9
  • HUmanEmber41st
    #9
    Nem a microhullámúra gondolsz?
    Azt jobb is, h lenyomják..egy ilyen kapcsolat csak e-mail letöltésre jó...
  • HUmanEmber41st
    #8
    Kistérségbe egy "kis" műholdas adó-vevő egységet amelyhez akár telefonvonalon, akár optikán keresztül lehetne csatlakozni.
  • arty
    #7
    itthon ugyis megfolytanák a nagyok (t-genny), ahogyan kinyirták a korábbi rádiós netet is (rádios=nememléxem a nevére :D )
  • shabba
    #6
    "Ezt a 70Mbps-ot valszek userenként kell érteni.. (Ha nem, akkor értelmetlen kiépíteni..)"

    Azért a dedikált 70Mbps wirelessen elég érdekes lenne, ekkora sebességet inkább közvetlen optikai kapcsolódáson keresztül lehet elérni, az meg nem túl gyakori a vidéki kisvárosokban, de még a nagyvárosokban sem mindennapos.

    Ez egy osztott erőforrás amin sok az adott cellában lévő user osztozik. Ráadásul ez a sebesség nem fix, távolság függvényében csökken. Szóval a WiMAX-nál oly soxor emlegetett 70Mbps meg 50km az nem és kapcsolatban van hanem vagylagos. Közelre nagy sebesség van, de nagyobb távolságra is elvisz csak jóval kisebb sebességen.

    Jó az a WiMax, vidékre ott ahol nincs semmilyen broadband infrastruktúra messze jobb a semminél. Egy átlagos kábelnetes hálózattal egyenértékű hálózati környezet és csomagsebességek kialakítható megfelelő user sűrűséget megtartva. 200-250 userrel egy 50Mbps-es sávszélen osztova egy a kábelnethez hasonló működési környezet van, ami mellett 512kbps,1,2 Mbps-es csomagokat lehet felvenni a kínálatba megfelelő adatforgalmi limittel biztosítva azt nehogy néhány user elszálljon és túlzottan leterhelje a hálózatot.

    Olyan helyen ahol nincs semmilyen broadband net, vagy maximum a modemes betárcsázós van az is soxor jóval lassabban(pl. RLL környezet) ott egy ilyen WiMAX-os rendszer hatalmas előrelépésnek számítana.
  • Tetsuo
    #5
    Ha nem warezkodni.. LOL
    Jobbhelyeken már online nézik a tv-t, a youtube-nál 20x jobb minőségű videókat..
    Képzeld el gigányi cuccokat is le lehet tölteni legális helyekről..
    A hozzászólásod első felével persze 1et értek. :)
    Ezt a 70Mbps-ot valszek userenként kell érteni.. (Ha nem, akkor értelmetlen kiépíteni..)
  • harangx2
    #4
    70 megabit/s hány userre leosztva 10-20000?Ha ez hasonlít a wi-fire akkor nagyon gyatra lessz a sebesség.De az is igaz hogyha nem warezkodni akarnak akkor használható és a semminél jobb.
  • roliika
    #3
    Nálunk meg marad a fatávos tréonlány...
  • arty
    #2
    még több rádiohullámot a levegőbe!
  • Anakyn
    #1
    dejó :)