Megtörtént a sötét anyag első észlelése?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
nagyjából ezt tudom elkézelni a 3D tér esetén, csak nemtudom elképzelni, érted?! 😄
avagy most hirtelen eszembejutott meg 1 vilagelmelet:
kepzelj el egy tavat, es egy kavicsot. a kavicsot beledobot a toba -> "visszaugrik" egy adag viz
nammost ezt az egesz osropbbanast igy tudnam elkepzelni, mint egy nagy kavics, csak mindez 3D-ben zajlik le 😊 a fekete lukak és/vagy a fekete anyag azok a kis cseppecskék, amik a "fröccsenés"
ps: hudenagyon csütörtökdélután van 😊)
-- http://www.x-plane.hu
Persze, jogos, h kell valamibe kapaszkodni, csak kicsit nyakatekert.
Leg egyszerübb példa : Probáljátok elképzelni mi van az univerzumon kivül!(van idõ?van tér?körforgás?nem) Bár én a végtelen befogadásával is hadilábon állok..de majd egyszer, ha felszabadul az agyam "eddignemhasznositott" része 😄
FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P
\"Embertársaidat soha ne kezeld célok eszközeként, mindig csak önmagukban vett célokként!\" \"Cselekedj úgy, hogy akaratod maximája mindig általános tövényhozás elvéül szolgáljon!\"Immanuel Kant
\"Embertársaidat soha ne kezeld célok eszközeként, mindig csak önmagukban vett célokként!\" \"Cselekedj úgy, hogy akaratod maximája mindig általános tövényhozás elvéül szolgáljon!\"Immanuel Kant
Nem tudjuk. Sokféle válasz leehtséges.
"2. az tér-idõ kontinumban van e 0.000 pont ?"
Ez még nem dõlt el. Van olyan elmélet ami szerint van, de olyan is, ami az egész problémát elegánsan megkerüli.
Mivel ez a cikk éppan az elmélet alkotás folyamatába nyújt betekintést. A tudomány általában feltevések készítése és tesztelése által halad elõre. Tehát teljesen normális, hogy bizonyítatlan feltevéseket vizsgálnak. Hiszen épp most próbálják bizonyítani (vagy cáfolni) õket.
"A fizika jelenleg tényleg nagyon közel áll a teológiához, hiszen ez is egy hitrendszer. Van aki hisz benne, van aki nem. Elméletek jönnek mennek..."
Picit jobban meg kéne ismerni, mielõtt ilyen hülyeségeket mondassz. Azok az elméletek amelyek emgfigyelések, kísérletek, és a logika segítségével jöttek létre nem szoktak tévesnek bizonyulni. A görögök pl. elég sok dologra rájöttem, ami ma is érvényes, ezek pedig idõsebbek a kereszténységnél is. Szóval igazán tartós dolgok a tudományos elméletek (csak be kell tartani a szabályokat).
1. mi váltotta ki az õs robbanást ?
2. az tér-idõ kontinumban van e 0.000 pont ?
( lehet nem egyértelmü a kérdés.. tehát az õs robbanás elõtt a nagy semmi várakozik... ennek a várakozásnak van e kezdete azaz :hogy hoppá most elkeezdünk várakozni )
Ja és lenne egy 3. kérdés is.. de csak akkor ha pozitive a válasz a 2. kérdésre
: miért,mitõl indult el az idõ ?
Na csak ennyi vóna.
Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.
Érdekes hír.
Az az érdekes, hogy az ûrszondák mozgásában nem észlelhetõ a sötét anyag hatása. Vagyis mintha nem a bolygóközi térben lenne, hanem messzebb.
A dolgok nagyobb részét nem értem.
Ezek kategorizálása meghaladja még a csillagászok tudását is <#nyes>#nyes>
Mindenesetre legalább ezt is kutatja vki:-)
VLT-Very Large Telescope, ezen van vki kiakadva?
A legtöbbnek ilyen száraz neve van.
Blackmail the Universe
Blackmail the Universe
Blackmail the Universe
Az semmi gondot nem okoz, hogy az infralámpa, meg infrakamera, amely ugye lát, stb. vazze.
De ha ugyanezt a csillagászatban olvassa, akkor kiég a biztosíték.
Kara kánként folytatom tanításom.
IBM T61 ND218HL *** Core2 Quad Q6600, Gigabyte 8800 GTX, 4 GB Kingmaxx, 1.6 TB SATA, TT Big Typhoon, SB X-Fi Fatal1ty Platinum Champion, CM Stacker, Dell 2007 WFP, Vista Ultimate BOX, Office 2007 BOX
hátezen énis jót mosolyogtam😊))
azért egy tudósnak lehetne több fantáziája is!😊)))
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
SLIDERS.<#hawaii>#hawaii>Akkor én szivesen elmennék egy másik dimezióba. Mondjuk a STARWARS világába, vagy inkább STARCRAFT,<#fejvakaras>#fejvakaras> sõt még jobb inkább Ah! My Goddess világába mennék.<#idiota>#idiota>nem vagyok kocka<#idiota>#idiota>
( fekete anyag => fekete fény..)
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
Next PC upgrade: 2022
(Amúgy ez most komoly!😉
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Õ nem tanulja a fizikát, hanem tudja! <#wink>#wink><#integet2>#integet2>
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
Hívjuk a monolitirtókat 😊
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
http://www.lohere.net - a MagyarChan
Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált. mikloss... Hagyomány és minőség 1989 óta.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Nilsson erre azzal vágott vissza, hogy ..."
Lol. A tudományos életben (is) elég elterjedt mások eredményeinek fikázása vagy el nem ismerése, ezért nehéz eldönteni, hogy Nilsson tényleg érvel, vagy csak a "szokásos" fikázás 😄