Miben van a pénz?

← ElőzőOldal 5 / 5

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Danee
"Mivel érdemes foglalkozni, hogy normális munkahelyen..."

Ahhoz hogy vezetõ legyél, vezetõi kvalitások kellenek.
Viszont ha ez megvan, akkor 8 általánossal is feldolgozod magad, meg egyetemi végzettséggel is. El kell kezdeni valamilyen cégnél egy sima állásban, és viselkedni kell úgy, hogy észrevegyenek, te vagy valaki, te tudsz valamit, tudsz bánni másokkal, nem hagyod magad befolyásolni stb. (vagy benyalod magad akinél kell - kinek mi)
Csak ugye ez tökre nem a "kevés munkával" kategória lesz, hanem pont az ellenkezõje. Egyre több meló, ami bele nem betegszel. Mert ez az a mókuskerék, amiben ha egyszer sikerült elindulnod, nincs kiszállás, de még lassítás se.
Shep
a másik, hogy a topic címében seol nincs, hogy munka legyen, tehát akár lottózni is lehet hátha egyszer bejön 😊

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Shep
hát ha normálisan csinálod akkor igenis az

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Danee
és ez munka? 😊

Borg tudja mit beszél, de abban nem értek veled egyet, hogy ahooz hogy Vezetõ legyél valahol, lopni, csalni kell.

De várom irja mindenki le amit gondol, végülis ez lenne a cél

Taranov
Nem is fizetnek többet. Ha Carnation, Virgo, Dream Interactive, Kirowski vagy, akkor igen, de az azért nem egyszeru.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Taranov
Mi is egy új lakást vettünk meg, és nagyon bejön. Eredetileg ez egy 120nm-es tetõkertes lakás volt két teremgarázshellyel, de azt senki sem tudta kifizetni, pedig olaszok és írek is érdeklõdtek iránta, ezért megfelezték, és végülis a miénk lett a tetõkert nélküli részt. Ez így két szobás és egy félszobás, hatalmas fürdõszobával és panorámás terasszal, egyszemélyes luxuslakásként hirdették, így el tudta adni az építtetõ a lakásokat. (Összesen 6 lakásos a ház)
Arról viszont fogalmam sincs, hogy majd a pesti 100 lakásos új házakat mikor tudják majd eladni.

A patinás házakról egyezik a véleményünk, de nem sokaknak van pénze ilyeneket venni.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Shep
sportfogadás póker ebben van a lóvé, csak jól kell csinálni

Kevered a mûveltséget, tanultságot a tapasztalattal. Elõbbi kettõvel kitörölheted az egyetemrõl kiérve, mert csak a legritkább esetekben tanítják KONKRÉTAN azt amire utána a cégnél szükséged lesz. Utóbbid meg fiatalon nincs, akár egyetemrõl j9ssz, akár csak érettségid van. Itt jönnek a képbe a kapcsolatok, valami jókis gyakornoki állás ügyében. És utána majd lehet helyezkedni. Egykét magát nagyobbnak nevezõ cég az interjú elején rápillant a végzettségedre, sõt, néhány balfasz cég még szortíroz is ez alapján, de ami a döntést hozza az a tapasztalatod: Dolgoztál ilyen téren? Nincs diplomád, nem kell túl sokat fizetni kezdetnek, nem vagy elszállva magadtól? Fel vagy véve. Tapasztalatlan vagy? Diplomás vagy, és elvárásaid vannak? Okoskodsz? "Majd értesítünk".
Ezt a németországban (meg bárhol) x ezer euró fizetést hagyjuk szerintem.
Csak hogy 1 tapasztalatot mondjak: Én dolgoztam modellezõ/cad/cam programozóként ausztriában b-vel kezdõdik a neve a cégnek, és mw-re végzõdik. Trainingen voltunk velük, szal mi nem kerestünk annyit a gyakorlati idõszakban sem, de még annak a fizetése sem volt BRUTTÓ 4500, aki az oktatást tartotta... plusz: õk ezért napi 9-10 órákat dolgoznak, mert ha kell füttyentenek, és bentvannak. Ráadásul, olyan felelõsség járul a munkához, amihez jóhogy fizetnek rendesen. Csakhogy, ha elbaszol valamit, az nem egykét nullás kár lesz a cégnek. És ezt hárítják vissza bizonyos mértékig rád azzal, hogy nagy fizetés: de cserébe anyagi felelõsséggel tartozol a munkádért. Máris nem köszönöd meg.
Itthon az esztergályos is sír, hogy nincs meg a 150 bruttója. Kint meg már örülnének, ha ennyiért dolgozhatnának, de úgy, hogy közben nincs anyagi felelõsségük a munkáért amit csinálnak. Mert ott kapnak 2-4x ennyit, de ha elbasztál valamit, van hogy több havid is ugorhat egyszerre.
És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy a megélhetés is jóval drágább, mint MO-n. Lakás bérlet, fûtés, közüzemi cuccok, mind mind drágább.
Ráadásul ugye olyan szintû koncentrálós meló, hogy rövid idõ alatt kiégsz. Persze itt nem az ilyen fõiskolai mellékállás kategóriájú épület/lakópark látványtervekrõl beszélek (ehhez is kell tudás, nem vitás, de csak némi pénz van benne), hanem konkrét, méretpontos, mûködõ termék/alkatrész modellezésrõl.
Szal egy szó mint száz: Arról kéne beszélni, hogy MO-n mik a lehetõségek. Jelen pillanatban ugyanis eleve olyan cég nincs MO-n, aki 4-5k euros fizetést megengedhetne magának - egy középszintû cad/cam/modellezõnek, HA egyátalán folyna aktív/érdemi tervezés bármelyiknél errefelé. Tudom, pár városban vannak elektronikai cégek, kis piszlicsáré mûanyag meg kontakt alkatrészeket terveznek/gyártanak. De kérdezd majd meg mennyit keres a tervezõjük.
NFP
Te nem ismered a "túlképzett" kifejezést? 😄

Zénó, a NEMZETI NINJA! http://ninja.freeblog.hu/ Saját, napi frissítésű, kézzel rajzolt képregényblog!

NFP
Azzal akkor tudsz pénzt keresni, ha van egy szép portfoliód.
Azzal elkezdhetsz házalni design cégeknél.
És így megcsíphetsz egy jól fizetõ állást.
De amíg nem tudsz mutatni "korábbi munkákat", addig nem.

Zénó, a NEMZETI NINJA! http://ninja.freeblog.hu/ Saját, napi frissítésű, kézzel rajzolt képregényblog!

TothLaci
Azért ez nem teljesen igaz, tanulással is sokat el lehet érni, akár még fõnök is lehetsz 1-2 milliós havifizuval. Na persze a legtöbb esetben igaz, hogy max. 100-200 ezer forintot keresel, de ha minnél mûveltebb vagy, és leépítés van annál a cégnél, akkor téged rúgnak ki legutoljára. Szóval lehet tanulni, jobb munkahelyeket lehet találni több mûveltséggel, de ahhoz, hogy több fizetésed legyen, ahhoz jó ismeretség kell, vagy évtizedeken át "nyalni" a fõnök seggét. Én sem tudom, hogy alakul még az életem, de "átlagos" munkahelytõl távol szeretném tartani magam. Szerencsére vannak elképzeléseim, de még egy irányba sem tettem lépést, amit jól lenne minnél hamarabb elkezdeni.
Photoshop tudásom elég jó, remélem azzal is lehet majd pénzt keresni 😊. majd talán webdesigner leszek 😊

armageddon666
adsz linket hogy megnézhessem? 😄
+fav
engem is érdekelne ez a téma. vmi jólkeresõ munka de oylan ahova nem kell jó fizikum (mert nekem nincs olyanom :S)

@

igaz hogy csak 4órás munka volt.

NFP
Különben ilyenkor nem arra kell gondolni, hogy "csak ennyit kaptam", hanem inkább arra, hogy "ma is lehetõséget kaptam a fejlõdésre a gyakorlásra, ÉS még fizettek IS érte". Szerintem.

NFP
Hát ha nem kérsz többet. 😄

ÉN most tanulom a php-t. már csináltam egy weboldalt 10000-ért, ami elég jó lett, mégis csak ennyit kaptam .

PíszLávJuniti
adócsalás?

\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler

MOTOROK ÉS KOCSIK ÉPITÉSE tervezése eladása abban van a sok pénz

NFP
Különben ha sok pénzt akarsz keresni, képezd magad marketingben irtózatosan profira. Dõlni fog a pénz.

NFP
Azokkal az új építésû vackokkal az egyetlen probléma, hogy már az elsõ hónapokban elkezdenek penészedni, ázni, rohadni, mállani.
Most rövid távon tökéletesen igazad van abban, hogy ezt a pillanatnyi túlkínálat visszafogja a valódi keresletet, de szerintem kis idõ múlva ez átfordul arra, hogy az emberek a lakóparkos vackok helyett patinás épületekbe kezdenek költözni. Azok száma meg ugye igencsak visszafogott.

Ugyanakkor az ingatlant én se szívesen ajánlom senkinek, ugyanis be van bizonyítva, hogy egy ingatlan éves megtérülése átlagosan 5%.

NFP
Nem, nem honlapkészítésre gondol.
Hanem webalkalmazások fejlesztésére.
Ha igazán profi vagy, abban tényleg van pénz.

Taranov
Ezzel is ugye az a probléma, hogy az ingatlan iránti kereslet egyre csökken, mivel már tele van az ország (fõleg a nagyvárosok) új építésu házakkal és lakásokkal, amiket már alig-alig tudnak eladni. Arról nem is beszélve, hogy a nagy ingatlanbizniszhez százmilliós tõke kell, panelek adás-vételébõl a túlkínálat miatt megintcsak nehéz megélni.

Taranov
Borggal értek egyet, veled sajnos nem.
Azt gondolom, hogyha webfejlesztõ vagy, alkalmazottként nem keresel túl sokat, egyedül pedig nem kapsz nagy megrendeléseket a 200 milliós iroda, és a munkatársak hiányában.
Ha céget alapítasz, akkor meg már alig kell értened a webprogramozáshoz, hiszen ott vannak az alkalmazottak.

Nos lássuk csak:

Malév pilóta: havi 1-2 millió (vagy lehet, hogy több is)

Fapadosnál mûszakis: havi 1 millió

Malév mûszakis: havi 400 ezer körül

Kecskeméti reptéren mûszakis: 200-400ezer között

Mint látszik, a repülés bármelyik területén tevékenykedni mindig kifizetõdõ. Csak sajnos a repülésben nem csak a tanulás kitétel, hanem a fizikum is.

vagy, legyél méhész 😛P...egyik ismerösöm is az, igaz böknek a dögök, meg nyáron 35 fokba beöltözve dolgozni, eléggé megterhelõ, de viszont nagyon nyugis, és mindig kint vagy a természet lágy ölén 😄

hmm, igazat kell adnom ide is...asszem más szakma után nézek 😛PP

nézd, nekem bejön a dologm, és megélek belöle, nem kell nélkülöznöm mint amikor fizikai munkából éltem

Ha nem õszintén kérdezed, akkor mindenképp fontos a diploma, valami jól menõ szakmából (humánerõforrásmenedzser, közgazdász, vállalkozó) maxold ki magad, és tuti lesz helyed.

Ha viszont õszintén, akkor csak azt ajánlhatom, százalékoltasd le magad, és nyiss egy kocsmát...

Cream78
Légy kamionos! Soha nem vagy otthon, hajtassz ezerrel! Sok böszme emberrel találkozol. A jó oldala: eljutsz olyan helyekre ahova egyébként mem valõszinû hogy elmennél. pl:nuklerális hulladékmegsemmisítõ stb....Szép tájak, ami egy idõ után már unalmas....(szóval inkább kamionos ne légy!)

Hunnenkoenig
webprogramozo?
Ugye nem honlapkeszitesre gondolsz? Abban nincs penz, mert sokan csinaljak es igaz dragan, de egy emberre keves melo jut.

En is a szamitastechnikat ajanlanam leginkabb.
Programozas, modellezes, grafika.

Egy jo programozo vagy grafikus istentelen penzeket keres.
Nemetorszagban az atlag keresete egy 3D modellezönek 4500 euro netto.

Mo-n kb ugy 500k / ho, ha jo vagy.

persze persze, de meg is fizetik, nem úgy mint amikor régen még hordtam a téglát, meg a maltert 😊

fifi
akár napi 20órát is... 😄

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

fifi
ingatlan-föld

ez mindig tuti buli...

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

nos, sztem legyél pl webprogramozó ha tetszik a dolog, tanulni kell ahhoz is rendesen, de ha ügyes vagy, dolgozhatsz otthonról, elég magas bér mellett 😊

Rage47
én is igy gondolom😊
Eleve hibás a feltételezés. A pénz sosem azokban a szakmákban van/volt, amihez IQ, és tanulás kell.
Ha sok pénzt akarsz kevés munkával, akkor lopni, csalni, seftelni kell tudni. Ott az ingatlan biznisz pl.
Tanulással, IQ-val csak alkalmazott/max középvezetõ leszel egész életedben, vagy max lesz valami ötlet-vállalkozásod ami éppenhogy eltart. Ahhoz hogy ebbõl kilépj megint csak a 3 fentebb írt erényre lesz szükséged.
tök mindegy sztem

mindenben van jo és rossz

"legyél az ami lenni akarsz"

REAL MADRID

Rage47
miniszterelnök?
gercse
ez jó kérdés, engem is érdekel. bár nehéz is egyben

Danee
Szeretném megkérdezni a nálam idõsebbeket és tapasztaltabbakat:
Minek érdemes manapság tanulni? Mivel érdemes foglalkozni, hogy normális munkahelyen ütõképes kereseted legyen anélkül hogy éjjel nappal alvás nélkül dolgozol?

← ElőzőOldal 5 / 5