Újabb pert vesztett a zeneipar

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Cheky
"Capitol Records zenei kiadó beperelte Deborah Foster ápolónõt"
"Amerikai Mozgókép Szövetség (MPAA) egy 67 éves nagypapa ellen indított pert."

Ez legyen a legnagyobb örömük az életben 😛<#gunyos1><#gunyos1><#gunyos1><#gunyos1><#gunyos1><#wink><#gunyos1><#gunyos1>

\"De én elszegényedtem. Csak az álamim maradtak. Álmaimat a lábad elé terítem. Óvatosan lépdelj, mert az álmaimon lépkedsz\"

Éppen azért precedens értékü.

Ha már kivan a faszod az idióta szignókkal csinálj te is egyet.

Azt nem ertem hogyan lehetne ebbol percedens erteku ugy. Eleg egyedi eset.
Egyébként internetelõfizetésük volt, sõt számgép is volt (monitor és klavi nélkül). Ami a csavart adja, hogy a csonka gép egy épp folyó válásban a férj tulajdona, bár azt állítják a gép maga a pincében volt és a megadott idõpontokban senki nem nyúlt hozzá. Az elõfizetés pedig céges, ami a nõ nevén volt, de azt mondják nem használták akkor. A kérdéses hálózat egyébként a kazaa. Szóval a kavar ott van, hogy most akkor az ex-férj sutyiban csinált valamit a garázsban, a szolgáltató tévedett az ip-számnál, vagy a kazaa-ban néztek valamit nagyon félre 😛.

Perirat, hmtl-ben
akkor inditottak pert azért, amit korábban csinált.

Végigolvastam a jogi szöveget, és abban nem volt benne a védekezés szövege, csak annyi, hogy tagadta a vádakat, az indoklás nem. Szerintem az lehet, hogy õ aztmondta hogy nincs gépe, a zeneipar meg nem tudta bizonyítani hogy tényleg van.

"...három évvel ezelõttig nyúlnak vissza. 2004 novemberében a Capitol..."
Connor, Sarah 😛
Nos szerintem szutyok töc-töc idényzenékért, amelyekre 1 hónap múlva a kutya sem emlékszik, meg olyan énekesek számaiért, akiknek a videóklippjénél, ha becsukod a szemed, már nem is tetszik a zene, lopás 4-5-6 ezer forintot elkérni a CD-kért.

\"Az, aki valamely szabadságjogot felad egy kicsivel nagyobb biztonság érdekében az egyiket sem érdemli meg.\" (Benjamin Franklin-nak tulajdonított mondás)

ööö, egy egszerû kérdés: Hogyha a csajnak nemvolt a kérdéses idõpontban internethozzáférése akkor honnan a francból azonosította az internetszolgáltató?! Vagycsak rámuatott egy címre a telefonkönyvbõl?
Hú! Nem lehet ilyenkor visszaperelni? Hogy olyan dokumentumokat, videófelvételeket néztek meg, amik a te személyes alkotásaid voltak, és nem szántad közönségnek? Meg hogy nem tudtad végezni a munkád, amíg elvitték a gépedet? Nem alkotmányellenes egy ilyen lefoglalás? Mert még hogyha valami óriás bûn lett volna (miliárdos csalás-lopás), de 73 ezer forint...

Szerintem, hogyha elég sok személyes adatodba piszkáltak bele, akkor többszázezres kártérítést kérhetsz. Simán van olyan ügyvéd, aki csak a végén kér pénzt (de mondjuk akkor a megnyert összeg felét).
Tegnap kaptam meg a bírósági végzést: 53 rendbelei szerzõi és szom. jogok megsértése miatt az ítélet 73.400Ft ezek letöltött játékok voltak 4db dvd. lemezen tömörítve, a gépemre se voltak feltelepítve, szoftvernek minõsülnek, birtokolni se szabad.Tehát ha nem szerettek játszani akkor ne tertsatok otthon régrõl összeszedett játékokat amit már egyébkéntse használnátok, dobjátok a kukába mert ha nembírják bizónyítani, hogy másolással is foglalakoztok akkor semmi gáz. Ja még egy elõzmény: a rendõrség szokásához híven lakossági bejelentés alapján tartott házkutatást lefoglalta a merevlemezemet aminek a tartalmával igazságügyi vélemény alapján kellett elszámolni, itt minden rendben is volt.(Xp, Néró, Totalcom,PowerDvd,Euro Office stb.. mind legális) csak annyit szõrnyû betegség törjön annak a rendvédelmi és polgári és jogalkotói szervezet(k) tagjainak a legkedvesseb családtagjára, akinek a gyermekei néztek vagy játszottak illegális szoftverekkel...egyépként minden "jót" kívánok nekik.
Berber
Nem kamu a cikk! Régóta hallok róla. Ennyire balfékek odaát! USA! Kocsit nem vennék onnan!

Nem vitatkozom, csak igazam van. (Dunning-Kruger)

nem kellene ilyen kamu cikeket írni...
ha nem volt internet hozzáférése akkor milyen IP cím alapján azonosították õket???
Berber
Elképesztõ ez a zene ipar!!!! Régen a nótákat a rádióból vettük fel, magnóra rögzítettük, másoltuk. Akkor még nem kergetõztek. Most ugyanez folyik kúltúráltabban. Bevehetik LOL<#duhos2><#action>! Mégegy ekkora farok bandát! Itt csak a kiadó érdeke a dolog. Még a törvényt is eltörölném a szerzõi jogról. "Mû az a dolog amit 100 év mulva is megnéznek, meghallgatnak. Ami nem éri ezt el, az kocsmanóta! Majd ha a 100 évet elérjük levédheti a BEATLEST, a Rolling stonest, esetleg még egyet kettõt. Ugyanez a filmekkel. Ti még nézitek a Rockit, vagy a Predatort? Persze itt is van igazi, mint a "Volt egyszer egy Vadnyugat", vagy a Psycho
pl.

Nem vitatkozom, csak igazam van. (Dunning-Kruger)

Valami alapon egy kis pénzt is perelnie kellene...
Kiváncsi lennék, hogy dumálja ki valaki, hogy abból él, hogy zene másolásért perel bárkit aki él és mozog a gyerektõl a nagypapáig...