optimálisabb, mint papírra számokat írkálni, hogy a másik felvetésről ne is beszéljünk :P), hanem már tranzisztort is sikerült csinálni, és ugye tranzisztorokból sokminden felépíthető. Mondjuk szükség van hasonlóan mini egyéb "alkatrészekre" is.
  • dez
    Ha sok van belőle kis helyen, akkor közömbösíthető a lassúság (pl. sok kis egység egymáshoz képest asszinkron működése, stb.). Az agysejtek még lassabbak..
  • sathinel
    Multkor olvastam hogy vannak baktériumok amik szilíciumot rendezik bizonyos struktúrákba. Most azon gondolkodnak hogy rávegyék a bacikat hogy megfelelő procikat is tudjanak felük készíteni. szerintem ez hamarabb jön el mint a molekula vagy genetikai számítógépek. A fejlődés és a verseny pedig manapság akkora hogy nem hinném hogy sokáig tunák tartani a jó dolgokat.főleg ha azt nézed hogy szuperszámítógépeket is vesznek nagy cégek.
    Ezek kutatások csak.
  • Kryon
    Hiába képesek ezeket a cuccokat évekkel előre megtervezni,vagy nagynehezen egy működő példányt laborban legyártani,ha az adott időben az olcsó,gazdaságos sorozatgyártás nem megoldható.(10 milláért nyilván nem vennéd meg...:-))

Nagyon is elképzelhető,hogy az X2 magját már 2001-ben megtervezték,csak épp ki kellett várni a 90nm technológiát,hogy legyárthassák....
  • mcganyol
    A múltkor is volt egy ilyen szintű ibm-es cikk, hogy valami feszített szilícium lapkával meg abszolút nulla fok közelébe hűtéssel 5Thz-en járatták a procit és azt tették még hozzá, hogy a felét elvitte volna szobahőmérsékleten is a cucc :)
    Szerintetek ha tudnának ilyen procikat csinálni, kiadnák? vagy folyamatosan éveken (évtizedeken) át csak "lebutított", de egyre gyorsabb verziókat, mert így ugyanazt el lehet nagyon sokszor is adni fejlesztés álnév alatt. De lehet paranoiás vagyok.
    Ebbe erősen belejátszott, hogy a mostani X2-es procim tokozásán bele van gravírozva hogy
    AMD 2001 R (az r kis karikában). wtf?!?

biztos ezt az x2 elnevezést 2001ben védették le... vagy tényleg nem értem, gondolom nem akkor gyártották, bár első ránézésre tök olyan :-D
  • Nailboy
    Latom te sem ertesz valamit.

Az ironia az egy olyan dolog. Amit ha valaki nem ert akkor visszaut.

Ha szerinted en valoban szarbol szeretnek logikai kapukat felepiteni akkor mokas srac lehetsz. :)

Amugy a velemenyemet leirtam. az elobb.

Amugy nem furcsa hogy 25 evig ugyanazon a szinten lesznek ezek a fejlesztok a molekulajukkal mint te vagy en a papirral vagy a kepzelebeli "kulaszamitogeppel"?

Amugy tudom ugy szamolni mint egy szamitogep. Csak kicsivel lasssabban...
  • Nailboy
    Neked sem lett volna muszaly reagalni.

Ha nem ertetted volna a mondanivalomat.

Lehet hogy a hasonlat eros, de szemely szerint abbeli velemenyemet fejtettem ki hogy jobban orulnek olyan tudomanyos cikkeknek amelynek a megvalosulasa inkabb a kozeljovo vagy belathato ido. Nem egy teljes emberolto.

Pledaul ilyen cikk volt a merevlemezeknel a meroleges elrendezesu magneses adattarolas (jo biztos nem pontosan ez a megfogalmazas). Olvashattunk rola es lam mar van is belole valami.

Nem mondom hogy nem kellenek "futurisztikus" cikkek, de az ilyenbol annyi volt mar hogy uncsi.
  • Walaki
    Hát valamit nagyon nem értesz akkor....
    Az általad tojt hurkát 65nm-esre meg tudod csinálni?
    És az nem furcsa, hogy le tudsz írni egy papírra 0-kat és 1-eseket mégsem vagy tudsz úgy számolni mint egy számítógép???????
  • craesh
    nem kötelező elolvasni... reagálni meg végképp.

• Nailboy
    Szertem ezeket a hireket ahol kb 1 valami 0 es 1 allast tud felvenni...
    Hat bocs tojok egy hurkat es az is tud 0 es 1 allast felvenni. Sot jol miniaturizalni is lehet. Lecsippentesz egy csimbokot...

Majd 25 ev mulva talan felizgat egy ilyen cikk...
  • LowEnd
    azért a 640us eléggé szánalmas....
  • IMYke2.0.0.0
    Újabb 25 év múlva már molekula-CPU-k fognak dohogni az akkori PC-kben...