42
  • Omega
    ez királyság... ezt egyszer elmegyek és meghallgatom.
  • Neerpelt
    Hm?
    Hülyék! Én szoktam ott énekelgetni... Most csak így párszázéves pályafutásomat holmi tudósok vacak magyarázatokkal próbálják alátámasztani...
  • dez
    Hm hm.
  • dez
    Hm.
  • Balumann
    tanulta hogy lehet jobban felkelteni a figyelmet, így rejtélyesebben hangzik :|
  • Balumann
    Az oldalon, amire a cikkben volt link, ott így van írva:
    Song of the Dunes as a Self-Synchronized Instrument
    gondolom az sg-s cikkíró így fordította.
  • Tetsuo
    A definíciód szerint minden hangszer énekel. LOL
    Éneknek hívják az emberi éneklést és az ahhoz hasonló (utánzó) hangzatokat. Ennek feltétele h hasonló frekitartománya is legyen. 65-110Hz az olyan kis tartomány (asszem kb 1 hangköz) ami nem alkalmas éneklésre..
    Inkább mormogás, de annak is van sok felharmonikusa, tehát még az sem.
  • Mice
    valszeg nem hitte azt, hogy valami énekel alatta, de baxus azért v.unk emberek hogy álmodozzunk!...
  • Mice
    lehet azért hallottál hangokat mert nem volt homokozód;)
  • Mersanti
    hallgassátok meg amit voroshenri belinkelt, olyan mintha jedik fénykardoznának a homok alatt :D
  • voroshenri
    Dűnés felvételek
  • Balumann
    Egyre többet foglalkoznak a tudósok/felfedezők a hangokkal mostanába. :) Én is szivesen meghallgatnám, milyen hangokat adhat ki. Hangtechnikus-nak tanulok, és hogy ismerem ezeket a hangtörvényeket, nem tűnik lehetetlennek, de jobb lenne saját füllel hallani :(
  • VRSDM
    ehh, de megkivántam a kedvencem énis...

apropó nekem tetszik, mármint ez az egész
  • nenad
    csak eggyel?
  • Genin
    meg strandolni is csak sziklás tengerparton jó. még soha nem képzeltem magam egy homokos Tahiti tegerpartra, a pálmafák alá, egy fűszoknyás helyi bombázóval, miközben egy Cuba Libre koktélt szürcsölgetek... :)
  • irkab1rka
    Ja, a homokban található oxidok meg egyebek tökre feleslegesek. Most akkor pattitsd ki ecsém a processzort (vajon miből van a cicilium?) a gépből, és vidd vissza oda, ahol vetted, mert nem mindenkinek való a cámitógép. hey.
  • irkab1rka
    Na most ezt megint honna szeded? Neked nagyon csipi a szemed az unio mi? :)))

"Amúgy mióta ének a 65-110Hz között mozgó hangok? "
    Az ének a szünetek és hangok harmonikus váltakozása által adott ritmust követő változó magasságú hang.
    Mi köze ennek ahhoz, hogy milyen frekvencián megy?

Természetesen semmi. LOL
  • mrfrodo
    Csak nem a sivatag kozepen szulettel meg?...es akkor biztos ott nevelkedtel az oslenyekkel, akik kozben zeneltek neked...
    na bocs ha megsertettelek, csak vicc volt
  • Runo
    Én hallottam.. bár akkor még vlt rajtam pelus...
  • Ronika
    szerintem csak a szél fújt, azt hallották ^^
  • Tetsuo
    A tudósoknak tök yo.
    Csak kutatnak vmi evidens dolgot, mögéraknak sok képletet sztán dől a lé..
    Én pl azt kutatnám Uniós pénzből, h a szilikátos homokban mélyebb-e a lábnyom. Úgy 5-10 millából kijönnék asszem. Majd írnék róla egy 600 oldalas könyvet, amire felvennék Uniós támogatást (hisz tankönyv lenne).
    Képletekkel alátámasztva a lábnyomsüllyedéseket természetesen lúdtalpeloszlást is figyelembevéve kor- népcsoportonként, sőt iskolázottsághoz viszonyítva is. A McDonald's kajáldák sűrűségét is figyelembe venném régiónként.
    Kitérnék a napolajas homokra, valamint körültekintő számításokat végeznék pirosan ill kéken megvilágított homokkal is.

Amúgy mióta ének a 65-110Hz között mozgó hangok? LOL
  • don shappe
    nem csak hülye témára hülye válasz
  • Gladiator
    őőő... izé... te most vicces voltál?
  • don shappe
    szerintem a homok csak macskaalomnak jó max. meg arra ha jön a viz.Aztán a homokzsákba lehet tunkolni a homokot. egyébként ha akartok homokhangot akkor főzzetek gombapörköltet abból a gombából amit a szabadban találtok elég extrém hangok lesznek elhihetitek:P
  • nenad
    ez gaz,
    pl ha a tengerparton setalsz es rugdosod a homokor akkor is kulonbozo frekis hangokat hallhatsz. Azt hittem ez mindenkinek nyilvanvalo Hej de kar hogy nem tudtam errol, ma mar hires lennek!
    :D
  • Darth Sith
    mér lenne ez baj? mér mit hittél, hogy a homok alatt élő humanoid lények életjeleit hallod? Sztem a legjobb dolog ha felfedezünk valamit, rájövünk hogyan is működik az. Hogyan keletkezik egy szívárvány, mi azaz északi-fény stb...
  • Robie
    A homok düné énekel???? Majd ha Alibaba hozzá gitározik!
  • echo
    Nincs valakinek ilyen dűnés mp3-ja? :)
  • Ma2ska
    Micsoda áltudományos baromság. A sivatag démonai énekelnek, ezt minden felvilágosult ember tudja.
  • szacsi
    "A kiadott hang a homokszemcsék felszíni állapotától függ. Az éneklő szemcsék rendszerint gömbölyűek és finom szilika gél bevonat fedi őket, míg a vizes vagy az előbb említett réteggel nem rendelkező szemcsék egyáltalán nem adnak ki hangot."
  • SZEG007
    lol
  • junior117
    Megint eggyel kevesebb mitosz :(( nem kell mindig mindenre tudományos illuzio rombolás.
  • HUmanEmber41st
    a Francia Nemzeti Kutatási Tanács egyik tagja, Stéphane Douady látott neki, aki a marokkói Ghord Lahmar területről szállíttatott át homokot laboratóriumába.

Kíváncsi vagyok , mi lett aztán a homokkal??
    Visszavitte???
    Vagy kivakolták belőle a lakása falát???
  • Esrohnoil
    És a homokozód is mindig vándorolt 0,45 méteres másodpercenkénti sebességgel? :P
  • Windforce
    Nekem nem volt homokozom, megis hallottam a hangokat.
  • FOXX supreme
    Na de a sivatag kicsit nagyobb, mint a te homokozód...:)
  • don shappe
    nekemisvolt pedig anno homokozóm mégse halottam hangokat ez kamu
  • gyuri12
    jó dolog...most elképzeltem hogy a jövöben "dűne zenekarok" lesznek:D
  • ScarY MAN
    Ez nagyszerű!!!De én erről még nem hallottam
    Lehet hogy tudatlan vaok , de sokat nezem a Nesenől Dzseografikot meg a diszkoveri csennelt