17
  • Broafka
    #17
    ezek a kedvenceim, valaki szapulni kezdi, erre mindenki fikázni kezdi a szapulót, aztán jönnek újabb emberek akik azokat fikázzák akiket a fikázók fikáztak :D

    részemről tök mind1, filmben kedvencem a 2, aztán esetleg a 4, ezt is megnézem, azt annyi, könyvet nem olvastam, bár bele kezdtem az 1-be, de elaludtam rajta (lehet hogy nem 11 körül kellett volna elkezdenem olvasni )

    végtére is, egyszerűen fogalmazva, letojom, legyen nézhető, szórakoztató, látványos, és kész



    egyébként ez mindig így lesz: aki olvasta a könyvről szóló filmet, annak sosem (vagy legalábbis nagyon ritkán) fog tetszeni a könyvről készült film
    hogy őszinte legyek ez így van rendjén...
  • Morden23
    #16
    Azért Raymond E. Feist leginkább dark fantasy kategóriában mozog, legalábbis én úgy tudom. Gemmel-t szégyellem, de nem ismerem így névről.

    Nekem speciel bejöttek a HP könyvek, aranyosak, izgalmasak, de ugye ízlések és pofonok.

    Én sem hasonlítanám Rowling-ot Asimovhoz, Herbert-hez, Szepes Máriához, vagy éppen Renier-hez. Vagy éppen Lem-hez, esetleg Jefremov-hoz, bár ez utóbbi könyvei azért nem éppen a tinikategória könnyűirodalmához tartoznak. A Borotva Éle című könyvét én is 3szor olvastam el, mire fullosan megértettem, de azért a gyerekem kezébe nem adnám 10 évesen.

    Bár ha jobban meggondolom, a Harry Pottert sem feltétlenül...
  • Marlosh
    #15
    Ohh nekem nincs bajom vele! Az 1.-2. konyv-film utan messzire elkerulom:D Csak arra referaltam,hogy eleve 7 konyvre lett az egesz tervezve es nem lesz tobb,meg ilyesmi........
    Sajnos nekem nem jok a konyvek sem:( En szeretem a fantasyt,evtizedek ota olvasok ilyenfajta konyveket es nekem David Gemmel meg Raymond E. Feist jelenti a szorakoztato fantasyt...(meg egy csomo mas iro)
  • bermuda3
    #14
    sztem az első könyv jó volt. meg a 2. 3. 4. is. az 5.et már kicsit erőltetett. lehet h már nem nagyon bírja jk rotring... az 5.et is kiolvastam de eléggé nyögvenyelősen. a többit nem fogom. a filmet legfeljebb megnézem mert azért kiv. vagyok h kik mik halnak ölnek meg...
  • Morden23
    #13
    És az meg igazából kit zavar? Persze, hogy mindenki meglovagolja a divathullámokat, ha pénz van benne. Nem értem a problémát. Már bocs, de ha van egy szar könyv, amit az emberek imádnak, akkor nem az író a fasz, hanem a sok ostoba paraszt, aki megveszi. Láttunk már ilyenekre is példát könyv, játék, film és még sok egyéb kategóriában.

    Ráadásul a Harry Potter könyvek egyáltalán nem is rosszak. Nekem sem volt szimpatikus sosem az a nagy kultusz-nyafkázás, ami körbevette a Potter-világot, de általában szeretem ismerni azt, amit fikázok, hogy még hatékonyabb legyek. Szóval el is olvastam a könyveket. És annak ellenére, hogy a kult maga még mindig nem szimpatikus, a könyvek jók, olvasmányosak, izgalmasak. A filmek meg igényesek, látványosak, érdekesek.

    A Dűne remek könyvsorozat volt, a Lynch-féle film nagyszerű volt, mégis, jött utána egy rakat könyv, amik ócskák voltak, de legalábbis nem érte el az eredeti mű színvonalát. Sőt, a Gyűrűk ura-trilógia után is ki lett adva többek között a Szirmarilok, meg a Babó is (bár ha jól emlékszem, ezutóbbi korábbi, nem pedig későbbi, és Bilbó meg Gollam találkozását meséli el).

    Egy szó, mint száz, kurva mindegy, hogy mit csinálnak ezzel az egésszel a későbbiekben. Ha könyvtömegek, esetleg tévésorozat lesz belőle, az csakis a közönségnek köszönhető.
  • Marlosh
    #12
    Komolyan azt hiszitek,hogy a 7. konyv utan nem lesz valamilyen folytatas? Potter szuleirol,a mellekszereplokrol,a tanarokrol,stb.....amig penz van benne,addig jonnek majd a konyvek (es esetleg ha sikeresek, akkor a filmek is)!
  • werwers
    #11
    naja, az a baj,hogy a nőcikém elolvasott jópár fantasyt aztán átgyúrta 10 éves szintre amit bennük látott.
    Sokaknak tetszik,tény, de azért én nem verem a pi**m a földhöz tőle. bezzeg vannak regények,amiknek remegve várom a hazai kiadásait, de azok persze le vannak szarva minden téren.
    kénytelen az ember angolul beszerezni...
    Mind1 én várom már az utolsó könyvet hp-ből is, remélem tényleg megposszan a kis hokuszpok

  • jefferson83
    #10
    "Harry Potter és a rücskös botja című könyv"---> Ezen 10 percet visítottam :DDDD

    Saját vélemény: Százával vannak sokkal jobb könyvek, mint a HP. Egy amiben igazán kiemelkedik az a marketing. Egyszóval reklám, reklám, reklám...
  • edios
    #9
    Nem lehet elmondani többszáz oldal cselekményét egy 2-2,5 órás filmben! A legfőbb dolgok viszont benne vannak mindegyikben.
  • Magiszter
    #8
    a 7. könyvre azért kiváncsi leszek. Hogy akkor most hogy zárja le Jo az eseményeket, meg a szálakat. De amig az megjelenik addig olvasom az Idő Kereke sorozatot X-D

    jah amúgy a filmek is jók, csak az a bajom velük hogy a könyvhöz képest egy összedobott vázlatnak tűnik az egész. Harry lép kettőt és máris fél könyv kimaradt. aztán egy varázslat és újabb hatalmas ugrás. Szóval kimaradnak azok a részek ami a könyvet izgivé teszi és csak a tömény akcióra szorítkoznak. Jó a 4. részben volt egy kis romantika is... de ennyi.
  • bertino
    #7
    vannak még ilyen lámák :D
  • edios
    #6
    Egy kezdetektől fogva hét részes könyvnek mi köze va n a rókabőrhöz? Gigaloál!!!
  • winters123
    #5
    te se olvastad :D már az első rész után tudtuk hogy 7 rész lesz összesen tehát harry potter 86 elég lehetetlen. bár őszintén szólva nem csodálkozom hogy rókabőrnek gondoljátok ugyanis a cikkíró eléggé felületesen vázolta fel az 5. rész tartalmát. Amit felsorolt azt mindegyik részre rálehetne írni.

    A lényeg hogy most már balhé van, gyűlik mind2 oldalhoz a sereg, a támogatók, a varázslók. A kormány meg próbálja becsukni a szemét, és letagadni azt a tényt hogy Voldemort visszatért.
  • 1Obi1
    #4
    Rókabőr az egész.Holnapra kijön a Harry Potter 108 - Harry Potter és a rücskös botja című könyv, de a film még csak a Harry Potter 86-nál jár, a Harry Potter és a Göncölszekér című filmnél.Igaz, a gyerek már 43 éves de még mindig ráhúzták a libidót.
  • bertino
    #3
    vlszleg nem
  • NEOreg3
    #2
    gondolom nem olvastad még a könyveket...
  • akyyy
    #1
    persze HP sosem volt rókabőr... cöh