23
  • AgentKis
    #23
    "Szigorítaná a szerzői jogot a WIPO"

    Én meg ezt a WIPO-t nem szigorítanám, hanem betiltanám... Egy újabb selejtes szervezet aki a mások szellemi termékéből kíván megélni. Undorító...
  • dez
    #22
    Újabb "érdekesség"... Védi-e a szerzőt a törvény a kiadóval szemben...?
    Milliárdos szerzői jogi per Andy Vajna cége ellen
  • dez
    #21
    A másik topikban nem reagált senki, így ide is belinkelem:
    [url=http://inforadio.hu/hir/belfold/hir-59204/rss]"Megalakult az audiovizuális ipar kalózellenes koalíciója"[/url]
    Khmm, valaki megmondhatná nekik, hogy hazudni sem szép dolog. Ugye, az a kamu 40-50 milliárd... (Mintha mindenki megvenné a cuccot, aki letölti.)
  • sonicXX
    #20
    Még két év. Maximum. Figyeld majd meg.
  • nedudu
    #19
    Csak 90%-os a bunozesi arany? Ejnye no, a netre kapcsolodas maga legyen buncselekmeny es meg lesz a 100% :-)
  • NEXUS6
    #18
    Én azért annyira nem izgulok, a netezők 90%-a már most is bűnöző, megjön egy ilyen új törvény és még 2%-ot annak nyílvánítanak. Na bumm, a világ összes szmisszügynöke nem elég hogy elkapjon ennyi neót!;)

    Bár lassan elindulhatnánk a másik irányba, ha valamit a társadalom nagy része nap mint nap művel azt mi a f.szért nem lehet törvényesíteni, de legalább értelmesen szabályozni?
  • NEXUS6
    #17
  • Morden23
    #16
    A jog az egyik legnagyszerűbb találmány a bolygón. A jogértelmezők a legundorítóbbak. Nagy különbség.

    Nem az az undorító, hogy a plágiumtól védenek egy szerzőt, hanem az, hogy hogyan lehet ezt úgy kicsavarni, hogy a semmi is pénzt fialjon.
  • Enlight
    #15
    ez a szitu kb

    a reklámok nem a fogyasztó/vevő, hanem a kiadó/eladó/gyártó érdekeit szolgálják...én meg a saját érdekemben (hogy ne hagyjam magam átverni a marketing által) szépen leszedem netről és majd a saját tapasztalatom alapján eldöntöm, hogy megér-e nekem annyit, hogy kifizessem. Ha minden megvennénk csak a reklámszövegekre hagyatkozva, tele lennénk rengeteg hasznavehetetlen, selejtes kacattal, mellesleg anyagilag is leredukálódnánk. Pedig vannak olyanok, akik vakon mennek a marketingcsali után:( Az ilyeneket jól át is verik.
  • nedudu
    #14
    Aaaaaaaaa, manapsag nem torik magukat es mar nem is csomagoljak a szart, csak azt mondjak rozsa es vigyed. Mi meg kocsogok vagyunk es megnezzuk es latjuk, hogy szar ezert nem vesszuk meg. Ok meg azt hiszik, hogy inkabb ellopjuk ami nem is kell.
  • Enlight
    #13
    Ja és mellesleg - bár ez inkább warez témához tartozik - én ezek után is szívesen töltök le netről filmet / zenét / progit, és nagyon is jól teszem, mert így legalább megtudom, hogy 80%-uk szart sem ér, és pénzkidobás lenne megvenni őet eredetiben, úgymond leellenőrzöm a termék minőségét (a kiadók úgyis át akarják verni az embert, még a szart is rózsavirágós zacsiba csomagolják, én meg nem hagyom magam) ami megér annyit, azt úgyis megveszem, ebből pedig nincs sok.
  • Enlight
    #12
    Csak nekem van olyan érzésem, hogy a totális ellenőrzés világa felé haladunk? A jog a legundorítóbb emberi találmány ezen a bolygón. :(((
  • Yv@n
    #11
    Most ennek pontosan mi is az értelme?
  • Feriboy
    #10
    egy kis off: ja, ha jó rap-pet akarok halgatni akkor előveszek vmi 10-15 évvel ezelőtti albumot :) vagy esetleg vmi underground cuccot mint Immortal Technique aki pl az egyik számában beszól a kiadóknak :)
  • FecaA
    #9
    RAP?! Ez nekem sértés :D Ami ma megy az nem -rap-, ez pont ugyan olyan divat!%/= mint az amit ma pop-nak hívnak.... hallgathatatlan!
  • szivar
    #8
    Aha. Lassan olyan lesz otthon a rádió, tv, pc, mint a zenegép. Bedobsz egy százast, és akkor használhatod/halgathatod/nézheted 5 percet. De ha csintalankodsz, akkor azért még elvisznek majd a szerv emberei. Szal nyasgem a véleményem a szerzői jogokról. Ezidáig nem sértegettem ezeket, da majd mostantól belehúzok...
  • Kabuki
    #7
    én ugyan fiatal vagyok de régebben tudtak zenét csinálni, a kilencvenes évek végétől folyamatosan megy lefelé a színvonal.... már mindent eláraszt a nyávogós szutyok meg a rap. Sláger az egyetlen hallgatható rádió
  • Gerygrey
    #6
    Rádióműsort védeni? Mégis mitől? Ez olyan mint ha a körúton szaratnám a kutyámat és számzáras bringalánccal kötném oda a kupact nehogy valaki ellopja...

    Ha az össze rádióban leadott zene meg műsor hivatalosan is ingyen lenne, akkor sem tölteném le. Pláne az ilyen Roxy meg rádió1 típusú fost (jó hogy csak igazi mai sláger megy, de néha azért zenét is adhatnának) A Jáksóról meg az ilyen Kuki-showról nem is beszélve, amiben az a legnagyobb poén hogy egy balfasz nem tud beszélni, hát hahaha, kib***ott vicces. A rádió 1 teljes stábját nyilvánosan, iszonyatos kínok közepette végeztetném ki.
  • Sepu
    #5
    mostanság csak ilyenről olvasni, hogy: szerzői jog, warez elleni harc, rádiódíj meg internetdíj a szerzői jogok véget, meg hogy kis kínaiak egész nap internetezni fognak, csakhogy minél több szerzoi jogellenes oldalt találjanak bla..bla.bla...
  • assdf
    #4
    Lassan ott tartunk, hogyha felveszem a gyerekem gügyögését és beküldöm a rádióba, akkor jól lecsuknak 50 évre ha ki nem végeznek egyből...
  • Caro
    #3
    Most az a policy, hogy minden alkotás szerzői jog alá esik, kivéve, ha jelzik.
    Talán inkább úgy kéne lennie, hogy minden alkotás alapból public domain-ben van, és szerzői jog védi, ha jelzik.
  • junior117
    #2
    Mindegyik megél szépen akkor miért nem elég nekik ennyi?Ha valakiknek picinke hatalom kerül a kezébe miért akarja rögtön levédeni ill az egész világot uralni/irányitani?Tiszta retro az egész észre sem vesszuk de fénysebességgel megyünk vissza a szocializmusba(állami diktaturába)
  • irkab1rka
    #1
    Mégegyszer: NEM SZERZŐI JOG. A jogokat az első lépésben megveszi a kiadó, és tipikusan az alkotó halála után is birtokolja. nevezzük már végre annak, ami: KIADÓI JOG.