28
  • gordonmail
    #28
    Most nem azért, de olyan undorító az a Zöld terítő.....
  • gordonmail
    #27
    és milyen asztalterítőre gondólsz? Nemtán Dell márkájúra? :)))))
  • gordonmail
    #26
    : ))))))))))))))))))
    Igen, valoszinu xD
  • pepe003
    #25
    lehet nem is a laptop gyulladt ki hanem a terítő, csak a terítőgyár titkolja a dolgot
  • Caro
    #24
    Én itthon szervernek egy eredetileg 500-as P3-at használok, amit lehúztam 333-ra, és így passzív hűtéssel megy.
  • Owert
    #23
    jajam, azt én is érdekesnek találom :)
  • m a x
    #22
    Mondjuk az sem normális, aki olyan konferencián, ahol várhatóan mindenki laptopot használ terítőt tesz az asztalra, amivel jó esetben sikeresen ronthatja a gépek hűtését...
  • Owert
    #21
    Az én véleményem erről az egészről az, hogy szerintem ahhoz kell igazítani a géped amit csinálsz. Pl: én videót vágok és 2,4ghz 256ddr-rel egy nagy 0. Viszont filmnézéshez zenehallgatáshoz, grafikázáshoz (úgy vélem) teljesen tökéletes. Nekem a szerver gépem 384MHZ-es 64mb rammal. Azon is simán fut minden még avi filmeket is játszik, zenehallgatáshoz az is tökéletes.
  • junior117
    #20
    Pedig a Dell a legjobb :(
  • Caro
    #19
    Én sem mondtam, hogy 300-ast mindenkinek, bár az a gép is erős lehet, attól függ mire kell.
    Az, hogy mára hová "fejlődtek" egyes szoftverek nem jelenti azt, hogy a gép szar. Csak a programozók lusták.
    Én csak azt írtam, hogy NEKEM még mindig tökéletes, arra, amire kell.
    De az asztali gépem se egy brutál állat. 1000 P3 Coppermine, 512 SD RAM, 40 GB vinyó.
    Ennek ellenére ezzel is bőven elvagyok, és ezzel tényleg mindent meg tudok csinálni, és még egy csomó mai játék is megy rajta!(Grafkari most lett cserélve Raderon 9100-ról GefFX 5500-re, a monitor: SyncMaster 730 BF 17" 1280x1024 4ms)
  • dez
    #18
    A modellezést nagyon is LCD-n csinálják, mert jóval élesebb a képe (natív bontásban).
    És ma már igazából léteznek akár grafikai, nyomdai munkára alkalmasak is. Persze nem a gamer modellek.
  • arty
    #17
    sztem ezt csak a gyártok probálják elhitetni :) (veled is sikerült pl - nem támadásbol mondom)

    ha teljesitmény kell, vegyen vki munkaállomást, laptop sztem nem valo ebbe a szegmensbe ...
  • lazly
    #16
    Aranykozeput kell a ket hozzaallas kozt... :) a 300Mhz loszar, a 4Ghz meg felesleg... 2Ghz boven eleg szinte mindenre, azzal mar egy photoshop is siman hasznalhato sebesseget tol. Az atlag laptop felhasznalo netezik, powerpoint, stb... nem hasznal eroigenyes feladatokat. Erre irta Caro amit irt, csak te ezt felreertetted. Nem azt irta, hogy a 300as Dellel fogja megvaltani a vilagot. :)

    Egyebkent nekem szemelyszerint (pedig tulajdonkeppen mindenre hasznalom a gepet amire ep kell, PHPtol a film vagasig) szerintem az 1,5, 2 Ghz boven eleg.

    Bar beismerem, meg nem volt sajat laptopom, mindig asztaliban utaztam, 3,1es AMDrol irok, Giga Geil memoriaval... Megis ugy erzem, elboldogulnek kb feleennyivel is.

    Amugy meg tobb megertest, jobb komunikaciot kivanok!

    Udv!
  • Le Kurde
    #15
    Ugy latom, nagyon magadra vetted a hsz-em, pedig nem kellett volna. :) Ajanlom figyelmedbe a desktop replacement notebookokat, mert ezeket eppen asztali masinak felvaltasara talaltak ki. Szemely szerint en ezt nagyon tudom ertekelni. Na nem azert, mert olyan marha fontos vagyok, csak tetszik, hogy ugyanazon a gepen dolgozhatok a vilag minden tajan (sokat utazom), hordozhato, es meg a teljesitmenyben sem kell komolyabb nelkulozessel szamolnom.

    Nekem semmi gondom nincs az LCD-vel. Eleinte persze en is CRT-n dolgoztam, de az atallast kovetoen semmi visszaeses nem volt a munkam minosegeben, pedig nyomdai kiadvanyokat szerkesztek. Nem irtam, hogy "profi 3D-s" vagyok, nem en csinaltam a Toy Story-t, ha erre akartal celozni, viszont nem mindegy, hogy pl. mennyi ido alatt fut le egy filter.

    Nem akartam lefitymalni senkinek sem a gepet, csak nem komalom, ha valaki magabol indul ki, es rogton ugy altalanosit, hogy "ki a halalnak kell...". Nekem igenis kell, szuksegem van ra, es a halaltol meg remelem messze allok, ugyhogy muszaj volt kommentalnom a hsz-t. Egy szoval sem mondtam, hogy vesszen az osszes "lassabb" gep, ha jol elolvasod a hsz-em, csak fel szerettem volna hivni a figyelmet, hogy nem mindenkinek felel meg a celjaira egy-egy lassabb, oregebb tipus. Nem azert, mert en allati "majer" vagyok (hogy teged idezzelek), hanem mert kell es kesz.
  • Szefmester
    #14
    Gratulálok. Profi 3D-s lehetsz ha laptopon dolgozol. Netán olyan fontos ember vagy hogy mg a sofőr elvisz egyik Hotelból az igen fontos ügyfeledig addig a limóban gyorsan összedobsz valami eccerű kis animot, grafikát, akármit. Majd azok ledöbbenve térdreborulnak előtted?

    Még nem vagyok ugyan a 3D-s "szakmában" de azt azért tudom hogy az igazán minőségi 3D-s dolgokat asztali gépen.. mit gépen, gépeken modellezik, renderelik. Sőt még csak nem is TFT monitoron teszik mindezt.

    Ha pedig te ekkora májer vagy akkor meg kellene tanulnod nem lefitymálni mások gyengébb gépét. Valakinek az is megfelel. Undorodom azoktól a számgép eladóktól akik irodai szintű filmnézésre, netezésre, zenehallgatásra alkalmas gépet 200e feletti áron kínálnak. Csak kérdem én minek? Én most egy 600MHz-s gépről írok ide.. és nocsak a háttérben online rádió megy... de ha ezt az rást befejeztem megnézek egy filmet, majd lehet hogy játszom valamivel. S ha nagyon mazochista kedvemben lkennék felraknám az ősi Wings3D nevű cuccost majd modelleznék valmit amit majd a "rendergépembe" átküldve kicsinosítok, módostok, renderelek.
  • irkab1rka
    #13
    nem érdekel, hogy külső cégtől származik, amig a DELL matricájával adják el.
  • Le Kurde
    #12
    nem tervezot, hanem marketingest/piaci elemzot/stb. akartam irni
  • Le Kurde
    #11
    Ember, a nagyteljesitmenyu gep nem a gyartonak, hanem a piacnak kell, kulonben nem gyartananak ilyeneket. Kicsit gondolkozz mar.
    Egyebkent meg az, hogy a te igenyeidet kielegiti egy osalatt, az nem jelenti azt, hogy mindenkinel ez a helyzet. En pl. 3d-zek, kiadvanyokat es kepeket szerkesztek ezerrel, es kepzeld, nekem nem lenne eleg a te 300 megas oskovuleted "teljesitmenye". Meg szerencse, hogy a tervezok kozott nem ilyen beszukult emberek ulnek, mint te. Igen, sajnos sokat fogyasztanak, talan tulsagosan is, majd lesz ez meg jobb is, de a kommersz PC-technika jelenlegi allasa ezt teszi lehetove. Ennek azonban nem kell azt jelentenie, hogy vesszen az egesz.

    A Dell pedig, mint a vilag legnagyobb (asszem) PC-gyartoja, nyilvan igyekszik vigyazni a hirnevere, biztos sumakol is meg, mintha ez olyan rendkivuli lenne ebben az iparagban...
  • Caro
    #10
    Azért mert az idióta gyártóknak kell a 4 GHZ CPU 1 GB DDR 2.
    Kell a halálnak.
    Az akksik már így is elég fejlettek, de az vicc, hogy már egy laptop fogyasztása is lassan >100W(vagy már lehet, hogy több is).
    Ki a halálnak kell ekkora teljesítmény?
    Nekem a 300 MHz-s Dell laptopom még mindig tökéletes, lenne, ha működne az akksija, de az döglött, de egy 155 Ah-s 12V-os akkuról egy hétig elmegy kb.
  • roliika
    #9
    5 éve mikor a TD nál dolgoztam, /ott Motorola akksikat gyártottunk/ előfordult szinte műszakonként, hogy a szerelésre váró akksi kigyulladt a futószalagon, mert bénán pakolták a szalagra...namármost a laptom olyan jószág ami elég bonyolult elektronikailag, és ha csak 1 munkás nem figyel és 2mm-el valamit kicsit arrébb rak, vagy a vezeték szigetelése nem tökéletes könnyen kigyulladhat, nagyon tele vannak zsúfolva ezek a kütyük már...ez és az ilyen esetek egyre gyakoribbak lesznek szerintem...az ember olyan állatfaj aki téved.
  • Morden23
    #8
    Taiwan, Malaysia, India.
  • Flashy
    #7
    rengeteg PC táp megy tönkre, füst, hang, fény és egyéb multimédiás hatás, valamint kisebb-nagyobb anyagi kár hátrahagyása mellett...
  • RoliSoft
    #6
    Dell Mobile Computer

    Features:
    - Intel processor
    . . . . . . .
    - Self-Fire function*

    * This function is automatically will be activated.
  • Vorpal
    #5
    Magyar buszok öngyulladnak - nem tak,))
  • bertino
    #4
    ez most azt hiszed vicces hozzászólás volt ?
  • Black Bird
    #3
    Ez az eset nagyon hasonlít arra, mikor magyar buszok öngyulladtak...
  • Fili
    #2
    Nem baj majd kitalálják azt is hogy nem Dell laptopok hanem ocska kinai utánzatok voltak. De kérdem én akkor ők hol gyártatnak ha nem kinában ?
  • kytron
    #1
    a laptopon kívül kéne elhelyezni az akkut!?