9
  • kiisb
    El kell hogy keserítselek, de amit felrakattál, azon is át tudnak jutni a tolvajok, csak kicsit tovább tart. Nem elsőre esik össze az üveg, de öt-hat ütéssel már akkora lyukat tud rajta csinálni, hogy befér a kocsiba. Pár ezer négyzetméternyi 3M fóliát adtam már el, és tartottam néhány bemutatót is ezzel kapcsolatban. A hővédő képessége tényleg jó egy ilyen fóliának, - természetesen a színezettnek, de van teljesen áttetsző is - de át lehet rajta jutni. Valóban csak rablás(!) ellen véd, azaz akkor, amikor ülnek is az autóban, rátörik az ablakot, és mellőle az ülésről, vagy a műszerfalról erőszakkal viszik el az értéket. De ha az autót magára hagyja valaki, akkor nem sokkal ér többet, mint az esti ima. A legjobb tényleg nem hagyni az autóban mozdítható értéket.
  • silanor
    En korbefoliaztattam a kocsimat rablasvedo foliaval. Nem full sotet, csak annyira, hogy vedjen az UV sugarakkal szemben. Tudom, hogy megbuntethetnek miatta, meg vizsgan se megy at. De nekem ennyit meger, hogy nagyobb biztonsagba van a kocsim. Nem a hifi vagy a gps miatt rakattam fel, mert a hifi gyari, a PDA-t meg sose hagyom a kocsiba. Hanem, hogy az autotolvajok se tudjanak bejutni.
  • DooDoo
    Az lesz :)
  • Lazarus
    Szabadalmaztasd
  • DooDoo
    Azt tudom hogy tilos a sötétített üveg, ezért írtam hogy olyan valami kell amit kívülről lehet irányítani, és csak akkor használni amikor áll a kocsi.. menet közben azért ritkábban lopják ki a kocsiból a rádiót :)
  • Morden23
    Megjegyzem, európai országok túlnyomó többségében, így pl. itthon is be van tiltva a teljesen sötétített üveg. kategóriákba van szedve, de a "nagyon sötétek" (gőzöm nincsen a kategóriákról) már nem engedélyezettek. USA-ban ez még kétszer így van, ott egyenesen pisztolyt fognak rád, ha megállít a hekus, és nem látnak be a verdába.

Amúgy szerintem ez csak forgalomra vonatkozik, tehát ha állok, akkor gondolom akármilyen sötét lehet az üvegem. Vagy nem, max tévedek.

Amúgy már a kicseszett autórádiók is kiszedhetőek egyetlen mozdulattal (kivéve persze a beépítettek, de annak a kiszedéséhez minimum csavarhúzó, de inkább fűrész kell).
    Ha meg tele van a kocsid minden vacakkal, PDA-val, GPS-sel, laptoppal, mini hűtővel és Dom perignon-nal, akkor parkolj őrzött parkolóban, valamint keményen biztosítsd mindenedet. Sajnos ilyen az élet.
  • Sadist
    Csak azóta az Aston Martin meg is csinálta. Változó polaritású napfénytető. Elektromosság hatására (vagy nem hatására) átlátszatlan lesz. Splinter Cell 3-ban is voltak ilyen ablakok az egyik irodaházas pályán :)
  • Darth Sith
    jaja, ilyesmi már volt a 80-as években a Knight Rider-ben is.
  • DooDoo
    Nemtudom miért nem fejlesztenek ki vmi "függönyt" vagy akármi sötétítőt az ablakokra, amit mondjuk kívülről távirányítással fel lehetne húzni, mint az ablakot, és akkor talán kétszer is meggondolná a tolvaj, hogy feltör-e egy kocsit a kétes zsákmány reményében. Persze ez csak akkor működne ha szinte minden autóban lenne, nem csak a felső kategóriásokban. Másik meg hogy nyáron is elég hasznos lenne, mivel nem melegedne fel annyira a belső tér, ülések stb.. Annyi mindent raknak már az autókba nemhiszem hogy ez olyan nehéz lenne..