63
  • Sanyix
    Hát igen ezek nagy részét énis megtaláltam az operához, az adblock meg már alapból bennevan az operában :) és jól is műkszik. Flashblock is alapból van.
  • Indigo
    A legtöbb értelmes (valamire való, használható) FF kiegre van Operás megoldás, nagyon sok eleve be van építve a böngészőbe. Nekem utóbbi egy évben nem volt olyan amiért el kellett volna indítanom a rókát, pedig itt csücsül az is a gépen.

pbes: az Opera Blogot nem ismertem, köszi a linket, érdekes!
  • Indigo
    Van egy Trabantom, van egy Skodám, és van egy Mercedesem. Igaz ugyan hogy az első kettő nem biztonságos és nem is túl szép, de akkor sem fogom használni a Mercit... Na jó hagyjuk...
  • Owert
    Én az IE mellet meg a firefox mellet tartok ki inkább. A probléma csak az, hogy ezekben még van hiba. IE-ben a biztonság, firefoxban a megjelenés...
  • pbes
    Nincs szükség a FF vs Opera flamere, mert nem ugyanaz a 2, más szemlélet, de erre még válaszolok:
    #15:
    RSS olvasók: sem a NewsFox, sem a Sage nem képes arra vagy csak én nem találtam meg, hogy automatikusan letöltse a híreket és a jobb alsó sarokba beúszó ablakban figyelmeztessen rá, meg kell nyitni őket. A live bookmarkokat ne hasonlítsuk az RSS olvasókhoz, mert a rövid tartalmat nem lehet benne elolvasni.
    IRC kliens: az Operáé kisméretű, könnyen kezelhető, a legtöbb embernek felesleges ennél több.
    A többi felsorolt közül csak az AutoCopyra és a SearchStatusra nem tudok megfelelő alternatívát (a #17-ben és a #18-ban felsorolt összes többi Operás megfelelőjét használom), részletek a Magyar Opera blogon vagy kérdezz itt az Opera topikban.
    Ha nem tudsz Firefox nélkül élni, akkor használd azt, senki nem akart téged meggyőzni. Csak elmondjuk, hogy ez tényleg egy nagyon jó böngésző és érdemes kipróbálni. Az IEnél mindenképp jobb (a felhasználók többsége szerint a Firefoxnál is). Ha megtetszik, akkor OK, ha nem, akkor használd azt, amit eddig.

A cikkhez: semmi nem derült ki belőle, igaza van Emmegkinek, részleteket ne a PR felelőstől várjunk. :)
  • DjDano
    Én is írok még: Download Manager Tweak, BBcode
  • Hipra
    AutoCopy, ViewSourceWith, SearchStatus, sztakidict, Html Validator, Web Developer, Sage, IE Tab, Adblock, Flashblock, hogy csak a legfontosabbakat említsem.
  • Killgore
    Én még mindíg Netscape-t használok:)
  • arrrtemis
    nah mint FF fan írok ide is:

pbes-nek üzenem, RSS olvasó q régóta van a FF-ben csakúgy mint Live Bookmark, IRC-kliens ext-ként telepíthető (többfajta is, ízlés dolga melyiket használod). Szinkronizálást még nem csináltam de csak ezért nem nézek utána :). A keresőkkel kapcsolatban... hát alapban benne van 6 különféle keresőszolgáltatás (gugli, jahu, cc, ebay, stb) ami mellé ált 2 kattintás egy újat felvenni...

indigo: amit (a teljesség igénye nélkül) nem bírnék nélkülözni nap mint nap az ext-ek nélkül az pl: - Gmail notifier, User agent switch, Sztakidict...
  • Indigo
    Megjelent az Opera 8.0 2005. április 19.

Akárhogy is nézem ez már nagyon régen volt :)

Egyébként engem is érdekelne hogy a FF fanok milyen kiegészítőket nem tudnak nélkülözni böngészéshez? Most komolyan, legalább néhányat mondajatok már...
  • PoisonBorz #13
    Argh.... Mi közük a widgeteknek egy böngészőhöz? Miért fordít egy böngésző-fejlesztő cég energiát egy ilyen elfuserált termékkapcsolásra, mikor ottvan rakat csak erre szánt widgetmotor és platform?(konfabulator, samurize)
  • Samanó
    A fejlesztéssel nincs gond! Újjítani mindig kell! Aki akarja használja, aki meg nem az nem: )
    Én FireFox-t használok! kinek mi jön be böngészők terén!: )
  • pbes
    Opera != Firefox, mint ahogy a Linux != Windows. Mindkettő ugyanarra a feladatra kínál megoldást, de más szemlélettel. Mondhatnám, hogy ha a Firefox gyorsabb lenne, akkor azt használnám, de nem, mert nekem az Opera szemlélete jobban tetszik. Tulajdonképpen 5 fő tulajdonsága miatt használok Operát és nem FF-ot: RSS olvasó (még a Sage és a NewsFox ext is gyenge próbálkozás, a Live bookmarkokról nem is szólva, külön programot pedig nem szeretnék használni erre), IRC kliens, oSync (szinkronizálóprogram, így minden gépen azonos beállításokkal használhatom és a változásokat is frissíti, a my.opera.com-on lévő tárhelyet használja, titkosítja az adatokat). a sebessége (ez a legfőbb érv, lehet, hogy a windows hibája, de rengeteg memóriát használt ezen a gépen a FF és az oldalakat is lassabban töltötte be) és a könnyű kiegészíthetősége (saját menük, gombok, egérmozdulatok, keresők, stb, könnyebb 2-3-at kattintani, mint kiegészítőt keresni vagy várni, amíg valaki elkészíti, mert a mezei felhasználónak kicsit bonyolult lenne megírnia).
    A fejlesztések miatt pedig egyre kevesebb az inkompatibilis oldal, már az AJAX-os alkalmazások többségét is viszi, a widgetek érdekesek, de nem mindegyik hasznos (bár a FF extensionök közt is sok felesleges van), a Goal06 a VB idején jól jött :)
  • Sanyix
    Hát így is van az operában, bár nekem csak a chat formatting pluginre volt szükségem, más nem kellett még mert minden benne van. De mindenki ezekkel az extensionokkal jön. De még soha nem árulta el senki, hogy milyen funkcióra szedik ezeket milyen funkciót lehet ezekkel elérni amelyek olyan nagyon fontosak?
  • echo
    Szerintem az extention-ök miatt a FireFox verhetetlen :)Néha eszembe jut, hogy de jó lenne ha ezt vagy azt is tudná és eddig mindig találtam rá extention-t. Mindig van valaki aki megírja. AZ operába is ez kéne és akkor lehet váltanék.
  • Sanyix
    Hát sztem egész hasznosak a widgetek, mutatják a várható időjárást, át lehet számolgatni velük más pénznemekre, más mértékegységekre, szótár, és még mitumén mi van még. Amúgy nem tököltek sokat a 9-el. Mikor jelent meg a 8? Nem olyan rég, a 9 beta meg már hónapok óta elérhető volt.
  • metaljesus
    hát a widgeteknek tényleg nincs túl nagy jelentőségük (még). egy részük mondjuk valami jópofa kis játék, amik között akad néhány szórakoztató darab is. amit meg más programok kiváltására szánnak azok többsége egyszerűen nem üti meg a szintet (pl most láttam egy html editor widgetet). de azért még mindig opera a kedvenc :)
  • Emmegki
    Egy szép semmitmondó cikk.

"Az Opera 10-ben a jelek szerint továbbra is a megszokott kettős, vagyis az újítások és javítások egyvelege érkezik majd."

Még jó hogy nem visszafejlesztik. Ez minden verziónál így van. Widgetek is lesznek, mert már a 9-ben is vannak.

"Fontosnak tartják a kompatibilitás kiterjesztését, ezért a lehető legtöbb platformra elkészítik a szoftver megfelelő változatát, legyen az hagyományos PC, mobil eszköz, vagy netán játékgép."

Ez eddig is így volt.

Látszik, hogy a PR menedzser nyilatkozott. Majd ha a desktop team szól a témában érdemes lesz odafigyelni, de ők még a 9.01-en dolgoznak.
  • quack
    azt nem értettem hogy mi a fasznak ilyen óra weboldalakra meg ilyen widgetnek, jobb also sarok rulz...
  • benczurzs
    Ezeknek a widgetekken szerintem nincs túl sok értelmük. Ennyi erővel mondhatná az az Oprendszer gyártója is, hogy idővel majd nem lesz szükség más programra.
    Másrészről nálam kicsit lassúak is, pedig nem rossz a gépem.
    Szóval szerintem ezeket a widgeteket nem kéne annyira erőltetni.
  • szivar
    Anno az m$ szava sem nyomott sokat a latban. Majd meglátjuk...
  • HyperNurbs
    Jó az Opera, de nem túl nagy szavak ezek ilyen piaci részesedés mellett.
  • DjDano
    amennyit tököltek az 9-essel jó ha jövő nyárra elkészül, bár FF a király!! :DDD