9
  • AgentKis
    #9
    "Persze a gyermekblogok esetében is ügyelni kell arra, hogy a gyerek ne adjon ki magáról személyes vagy a lakóhelyére vonatkozó adatokat és ne jelentessen meg képeket sem"

    És mivan, ha mondjuk a szomszédja teszi ezt...
  • Dj Faustus #8
    "Jó lenne, ha nem lenne minden hülyének lehetősége szerzőként a web közelébe kerülni."
    Igaz, de szerencsétlen gyerkőc nem tehet arról, hogy nem ismeri a HTML nyelvet (gimnáziumi tananyagban szerepel esetleg), illetve hogy nincs szépérzéke. Elébe nyomják az eszközt (ingyenportálok, WYSIWYG-szerkesztők, képek, hangok, videók), de a rossz példákat (olvashatatlan ordenáré nyelvű szöveg, szépérzéket semmibe vevő kinézet, semmitmondó tartalom) is.

    Másrészt lássuk be, a webre mindenki publikálhat - nem csak az, aki "ért hozzá" (ez kb így van a szövegszerkesztéssel is - lásd: jobbra zárás vs. szóközök hada).
    Az addig rendben is van, amíg az adott oldal csak kisebb célközönségének szól, meg amatőr lelkesedésből készül.
    De amint hivatásos/hivatalos/professzionális dolog kerekedik belőle - nos akkor már elvárhatóak lennének bizonyos dolgok.

    "nézd meg az embereket mi érdekli, és rájössz mien silány a világ"
    Lásd például a különböző névhez köthető délutáni showműsorok.
    Valószínűleg mindenki azt mondja "fúúúj ilyet én meg nem néznék! tiltsák be!" - közben mégis van rá kereslet.
    Ugyanígy van kereslet a lánclevelekre (továbbküldik, pedig tudják, hogy felesleges, de akkor is "milyen cuki"!)

    "Először jó, ha egy szülő elmagyarázza, miként is kell szörfölni a világhálón és arra sem árt ha felhívják a csemetéik figyelmét, hogy vannak kritikus területek is"
    Bezony, ez így van.Először prevenció kell, hogy a későbbi kellemetlenségeket (pedofilia, csalók, vírusok, stb..) elkerüljük.
  • Tripax
    #7
    Egyetértek, az előttem szólókkal. Ez olyan mint ma a zenekarok. Sok hülye slágerlistás. DE a kérdés az hogy mi lesz jó és amire ki akartam térni, hogy döntöd el mi az ami a piacot érdekli. A másik nézd meg az embereket mi érdekli, és rájössz mien silány a világ. Nem nyitok topicot, de kíváncsi lennék a véleményetekre!
  • PíszLávJuniti
    #6
    pedofil gyűjtőhely?
  • insomniac
    #5
    "Jó lenne, ha nem lenne minden hülyének lehetősége szerzőként a web közelébe kerülni."
    ott a pont! nem értem pl azt sem, hogy minek minden utolsó senkinek is weblap..az egész netet ugy kéne moderálni mint egy forumot. a jelentéktelen kislátogatottságu, "13 éves lány vagoyk és a kedvencem a tokio hotel és ittvannak képek :-)" szintüeket stb mind dobni a francba..vagy legalább a free webszolgáltatok csinálnának valamit.. blogok detto. a keresöket is teleszemeteli.
  • mogyi925
    #4
    Sokmindennel egyetértek. Jó lenne, ha nem lenne minden hülyének lehetősége szerzőként a web közelébe kerülni.

    Szemtanúi lehetünk egyébként annak, ahogyan a web is halad a tévé által kitaposott, reklámmal és szeméttel telehordott úton.
  • Emmegki
    #3
    "Eddig a blogok és a podcastok még nem igazán játszottak komoly szerepet a német gyerekek életében" - még szerencse!

    Marha unalmas már ez a blogos hype az sg-n. Csak azért vannak blogos cikkek, hogy el lehessen mondani "igen, mi foglalkozunk a webkettővel is mert az most marhára divatos".

    "A gyerekek körében is népszerűek a blogok"
    "A blogvilágban is Fidel a fő téma"
    "A magánblogok a legnépszerűbbek"
    - na és? a blogok 99% akkor is egy szánalmas egocentrikus nyavajgás. Minden hülye blogot ír olyan témákról ami rajta kívül senkit se érdekel. Tisztelet a kivételnek, pl. Tomcatet én is szoktam olvasni, de színvonalas blog olyan kevés van, hogy abból nehezen lesz világméretű hype.

    Mindegy, fújjátok csak a webkettes lufit, én már unom :P
  • mezeimodell
    #2
    hű....Ezt nélkületek nem is tudtam volna-
  • jointeer
    #1
    ez nyilvánvaló ¦O)