14
  • Csacsis
    #14
    na számoljunk.
    Elvileg 8 óra alvásra lenne szüksége a szervezetnek az egészséges pihenéshez.
    Aztán 8 óra munka bonusz fél óra ebédidő tehát az 8,5 óra
    szal marad 7,5 óra.
    Minimum 1 óra szerintem az átlag munkábajárási idő. (kinél több, kinél kevesebb. Nálam 3 óra)
    6,5 óra marad.
    Ezt kell beosztanod kajálásra, szórakozásra, családra, tanulásra sportolásra művelődésre, barátokra, stb... és vedd figyelembe hogy pl egy film megnézése kb 2 órát vesz igénybe!
    Ha van családja az embernek, akkor azzal is kell törödni minimum vacsora szintjén. Szóval akkor mennyi ideje marad egy átlagembernek az Életre??????

    És mennyi ideje marad az ultragazdag idiótáknak? És mire használják az idejüket?
    Tisztelet a kivételnek.
  • Lame
    #13
    Hat irigyellek :)
    Nekem max heti 1-2 szer fer bele ilyen 6 ora alvas, ha tobbszor csinalom akkor az lesz belole, hogy egesz nap komozom.

    Tul alvas ismeros jelenseg, de az olyan 12 oranal jelentkezik.

    Munkaba jaras es napi szuksegeletek sok idot elvisznek. En ezert nem is vagyok hajlando fel oranal messzebb levo helyre jarni suliba/dolgozni.
    Igy is mar napi 1 orat el visz, mert ugye vissza is kell utazni.
  • BlackRose
    #12
    Igaz, de éppen ezért matekozok, a szervezés ezt megváltoztathatja, na a baj csak ott van, hogy mivel életönk interaktív, vagyis más emberekkel van dolgunk amelyek szintén nem becsülik az időt és szervezetlenek, sokan úgy vannak, hogy fél óra marad mint a te esetedban. Én fel szoktam rugni azokat akik nem becsülik az időmet és ezért jobban állók, viszont bevallom mindég ilyen voltam, az aki nem annak nehéz változtatni a helyzeten, engem mindenki úgy ismert meg, hogy az idő az szent és vagy így viszonyulnak hozzám, vagy nem ismerjük egymást... na mindenesetre a matematika stimmel, csak az alkalmazás kérdéses... esetenként. Mégis ha másra nem használható, bizonyíték, hogy mennyire primitívek vagyunk és mennyire erőforrás pazarlók, ez főleg az időre vétek, hiszen az amikor elmúlt, vissza már nem jön. Kívánom, hogy jobban ki tudd használni az időt, persze tudom, hogy nem csak tölled függ.
  • BlackRose
    #11
    Ember elalszod az életed... :) én már vagy 10 éve átlag 6 órát alszom és bőven elég, ha véletlenül túlalszom magam (ritkán) és mondjuk 7 órát alszok, akkor egész nap nem érzem magam jól. Na de ha csak napi 2 órával alszol többet mint amennyire a szervezetednek szüksége van, kidobtál az ablakon 730 órát (30 teljes nap) egy évben ez 60 év alatt teljes 5 év visszahozhatatlan idő. Időnk az korlátozott, szerintem vétek pazarolni, persze mindenki úgy él ahogy akar, elvégre a saját élete, ideje, de mégis nem árt gondolkozni a dolgokon, 5 év az életből nem semmi...
  • LowEnd
    #10
    Gyanús vagy nekem ezzel a matekozással!
    Én biza 8 órát dolgozok egy nap átlagosan, de a családot-utazást-kajálást-egyéb elintézendőket figyelembe véve nem marad, max napi fél óra.
    Ezt nem panaszkodásképpen, gondolom mindenki így van, aki nem egy legénylakásban él házvezetőnő mellett, vagy a feleség teljes kihasználásával, szóval furcsállom számításodat...
  • Lame
    #9
    7 ora alvas sok?????
    En 10-et szeretek aludni, de persze munkanap jo, ha a 8 megvan.
    Hetvegen tudom csak bepotolni :)
  • BlackRose
    #8
    Na nezzük csak, 40 óra hetente x 50 hét (két hét szabadság) = 2000 óra évente. Egy év = 365 nap x 24 óra = 8760 óra. Mondjuk napi 7 órát alszol (sok, de mondjuk mégis) az 2555 óra, tehát szabad idő alváson és munkán kívül = 8760-2555-2000=4205 óra évente ami kb. az életed ébren tültött idejének 48% és ami kb. évente 175 teljes nap, alvás nélkül. Szóval jó szervezéssel őrületes dolgokat tehet az ember, szorozd ezt meg 40 évvel ami mondjuk egy ember átlagos munkaélete és kijön egy elképesztő 168200 óra (7008 teljes nap vagyis 19.2 év teljes ébren töltendő szabadság.) és ez csak a munkéveid allatt. Kérdezd meg magad hány ember él ezzel a valósággal és tényleg értéknek tekinti ezt az időt és ennek megfelelően éli életét. Na most ha ez a heti 40 óra munka komolyan hozzájárul, hogy ez a 48% minőséges és teli legyen, akkor minden nagyon szuper, ha nem akkor meg keress jobb munkahelyet, hiszen az, hogy heti 35 órát dolgozol és még több szabad időd marad, nem jelenti, hogy jobb és telitetebb életet fogsz élni. Az ember az éveihez kell adjon életet és munka nélkül ez lehetetlen, hiába élsz sokáig és hiába van szabad időd, ha nem tudod élvezni mert munka hiányában nincs miből. Persze ehhez kell még adni, hogy a Kínai és Indiai emberkék nem nagyon törik a fejüket a 35 órás munkaszimuláló időn.
    Energia... hát nem tudom ha beteg vagy, akkor nem kell dolgoznod ennyit, ha meg egészéges akkor legalább 2x ennyi energiád van, mégha nehéz fizikai munkát is csinálsz, akkor is. A baj csak ott van, hogy sok országban az emberek a munkát tehernek tekintik nem pedig életet adó áldásnak. Mindég csak azon törik a fejüket, hogy mi illeti őket meg, és az meg, hogy mi a felelőségük... az már kimarad. Na de mindegy, szocializmusban és a többség zsarnoklásán alapuló "demokráciákban" ezt úgy sem értik meg az emberek, sőt nem is akarják, mert egyenessen ütközik árdekeikkel ami nagyjából abban nyílvánul meg, hogy minnél kevesebb munkával (ha lehet semennyivel) minnél többet keressünk. A baj csak ott van, hogy ez nem reális. Na de az illúziók világában mindent lehet. Persze csak illúzióban. Jó szórakozást.
  • dez
    #7
    Jahh, ha végtelen energia áll rendelkezésedre, akkor már tényleg csak az időbeosztás van hátra.
  • dez
    #6
    Ezt nem egészen értem. Kicsi a forgalom, de mégis többet termeltetnek?
  • orangez
    #5
    40 óra...sóhaj
  • BlackRose
    #4
    Én ehhez nem értek... még soha életemben nem dolgoztam 60 óránál kevesebbet egy héten (sőt volt már olyan 90-es is egyszer kétszer), és még szabadság idején is több mint 35 órát dolgozok. Szóval szerintem a 40 óra az minimum, de hát én büdös kapitalista vagyok :) 40 órával megvan a megfelelő élet és családra, szórakozásra stb. is marad idő elegendő, csak egy kis szervezés kell és az idő megbecsűlése, ami persze ma majdnem nemlétező dolog.
  • LowEnd
    #3
    a piacgazdaság már csak ilyen...
    de már megbocsássatok, nem vagyok hajlandó sajnálni a németországi Siemens alkalmazottakat (melósokat).
    Röviden összefoglalva: irigylem a problémáikat.
    5-10 szer akkora fizetésért kevesebbet kell (időben is) dolgozniuk, mint kishazánkban? Jajszegények....
  • Garfield
    #2
    Persze, az ostoba munkás aztán meg csodálkozik és nem érti a dolgot, amikor a napi 7, azaz hét órás munkaidejének napi 8, azaz nyolc órára történő felemeléséhez nem járul hozzá, a cég erre meg fogja magát és áttelepíti a termelést.
  • Csacsis
    #1
    Persze. Hogyne. Több munkaidőt a munkástól, kevesebb bért neki és amugy is minek akar szabira menni, de azért örüljön, hogy a vezérigazgató BMW-vel HAVAII-ra kompal jár miközben a jómunkásember örül hogy él és közbrn "jaj, nem veszik a pc-m! vajon miért? nem kell a népnk?" de kéne, csak amíg a kedves főnökök nem hajlandóak normális bért fizetni addig miböl vegyen szegény paraszt bármi is??????
    Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr