19
  • BiroAndras
    "Valamilyen belső dokumentációnak lennie kellett különben ők sem tudtak volna dolgozni eddig."

Nem feltétlenül. Nem szokás minden egyes kódsort dokumentálni, csak azt, amivel másoknak dolgozni kell. Sőt, még azt se mindíg szokták. Nálunk pl. gyakorlatilag nem létezik dokumentáció (rontja a hatékonyságot, de nem egy katasztrófa). Igaz, nálunk kevesebb mint fele annyi ember dolgozik, mint ahányan ezt a doksit írták.
  • sonicXX
    Valamilyen belső dokumentációnak lennie kellett különben ők sem tudtak volna dolgozni eddig. Legalábbis ennyi fejlesztőnél ez már evidens szerintem.

A másik meg hogy szerintem az, hogy 300-an dolgoztak a dokumentáción, nem jelenti azt, hogy mind a 300 ember csak gépelt. Nyilván ezek közt voltak akik csak koordinálták a doksi írókat, és kellett lennie olyanoknak is, akik ellenőrizték a dokumentációt mindenféle szempontok szerint (pontosság, szóhasználat, ha hypertext alapú akkor a működését, stb). Ebben a 300 emberben ott kellett lennie párnak szintén, akik értettek az adott rendszerrészekhez amelyeket dokumentáltak.

Meg nyilván nem kizárólag erre különítettek el 300 embert, tehát más dolguk is lehetett még a doksi fejlesztésén kívül.
  • BiroAndras
    Ez nem regény, hanem dokumentáció. Ha tényleg nem létezett a doksi, akkor az azt jelenti, hogy a srácok szépen nekiálltak átnyálazni sok ezer sor kódot, az meg nem két perc.
  • droland
    Csak ha abban a 9 oldalban 1 darab szó elírás is van, lehet hogy több millió dollár per is lehet belőle. Írj már egyszer egy olyan 9 oldalas dokumentumot, melyen utolsó betűjébe sem lehet belekötni...
  • GulaSoft
    Ezt a pofátlanságot!!
    300 emberük dolgozott rajta!!
    Röhögnöm kell, az emberenként 9 oldal! Ezzel szenvedtek eddig?
  • Caro
    Ezt bővebben is kifejtenéd?
    Mert vitatkozni lehet, de csípőből lehülyézni másokat azt nem.
    Ezért megérdemelnél egy felkiáltójelet.
  • NEXUS6
    Az biztos, ha csak 50 oldalas anyagot adtak volna, akkor meg az a baj!;)

"Te figyusz, ezen e Bill Gécen már megint nincs sapka!";)))
  • Caro
    Nem sok a 2600 szerintem.
    A BME oktatóreaktorának biztonsági analízise is kb. ennyi volt, a Paski Atomerőműé pedig egy 20 m magas torony A4-es lapokból.
    De USB dokumentációja is megvan majdnem 1000 oldal ha jól tudom.
    Meg az OpenDocumenté is vagy 700.
  • Morden23
    Ha láttál már csak egy cégfúziós szerződést (vagy bármilyen nagy léptékű, jogi hivatkozásokkal bőven teleaggatott okmányt), akkor már nem is tűnik soknak a 2600 oldal. És nem is egy nap alatt kell bemagolni. Főleg bemagolni nem kell, ezért ilyen bő lére eresztett valami.
  • Mo.Organ
    2600 oldal nem sok. PL: Posta bank kamion tele papirokkal.Kulcsár ügy megint tele kamion papirokkal.
  • strogg
    Megmondtam. Amint kiderül, hogy az EU nem csak dumál, rögtön meglesz az a doksi, amit "nem tudtunk elkészíteni", illetve "már átadtunk, jajj minket csak igaztalanul bántanak".
    És lőn. Kiszabták a bírságot, hírtelen előkerült 2600 oldal. Amit ugye elvben már leadtak....

Ez a játék egy erő áték. "Ki az erősebb, ki a főnök európában" meccs. Lehet az m$-t tényleg csak xopatják. De mennyivel rosszab lenne, ha az m$ tudná xopatni az EU-t?

Ahogyan az APEH is követelhet tőlem dokumentumot, különben megbüntet, ez a felállás óriáscéegkre is él. Hoztak egy határozatot. Eleget kell neki tenni, és kész!
  • NEXUS6
    Szal szerinted nem sok az a 2600 oldal?

Ha megszerzem neked, akkor 1 hét múlva felmondod?
  • NEXUS6
    Valahogy úgy, de én csak az írott angolt beszélem, illetve a beszéltet írom!;)
  • NEXUS6
    Ja, tökre igazad van!

De magadon kívül kire gondolsz még?
    ;)
  • irkab1rka
    Mennyire nem tudtok nagyban gondolkozni...
    Aki nem csak kinyitja a száját, és beszél (hülyeségeket), hanem gondolkodik, az saccolja már meg, hogy hány oldalnak kéne a doksinak lennie. Ez nem a házifeladatod amiben két háromszögre alkalmazod a pithagorasz tételt..

Már megint ugyanaz a két ember ontja a hülyeséget, belepofáznak minden fórumba, buzzwordoznek, de azt sem tudják, hogy mit beszélnek.

• Caro
    Szerintem nem fogják elfogadni. Főleg az utolsó mondat miatt sem.
  • Caro
    talán flood nem? :)
  • NEXUS6
    2600 oldal, nem kekeckedni akarok (dehogynem!;), de nem ezt hívják floddolásnak?
  • Darth Sith
    most megmondom hogy ez a 2600 oldalas dokumentáció sem lesz jó.. tök mindegy mit adnak be, már elvan döntve hogy lekell őket húzni.