11
  • gErEth
    dan brown beszél belőled :D
  • Zocsi
    Hát ennyit az egyházról és annak jótékony hatásáról az élet bármely területére. Valószínüleg ha nem jött volna létre a keresztény egyházközösség még anno 2-2,500 évvel ezelőtt, már rég fejlettebbek lennénk. Dehát jó volt az a setét középkor. Jót tett mindenkinek. Mindenesetre megnézném milyen kincsek vannak még ilyen v olyan formában Vatikán falain belül, nem is beszélve az így elrontott kincsekről, melyek privát műkincsgyűjtők kezében van, nem is sejtve, hogy valójában mekkora értéket képvisel.
    Mindenesetre jó, hogy sikerült megfejteniük! Gratula hozzá! Csak reménykedek abban, hogy a modern technika eszközt nyújt majd a hasonló "kódfejtésekhez". Bocs, ha off voltam...
  • irkab1rka
    Remélem nem ártott sokat a könyvnek a másolás.
  • Szaruman
    Kb 23 módszerről volt szó ott, ill arról is, h sikerült kibogozni a szöveget.
  • virs lee
    Ha el se felejtik, az mégtöbbet. :)
  • intrex
    A spectrumon lement műsorban még csak az optikai és digitális eljárásokat probálgatták. Ebben a hírben már röntgen sugarakkal vizsgálódnak.
  • bzz
    Nem, mi +9 órára vagyunk onnan, vagyis ami PDT-ben péntek 16:00, az nálunk szombat 01:00.
  • Ronny
    4 óra PDT-ben az nálunk nem reggel 8?
  • manu
    Igen a spektrumos adást én is láttam, így nagyon örültem a hírnek. A kérdés az, hogy ha elöbb rábukkanak még a használható formájában mondjuk a 16. század végén az mennyit jelentett volna a tudományos fejlődésnek. Archimédesz zsenialitását ismerve úgy gondolom elég sokat. Úgy tudom a 20. században is próbálta már valaki rekonstruálni az írást eredménytelenül.
  • Adenoma
    akkor friss a cikk :)
  • Szaruman
    Spektrumon 1,5 hónapja volt róla szó...:)