42
-
#42 ez királyság... ezt egyszer elmegyek és meghallgatom. -
Neerpelt #41 Hm?
Hülyék! Én szoktam ott énekelgetni... Most csak így párszázéves pályafutásomat holmi tudósok vacak magyarázatokkal próbálják alátámasztani... -
dez #40 Hm hm. -
dez #39 Hm. -
#38 tanulta hogy lehet jobban felkelteni a figyelmet, így rejtélyesebben hangzik :| -
#37 Az oldalon, amire a cikkben volt link, ott így van írva:
Song of the Dunes as a Self-Synchronized Instrument
gondolom az sg-s cikkíró így fordította. -
#36 A definíciód szerint minden hangszer énekel. LOL
Éneknek hívják az emberi éneklést és az ahhoz hasonló (utánzó) hangzatokat. Ennek feltétele h hasonló frekitartománya is legyen. 65-110Hz az olyan kis tartomány (asszem kb 1 hangköz) ami nem alkalmas éneklésre..
Inkább mormogás, de annak is van sok felharmonikusa, tehát még az sem. -
Mice #35 valszeg nem hitte azt, hogy valami énekel alatta, de baxus azért v.unk emberek hogy álmodozzunk!... -
Mice #34 lehet azért hallottál hangokat mert nem volt homokozód;) -
Mersanti #33 hallgassátok meg amit voroshenri belinkelt, olyan mintha jedik fénykardoznának a homok alatt :D -
voroshenri #32 Dűnés felvételek -
#31 Egyre többet foglalkoznak a tudósok/felfedezők a hangokkal mostanába. :) Én is szivesen meghallgatnám, milyen hangokat adhat ki. Hangtechnikus-nak tanulok, és hogy ismerem ezeket a hangtörvényeket, nem tűnik lehetetlennek, de jobb lenne saját füllel hallani :( -
#30 ehh, de megkivántam a kedvencem énis...
apropó nekem tetszik, mármint ez az egész -
nenad #29 csak eggyel?
-
Genin #28 meg strandolni is csak sziklás tengerparton jó. még soha nem képzeltem magam egy homokos Tahiti tegerpartra, a pálmafák alá, egy fűszoknyás helyi bombázóval, miközben egy Cuba Libre koktélt szürcsölgetek... :) -
irkab1rka #27 Ja, a homokban található oxidok meg egyebek tökre feleslegesek. Most akkor pattitsd ki ecsém a processzort (vajon miből van a cicilium?) a gépből, és vidd vissza oda, ahol vetted, mert nem mindenkinek való a cámitógép. hey. -
irkab1rka #26 Na most ezt megint honna szeded? Neked nagyon csipi a szemed az unio mi? :)))
"Amúgy mióta ének a 65-110Hz között mozgó hangok? "
Az ének a szünetek és hangok harmonikus váltakozása által adott ritmust követő változó magasságú hang.
Mi köze ennek ahhoz, hogy milyen frekvencián megy?
Természetesen semmi. LOL -
mrfrodo #25 Csak nem a sivatag kozepen szulettel meg?...es akkor biztos ott nevelkedtel az oslenyekkel, akik kozben zeneltek neked...
na bocs ha megsertettelek, csak vicc volt -
Runo #24 Én hallottam.. bár akkor még vlt rajtam pelus... -
Ronika #23 szerintem csak a szél fújt, azt hallották ^^ -
#22 A tudósoknak tök yo.
Csak kutatnak vmi evidens dolgot, mögéraknak sok képletet sztán dől a lé..
Én pl azt kutatnám Uniós pénzből, h a szilikátos homokban mélyebb-e a lábnyom. Úgy 5-10 millából kijönnék asszem. Majd írnék róla egy 600 oldalas könyvet, amire felvennék Uniós támogatást (hisz tankönyv lenne).
Képletekkel alátámasztva a lábnyomsüllyedéseket természetesen lúdtalpeloszlást is figyelembevéve kor- népcsoportonként, sőt iskolázottsághoz viszonyítva is. A McDonald's kajáldák sűrűségét is figyelembe venném régiónként.
Kitérnék a napolajas homokra, valamint körültekintő számításokat végeznék pirosan ill kéken megvilágított homokkal is.
Amúgy mióta ének a 65-110Hz között mozgó hangok? LOL -
don shappe #21 nem csak hülye témára hülye válasz -
#20 őőő... izé... te most vicces voltál? -
don shappe #19 szerintem a homok csak macskaalomnak jó max. meg arra ha jön a viz.Aztán a homokzsákba lehet tunkolni a homokot. egyébként ha akartok homokhangot akkor főzzetek gombapörköltet abból a gombából amit a szabadban találtok elég extrém hangok lesznek elhihetitek:P -
nenad #18 ez gaz,
pl ha a tengerparton setalsz es rugdosod a homokor akkor is kulonbozo frekis hangokat hallhatsz. Azt hittem ez mindenkinek nyilvanvalo Hej de kar hogy nem tudtam errol, ma mar hires lennek!
:D -
#17 mér lenne ez baj? mér mit hittél, hogy a homok alatt élő humanoid lények életjeleit hallod? Sztem a legjobb dolog ha felfedezünk valamit, rájövünk hogyan is működik az. Hogyan keletkezik egy szívárvány, mi azaz északi-fény stb... -
Robie #16 A homok düné énekel???? Majd ha Alibaba hozzá gitározik! -
echo #15 Nincs valakinek ilyen dűnés mp3-ja? :) -
#14 Micsoda áltudományos baromság. A sivatag démonai énekelnek, ezt minden felvilágosult ember tudja. -
#13 "A kiadott hang a homokszemcsék felszíni állapotától függ. Az éneklő szemcsék rendszerint gömbölyűek és finom szilika gél bevonat fedi őket, míg a vizes vagy az előbb említett réteggel nem rendelkező szemcsék egyáltalán nem adnak ki hangot." -
#12 lol -
junior117 #8 Megint eggyel kevesebb mitosz :(( nem kell mindig mindenre tudományos illuzio rombolás. -
HUmanEmber41st #7 a Francia Nemzeti Kutatási Tanács egyik tagja, Stéphane Douady látott neki, aki a marokkói Ghord Lahmar területről szállíttatott át homokot laboratóriumába.
Kíváncsi vagyok , mi lett aztán a homokkal??
Visszavitte???
Vagy kivakolták belőle a lakása falát??? -
#6 És a homokozód is mindig vándorolt 0,45 méteres másodpercenkénti sebességgel? :P -
Windforce #5 Nekem nem volt homokozom, megis hallottam a hangokat. -
#4 Na de a sivatag kicsit nagyobb, mint a te homokozód...:) -
don shappe #3 nekemisvolt pedig anno homokozóm mégse halottam hangokat ez kamu -
gyuri12 #2 jó dolog...most elképzeltem hogy a jövöben "dűne zenekarok" lesznek:D -
#1 Ez nagyszerű!!!De én erről még nem hallottam
Lehet hogy tudatlan vaok , de sokat nezem a Nesenől Dzseografikot meg a diszkoveri csennelt