16
  • Cheky
    "Capitol Records zenei kiadó beperelte Deborah Foster ápolónőt"
    "Amerikai Mozgókép Szövetség (MPAA) egy 67 éves nagypapa ellen indított pert."

Ez legyen a legnagyobb örömük az életben :P
  • irkab1rka
    Éppen azért precedens értékü.
  • Lame
    Azt nem ertem hogyan lehetne ebbol percedens erteku ugy. Eleg egyedi eset.
  • pemga
    Egyébként internetelőfizetésük volt, sőt számgép is volt (monitor és klavi nélkül). Ami a csavart adja, hogy a csonka gép egy épp folyó válásban a férj tulajdona, bár azt állítják a gép maga a pincében volt és a megadott időpontokban senki nem nyúlt hozzá. Az előfizetés pedig céges, ami a nő nevén volt, de azt mondják nem használták akkor. A kérdéses hálózat egyébként a kazaa. Szóval a kavar ott van, hogy most akkor az ex-férj sutyiban csinált valamit a garázsban, a szolgáltató tévedett az ip-számnál, vagy a kazaa-ban néztek valamit nagyon félre :P.

Perirat, hmtl-ben
  • Cat #12
    akkor inditottak pert azért, amit korábban csinált.

Végigolvastam a jogi szöveget, és abban nem volt benne a védekezés szövege, csak annyi, hogy tagadta a vádakat, az indoklás nem. Szerintem az lehet, hogy ő aztmondta hogy nincs gépe, a zeneipar meg nem tudta bizonyítani hogy tényleg van.
  • orangez
    "...három évvel ezelőttig nyúlnak vissza. 2004 novemberében a Capitol..."
  • pemga
    Connor, Sarah :P
  • Neakardtudni
    Nos szerintem szutyok töc-töc idényzenékért, amelyekre 1 hónap múlva a kutya sem emlékszik, meg olyan énekesek számaiért, akiknek a videóklippjénél, ha becsukod a szemed, már nem is tetszik a zene, lopás 4-5-6 ezer forintot elkérni a CD-kért.
  • Sh4dow
    ööö, egy egszerű kérdés: Hogyha a csajnak nemvolt a kérdéses időpontban internethozzáférése akkor honnan a francból azonosította az internetszolgáltató?! Vagycsak rámuatott egy címre a telefonkönyvből?
  • fv
    Hú! Nem lehet ilyenkor visszaperelni? Hogy olyan dokumentumokat, videófelvételeket néztek meg, amik a te személyes alkotásaid voltak, és nem szántad közönségnek? Meg hogy nem tudtad végezni a munkád, amíg elvitték a gépedet? Nem alkotmányellenes egy ilyen lefoglalás? Mert még hogyha valami óriás bűn lett volna (miliárdos csalás-lopás), de 73 ezer forint...

Szerintem, hogyha elég sok személyes adatodba piszkáltak bele, akkor többszázezres kártérítést kérhetsz. Simán van olyan ügyvéd, aki csak a végén kér pénzt (de mondjuk akkor a megnyert összeg felét).
  • Wolft
    Tegnap kaptam meg a bírósági végzést: 53 rendbelei szerzői és szom. jogok megsértése miatt az ítélet 73.400Ft ezek letöltött játékok voltak 4db dvd. lemezen tömörítve, a gépemre se voltak feltelepítve, szoftvernek minősülnek, birtokolni se szabad.Tehát ha nem szerettek játszani akkor ne tertsatok otthon régről összeszedett játékokat amit már egyébkéntse használnátok, dobjátok a kukába mert ha nembírják bizónyítani, hogy másolással is foglalakoztok akkor semmi gáz. Ja még egy előzmény: a rendőrség szokásához híven lakossági bejelentés alapján tartott házkutatást lefoglalta a merevlemezemet aminek a tartalmával igazságügyi vélemény alapján kellett elszámolni, itt minden rendben is volt.(Xp, Néró, Totalcom,PowerDvd,Euro Office stb.. mind legális) csak annyit szőrnyű betegség törjön annak a rendvédelmi és polgári és jogalkotói szervezet(k) tagjainak a legkedvesseb családtagjára, akinek a gyermekei néztek vagy játszottak illegális szoftverekkel...egyépként minden "jót" kívánok nekik.
  • Berber
    Nem kamu a cikk! Régóta hallok róla. Ennyire balfékek odaát! USA! Kocsit nem vennék onnan!
  • Gerrry
    nem kellene ilyen kamu cikeket írni...
    ha nem volt internet hozzáférése akkor milyen IP cím alapján azonosították őket???
  • Berber
    Elképesztő ez a zene ipar!!!! Régen a nótákat a rádióból vettük fel, magnóra rögzítettük, másoltuk. Akkor még nem kergetőztek. Most ugyanez folyik kúltúráltabban. Bevehetik LOL! Mégegy ekkora farok bandát! Itt csak a kiadó érdeke a dolog. Még a törvényt is eltörölném a szerzői jogról. "Mű az a dolog amit 100 év mulva is megnéznek, meghallgatnak. Ami nem éri ezt el, az kocsmanóta! Majd ha a 100 évet elérjük levédheti a BEATLEST, a Rolling stonest, esetleg még egyet kettőt. Ugyanez a filmekkel. Ti még nézitek a Rockit, vagy a Predatort? Persze itt is van igazi, mint a "Volt egyszer egy Vadnyugat", vagy a Psycho
    pl.
  • quentit
    Valami alapon egy kis pénzt is perelnie kellene...
  • echo
    Kiváncsi lennék, hogy dumálja ki valaki, hogy abból él, hogy zene másolásért perel bárkit aki él és mozog a gyerektől a nagypapáig...