35
-
mega55 #35 Hülyeség. Drukkolok hogy NE sikerüljön! -
#34 jaja, chipet ők is tudnak szerezni/venni nagy tételben -
metaljesus #33 szóval azt mondod hogy nagyoknak kijön ugyanannyira az anyagköltség? lehet igazad van, de ha így van akkor ezek a chipek sem fogják nagyon földhözvágni, max kibővíti kicsit azt a gyártósort -
#32 ergo megveszed a boltban, és azt hiszed eredeti, pedig nem -
blaze #31 Pontossan! És nem égeti, hanem nyomtatja a lemezt!
-
#30 állj! itt most nem Kiss Jóskáról van szó aki otthon lemezt másol, hanem Ivan Ivanovicsról, akinek gyártósora van -
metaljesus #29 naná hogy tudok, de míg egy egyrétegű márkás és szitázatlan lemez ára nem éri el a 150 forintot, addig egy kétrétegű még mindig alulról súrolja az ezrest. gondolod az iparosok szó nélkül lemondanának arról a 7-800 forint különbözetről? én még nem találkoztam olyannal aki inkább 9-esre ír csak mert akkor nem kell tömöríteni, vagy eredetibbnek tűnik -
blaze #28 Gondolják, hogy a nevesebb CD/DVD ROM-RAM gyártók örömmel fogják ezt az új technológiát beleépíteni a szerkezetükbe, miközben a kínai vagy csak egyszerűen "gagyibb" gyártók meg b.nak. Ezek után ki venne nevesebb cuccot? Ez hatalmas piaci előnyt jelentene a "gagyibb" gyártóknak.
Az üreslemez-gyártók ezt meg tétlenűl nézik, mialatt rádöbbennek, hogy nem fogy a lemez? Emiatt meg ugye elesik a hatalmas bevételtől (DVD-szabvány jogdíj) a DVD konzorcium. Az üreslemezekből ők is milliárdokat keresnek.
Mindent összevéve a filmesek, zenészek, szoftverkészítők és a vérszívók érdeke ez. Persze hatalmas beleszólásuk van, de azért széllel szembe pisálni elég veszélyes dolog.
Ez az egész annyira átláthatatlan dolgokat eredményezne, hogy nem hiszem, hogy megmerik kockáztatni.
Különben meg egyet értek az előttem hozzászólókkal: egy védelem csak addig védelem, amíg fel nem törik! -
#27 mitől lenne az 5-ös, simán tudsz gyártani 9-est is -
#26 abban benne lesz majd akkor az is
igazad van, egyeseknek gyártósoraik vannak
ezek ellen meg az amcsik hiába ágálnak -
#25 csak majd a kedves userek nem vesznek ilyet meg nem használnak olyan programot, emi a lejátszáshoz, másoláshoz ezt számon jkéri rajtuk, és az egész másolásvédelmet megette a fene
ergo vesz az ember egy 16x Plextor DVD írót, az akár 10 évig is üzemel -
metaljesus #24 hogy ezzel a profi hamisítványokat akarják kiszűrni? akkor itt egy olcsóbb megoldás: míg a legtöbb eredeti dvd DVD-9-es azaz kétrétegű, addig a másolatok legalább 99%-a DVD-5, vagyis egyrétegű.
ennyit az új ötlet hasznosságágról -
Kaslerka #23 Arról nem is beszélve, hogy mi lesz az üres lemezekkel??? :) Majd én kódolom rá otthon, hogy melyik családi filmemet vegye eredetinek vagy mi? :) Ekkora ba*omságot... -
phaid #22 Jól elvannak páran ezzel a másolásvédelem <-> hogyan játszuk ki témával. Minél többen próbálják feltörni a másolásvédelmet, annál több ürügyet szolgáltatnak a másik oldalnak.
Szerintem az alaprendszer rossz. Legalábbis a zenei piacon. Miért csak kiadókon keresztül lehet CD-t készíteni? A zenészek is észbe kaphatnának, de szerintem egyikük sem meri megtörni a kiadók uralmát azzal, hogy saját maga adja ki a lemezeit (kivéve talán egy-két előadót). Vagy ott [URL=http://www.magnatune.org]ez a "kiadó"[/URL]. Nálunk miért ne működhetne egy ilyen?
Én mindenesetre legális CD-t próbálok venni ha megéri számomra. Ha nem, akkor megpróbálok ellenállni és nem szerzem meg másolatként. A kiadó és - sajnálom, de a zenész is - gondolkozzon el. Én, mint a piac része, úgy döntöttem, annyiért nem kell. Inkább olvasok helyette. -
#21 ez baromság,úgyis írnak rá majd progit amivel ki lehet hackelni,meg azért nem veszek új cd-lejástzót/gépbe olvasót hogy az új cd-t le tudjam játszani,inkább akkor már megveszem kazettába :),vagy vhonnan letöltöm mp3-ban. -
#20 Csak figyelj, mennyire lesznek be**arva! -
#19 LOL! MegaLOL! A tartalmat akkor se tudja védeni. Ekkora ba*omságot! Ki fog rfid-es cuccot venni? Me én nem az fix! Ami befér a gépbe az feltörhető, ami nem az ugyis kacat... -
dez #18 Psszt! A végén még kitalálják, hogy a chipen tárolt kulccsal dekódoltatják az elkódolt tartalmat... Persze ez a másolást nem fékezné meg, mert úgyis feltörik, de legalább felpezsdíti a piacot (asztali cuccokat lehet lecserélni). -
vax #17 Nadon, de nadon jooó. Ürülönk nekik. Ezt a "m...haságot". A régi cd/dvd lejátszók ázsiója meg fog nőni. -
#16 ez a cikk szerintem arról szól hogy ilyet is lehet, nem pedig arról hogy be is vezetik. -
wanek #15 "akkor nem vesszük meg a sorozatkrimiket, és sorozat-horrorokat!" - te eddig megvetted ezeket? -
#14 akkor nem vesszük meg a sorozatkrimiket, és sorozat-horrorokat!
akkor legalább ki tudják számolni, hogy MENNYI valójában a kiesett kár?
-
roliika #13 A warezos srácok vesznek majd 1000 db RFID matricát /darabja így 10 eurocent/ átprogizzák őket és megírják a lemezt. Gondolom. Nincs feltörhetetlen védelem. Ha lenne nem tudnának a kiadók sem másolni :) Nézegettem...4 éve a PC-s DVD író 270 000 HUF volt és 4500 HUF 1 DVD lemez. Blue rayt 1-2 év múlva hozzánk vágják a bolhapiacon. -
#12 Lentebb jol irták hogy "hát igen, mért cserélném le én az iromat RFID-esre? föleg ha nem is olvasa a égi cd-ket?"
ez teljesen igaz, de sajnos nem a cd, dvd-k miatt kell aggodni, hanem az UJABB formátumok esetén.
pl Blu-ray, HD-DVD. Amik még nem nagyon vannak forgalomban... Ott simán megtehetik... Sőt mivel a HD-s felbontásu filmek tuti kaposak lesznek a Digitális TV minöségéhez csapva sztem kezdhetnek izgulni a warezos srácok. -
CSeka20 #11 Nekik az is pénz ha több hamisított terméket ki tudnak vonni a forgalomból. Max ennyit ér ez a módszer. -
roliika #10 Nagy ötlet a cd-re rifd mondhatom...20-30 eurocent az ára / db bárki megveheti és úgy programozza ahogy akarja, szóval ez aztán a védelem...ennyi reővel vonalkódot is tehetnének rá, mégiscsak olcsóbb de szintén semmire sem jó :) -
wanek #9 Tételezzük fel, hogy szemrevételezve van 2 teljesen egyformának látszó DVD film, vagy 2 teljesen egyformának látszó audio CD. Az átlegember melyiket fogja megvenni? Amelyiket az RFID-es ellenőrzés hitelesnek/eredetinek jelez? Fenét! Amelyik olcsóbb. És a hamisítvány mindig olcsóbb. Vagyis halott ötlet. -
HUmanEmber41st #8 Nem a láthatóan másolt, esetleg filccel-kézzel összefirkált CD/DVD ről van szó, hanem egy profi másolatról, amit szemre nem is lehet megkülönböztetni az eredetitől.
Ennek az eredetiségét lehet ( egyszer majd) RFID olvasóval ellnőrizni ( talán) -
pemga #7 Jól van, nem olvastátok el eléggé a cikket :P. Nem a másolt anyagokat akarják nyomon követni, hanem egy jó minőségű hamisítványról akarják megállapítani, hogy eredeti-e vagy sem. Mert a cd/dvd-bizneszben ez a nagy bukta, nem az otthoni másolgatók. (Itt az sg-n is valami őrült magas számról lehetett olvasni, talán 50%?) Igazi másolásvédelemre azért nem sok ertelme van használni, mert a prog feltörhető, filmnél rip után sem fogják a forrást megtalálni, mert nem is erre való a cucc. Arra való, hogy egy lemezről megállapítsák: eredeti vagy sem.
Illetve ha DRM-es az anyag akkor persze öszzeköthető az RFID-s chippel, de akkor rá kell írni azt is, hogy kizárólag MS alatt lejátszható, asztali lejátszósok és hifiben/kocsiban hallgatók ne is álmodjanak róla. -
gakoska #6 A CD-másolás kora meg egyszerűen magától lejár, szép lassan mindenkinek lesz nete, és az ellen ez a módszer ugye semmi :) -
strogg #5 Könyörgöm: Sima kazettás walkmanok még mindíg tonnaszám vannak az embereknél, és használják is őket.
Mire lenne értelme ezt meghonosítani, addigra már a Cd-nek sem lesz értelme.
Arról nem is beszélve, hogy drágán sem veszek műsoros CD-t, de olcsón sem ,ha másolásvédelem.
De SW-t sem.
En a Jedi Academy-t akartam megvenni. Rá volt írva, hogy copy protected. 5 ruppóért sem kell. Szívjon vele az, akinek két anyukája van...
-
strogg #4 hehehe
szinte látom, ahogy az emberek az ablakon keresztul hajigálják ki az 3-5-8 éves CD hifi tornyokat, és RFID-est vesznek, mert a bangó margit új CD-je nem megy benne.
Sőt látom, ahogy az ilyen gyártók, autórádió gyártók, mp3 lejátszó értékesítők robbanásszerűen kezdik kihajítani az egész termék vonalukat.
Menjenek már a **csába. Ez agyhalott ötlet... -
#3 hülyék ezek ? ha megveszem a legális cucot és felmásolom a gépre és utána neten keresztül vagy csak elviszem a vinyót másná azt , így sem lehet nyomon követni
majd pont a dvd-éket fogja bárki is eggyesévek hurcolászni miközben majdnem mindenkinek van rekje ?
-
Szefmester #2 és ha a cd-k visszafelé nem kompatibilisek akkor a ktya sem fogja őket megvenni, mert senkinek nincs kedve csak ezért új meghajtót venni. és előbb utóbb meglenne ennek is a szoftveres megoldása. Csak egy új prog kell a gépre egy amolyan RFID Alcohol .. -
hPi #1 Aha... valószínűleg lecserélném a megbízhatóan működő írómat egy új meghajtóra csak azért, mert valaki kitalált egy új módszert, amivel biztosíthatja pl. az asva bevételeit.
Csírájában elhalt ötlet...