Két évet kapott a hazáját bíráló kínai író

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ideólogia szinten vagy nem tök m1 ,de jól megy nekik!
Demokráciának meg a reklámja,illuziója a jóh ,de egyébként 0!
Valami újat kéne kitalálni már :D

Nem a kommunizmust (max. ideológiai szinten) a kapitalizmussal?

\"Embertársaidat soha ne kezeld célok eszközeként, mindig csak önmagukban vett célokként!\" \"Cselekedj úgy, hogy akaratod maximája mindig általános tövényhozás elvéül szolgáljon!\"Immanuel Kant

he?, szerintem te vmit félreértettél a hsz-ében.:-)

\"Embertársaidat soha ne kezeld célok eszközeként, mindig csak önmagukban vett célokként!\" \"Cselekedj úgy, hogy akaratod maximája mindig általános tövényhozás elvéül szolgáljon!\"Immanuel Kant

Arty.

Miért ne lehetne összehasonlítani a két rendszert? Demográfiailag, szociálisan, gazdaságilag?
A szigorúságnak meg semmi köze az igazságtalansághoz. Kinek a pap, kinek a paplan. Nekem eszembe sem jutna olyan rendszerben élni, mint amilyen Kínában van, de nem elhanyagolható tény ettõl függetlenül, hogy az ország grafikonjai a nyugaton "divatos" stagnációhoz képest keményen emelkedõ tendenciát mutatnak.

A világ Szentháromsága: a Pénz, a Jog, a Marketing

arty
demokráciát kommunizmussal? :D

te elolvastad a cikket? tisztában vagy vele, h mi az a demokrácia?

a szigoruság pedig <> igazságtalan !

ugyérzem, sg-re nem illenek a mélyebb anyagok :D

Forza.

Kinaik most csinálják a legjobban! vVegyitik demokráciát a konomnizzmusal elismeröen ,hogy mind a kettõnek vannak elönyei!
És jobban fejlödnek mint az eu még ha szigorú is...

Kornan
Kínai nem követi el azt a hibát mint a többi kommunista ország,tulajdonképpen a kapitalizmust vegyíti a kommunizmussal,de ne feledjuk el azt sem ,hogy mi tettük gazdaggá õket azzal hogy a nagy cégek odatelepultek az olcsó munkaerõ miatt,ezzel hatalmas gazdasági lökést adva az országnak.
Miert is?
Ez a demokracia dolog lathatoan nem nagyon szuperal,legalabbis Mo-n nem......
Ha jol tudom Svedorszagban az adocsalast jobban buntetik mint a gyilkossagot.......talan nem veletlenul!
craesh
hülye vagy te öcsém. <#wave>

Ahpgy Kínában a meggazdagodott réteg elri a kritikus tömeget nem lehet õket ezzel a módszerrel kordában tartani.
Amiért itthon rohadt szemétnek titulálnak valakit, aki 2 millárdot nyúl állami pénzekbõl, de börtön nélkül megússza, az Kínában már 10-ed ennyiért kivégzik.
Na? Melyiket szeretnétek?

Ha már kivan a faszod az idióta szignókkal csinálj te is egyet.

Sadist
Úgy tudom nincsenek még 2 milliárdan (szerencsére).

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Nem olyan retek az a kínai vezetés. Egy európai számára elképzelhetetlen az az élet, ami Kínában van, de az ország gazdasági mutatói keményen jelzik, hogy igenis felfelé ível a sztori.
Egyszóval a rendszer tökéletes arra, hogy megteremtsen egy majdani, vizionált Kínát. Hogy ez pontosan milyen is lesz, azt majd meglátjuk, véleményem szerint még bõven a mi életünkben.

A világ Szentháromsága: a Pénz, a Jog, a Marketing

Gladiator
Azért nem egyenlõ azzal a kommunizmussal, mint ami nálunk volt.
apum volt kint üzletiúton és mondta, hogy az vezetés ami ott van sokkal jobb mint nálunk ez a "demokorácia". Kicsit szigorú, mint itt is láthatjuk, de sokkal jobban mûködik.
Félreértés ne essék, én is elítélem, hogyha bárkit lecsuknak azér, mert nem azt gondolja amit õk, vagy amit õk szeretnének.

Nem semmi, retek kínai vezetés. Egyébként tényleg a csillogás és a nyomor a köbön egyszerre van jelen az országukban.

Corei9-9700K, Giga Z390M Gaming, 32GB DDR4, GeForce RTX 3090

Macc
Szemunk elott csinaljak azt 2 milliard emberrel, mint nalunk anno...