1364
Ismerd fel a képről az országot
-
#884 Sokan keverik Angliát az Egyesült Királysággal...
Anglia csak a déli rész skócia alatt, sőt még a Wales-i félsziget sme anglia.
UK zászlója is azaz az union jack is Anglia + Skócia + Wales + Észak-Írország zászlóiból jön. Ha ezeket egymásra rakod, akkor ki fog jonni az union jack :)
Szóval Észak-Írosrszág nem Anglia, max Egyesült Királyság :)
-
#883 Koszi.
-
jefferson83 #882 Másolást, nem szereti inkább itt a link :)
Tessék. -
jefferson83 #881 Észak-Írország az Egyesült Királyság része.
Észak-Írország zászlajaÍrországot 1536-ban csatolta Anglia területéhez VIII. Henrik. Az ország továbbra is megőrizte parlamentjét és külön közigazgatása és és bírságai voltak, mégse maradt szuverén állam. Csupán törvénykezdeményezési joggal rendelkezett, törvényei csak akkor léptek hatályba, ha azokat az angol és az ír titkos tanács, elfogadta, nem módosíthatta vagy utasíthatta el az angol Privy Council által alkotott, az ír ügyekre vonatkozó törvényeket. Az angol parlament is alkotott olyan törvényeket, amelyek Írország gazdaságára hátrányosak voltak. A helyi végrehajtó hatalom szervezetében a tisztségek nagy részét angolok töltötték be (főleg a hasznot hajtó, pénzért megvehető ún. szinekatúrahivatalokat). A fontos tisztségek nagy részét a protestáns angolok töltötték be. A katolikus többségű Írországban mindez igen erős ellenállásba ütközött. 1641 októberében északon, Ulsterben fegyveres felkelés tört ki, amit rövid életű katolikus konföderáció követett Kilkennyben. Oliver Cromwell, Anglia lordprotektora 1652-re minden ellenállást letört.
-
#880 Na most akkor dontsetek el, mert nagyon nincs kedvem utananezni :)
-
#879 Ha most én is szőrszálhasogató lennék, akkor azt mondanám, hogy Észak Írország soha nem volt Anglia :D -
#878 Na majd rakok ejjel. Addig csinaljatok amit akartok.
-
#877 Na ne szivass, komolyan?! :o
Ezt nem tudtam... -
#876 Ha most szőrszálhasogató lennék akkor nem fogadnám el, mert Észak-írország Anlgiához tartozik, szal Anglia lett volna a helyes megfejtés :) Te jössz.
Egyébként sokáig azt hitték emberek csinálták, de geológusok már bebizonyították, hogy a természet formálta így a partot. Akit érdekel itt van több info -
#875 Jajj de vag az agyam igy hajnali negyed otkor :)
"This strange rock formation of hexagonal boulders from which this part of Ireland's north coast takes its name. Legend has it that a giant called Finn McCool used these boulders as stepping stones to walk across the sea from Scotland."
-
#874 Errol mar TV musort is lattam pedig...
-
#873 Irorszag? -
#872 Akkor majd én:
-
#871 tessék ám rakni is... -
#870 (de baromi jó vagyok ) -
#869 megint nálad a pont ;) -
#868 Dánia - Svédország? -
Csesza #867 Törökország? -
#866 Önkényesen átveszem a képrakó szerpét,mivel régóta nem rakott senki...
2 ország is elfogadható megoldásnak!
-
#865 de a puszi nem kell!!! -
#864 Ok, evvel szerettem volna befelyezni a Szomáliázást, láthattad hogy már rég nem irtam ide. -
#863 Húzzá' má' innen Szomáliával, pls. Ne offold szét a topicot. Köszipuszi! -
#862 Egy kis infó Szomáliáról:
HVG magazin -
#861 látod ott dübörög a gazdaság... -
Takezó #860 talán ezért o.0
-
#859 Miért nem Szomáliáról álmadoztok? -
#858 Meg iylenekről. -
#857 Én inkább ilyenekről. -
Jhon Balu #856 tuti hely lehet!én csak álmodozok ijen helyekröl.. -
Csesza #855 nyugi csak Szomália a mániája... -
#854 #837
csak emlékszik arra,hogy hol volt! -
#853 mondom tévedsz, az kép amit belinkeltél Szomáliát mutassa -
#852 ? -
#851 Nem Szomália a megfejtés -
#850 Azon belül pedig a Sant Vincent-i strand... :D -
#849 Ibiza, igen az :D -
#848 Tenerife? -
SeLFisCH #847 ibiza -
SeLFisCH #846 mallorca -
#845 Igen Spanyolország, de pontosítsunk! :)