Felfedték a homokdűnék énekének titkát

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Omega
ez királyság... ezt egyszer elmegyek és meghallgatom.

Hm?
Hülyék! Én szoktam ott énekelgetni... Most csak így párszázéves pályafutásomat holmi tudósok vacak magyarázatokkal próbálják alátámasztani...<#nevetes2><#hamm><#duhos2><#mf1><#vigyor4>
Hm hm.

Hm.

Balumann
tanulta hogy lehet jobban felkelteni a figyelmet, így rejtélyesebben hangzik :|

Balumann
Az oldalon, amire a cikkben volt link, ott így van írva:
Song of the Dunes as a Self-Synchronized Instrument
gondolom az sg-s cikkíró így fordította.

Tetsuo
A definíciód szerint minden hangszer énekel. LOL
Éneknek hívják az emberi éneklést és az ahhoz hasonló (utánzó) hangzatokat. Ennek feltétele h hasonló frekitartománya is legyen. 65-110Hz az olyan kis tartomány (asszem kb 1 hangköz) ami nem alkalmas éneklésre..
Inkább mormogás, de annak is van sok felharmonikusa, tehát még az sem.

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

valszeg nem hitte azt, hogy valami énekel alatta, de baxus azért v.unk emberek hogy álmodozzunk!...

Hi! I\'m a signature virus. Copy me into your signature to help me spread.

lehet azért hallottál hangokat mert nem volt homokozód;)

Hi! I\'m a signature virus. Copy me into your signature to help me spread.

hallgassátok meg amit voroshenri belinkelt, olyan mintha jedik fénykardoznának a homok alatt :D
Balumann
Egyre többet foglalkoznak a tudósok/felfedezõk a hangokkal mostanába. :) Én is szivesen meghallgatnám, milyen hangokat adhat ki. Hangtechnikus-nak tanulok, és hogy ismerem ezeket a hangtörvényeket, nem tûnik lehetetlennek, de jobb lenne saját füllel hallani :(

VRSDM
ehh, de megkivántam a kedvencem énis...

apropó nekem tetszik, mármint ez az egész

u dont have to listen anybody else but me

csak eggyel?
<#vigyor3>

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

meg strandolni is csak sziklás tengerparton jó. még soha nem képzeltem magam egy homokos Tahiti tegerpartra, a pálmafák alá, egy fûszoknyás helyi bombázóval, miközben egy Cuba Libre koktélt szürcsölgetek... :)

\"Software is like sex, it\'s better when it\'s free.\"

Ja, a homokban található oxidok meg egyebek tökre feleslegesek. Most akkor pattitsd ki ecsém a processzort (vajon mibõl van a cicilium?) a gépbõl, és vidd vissza oda, ahol vetted, mert nem mindenkinek való a cámitógép. hey.

Ha már kivan a faszod az idióta szignókkal csinálj te is egyet.

Na most ezt megint honna szeded? Neked nagyon csipi a szemed az unio mi? :)))

"Amúgy mióta ének a 65-110Hz között mozgó hangok? "
Az ének a szünetek és hangok harmonikus váltakozása által adott ritmust követõ változó magasságú hang.
Mi köze ennek ahhoz, hogy milyen frekvencián megy?

Természetesen semmi. LOL

Ha már kivan a faszod az idióta szignókkal csinálj te is egyet.

Csak nem a sivatag kozepen szulettel meg?...es akkor biztos ott nevelkedtel az oslenyekkel, akik kozben zeneltek neked...<#eplus2><#vigyor>
na bocs ha megsertettelek, csak vicc volt
Én hallottam.. bár akkor még vlt rajtam pelus...

Ez itt a reklám helye! Ha szeretné, hogy az Ön hirdetése jelenjen meg ITT, nem kell mást tennie, mint küld egy 5000ft-ról kiállított csekket :)

szerintem csak a szél fújt, azt hallották ^^
Tetsuo
A tudósoknak tök yo.
Csak kutatnak vmi evidens dolgot, mögéraknak sok képletet sztán dõl a lé..
Én pl azt kutatnám Uniós pénzbõl, h a szilikátos homokban mélyebb-e a lábnyom. Úgy 5-10 millából kijönnék asszem. Majd írnék róla egy 600 oldalas könyvet, amire felvennék Uniós támogatást (hisz tankönyv lenne).
Képletekkel alátámasztva a lábnyomsüllyedéseket természetesen lúdtalpeloszlást is figyelembevéve kor- népcsoportonként, sõt iskolázottsághoz viszonyítva is. A McDonald's kajáldák sûrûségét is figyelembe venném régiónként.
Kitérnék a napolajas homokra, valamint körültekintõ számításokat végeznék pirosan ill kéken megvilágított homokkal is.

Amúgy mióta ének a 65-110Hz között mozgó hangok? LOL

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

nem csak hülye témára hülye válasz
Gladiator
õõõ... izé... te most vicces voltál?

szerintem a homok csak macskaalomnak jó max. meg arra ha jön a viz.Aztán a homokzsákba lehet tunkolni a homokot. egyébként ha akartok homokhangot akkor fõzzetek gombapörköltet abból a gombából amit a szabadban találtok elég extrém hangok lesznek elhihetitek:P
ez gaz,
pl ha a tengerparton setalsz es rugdosod a homokor akkor is kulonbozo frekis hangokat hallhatsz. Azt hittem ez mindenkinek nyilvanvalo Hej de kar hogy nem tudtam errol, ma mar hires lennek!
:D

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Darth Sith
mér lenne ez baj? mér mit hittél, hogy a homok alatt élõ humanoid lények életjeleit hallod? Sztem a legjobb dolog ha felfedezünk valamit, rájövünk hogyan is mûködik az. Hogyan keletkezik egy szívárvány, mi azaz északi-fény stb...

Nem a lényeg, hanem a fontos!

A homok düné énekel???? Majd ha Alibaba hozzá gitározik!
Nincs valakinek ilyen dûnés mp3-ja? :)

Ma2ska
Micsoda áltudományos baromság. A sivatag démonai énekelnek, ezt minden felvilágosult ember tudja.

szacsi
"A kiadott hang a homokszemcsék felszíni állapotától függ. Az éneklõ szemcsék rendszerint gömbölyûek és finom szilika gél bevonat fedi õket, míg a vizes vagy az elõbb említett réteggel nem rendelkezõ szemcsék egyáltalán nem adnak ki hangot."

:-O http://www.ashes.hu O-:

SZEG007
lol

Megint eggyel kevesebb mitosz :(( nem kell mindig mindenre tudományos illuzio rombolás.

a Francia Nemzeti Kutatási Tanács egyik tagja, Stéphane Douady látott neki, aki a marokkói Ghord Lahmar területrõl szállíttatott át homokot laboratóriumába.

Kíváncsi vagyok , mi lett aztán a homokkal??
Visszavitte???
Vagy kivakolták belõle a lakása falát???

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

Esrohnoil
És a homokozód is mindig vándorolt 0,45 méteres másodpercenkénti sebességgel? :P

War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.

Nekem nem volt homokozom, megis hallottam a hangokat.<#circling>
FOXX supreme
Na de a sivatag kicsit nagyobb, mint a te homokozód...:)

Aki vadállatot csinál magából, megszabadul az emberi lét fájdalmától.

nekemisvolt pedig anno homokozóm mégse halottam hangokat ez kamu
jó dolog...most elképzeltem hogy a jövöben "dûne zenekarok" lesznek:D

ScarY MAN
Ez nagyszerû!!!De én errõl még nem hallottam<#szomoru1><#idiota>
Lehet hogy tudatlan vaok , de sokat nezem a Nesenõl Dzseografikot meg a diszkoveri csennelt<#bee1>

...