28
  • startmenu
    #28
    A marketingesek menjenek a *-ba. Nem elég hogy az ő bloguk nyert. Még a többit is tönkretennék. Akkor se fogom megvenni, ha egész hazaúton a vonaton azt látom magam előtt, mert engem nem lehet befolyásolni hülyeségekkel, csak jogellenes módon. Szóval próbálkozni lehet, de nem fogok olyan sört venni, mert jó a reklámja. Csináljanak jó dolgokat, és akkor fogyni fog, ne agyonreklámozzák ! Na.
  • Neerpelt
    #27
    Ezt jegyezzétek meg: ma a pénz irányít, nem az ész :(
  • Neerpelt
    #26
    Vadkapitalizmusról van szó gyerekek! Íme az amcsik hatása: hogy ne dögölj meg a lelkedet is prostituálnod kell.
  • Hegyikecske
    #25
    az okos ember létrehoz egy új blogot amibe csak rövidebben írja le a dolgokat és ide tesi ki a fizetett reklámját, a régit pedig folytatja tovább , és mindenkinek ezt a címet adja meg...
  • Godefroy
    #24
    A cikkírő se valszínű hogy ingyen dolgozna, így pénzt kell előteremteni vhonnan.
    A marketinges meg djon pénzt ha van neki.
  • Godefroy
    #23
    Mivel ezen a világon mindent a pénz irányít, nem tudom miért kell ezen meglepödni.
    Mondjuk az indexes beszolás savanyú szölő, mert az index a legnagyobb bulvár az egész online piacon, az sg viszont feljövőben van ezen a téren erősen.
    Legjobbna a totalcaron látszik honna fuj a szellő, a japán autó elsősorban toyota loláb nagyon kilóg.

    Én kb tíz éve írtam egy számtech játék újságban cikekket, arrol kellet írnom ahonnan kaptunk alaplapot ezt azt.
    Aztán elmentem kereskedőnek és már én szabtam meg milyen cikkek legyenek, így tyan és epox cikkek garmadát rendeltem meg logitech istenítéseket.
    Ezért semmilyen tesztnek nem szabad hinni, nálunk nincs olyan tőkeerős média aki ne a gazdasági szereplők seggét nyalná tisztára.

    Ez van, ezen nincs mit csodálkozni nem független médiumok ezek csak a nevükben.

  • BCS CORPS
    #22
    hopp á elnéztem ugyértettem az utolsó előti
  • BCS CORPS
    #21
    remek ez a cík csak a az utolsó modat van elbaszva
  • kozik
    #20
    ehh...
    ki lett cenzúrázva..
    csak az auto-reply köszönte meg a részvételt.
    cserébe felhúztuk megunkat melóban, és (kizárólag elméletben) elkezdtük gyártani a szavazó script-eket
  • mikloss
    #19
  • kozik
    #18
    M0 híd témakör:
    Ajánlottam névnek a "Nem kéne csalni a szavazással"-t. Azóta nem érem el az oldalt. Már várom a sötét napszemüveges srácokat....
  • TH448
    #17
    És tudsz egy jó "bambizóhelyet"? :D
    Egyébként az erkölcs stimmel, csak azt a konkrét példát másként akartam, mint ahogy utána valakitől olvastam.
  • djukel
    #16
    Bárki aki blogol a hírnévért teszi, persze ha még nincs neki. Hírnevet pedig általában azért szokás szerezni, mert az pénzzel jár. Szóval a pénz nem öli meg a blogolást.
  • mikloss
    #15
    Jah ez szemétség és 100 hogy csalás. Direkt néztem, hogy 1 órán belül jött rá vagy 50000 szavazat... no comment pedig én is Chuck Norrist akartam mondom milyen jó poén lett volna erre itt ez a szar Szent Korona áááá... ennyit a cenzúráról Magyarországon!
    Fel kéne bérelni egy pár hackert, hogy dobjanak a Chuck Norris híd-ra egy félmillió szavazatot
  • Cassell
    #14
    Pemga üzenetére reagálva tényleg teljességgel hihetetetlen, hogy pár napja Hofi vezetett 11%-al a 2. helyen meg Chuck Norris állt és most is szavaztam a pörgőrúgás királyára és mit látok? A Szt. Korona ami 3 napja sehol sem volt 40%-on áll!!! Aha persze egyáltalán nem bunda az egész....Csak akkor minek hirdetik ki a névadást ha úgyis úgy intézik az legyen a híd neve amit a kormányzat akar?!
  • pemga
    #13
    Annyira nem elkalandozás, mert amit Te írsz az pontosan az erkölcs nevezetű valami. Amitől társadalmilag hmm. erős kilengések lehetnek. (Pl. adófizetés, kalózkodás megítélése.) Ráadásul a jogi személy is mint olyan része a társadalomnak, aminek úgyszintén van valamiféle erkölcse. De ez már kezd elmenni a témától, az ilyesmit estefelé egy hűvös hmm... bambizóhelyen érdemes tárgyalni :P.
  • TH448
    #12
    Hát, eléggé el lett kalandozva attól amit írtam.
    Szóval én azért hoztam fel a prostitúcíót példának, mert azt mindenki (társaságban legalábbis biztosan) elitéli. És csak azt próbáltam érzékeltetni, hogy ott is ha nincs pénz, akkor semmi gond, de ha fizetnek érte, az már bűn a közerkölcs meg az apeh szerint.
    Szóval nem jó az analógiád, legalábbis az alapján, amit szerettem volna közvetíteni, mert a te munkádat nem itélik el, és nem lehet válóok...
  • Morden23
    #11
    Dehogy is. Nem kell elhinni. Főleg annak nem szabad hinni, aki etikáról prédikál.
    A legalapabb dolog, ami létezik, hogy azok az emberek, akik állandóan azt mondják, hogy "a másik valaki lop-csal-hazudik", azok lennének az elsők, akik hasonló körülmények között ugyanezt csinálnák, esetleg még pepitában is.

    A másik fele meg az, hogy könnyű az interneten teszem azt arc és név nélkül lázadni minden ellen, de érdekes, hogy ezekből az emberekből csak egy minimális réteg tesz valóban bármi érdemlegeset. A baj csak azzal van, hogy a primitív tömeg hangja mindig elnyomja az intelligens elit megfontolt és értelmes beszédét.
  • pemga
    #10
    Egyébként ha már itt tartunk, egy érdekes példa az m0 híd. Chuck Norris ugye elég jól vezetett viszonylag sokáig, most is nagy sebességgel mozog felfelé. Ellenben egy éjszaka alatt egy eleddig ismeretlen versenyző, nevezetesen a Szt. Korona 65ezer szavazatot szerzett. Most eltekintve attól, hogy ez egy hmm... nevezetes szám :P, mi alapján fogadjuk el valósnak az eredményeket? Hit? Feltételezzük, hogy az emberek erkölcsösek és nem csalnak? Feltételezzük, hogy az önkormányzat etikus és elfogadja a netes szavazás eredményét és tényleg a nyertes névre kereszteli a hidat. Hmm, túl fáradt vagyok? :P
  • Morden23
    #9
    Környezetvédelem ellen... = a környezet védelméért harcoló
  • Morden23
    #8
    Ennyire nem kell ezt túlbonyolítani. A környezetvédelem ellen harcoló Greenpeace-tag ne legyen a reklámarca egy olajvállalatnak, egy pornószínész ne akarja népszerűsíteni az apácazárdákat, és.....................................................egy magát függetlennek hazudó blogger ne adja el a lelkét pénzért.

    Két külön dolog, hogy az emberek átverésére létrehozok egy "független" dolgot, ami valójában a háttérben egy jól álcázott marketingfogás (ilyenkor egy számító, erkölcstelen valaki vagyok), és megint más, amikor agyonhangsúlyozom a FÜGGETLENSÉG jelentőségét, de kapva kapok az első alkalmon, amikor valaki odajön hozzám, és becsúsztatja a zsebembe a lóvét.
  • pemga
    #7
    Hmm, ha ezt a gondolatot folytatjuk, akkor mindenki prostituált, hiszen úgymond az idejét, munkaköröktől függően testét, egészségét is áruba bocsátja (pl. stressz.) Hmm, vajon mi az ami akkor mégis megkülönböztet egyes munkákat egymástól, mire mondja az ember (mint olyan), azt hogy ez most prostitúció vagy sem. Erkölcs? Etika? A legtöbb helyen erre hevesen röhögőgörcsöt kapnának, már régen eladtuk :P. Nem, nem vagyok bölcsész :P.
  • Morden23
    #6
    "Nem is volt nehéz, egyszerűen fizetni kell nekik nevetségesnek tűnő összegeket és máris kis reklámfelületté avanzsálják egyénileg kiépített birodalmukat."

    Kurvára érdekelheti a dotcommunism a netfüggetlenség élharcosainak kikiáltott bloggereket, ha eladják "életművüket" a gonosz szemét multiknak. Nincsen összefüggés. Ez megint csak azt bizonyítja (bizonyítaná), hogy az az ember is ugyanúgy harácsolni akar (akarna), aki előtte hónapokon/éveken keresztül ez ellen ágált.

    TH448 jól mondta. Pont olyan, mint a prostitúció. Márpedig ha az emberek kurvák akarnak lenni, akkor nem kell szidni a prostikat, akik már előbb kezdték. (ez szimbolikus értelmű volt, bele ne kössön valaki:))
  • winnie
    #5
    nem feltétlenül fizetnek a homáros cikkekért, de az indexes blogolók többsége pénzt kap.
  • pemga
    #4
    Asszem ott a legnagyobb ilyen vita az egyik sportboltnál volt, hogy az illető végülis lopott-e vagy a bolt volt a köcsög. Vége végülis nem lett a történetnek. A többszáz kommentet a legtöbben nem olvassák el, pláne, hogy az első többtucat igazából nem is vélemény, hanem kommentfal ravatallal, elsőzéssel, meg minden egyébbel. Az sg-n azért jóval relevánsabb kommentek szoktak lenni :P (bár valóban, ez változó)
  • TH448
    #3
    Ez kezd olyan lenni, mint a prostitúció: pénz nélkül csak szex, de ha pénzt kap érte a nő, az már bűncselekmény, mert adózni kellene, és persze a nő az áldozat, pedig kap pénzt, tehát mondhatni terméket és szolgáltatást árul.
    Bár én soha nem írtam vagy olvastam blogokat, de nem hiszem, hogy valaha is közelebb kerülnék ehez a szubkultúrálisnak egyre kevésbé nevezhető világhoz. Ugyanis kevés az időm, és nem értem, miért szeretnek egyre többen egy ismeretlen embertársuk átlagos mindennapjairól olvasni, ő is ugyanazt éli...
    Persze itt jönnek a politikai blogok és társaik, szólval a célblogok, aminek már egész más a célja.
    De mivel ugye az emberek mindig is szerettek kukkolni és ezután is szeretni fogják, így a magamutogatás legújabb formája mondhatni jó időre bebiztosította magát, mint ahogy már készül a exhibicionizmus fellegvárának számító, általában tudatlan hétköznapi embereket felvonultató "valóságshow" legújabb szériája. Hogy a mindenki által lenézett Győzikéről ne is beszéljünk, aki mégis nézettségi rekordokat dönt. Arról meg persze - ahogy a cikk végén is állt - mi tehetünk, hogy a nép butul, és ne is várjunk mást, de elég szomorú, hogy abba az irányba haladunk, hogy előbb-utóbb a normális emberi értékeket tisztelő, az elgépiesedett mindennapokon felülkerekedni képes emberek fognak egy szubkultúrális csoportot alkotni. Feltéve, hogy eddig be nem fejeződött ez a folyamat.
  • PoisonBorz #2
    Butaság, ez azt feltételezi, hogy az olvasó mindent bekajál, amit olvas. A PayPerPost.com szabályzatában benne van, hogy a fizetett blogbejegyzéseknek őszintéknek kell lenniük.

    Innentől pedig - mint akármilyen eddigi, szolgáltatást/árut leíró blogon - az érvek és ellenérvek a fontosak. Elolvasol egy cikket, és ha úgy adódik, azonnal levágod hogy reklám, adott esetben a blog közelébe se mész többször. Ha igaznak véled amit írnak, egyetértesz, ha inkább marketingszövegnek, nem.

    Bár 0 esélye, hogy pl. Homáron fizetnének ilyen cikkekért, valójában tökmindegy. Az ott leírt esetek igazak, hogy ebből milyen következtetést vonsz le, te dolgod (ráadásul a kétes esetekben a kommentekben mindig megtalálhatóak az ellenérvek, leleplezések)
  • pemga
    #1
    Hmm, hát ez nagyon szomorú. Vádaskodás már eddigis volt, most már alap is lesz :P.

    Fórumoknál annyi előnye megvan, hogy az emberek valamelyest már ismerik egymást, mivel évek óta egymást anyázzák :P. Imho ez lesz az intézményesített megoldás majd, előbb-utóbb megjelölhetik az emberek majd egyénileg a fórumoknál/blogokban, hogy ki a friend és ki az enemy, szépen lehet majd szinezni a hozzászólásokat.

    Ezzel csak egy gond van, az ember úgy működik, hogy azt látja, amit hisz. Legalábbis igen erős a késztetés erre. Nem véletlen hogy az ember pont az(oka)t az újságo(ka)t olvassa, amit.