Betett a Microsoft a Win 98-felhasználóknak

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Biztos is lehetsz benne!!
Mellékállásban elvállaltam egy kisebb cégnél a rendszer karbantartását, ahol a recepciós gépen még Win 3.1 futott, de azt csak arra használták, hogy ügyfelek adatait rögzítsék rajta. Arra épp elég volt az is! Ráadásul soha semmi baj nem volt a géppel, szóval semmi okuk nem lett volna lecserélni. Sok cég még mindig teljesen átgondolatlanul fejleszti az informatikai rendszerét, és sokszor a fejlesztésnek köze sincs a valódi igényekhez...
Azt pedig a legkönnyebb mondani, hogy vegyenek akkor új gépet. Ha indokolt, akkor persze hogy vegyenek. De sok esetben más irányú fejlesztésekkel sokkal jobban járnának. Na de mindegy, ez egyéni szoc prob 😊

Én is win98-at használok. Arra a célra tökéletesen megfelel. Eléggé bosszantó, hogy lassan a hardverek is kifutnak alóla (nem fogja felismerni, nem lesz driver, stb)

Nagy értékük lesz még a régi gépeknek, asszem. Már csak azért is, mert egy sor software (ami nekem fontos) nem fut XP-n. Az csak hab a tortán, hogy az XP jóval lassúbb ugyanazon a gépen

Nekem fent volt mind a kettõ ugyanazon a gépen, a teljes office csomagjaikkal együtt. Az XP ofice-ja 10-szer olyan lassan indult el mint a off97 a w98-on, és ugyanazokat a bugokat tartalmazta, semmit se javítottak rajta. Legyalultam mint a sz*t.
hat ha az a gep pont ellatja azt a feladatot, amit neki szantak akkor minek? (egyszeruen csak nem kell netezni az ilyen gepekkel es akkor nagyon kicsi a valoszinusege, hogy tortenni fog vele valami)

\"Kinézet hajhászó átlagfelhasználó\" by GyP

Na, azért a 486 az túlzás, de a használt piacon kb 30e-bõl lehet olyan gépeket és nem csak Winteleset kapni, ami a felhasználók nagy részének elég!

vegyenek új gépet ?? minek ha nem kell neki, ha éppen elég a régi mindenre amire használni akarja, lenyúlnak géza mindenhol és a birkanyáj még örömmel hangosan bégetve rohan kielégíteni a fõgeczik igényeit.
Ja, hogy kicsigéza tudjon játszani a legújabb pöcsömjátékkal vesznek 300e –es gépet, közben egy átlagos felhasználónak elég lenne akár egy 486-os cucc is. Ez a baj vaze.
Mo.Organ
Vegyenek akkor új gépet. Valaki még mindig a 3.1 van felszerelkezve biztos vagyok benne.

#2217 : Menet közben kell az önbizalmat megszerezni

Jó de a régi gépeken nem megy a vista, meg xp. Úgyhogy azokon csak a win98 futhat.

Szerintem a "betett" kicsit erõs kifejezés. Egyrészt ha jól rémlik egyszer már hosszabbított, másrészt nem várhatja senki, hogy a végtelenségig támogassanak egy elavult technológiát. Azért szerintem mindenkinek (különösen vállalatoknak) ideje lenne frissíteni, akár linux-ra, akár újabb windows-ra.