Vadászat topic

← ElőzőOldal 7 / 7

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

#34 <#eljen>

http://www.lohere.net - a MagyarChan

Punker
lakott területen nem lövöldözhetnek

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Punker
én tapasztalataim szerint egyre kevesebb a piás vadász (rendes vadászra gondolok nem orv és társai) lassan kiöregednek a 70-es 80-as évek párttitkár TSZ elnök éjjel nappal iszunk vadászok szerencsére.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

pedig ha elmarad a postás, ugyanolyan a hangja mindkettõnek

Ch_Slater
oké. a kérdés már az esettõl független kérdés volt. csak úgy általánosan kérdeztem. és meg is értem, hogy a szemmel láthatóan kóbor (esetleg veszett) állatot ki kell lõni.
csak azt nem, hogy azt miért lövik ki, amelyiken látszik, hogy rendesen táplálva van, mondjuk gondozott a szõre és talán még egy bolhanyakörv is van rajt. ja és a tanyán a kutyát bent lehet tartani az udvarban, de olyan kerítést nem lehet építeni, amin a macska nem megy át, hogy egerésszen a mezõn. szóval a nagyszülõk felé elég sûrûn áldozatul esnek a macskák.
lehet, hogy rossz környéken laknak? 😄

újabb kérdés: lakóházaktól mekkora távolságra lõdözhetnek?

Syd Barrett 1946-2006 Rick Wright 1943-2008 R.I.P.

BabBob
de azért inni sem szokás mindenhol ha valaki megiszik elõtte egy pohár sört attól még nem lesz részeg annyira hogy a kemping biciklis nénit összekeveri a bõgõ szarvasbikával ha lõttél valamit utána már lehet inni rogyásig😄

Mi a különbség a pervezrz és a morbid között? a perverz: hat kislány egy kukában a morbid: egy kislány hat kukában

Én még csak magyar vadászt láttam , azt se sokat .

https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás

az valóban remek látvány de a természet kiszortirozza ezeket (értsd sok részeg vadász: sok egymást lövõ ember)

régen a kommunizmus alatt volt ez megszokott rendszer hogy lejött az elvtárs és hozták neki az utolsó õzsutát ami még éppen járni tudott, lõtt egyet eltalát valamit, a bokorból erre kiugrott a lövész ezred és leteritette amikor az elvtárs nem nézett.
aztán jól berugtak és elmentek orosz lottot játszani

ez igy van iszonyatos pénzeket fizetnek, egy vadásztársaság ha nem veszteséges összeteheti a kezét (nyereségrõl szó sincs)

BabBob
inni csak magyarországon innának?😄 ne viccelj

Mi a különbség a pervezrz és a morbid között? a perverz: hat kislány egy kukában a morbid: egy kislány hat kukában

Sajnos ez a téma ilyen lesz , megosztja az embereket a téma .

Nekem pl. semmi bajom a fegyverekkel , ha szükséges használnám is , de állatra csak úgy hobbiból nem lõnék .
Mondjuk valami finom húsúra szemrebbenés nélkül , a hasamat azt azért szeretem .
A vadászokkal egyébként csak egy bajom van , a szeszkó . A visító f*sás kerülget mindíg amikor részeg embert látok fegyverrel . Ez egyébként csak kicsiny hazánkban szokás vagy mindenfelé ?

https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás

BabBob
de a vadkárért minden társaság elég kemény kártérítéseket perkál itt a mi terültünkön egy évi 10 milkát kipengetnek a gazdáknak

mennyi kedves állatvédõ van itt

igaz ha ti dolgoznátok kint a földeken és hajknalonként megrágná bambi a teljes évi termést és nyuszi bácsi lerágná a karókat akkor ti sem szólnátok a vadászoknak hogy fizessék meg a kárt, állitsanak keritést újat és lödözzék le a tul sok õzsutát

Punker
igen ha a területen kóbor állatot látnak ami "elvadultnak" látszik kötelesek kilõni mert
1 károsíthatják a vadállományt
2 veszettséget elkaphatják és terjeszthetik

BabBob
figyelj itt nem feltétlenül a te bicikli mellett futó németjuhászodról van szó de azért ha belegondolsz a kutya is a macska is ragadozó a macska elkapja a fácánt a kutya elkapja az õzgidát a szarvasborjat ami azért annyir nem jó beláthatod nem kell kiengedni a kutyátmacskát a határba ennyi

Ch_Slater
most meg is tenném. 16 éve örültem, hogy el tudtam pucolni elõlük. 😄
kérdés: a kutyákat, macskákat is ki kell lõniük, ha gazdátlanul látják?

BabBob
helló, magam is vadászom ha a bátyám kivisz magával területre magam is megcsinálom a vadászvizsgát ha elérem azt a kort de szerintem a vadászatba nem az az igazi élvezet hogy ott látod a szálkeresztet egy õzbakon aztán odahúzol neki az egésznek a hangulata részt vettem már nem egy vadászaton ahol nem láttunk semmit csak egy szép naplementét vagy valamit ami tilalmi idõben volt de nem attól lesz jó egy vadászat hogy lõsz valamit nyilván a sikerélmény nem utolsó dolog de nem kell feltétlenül lõni az élvezethez

Punker
na akkor lassan elkezdek moderálni!

Ch_Slater
Gondoltam, hogy ezt fogod válaszolni 😄
Ez rendjén is van, hisz biztos vannak normális vadászok is. De bármikor találkozok egy vadásszal, elmondom neki ezt az esetet és azt, hogy emiatt mindig rossz szemmel fogok a vadászokra nézni. Ez csak a véleményem, ettõl még mindenki azt csinálhat, amit akar 😄

Punker
amúgy mint minden sportban, hobbiban van élvezet hiszen azért csinálod, de ez nem feltétlenül a gyilkolás élvezete, pl nálunk nincsenek trófeák mivel a trófeás állatnak már nem olyan finom a húsa a kora miatt ezért fater nem is lö rá 😊

Punker
vadgazdálkodást és a kamu ágyús vadászokat plz ne keverd össze, minden ragadozó ki lett irtva az országban így szükség van vadászatra de csak ésszel és ez a lényeg!

nem ugy értettem.. fórumozókra vadászol D:d
jah õzgerinc <#finom>

Punker
fel kell jelenteni!

Ch_Slater
És nem mellékesen szórakozás nekik. Nekem ne tagadja egyik se, hogy nem élvezi, hogy megöli a "selejtezendõ" állatot.

Punker
5 éve mondogatom hogy leteszem a vizsgát aztán lusta vagyok elkezdeni, amúg yimádom a vadhúst 😊

SiteDisagner
Ne általánosíts. Attól hogy volt ilyen, ez nem errõl szól. Valószínûleg részegek voltak....

\"Az élet életveszélyes. Eddig senki nem élte túl.\" \"Ne igyál, ha vezetsz, mert könnyen magadra öntheted!\" \"Az alkoholizmus nem más, mint örökös harc a másnaposság ellen\"

Looooser
jó a logód nekem adod?

pumpált &#960;na... a legjobb...     lvl 500-as ork paladin, +80 Ininity Rod 90 spell power 120000/sec meele hit... jah ez nem az a játék

Ch_Slater
Útálom a vadászokat.
Egyszer, lehettem olyan 12, bicajoztam a nagyszülõk tanyáján a "pusztában", mellettem futott a németjuhász kutyánk. Egyszercsak közelítettem egy csapat vadászhoz (kb. 10-en voltak). Megállítottak, megálltam, kutya lefekszik mellém. Az egyik fõköcsög ráfogta a kutyára a fegyvert (aki ott feküdt 1 méterre tõlem) és azt mondta, hogy ígérjem meg nekik, hogy viszek pár liter bort 1 órán belül, vagy különben lepuffantja a kutyát. Persze megígértem, mert tudtam ha hazaérek már baj nem lehet, õk meg kapják be.
Na azóta útálom a vadászokat.

SiteDisagner
A vadászat csak jót tesz a vadállománynak és az erdöknek egyaránt. A vadászok nem könyörtelen gyilkosok, csak selejteznek. Ami beteges, vagy valami baja van, csak azt a vadat lövik ki, igy tökéletesitik a vadállományt. Beszabályozzák az erdõ kapacitisára a létszámot, mert ha tul sok vad élne, bizony az erdöket elég csúnyán tropára vágnák... sokan azt hiszik, hogy ez csak olyan h sok "gonosz" vadász kimegy, és könyörtelenül lönek mindenre ami szuszog... ez TÉVEDÉS!!! Egyik nagy oktatót idézném: ,, A vadász a vadállomány kertésze "

\"Az élet életveszélyes. Eddig senki nem élte túl.\" \"Ne igyál, ha vezetsz, mert könnyen magadra öntheted!\" \"Az alkoholizmus nem más, mint örökös harc a másnaposság ellen\"

valamien szinten te is vadász vagy 😉

Punker
topic-ot nem de a flémet igen, szal ne kezdjetek bele!

ez nem te vagy!

nem törlik haggyad

mit kell fikázni a vadászatot?..

állatvédõk? Szegény kis szörös rókák meg fókák... érdekes akkor soha nem siránkoznak amikor a tengerbõl kifogják a több millió tonna halat

mert õ láma és nemtudja mit csinaljon érted..

SiteDisagner
Kérdezem én, miért??

Looooser
A logó mûhelyben van egy green piszes rád küldjem?
Amúgy az õs sport rökké élni fog!!!!! Íjjászat 4ever

pumpált &#960;na... a legjobb...     lvl 500-as ork paladin, +80 Ininity Rod 90 spell power 120000/sec meele hit... jah ez nem az a játék

SiteDisagner
Kedves Vadásztársak szt. Hubertusz Diana és Artemisz istennõk hívei ide gyûljetek! <#smile><#smile>
mindenki akinek ez a "sport" kedves és szereti vagy gyakorolja is ide írjon.
Állatvédõk kíméljenek.

← ElőzőOldal 7 / 7