15
  • dez
    #15
    "illetve a legtöbb fajnál maga a szervezet állít elő belőle annyit" -> ez is egyes vitaminokra értendő (A, C, D, ?).
  • dez
    #14
    Kutatások szerint csak a kiegyenlítettlen fogyasztásuk okozhat néha ilyet, és mást. De amúgy sem ésszerű egy vitaminból sokat szedni, a többit meg hagyagolni.
    Sajnos a mai zöldségek, gyümölcsök vitamin, ásványi anyag, és nyomelem tartalma jóval alacsonyabb, mint korábban. (Főleg a műtrágyázás miatt.)
    A tökéletes ellátottság, és a legminimálisabb szint (aminél kevesebb rövid és egyenes út súlyos betegségekhez) két különböző dolog.
    Egyes vitaminokat elsősorban amúgy sem az élelmiszerekkel tudunk magunkhoz venni, hanem pl. bélbaktériumok állítják elő (főleg B vitaminok) - már ha teljesen rendben van a bélflóra, illetve a legtöbb fajnál maga a szervezet állít elő belőle annyit, amennyire szüksége van, de pl. az embernél ez egy régi mutáció miatt nem működik a C vitamin esetén.
  • dez
    #13
    Mármint azt nem tudom, hogy a szalonnában speciel van-e tartósító, mondjuk "nem tudok már semmin csodálkozni".
  • dez
    #12
    Az a szalonna nem biztos, hogy ugyanaz volt, mint a mostani, aminél a "füstölt" általában azt jelenti, hogy füst-aromával telenyomott, meg a még hosszabb eltarthatóság (kereskedelmi szempont) érdekében tartósítós. (Én pl. egyiket sem bírom, de így legalább nem eszek aromás-tartósítós cuccokat, így észrevétlenül sem árt.)
  • dez
    #11
    Ezek a tanulmányok összegzései a felméréseknek, többé-kevésbé tényszerűek.
  • Keszthelyy #10
    Az emberek hülyének nézése és a fogyasztás mindenáron ösztönzése odáig jutott hogy már nincs olyan természetben előforduló anyag amiről ne deritenék ki hogy rákot kaphatunk tőle. Legalább is ezt erőszakolja-erőlteti belénk a nagybetüs tudomány. Szerintem csak egy szempont létezik, ezelött 100 évvel egy emberi szervezetnek mondjuk 50 esztendő alatt kb.egy-két száz szintetikus kémiai vegyület hatásainak és azok keveredéséből származó egyébb reakcióknak volt kitéve. Ez így is soknak tünik, persze. De mi van manapság?? Manapság egy 24 óra alat kapjuk meg ezt az immunológiai,kémiai terhelést. "Csak ennyi változott" És ezt mi okoztuk magunknak. Csoda hogy még nem pusztúltunk ki mind a dinoszauruszok. Manapság például egy átlagos tisztálkodás alkalmával akár több száz kémiailag számunkra kérdéses biztonságot adó anyagot juttatunk szervezetünkre(-be).A levegő és a víz szennyezetségéről vajon miért beszélnek olyan keveset pedig már rég tudjuk hogy a védőnők kifejezetten hangot adnak annak hogy a csecsemőknek semmilyen formában ne juttasunk a táplálékába csapvizet se tápszernél se egyéb hasonlóképpen elkészithető ételnél. Még forralással sem. Inkább vegyünk ilyen esetre megfelelő szénsavmentes palackozot vizet. A rengeteg aszmás betegséggel küzködő embertársunk vajon miért szenved olyan sokat? Parlagfű?? Ugyan már, 100 éve nem volt parlagfű? Nem így van! A szervezetük gyermekkoruk óta olyan mértékben érzékennyé válhatott a sok ezer kémiai behatásra hogyha volt öröklött hajlama a parlagfű által okozott allergiára az biztos heveny formában jelentkezik náluk. Legegyszerübb megoldás, valami kézenfekvő magyarázattal valami könnyen átlátható okozattal megmagyarázni a problémát, de ez így csak féligaság.Vagy annyi se. Köztudott hogy a vidéki faluból fellátogató magyar ember a körúton enyhe mérgezést kap és rosszúlétre panaszkodik 20perc várakozás után. Ugyan ez miért van. Mert én több esetben tapasztaltam ilyet. Vajon meddig hisznek el az emberek az olyan közleményeket hogy pl. a kissé megéget piritós elszenesedett részeit is elfogyasztva nagyobb valószinüséggel kapnak rákos megbetegedést mint azok aki kidobják ill.nem fogyasztják ell azt? Vajon mikor fogy már ell a kőolaj mert amíg van addig az egéségünk is rohamosan romlik? Bután hangzik de sajnos így van.

    Köszönöm ha elolvassátok.
  • LKW
    #9
    A Moha az mérgező. De attól tudsz fingani. Dötsd el.
  • sped
    #8
    Változatosan kell étkezni, akkor nagy baj nem lehet. A különböző multivitamin-tabletták rendszeres fogyasztása szerintem a vesehomok/vesekő kockázatát növeli. Változatos étrenddel minden szükséges tápanyagot megkap a szervezeted.
  • Brett
    #7
    Nagyapám is mindig a saját készítésű szalonnáját meg kolbászát ette. Meg is halt balesetben 76 évesen. Addig semmi baja nem volt.
  • Drinkman
    #6
    Mindenki tuggya hogy a szalonna, kóbász mellé hatymát köll enni :)
  • GabiWong
    #5
    Ezért kell mellé az igazi multivitamin, aminek a segítségével a szervzeeted a sok szart kitudja dolgozni, regenerálódni tud, mellesleg attól hogy permetezik a zöldséget, még mindig fényévekkel jobb kaja, mint a többi kész lószar.
  • avman
    #4
    ne igyál csapvizet, ne egyél, csak fotoszintetizálj és ne vegyél még csak levegőt sem. nem halsz meg rákban.
  • HuAn82
    #3
    Végül is a gyümölcsöt, zöldséget csak agyon permetezik, a csirke és egyébb baromfit nyomatják haltáppal, a hófehér szabvány tojás pedig még köszönő viszonyban sincs a sárga házitojással. Jó étvágyat!
  • GabiWong
    #2
    tönkölybúza kenyeret, csirke/pulyka mellet, halat, rizst, zöldséget, gyümölcsöt, tojást
  • sharker
    #1
    Hát basszák meg!
    Már fingani se szabad?
    Komolyan mondom ezek a tanulmányok...
    Mit egyek akkor?
    Mohát?
    Hihetetlen...