RFID-chippel látnák el a CD/DVD-lemezeket
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray
Az üreslemez-gyártók ezt meg tétlenûl nézik, mialatt rádöbbennek, hogy nem fogy a lemez? Emiatt meg ugye elesik a hatalmas bevételtõl (DVD-szabvány jogdíj) a DVD konzorcium. Az üreslemezekbõl õk is milliárdokat keresnek.
Mindent összevéve a filmesek, zenészek, szoftverkészítõk és a vérszívók érdeke ez. Persze hatalmas beleszólásuk van, de azért széllel szembe pisálni elég veszélyes dolog.
Ez az egész annyira átláthatatlan dolgokat eredményezne, hogy nem hiszem, hogy megmerik kockáztatni.
Különben meg egyet értek az elõttem hozzászólókkal: egy védelem csak addig védelem, amíg fel nem törik!
igazad van, egyeseknek gyártósoraik vannak
ezek ellen meg az amcsik hiába ágálnak
ergo vesz az ember egy 16x Plextor DVD írót, az akár 10 évig is üzemel
ennyit az új ötlet hasznosságágról <#eljen>#eljen>
Enermax Fulmo GT ECA1092AG, Corsair HX620W, ASUS X99 Deluxe/3.1, Core i7 6800K@4,3Ghz, Corsair Dom. 4x4GB, ASUS GTX1070, WD 2+4TB, Lite-On iHES112, Samsung T27D590, ASUS Horus GK2000, Sharkoon M50
Szerintem az alaprendszer rossz. Legalábbis a zenei piacon. Miért csak kiadókon keresztül lehet CD-t készíteni? A zenészek is észbe kaphatnának, de szerintem egyikük sem meri megtörni a kiadók uralmát azzal, hogy saját maga adja ki a lemezeit (kivéve talán egy-két elõadót). Vagy ott ez a "kiadó". Nálunk miért ne mûködhetne egy ilyen?
Én mindenesetre legális CD-t próbálok venni ha megéri számomra. Ha nem, akkor megpróbálok ellenállni és nem szerzem meg másolatként. A kiadó és - sajnálom, de a zenész is - gondolkozzon el. Én, mint a piac része, úgy döntöttem, annyiért nem kell. Inkább olvasok helyette.
facebook.com/dolgap - ambient, downtempo, trip-hop
Nem vitatkozom, csak igazam van. (Dunning-Kruger)
Nem vitatkozom, csak igazam van. (Dunning-Kruger)
akkor legalább ki tudják számolni, hogy MENNYI valójában a kiesett kár?
Politikusainkkal nem az a baj, hogy rosszabbak nálunk, hanem, hogy nem jobbak
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
ez teljesen igaz, de sajnos nem a cd, dvd-k miatt kell aggodni, hanem az UJABB formátumok esetén.
pl Blu-ray, HD-DVD. Amik még nem nagyon vannak forgalomban... Ott simán megtehetik... Sõt mivel a HD-s felbontásu filmek tuti kaposak lesznek a Digitális TV minöségéhez csapva sztem kezdhetnek izgulni a warezos srácok.
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
Ennek az eredetiségét lehet ( egyszer majd) RFID olvasóval ellnõrizni ( talán)
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
Illetve ha DRM-es az anyag akkor persze öszzeköthetõ az RFID-s chippel, de akkor rá kell írni azt is, hogy kizárólag MS alatt lejátszható, asztali lejátszósok és hifiben/kocsiban hallgatók ne is álmodjanak róla.
Mire lenne értelme ezt meghonosítani, addigra már a Cd-nek sem lesz értelme.
Arról nem is beszélve, hogy drágán sem veszek mûsoros CD-t, de olcsón sem ,ha másolásvédelem.
De SW-t sem.
En a Jedi Academy-t akartam megvenni. Rá volt írva, hogy copy protected. 5 ruppóért sem kell. Szívjon vele az, akinek két anyukája van...
szinte látom, ahogy az emberek az ablakon keresztul hajigálják ki az 3-5-8 éves CD hifi tornyokat, és RFID-est vesznek, mert a bangó margit új CD-je nem megy benne.
Sõt látom, ahogy az ilyen gyártók, autórádió gyártók, mp3 lejátszó értékesítõk robbanásszerûen kezdik kihajítani az egész termék vonalukat.
Menjenek már a **csába. Ez agyhalott ötlet...
majd pont a dvd-éket fogja bárki is eggyesévek hurcolászni miközben majdnem mindenkinek van rekje ?
http://www.bcsinfo.hu/forum
Csírájában elhalt ötlet...