342
  • SiteDisagner
    ok.. és?? beletartozik a listába.. ennyi
  • Shadow_THH
    arról hogy a kóbor kutyákat be kel lfogni már eddig is tudtunk :Ccc

ott ment a téked
  • SiteDisagner
    Vadászható vadfajok Magyarországon:

Nagyvad:
    -Gímszarvas
    -Dámszarvas
    -Őz
    -Muflon
    -Vaddisznó
    -Szikaszarvas

Apróvad:
    -Mezei nyúl
    -Üregi nyúl
    -Fácán
    -Fogoly [rendeletben előírt szabályok szerint]
    -Vetési lúd nagylilik [rendeletben előírt szabályok szerint]
    -Tőkés réce
    -Kerceréce [rendeletben előírt szabályok szerint]
    -Böjti réce
    -Erdei szalonka [rendeletben előírt szabályok szerint]
    -Balkáni gerle
    -Örvös galamb

Egyéb:
    -róka
    -pézsmapocok
    -nyestkutya
    -mosómedve
    -házi görény
    -nyest
    -borz
    -aranysakál
    -Dolmányos varjú
    -szarka [rendeletben előírt szabályok szerint]
    -szajkó [rendeletben előírt szabályok szerint]
    -kóbor kutya
    -kóbor macska
  • Shadow_THH
    sadist én csak azt mondom hogy a vadászatban az állatnak nem 0% esélye van a túlélésre/elmenekülésre és nem ágyuval lődözik őket. A safarikon van úgy hogy mész aztán amit a kedves vendég kiván, akár helikopterről is... a vadászatban igenis meg kell dolgoznia a vadásznak a zsákámányáért
  • Shadow_THH
    bakot

sry :c
  • Sadist
    Nyuszikákat, meg rókakomákat, fácánt, vadkacsát, mindegy csak mozogjon
  • Dragooon #95
    hm végre valami jó kis topic -.-
    nem vagyok jártas a vadászatban, sem az itteni állatvilágban, de ti mit tudtok lőni még a bambikon és a vaddisznókon kívül?
    (nehogy lehurrogjatok)
  • kiskorúbézoltán #94
    Hmm , nem pont azért használtok expanzív lövedékeket , hogy nem menjen át , így a teljes mozgási energiát átadja a célak ?
  • PrasCo
    Éljen az íjászat, igen, csak kár, hogy olyanok is űzik, akik leírni sem tudják normálisan...
  • SiteDisagner
    Ez igy van, de nem olyan könnyen megy át a testen a lövedék...
  • Sadist
    Gondolom vadászvizsgán azt is megtanítják, hogy az állat mely testrészét eltalálva fog leggyorsabban kimúlni, mivel még a vadásznak sem érdeke, hogy az állat szenvedjen.
  • Sadist
    Ki beszélt a safari oroszlánvadászatról ong :|
  • Shadow_THH
    kiváncsi vagyok hogy lövöd át egy állat szivét vagy gerincét... fölé állsz vagy felforditod?
  • Sadist
    Szétroncsolt szívvel/gerincvelővel, létfontosságú szervvel is?
  • Shadow_THH

vadász=/=sniper commando
  • Sadist
    Ki beszélt kinyújtott kezes lövésről, "átlagos" puskáról, meg sörétről?
  • SiteDisagner
    Nem tudom tudod-e hogy hiába tökéletes a lövés, az állatba annyira benne van a menekülési ösztön, hogy képes akár egy kilómétert is futva megtenni, valamint támadni.
  • Shadow_THH
    a filmekben találják el egymást az emberek kinyujtott kézzel ugy hogy oda sem néznek. átalgos puskákkal miközben szalad a hajtott vad árkon bokron át, elég nehéz lesz eltalálni. A sörét meg nem megy keresztül az állaton /flém :C
  • Sadist
    Látom te meg nem sokat tudsz a ballisztikáról és a fizikáról. Ha normálisan eltalálsz egy állatot megfelelő lőszerrel, akkor nem fog nagyon támadni. Esetleg még arréb tud vánszorogni valamennyit. Jah, hát hogyha nem képes normálisan eltalálni a "vadász", akkor persze hogy a kölykeit fogja védeni és visszatámad.
  • Shadow_THH
    dejó vadászat gondold el a sok hülye ősembert neki ment dárdákkal a mamutnak amikor szegény mamutnak nem is volt dárdája :(
  • Shadow_THH
    szögezzük le
    safari oroszlán vadászat =/= vadászat amiről beszélünk
  • Shadow_THH
    látszik nem sokat tudsz a vadászatrol, kevered az amcsi akció filmekkel

elmondom neked hogy pl vaddisznóba meg lőhetsz te akármennyit ha éppen anya koca és kölykeit védi. jobban teszed ha felmászol a fára és várod hogy addig pár másik vadász megsorozza neked - nem fog megdögleni
  • SiteDisagner
    PONTOSAN
  • Punker
    ez az a vid amikor minden jóérzésű ember a macseknak drukkol :(
  • SiteDisagner
    Ez nem... de nagyon barom volt a csávó.. hatan lőtték, és nem találták el. EZ a szánalom, és ez NEM vadászat... ezt ne keverjuk össze az IGAZI vadászattal..
  • Punker
    ez nem vadászat! ez idióta gazdagok gyilkolászása :(
  • Sadist
    Nyugi, máshol egymást is lövik.
  • haxoror
    kész csoda hogy egymást nem lőtték le...
  • haxoror
    "de sztem az egyetlen dolog amit selejtezni kéne az az ember"

Mutass példát!
    harakiri?
  • haxoror
    Egy olyan sűrűn lakott országban mint a milyenk ha senki nem nyúlt volna a ragadozókhoz akkor a híradók arról szólnának hogy hány kiránduló iskolást téptek szét a farkasok stb

Elég nehéz lenne (lehetetlen) 6 milliárd embernek úgy élni ezen a bolygón hogy a növény és állatvilág ne változzon.
    Ennyi erővel a hódokra is lehetne kattogni mert a hülye gátjaikkal meg patakduzzasztással tönkreteszik a természetet és elűzik az állatokat a völgyből
  • SiteDisagner
    Mennyi béna ember.... Amugy érdekes maga az h oroszlánvadászat..
  • SiteDisagner
    Még valakinek igy sem megy...
  • Sadist
    Csak ha hosszabb, mint a disznó agyara :D
  • Loál János #68
    Ha késsel megy az már csít. -.-
  • hunbasser
    dejó,vadászat...hajtókkal meg kutyákkal aztán k*rva könnyű...
    éljen a fairplay!
  • kiskorúbézoltán #66
    Tiltottnak tiltott de hasznos megtanulni , van ahol kötelező .
  • SiteDisagner
    Oroszok kiirtották elég rendesen őket. Nem csak itt, más országokban is csappant a vadállomány.
  • kiskorúbézoltán #64
    Nézd , én nem tudom milyen formái vannak a vadászatnak , nem tudom , hogyan működik ezért kérdezek , nem kötözködni akarok . Bár én magam nem vennék részt benne azért érdekel a téma , hátha egyszer még hasznomra lesz .
  • Bandew
    Azt vágom, de épp ez az! Ez az egész nem normális! :-)
  • Sadist
    Ismétlőpuskával, távcsővel, optikai irányzékkal? :| Legyen tökös gyerek, és menjen 1v1-ben egy vaddisznóra késsel. Az vadász. De ez, hogy 100 méterről lesből agyonlövöm, ez hogy is mondjam, nem tűnik túl sportszerűnek. Mert ha a nyúl is visszalőne...