10
DVD audio lemezek lejátszása
 • AkiRoss71
  #10
  Eléggé pihen ez a szoba...

  Panasonic DMR-EH67-es lejátszóm van.

  Néha (biztonsági másolatként megírt DVD-Audio lemezekkel) a lejátszás 15 mp után megáll, és a készülék a képembe nyomja "A lejátszás nem lehetséges" feliratot.

  Tudja valaki az okát?
 • PyRex
  #9
  Közben rájöttem, hogy DVD Audiókat a PowerDVD-vel nem fogok tudni soha 5.1-ben lejátszani, mivel ugye ez a DVD Audio lemezek védelmének a lényege :)
 • Tetsuo
  #8
  1.) lehet h sztereo a lemez.
  2.) ha nem, akkor a hangkártya optikai kimenetén kimegy a 5.1?
  3.) ha kimegy, akkor az erősítő tud mit kezdeni vele?
  4.) ha igen, akkor jó drága erősítőd van! :D

  "DTS-ES Discrete/Matrix 6.1, DTS Neo:6 (Cinema / Music), DTS 96/24..DVD-Audió fogadására felkészítve"
 • totyaapu
  #7
  SZEVASZTOK! ÉN MÉG NAGYON AZ ELEJÉN JÁROK A DVD-AUDIO -NAK.LETÖLTÖTTEM:" DVD-AUDIO DENON SONIC BOOM ( ORIGINAL QUALYT CLON 0%LESS )COMPLETE (mlp 5.1-DD 5.1)KÉRDÉSEM:"HOGYAN LEHETNE MEGSZÓLALTATNI? EGYENLŐRE A VINYÓN VAN,-MILYEN MÓDBAN KELL LEMEZRE ÍRNI?
 • PyRex
  #6
  Nem. Metallica Black album, PowerDVD is azt nyomja rá, hogy 5.1 - mármint felismeri.
 • ReTeK
  #5
  az mpeg4-players.info oldalon van pár lejátszó a támogatott formátumok között meg lehet nézni hogy ismeri a DVD-Audiot a lejátszó
 • Sanyix
  #4
  DVD audionak nem kell feltétlenül 5.1 nek lennie, lehet 2.0 is nem lehet, hogy amit lejátszol csak 2.0-ás?.
 • PyRex
  #3
  Na kicsit utánanéztem a dolgoknak, kiírtam DVD lemezre az image-fájlokat.
  Tapasztalat:

  PowerDVD simán viszi (tehát szoftveresen dekódolja a cuccost), de ugye mivel már dekódolva van, 5.1-ben csak akkor szólna, ha mind a 6 csatornát külön analóg kábellel kötném az erősítőre, így marad a sztereo, vagy 2.1...

  Sony DVD lejátszóba téve a kijelzőn megjelenik a "CANNOT PLAY" felirat, tehát a készülék nem képes a DVD Audio lejátszására (gondolom mert a Sony amúgy az SACD mellett tört lándzsát anno, ráadásul ez egy nagyon belépőszintű sztali lejátszó).

  Az erősítő pedig azért van "SACD/DVD-Audió fogadására felkészítve", mert van a hátulján külön 6 csatornás bemenet, tehát ha a DVD lejátszód DAD audio-t lejátszani képes, akkor analóg rákötöd az erősítőre és örülsz neki.

  Mivel az enyém nem képes, marad az egyetlen megoldás: PowerDVD és a hangkártyxa összekötése analógon (IS) az erőlködővel - így jó lesz.

  De elvileg - ha minden igaz - SACD-t és DVD Audio-t csak analógon lehet egyelőre az erőlködőkre kötni (ha az ember 5.1-et akar persze), mert ugye mindenképpen a DVD lejátszó kódolja ki a cuccot, nem az erősítő.
 • Garfield
  #2
  Háát, első lépcsőben tisztázni kellene, hogy mit is jelent az az "SACD/DVD-Audió fogadására felkészítve" szöveg, mert ugye ez klasszikus példája annak, hogy valamilyen okból nem írhatták rá a cuccra, hogy "DVD Audio lejátszásra képes". Milyen feltétel kell a lejátszáshoz, illetve milyen korlátozásokkal játssza le valójában?
 • PyRex
  #1
  Sziasztok!

  Azért nyitottam ezt a topicot, mert most vált aktuálissá számomra a téma :) és mert nem találtam hasonló topicot. (Volt egy másik topic, de az DVD audio anyagok létrehozásával foglalkozott.)

  Szóval adott egy DVD audio image fájl a vinyón.
  Adott egy hangkártya, optikai kimenetén keresztül összekötve egy Denon 2105-ös erőlködővel, amely mindenféle okosságot tud fogadni és dekódolni, úgy mint:

  "Dolby Digital, Dolby Digital EX, Dolby ProLogic II, Dolby ProLogic Iix, DTS, DTS-ES Discrete/Matrix 6.1, DTS Neo:6 (Cinema / Music), DTS 96/24"

  ezeken kívül:

  "SACD/DVD-Audió fogadására felkészítve"

  Namost, ha bemountolom az image fájlt, akkor PowerDVD-vel lejátszva, a program felismeri, hogy DVD audio-ról van szó, fasza kis átlag 8,5 megabites sávval tolja is a hangot, de az erőlködő sima sztereo jelként ismeri csak fel, tehát 5.1 helyett csak 2.0 (2.1) szól.

  Kérdésem, hogy ha az asztali DVD lejátszóba teszem mondjuk a megírt DVD audio korongot, és ha a DVD lejátszó is digitálisan van rákötve az erőlködőre, az utóbbi akkor sem fogja nekem széttolni 5.1-be?

  Tehát elvileg analógon kellene rákötni minden csatornát külön, hogy "rendesen" szóljon?? Vagy nem vágom, elvileg az erősítőnek fel kéne ismerni, hogy DVD audio jelet kap és kitolni 5.1-be?

  Aki próbálkozott ilyennel, az segíthetne :)

  Amúgy Dolby 5.1, Dolby Digital 2.0, DTS, stb anyagok rendesen szólnak, azokkal nincsen gondom. Sőt a DTS audio CD-k is faszák, ha a DVD lejátszóból szólaltatom meg őket, csak a DVD audiót nem sikerült belőnöm rendesen.

  Üdv!