16
  • tar86
    #16
    Feldughatják maguknak
  • ttt ttt
    #15
    "a kormány feketegazdaság elleni tervei" izé, mint pl a kétszeres alapú járulék fizetés..khm
    A cikkhez meg; egy nagy lobbi alakult meg, hogy szervezettebb módon tehessék meg az ingyenélést, amihez pártunk és kormányunk zászlólengetve fog asszisztálni, főleg a jó kis lobbi pénzecske reményében.
  • klastrom
    #14
    Teljesen igazad van ezért nem szabad bótba venni Dvd-t Cd-t még üreset se.Így igaz ezek nagyobb rablók mint bármelyik gengszter, épp ezért warez forever...
  • fourgee
    #13
    Ez érdekes... És a felhasználók jogait és anyagi érdekeit ki fogja ezektől megvédeni? Mert ott van pölö az írható DVD után fizetendő "adó", vagyis az a matrica rajta, ami asszem most 150 forint. Én személy szerint imádok kamerával mászkálni, és nagyon sok családi eseményt megörökítettem. Ezeket folyamatosan át kell másolnom mindenkinek. Mivel ezek után senkinek nem kellene jogdíjat fizetnem, a kiadók, meg a többi barom jogtalanul szed be tőlem felvételenként 150 forintot. Ez most azt jelenti, hogy ebben az értékben bármit lemásolhatok? Vagy kiküldik DVD-n, amit igénylek? Valószínűleg nem... Ha innen nézzük, akkor az komolyabb lopás, amit ők csinálnak...
  • harangx2
    #12
    Erre a cikkre csak annyit tudok mondani hogy rohadjanak meg ahol vannak az összes.Lehet kéne alakítani egy magyar kalózpártot, szerintem több olyan ember van az országban aki warez cuccokat használ mint ezen szervezetek tagsága összesen.
  • avman
    #11
    egyrészt jó lenne, ha meghatároznák ki a kalóz. másrészt jó lenne, ha nem kriminalizálnák az internetezők legalább felét míg az smswarez üzemeltetői rétege valamint a piacosok gyakorlatilag röhögnek a markukba. harmadrészt jó lenne, ha most már világviszonylatban is leülnének tárgyalni és némileg új alapokra helyeznék ezt a szerzői jogi mizériát. kezdhetnénk azzal, ha valaki valós anyagi haszonszerzés nélkül sérti meg a kiadói jogot, nem bűncselekményt, csak szabálysértést követ el. ez mondjuk lehet jó kindulópont. mint minimum.
    amennyiben vki alapítana kalózpártot (nem olyan kedves kis dolgot, mint a maci, amely valóságban nem sok vizet zavar), amely a fogyasztói jogok védelmét látná el, illetve végre a szerzői jog álcája alatt multikonszernes kiadói érdekeket védő gazdasági és politikai lobbi ellen tevőlegesen fellépne, akár havi 1000 hufos tagsági díjjal belépnék. ha már a magyar állam nem foglalkozik ezen a szinten adófizető állampolgáraival.
    mégha magyar módra lelépnek a a végén a pénzemmel vagy semmit sem kapok érte. ezt a rizikófaktort vállamom.
  • djukel
    #10
    Én nem csatlakozok ehhez a koalícióhoz.
  • bakterrier
    #9
    egyébként belga
  • winnie
    #8
    lol, intelligencia:) markáns érvelés, pórias megoldási javaslat. én szégyellem magam.
  • Caro
    #7
    A Magyar Államnak csak kárt okoznak ezek a szervezetek, mivel nagyrészt külföldi anyagokat védenek.
    Az államnak érdeke, hogy lehetőleg ne sok pénz menjen külföldre, tehát a magyar államnak érdeke a warez.
    Ez szerintem simán beleillik a takarékossági intézkedésekbe is.
  • junior117
    #6
    na gyülekeznek a megák nálunk is.Majd az amcsi hiszti nálunk is el fog kezdödni :( most csak csendben rendezik soraikat és majd ha elég ütös csapatba sikerül nekik tömörülni akkor majd elkezdenek lobbizni (korumpálni) Nálunk még azért nincsennek nagyon jelen mert a magyar net átlag 512/96 na ezzel aki tud filmeket leszedni az nagyon ügyes....
  • bakterrier
    #5
    dögöljenek meg, feküdjenek a vonat alá...
  • concrete
    #4
    ha már van kalózpárt ...
  • Cat #3
    1. érzik a vesztüket
    2. a kormány előtt egy közösen fellépő iparág sokkal jelentősebb, mint a külön külön szervezetecskék, és együttesen összeadhatják a filmeket, szoftvereket, játékokat, ami már tényleg jelentős potenciális összeg. Más kérdés hogy sehogy nem lehet bizonyítani, hogy ha nem töltik le ezeket, akkor tényleg megvették volna a boltban (99% hogy nem).
  • winnie
    #2
    ez így korrekt, ez a dolgok menete - itthon persze jókora fáziskéséssel működnek. igazság szerint, ha már zászóljukra tűzték a warez elleni harcot, akkor sokkal hamarabb kellett volna ilyet lépniük. És ideje lenne nem félretájékoztatni a közvéleményt.

    mondjuk szerintem akkor is a másik oldal fog nyerni.
  • Koxminator
    #1
    nem loptak még eleget?