Készül az Opera 10

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Argh.... Mi közük a widgeteknek egy böngészõhöz? Miért fordít egy böngészõ-fejlesztõ cég energiát egy ilyen elfuserált termékkapcsolásra, mikor ottvan rakat csak erre szánt widgetmotor és platform?(konfabulator, samurize)
Samanó
A fejlesztéssel nincs gond! Újjítani mindig kell! Aki akarja használja, aki meg nem az nem: )
Én FireFox-t használok! kinek mi jön be böngészõk terén!: )

Opera != Firefox, mint ahogy a Linux != Windows. Mindkettõ ugyanarra a feladatra kínál megoldást, de más szemlélettel. Mondhatnám, hogy ha a Firefox gyorsabb lenne, akkor azt használnám, de nem, mert nekem az Opera szemlélete jobban tetszik. Tulajdonképpen 5 fõ tulajdonsága miatt használok Operát és nem FF-ot: RSS olvasó (még a Sage és a NewsFox ext is gyenge próbálkozás, a Live bookmarkokról nem is szólva, külön programot pedig nem szeretnék használni erre), IRC kliens, oSync (szinkronizálóprogram, így minden gépen azonos beállításokkal használhatom és a változásokat is frissíti, a my.opera.com-on lévõ tárhelyet használja, titkosítja az adatokat). a sebessége (ez a legfõbb érv, lehet, hogy a windows hibája, de rengeteg memóriát használt ezen a gépen a FF és az oldalakat is lassabban töltötte be) és a könnyû kiegészíthetõsége (saját menük, gombok, egérmozdulatok, keresõk, stb, könnyebb 2-3-at kattintani, mint kiegészítõt keresni vagy várni, amíg valaki elkészíti, mert a mezei felhasználónak kicsit bonyolult lenne megírnia).
A fejlesztések miatt pedig egyre kevesebb az inkompatibilis oldal, már az AJAX-os alkalmazások többségét is viszi, a widgetek érdekesek, de nem mindegyik hasznos (bár a FF extensionök közt is sok felesleges van), a Goal06 a VB idején jól jött 😊
Sanyix
Hát így is van az operában, bár nekem csak a chat formatting pluginre volt szükségem, más nem kellett még mert minden benne van. De mindenki ezekkel az extensionokkal jön. De még soha nem árulta el senki, hogy milyen funkcióra szedik ezeket milyen funkciót lehet ezekkel elérni amelyek olyan nagyon fontosak?

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Szerintem az extention-ök miatt a FireFox verhetetlen 😊Néha eszembe jut, hogy de jó lenne ha ezt vagy azt is tudná és eddig mindig találtam rá extention-t. Mindig van valaki aki megírja. AZ operába is ez kéne és akkor lehet váltanék.

Sanyix
Hát sztem egész hasznosak a widgetek, mutatják a várható idõjárást, át lehet számolgatni velük más pénznemekre, más mértékegységekre, szótár, és még mitumén mi van még. Amúgy nem tököltek sokat a 9-el. Mikor jelent meg a 8? Nem olyan rég, a 9 beta meg már hónapok óta elérhetõ volt.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

hát a widgeteknek tényleg nincs túl nagy jelentõségük (még). egy részük mondjuk valami jópofa kis játék, amik között akad néhány szórakoztató darab is. amit meg más programok kiváltására szánnak azok többsége egyszerûen nem üti meg a szintet (pl most láttam egy html editor widgetet). de azért még mindig opera a kedvenc 😊

Egy szép semmitmondó cikk.

"Az Opera 10-ben a jelek szerint továbbra is a megszokott kettõs, vagyis az újítások és javítások egyvelege érkezik majd."

Még jó hogy nem visszafejlesztik. Ez minden verziónál így van. Widgetek is lesznek, mert már a 9-ben is vannak.

"Fontosnak tartják a kompatibilitás kiterjesztését, ezért a lehetõ legtöbb platformra elkészítik a szoftver megfelelõ változatát, legyen az hagyományos PC, mobil eszköz, vagy netán játékgép."

Ez eddig is így volt.

Látszik, hogy a PR menedzser nyilatkozott. Majd ha a desktop team szól a témában érdemes lesz odafigyelni, de õk még a 9.01-en dolgoznak.

P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?

quack
azt nem értettem hogy mi a fasznak ilyen óra weboldalakra meg ilyen widgetnek, jobb also sarok rulz...

PSN(US): QuackyHU Silence is golden. Duct tape is silver.

Ezeknek a widgetekken szerintem nincs túl sok értelmük. Ennyi erõvel mondhatná az az Oprendszer gyártója is, hogy idõvel majd nem lesz szükség más programra.
Másrészrõl nálam kicsit lassúak is, pedig nem rossz a gépem.
Szóval szerintem ezeket a widgeteket nem kéne annyira erõltetni.
Anno az m$ szava sem nyomott sokat a latban. Majd meglátjuk...

Minden amit hallunk, vélemény, nem tény. És minden amit látunk, nézőpont, nem a valóság. - Marcus Aurelius

Jó az Opera, de nem túl nagy szavak ezek ilyen piaci részesedés mellett.

DjDano
amennyit tököltek az 9-essel jó ha jövõ nyárra elkészül, bár FF a király!! 😄DD

← ElőzőOldal 2 / 2