46
  • peba
    Nekem megy egy régi NES-em van, nagyon szeretem, csak sajnos összevissza 7 játékom van rá :(
    Viszont azok nagyon hangulatosak, képzelhetitek, a Super Mariot hányszor toltam már végig! :)

Szóval új konzolon sztem is jó ötlet ez a retro game futtatás.

Meg ugye tudjuk, h alap Xbox is képes sokmindenre okosítás után :) De ez nem ide tartozik.
    Megjegyzem, nekem nincs boxom, de szeretnék egyet mielőbb :)

Amúgy meg a sok 3D-s game egy idő után már nyomasztó tud lenni. Kell egy kis nosztalgia is.
  • dez
    Hát ja, a mai játékok egyre "valósághűbbek" akarnak lenni. És ilyen keretek között általában olyan szitukat hoznak létre, amik akár a valóságban is megtörténhetnének. Ez már egyre kevésbé játék. Rémálmok "megtestesülése". Bár sokan ezt élvezik.
  • Marlosh
    Mame-n a Pangot es a Wizard of Wort tolom jo sokszor,haverral duoban......
  • Marlosh
    En is,en is!:)
  • Dzson
    Nekem mindegy, csak fájjon. :)
  • Dzson
    Én ez miatt tartok egy Amiga 1200 gépet. Benefactor, Hybris, és sorolhatnám még. :) A pécés fiúk meg a Prey-re verik mostanában...
  • Dzson
    Oh, bocsánat. :) Lehet, nem vettem komolyan a kérdést, elég ritka neten az az ember, aki tényleg akar valamit tőlem, nem csak beszólogat. :)

Sajnos dolgoznom is kell, nem tudok a neten lógni fulltime, otthon meg van jobb dolgom is, mint visszamászni a hálóra. De majd beerősítek 576 hírkomment ügyben. :)
  • silentb
    Háááááááát igen ezt én is nyomattam egy párszor és sokszor jobban élveztem az ehhez hasonló játékokat mint a mostani hiper-szuper 3D-s csodákat.Ez nem azt jelenti hogy a mostani játékok nem jók csak valahogy elvesztették a játékszerűségüket.
  • cr3ativ3
    http://www.sg.hu/kep/2006_07/0714xboxarcade3.jpg
    Ezze mennyi jáccottam c64-en :D
  • carville
    Ugyan ezt kérdeztem mint most, amire ismét nem válaszoltál: Az 576.hu hírkommentjei közé miért nem irogatsz? Mert őszinte kiváncsiság vezérel Liquid és Oldern kollégáid reakciója.
    Mellesleg másnak tudtál akkor válaszolni másnap, nekem valamiért nem, és most is úgy tűnt mintha kerülnéd a válasz adást. Csupán ez volt gyanús. :P
  • mixam
    Senki sem hallott még a MAME és MESS programokról??
    Ezek teljeszen szabadon letölthetőek az internetről.
    Persze kellenek hozzá a rom fileok is, ezek már kevésbé legálisan ugyan, de szintén csak letölthetőek p2p hálózatokról. A MAMA rom set jelenleg úgy 10GB körül van és úgy 7000 pénzbedobós játékgép rom-jait tartalmazza. Ezek a legjobb retro játékok, a Mortal Kombat pénzbedobós változatai jobban néznek ki mint az otthoni gépekre megjelent változatok. De a home computerekre is van az testvérprogram a MESS, és még számtalan már emulátor.

Nem értek egyet azzal, hogy ezek "nem lennének olyanok mint az eredetiek". Igenis hatalmasat fejlődtek az emulációs, virtuális gépes technikák az elmúlt évtizedben. A Commorore 64 emulátor VICE esetében a fejlesztők új hangemulátort készítettek eredeti hangmintákkal reSID néven, hogy pont úgy szóljon mint az eredeti. Az UAE Amiga emulátor is szinte tökéletes lett mára. Ha az Applenek nem gáz emulátoros megoldást kínálni vásárlói részére az új inteles gépein, a régi PPC programokhoz, Rosetta ugyebár, akkor nem tudom miért kell leszólni még ma is az emulátorokat? A Mac userek eléggé kényesek a programjaik minőségére, mégsincs különösebb bajuk a rosettával.
  • Sanyix
    Sztem a te hülyeségeid fájnak neki :)
  • Dzson
    Fáj az igazság, M$M? :)
  • Dzson
    Gondolom valami teljesen érdektelen és kötekedő dolgot kérdezhettél, de kérdezd meg mégegyszer itt, hátha most válaszolok... Ám ha eltünik a főlapról a hír, akkor nem fogok bányászni csak hogy megnézzem, ki mit írt. Bocs, nem személyeskedés, de annyi fáradtságot nem ér meg a fórumozás. :)
  • Dzson
  • Dzson
    :) Ugyan, tényekkel alátámasztani még mindig sokkal több májkrémszoft lopást lehet, kezdve attól, hogy beszálltak a konzol piacra egy integrált alaplapos pécével anno. :)
  • rotator
    Legalább 30-40 ilyen játékot kellene kínálni pakkban 1 új nextgen játék áráért.
  • LiveMan
    Na már csak te hiányoztál!
  • Lenny
    ÁMEN!
  • carville
    Ha leszedsz egy emut a gépre meg hozzá a romot az úgy tényleg ingyenes. De ennyi erővel minden játék ingyenes mert a neten bárhol megtalálsz bármit. 8-)
    Mert hiába gondolná az ember hogy a régi játékok mind ingyenesek lettek, az esetek nagyon nagy hányadában a kiadó vagy pedig ha az azóta megszűnt akkor annak jogutódja visszatartja a jogokat, és ragaszkodik a játékhoz, még akkor is ha már 2 évtizede nem kapható.

Ezt a szemétséget pont az ehhez hasonló esetek miatt teszik, vagyis hogy aztán pénzért újra árulják ott ahol tudják. Pl. a Street Fighter 2 Hyper Fightning, már sok sok évvel ezelőtt megjelent, de a kiadója már ezerszer kiadta ezer más platformra ezerféle SF2 gyűjteményes kiadás formájában, mert övüké a jog erre, ha már tényleg abandonware-é tették volna akkor viszont bárki bárhol szabadon terjeszthetné ingyen.

Mellesleg csak gratulálni tudok azoknak, akik azt hiszik hogy a Street Fightereket, a Froggert, a Pac-Mant meg a többit a Microsoft adta ki, és ők fogják ezekből a legeslegtöbb hasznot húzni. :P Az egyetlen aminek biztosra tudom a kiadóját az a Pac-Man, ezért azt hozom példának. Ez a Namcoé, ezért a Namco portolja át 360-ra, a Namco döntötte el hogy 400 pontba fog kerülni a játék, és valószínű hogy az MS is kapni fog részesedést azért mert az ő gépükre fejlesztették (akárcska ha rendes, DVD-n megjelenő játék lenne), de a profit nagy része a Namcoé lesz. Az MS csak a lehetőséget adta meg erre, azonban mivel sikeres, a különböző kiadók élnek is vele.

Dzson te pedig ismét külön kategória vagy, de mivel te meggyőzhetetlen vagy, ismét megkérdem hogy az 576.hu hírkommentjei között miért nem osztod az észt, mert mikor multkor megkérdeztem valamilyen "érthetetlen" módon napokkal később se sikerült választ kerítened kérdésemre.
  • Mike65
    ezeknek a játékoknak a nagyrészével nemcsak single modban, de a liveon is lehet játszani egymás ellen.
  • Yv@n
    Minek? Puszta jelenlétével a sony-s hírekethez tartozó hozzászólások színvonalát is képes ilyen szinten degradálni :)
  • Fenjoy
    Észak-Amerikában tényleg jól fogy, de a statisztikát most hagyjuk, nekem az is elég, hogy a kinti p2p hálozatokon meg még jobban "szeretik" látva a forgalmat:))) Szóval elégé népszerű konzol ez...
  • arty
    szép eredmények?

USA-beli multheti adatok alapján több ps2 fogy kicsivel, mint xbox360! Japánban pedig 30x annyi ...
  • Fenjoy
    Én Sony párti vagyok konzol terén, de látván canadában meg usaban, elég szép eredményeket ért el az Xbox, én azért annyira nem írnám le, az egy másik kérdés, hogy ingyenes dolgokbol pénzt csinálnak, nem az MS "hibája" ha van olyan "ember" aki az ingyenes dolgokért is fizet!

:)
  • 12346
    khm. leszedni?^^
  • Sanyix
    Akkor valaki beírhatná dzson kedvéért minden sony-s hírhez, hogy a sony megint csak másol, hiszen nekik még soha nem volt saját ötletük, mindent másoltak :)
  • bertino
    az ötlet nagyon rulez
  • TrIp
    szerintem ez egy jó ötlet, akinek nem tetszik az nem szedi le!! ilyen egyszerű, a MS mint konzolgyártó pedig majd meglátjuk mit kezd a sonyval, de nem olyan lefutott a harc mint azt néhányan gondolják. a ps3 jelenleg óriási hátrányban van, főleg azért mert ugye még meg sem jelent, majd kiváncsi leszek rá mi lesz ebből :D
  • ZsirosKenyer
    ennyit kérni ezekért pff...
  • kuci06
    Már quake1, tomb raider, tony hawk p. s., red faction is van telóra.
    Szerintem is inkább a telókra kéne kihozni a régebbi játékokat.
    Jah, és már a Prey is készül symbianra
  • Dzson
    A microsoft megint másol a többiektől. Nagy szarban lehet ha már az ingyenes abadnonware játékokhoz nyúl. Nem fogják fel, hogy SEMMI keresnivalójuk a konzol piacon? Pár szerencsétlen megveszi a gépüket, de minek... Retrózni? :))))
  • Caro
    Xboxra?
    PC-re van más, jobb megoldás is.
    Ezekkel a virtualizálókkal meg az a baj, hogy a nyers számítási teljesítményük az elég jó, de grafikai megjelenítésben nem nagyon jeleskednek.
    Még a dosbox sem, pedig az teljesen máshogy megy.
  • DOGMAN
    Ezeket a programokat kitalálták megírták már vagy 20 éve...
    Na de hol van már az a vista????
  • Gerygrey
    a gyártó azt reméli, erre a platformra is visszacsempészheti a '80-as évek kellemes hangulatát.

Nem, a gyártó azt reméli hogy jót kaszálhat azzal hogy lehúz még egy bőrt ezer éves cuccokról. Abandonware oldalakról ezek régóta ingyen letölthetők, többek között Lemmings, Frogger, Pac-man meg ilyenek már mobiltelefonon is futnak. (Lucasarts kalandjátékokhoz külön emulátor van Symbianos telókra, így Monkey Island, Full Throttle és a többi régi klasszikus szépen megy symbis Nokiákon és sonyerisccon P-szérián) Nem is beszélve a Doomról, amit tegnap töltöttem le a munkahelyemen ülve a telefonra, ingyen :) Szóval szerintem inkább a mobilokra kéne koncentrálni a fejlesztőknek, ezek a régi klasszikusok nagyságrendekkel jobbak a mai JAVA-s szar játékoknál, viszont egy next-gen konzolra nem látom értelmét...
  • droland
    galocza te hol élsz? ingyenesen elérhető a Microsoft Virtual PC 2004 http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=6D58729D-DFA8-40BF-AFAF-20BCB7F01CD1&displaylang=en
  • galocza
    csinálnának inkább vmi dos emulátort... ja hogy akkor nem lehetne annyi pénzt lehúzni a t. játékosoktól?
  • Tlaloc
    Azért nem 100% tiszta haszon, szeintem átírják a programokat ikszbokszra. Így már csak dühítően alacsony, 99,9%-os profitrátával dolgoznak. Meg lehet egy-két játék licenszes, pl a Pac-Man.
  • Tomo15
    Azt se tudod, hogy ez az egész hogy néz ki.Pf
    Egyébként meg jó ötlet, kikapcsolodni nagyon jó, és a demojukat meg le lehet szedni a live-ról.
  • bundee
    nemtudom mit huzzak a szajukat, hogy nem a pasik toltik elsosorban - kb. 1 millio jatekot igy is eladtak, ami 5$-val szamolva, 5m USD - tiszta haszon...