11
Server csinálás Routerrel ?
  • Pheel
    #11
    http://www.sg.hu/forumkereso.php?mit=router&hol=topic
  • Naburka
    #10
    SMC Barricade TM 9 a Routerem
  • MiloShee
    #9
    Elkéstem de nem baj...:P
  • Extraboy
    #8
    Minden server hasznal 1 vagy tobb portot amin kommunikal. Ugyebar a net elofizetesedhez van egy IP-d, es ha kozvetlen a modemhez van csatlakoztatva a geped akkor MINDEN portra valo kerelmet annak a gepnek tovabbit ami a modemre van kotve (mert nincs masik). Ha egy halozat van, akkor a port kérés megtalalja elobb a modemet, az tovabbitja a routernek (mert ő ugy latja, hogy az EGY szgep), viszont alapbol a router semmit nem csinal vele. Ha tudod, hogy a progi melyik portot hasznalja, akkor ha megadod a routernek a geped ALHALOZATI IP-jet + a portot amit hasznalni akarsz, akkor ő atiranyitja auto. a kivant gepre, ergo lesz kapcsolat (igy gyakorlatilag olyan, mintha megintcsak direktbe lenne kotve a modemre)
  • Naburka
    #7
    Ok egyszer megprobálom ezeket amit mondtatok ha nem jó akkor majd szólok.
  • MiloShee
    #6
    Úgy nevezett port forwardolásos módszer! Tudja a rohadás a Ts milyen portot használ, előbb ezt nézd meg és jegyezd fel! Nem írtad a routered típusát, szal általánosítok (D-Link, SMC meg ilyenek...).Általában találsz egy menüpontot Virtual Server néven. Itt szépen értelemszerűen kitöltöd az egyik rovátkát ahova a következők kerülnek: Annak a gépnek az IP-je amelyről akarod indítani a szervert,Meg a port amelyet a TS használ (Private port, public port -> nem kell variálni, legyen mindkettő ugyanaz). Szépen mented, router újraindul, TS megy, User örül. De hogy ezért mi a náthámnak kellett új Topic :D
  • Lacc
    #5
    Vagy berakod a gépet dmz-be, az néhány routernál nemcsak a tűzfalat kapcsolja ki, hanem a portokat is oda irányítja.
  • Lacc
    #4
    Router konfigban Virtual Servert kell keresni aztán át kell irányítani a TS portját a gépre ahol hostolod, ez a TSnél alapból a 8767-es ha jól emlékszem, vagy amit megadtál neki. Az is lehet, hogy port forwarding cím alatt találod meg, vagy a bánat tudja, ez minden gyártónál más.
  • Naburka
    #3
    Aha.

    Figyi nagyon birlak meg minden nem akarok kötekedni de bövebben fejcsd
    ki légyszi ! :D

    Mit iranyitsak hova ? Hogy ?
  • Extraboy
    #2
    Atiranyitod a hasznalt portot a kivant szamitogepre. (rounter configba megtalalod) Igy ha egy biz portra keres jon kintrol a te IP-dre akkor a router auto tovabbitja a gepnek, igy nemkell kozvetlen a modemmel osszekotni.
  • Naburka
    #1
    Helló !

    Szia mindenkinek !


    Olyan kérdésem lenne, hogy van 2 gépem, 1 laptop és egy desktop ami egy router segitségével hálóba van kötve de a laptop vezeték nélküli conection-ba van a desktop meg vezetékesbe van kötve , és ehez mind hozzájön egy ADSL net kapcsolat is modem beiktatásával. Megy a net igy mind a 2 gépemen DE ha pl: egy Team Speak servert akarok csinálni a neten hát tudok csinálni de a Router miatt valami variálás van az IP-vel tehát nem fix vagy mi és nem tud senkisem csatlakozni rá. Hogy tudok servert csinálni anélkül hogy közvetlen minden eggyes alkalommal kéne kötnöm a modemet a géppel, TEHÁT routeren keresztül hogy tudok szervert csinálni mit kell beállitani.

    Válaszaitokat előre is köszönöm !