7
Grafilogika
  • laliking
    rakhatnátok linket hol van, mert nem találok. Amik voltak már mindet megcsináltam
  • Atomreaktor
    nagyon jók, én most is rajta vagyok egyen épp;)
    ennek utána kéne járni, hogy tényleg magyar ötlet-e?
  • mousee
    Én ezt nyomtam 12-13 éves fejjel mindíg a telkünkön... halálra untam magam, és a nagyfater rejtvényújságjait lenyúltam... tök jól elvoltam ezekkel... de legalább több órára lekötött... régebben tök jó móka volt, ma lehet hogy koppannék, ha meg kéne csinálni még egy iet :))
  • Ramox
    Hm. Érdekes, csak kicsit hülye vo khozzá :D

Itt próbálgatom a PAP 1-et de semmi értelems nem jön ki :P
  • blackgamer
    asszem Pic-a-Pix Puzzles a neve
    off: készítettem egy képet, hogy kicsit feldobja a témát :)
  • Prank
    a belinkelt képedről olvastam le a címet:/
    http://www.conceptispuzzles.com/
  • anonym
    Szasztok!
    Ez (elvileg) magyar találmány. Egy logikai játék ami Magyarországon USA-ban Japánban is nagyon elterjedt. négyzetrácsos lapon kell számok alapján kisatírozni kockákat ami egy képet ad ki.
    A játék úgy néz ki első ránézésre, hogy egy nagy téglalapot vagy négyzetet látsz a papíron, ami sok kis négyzetre van felosztva. Minden oszlop és minden sor előtt számok vannak: pl. 2, 3, 1, 4 vagy 1, 4 vagy 3 stb. Hogy az adott sor vagy oszlop előtt hány darab számot találsz, az azt jelenti, hogy abban a sorban, illetve oszlopban annyi összefüggő négyzetet kell besatíroznod. Tehát ha a sor fölött 2, 3, 4, 1 van, az annyit jelent, hogy négy darab összefüggő, négyzetekből álló részt kell abban a sorban besatírozni.

A számok értéke pedig azt jelzi, hogy annyi négyzetből áll az adott összefüggő rész: tehát a 2, 3, 4, 1-es példánál van egy 2, egy 3, egy 4 és egy 1 nagyságú összefüggő terület az adott oszlopon vagy soron belül.

Tehát a vízszintes és a függőleges sorokat és oszlopokat együtt kell nézned, és lépésről lépésre kell kikövetkeztetned, hogy mit kell beszínezni, és mit kell szabadon hagyni. Ha jól dolgozol, akkor minden egyes ábrából egy-egy kép bukkan elő, ami akár embert, állatot, növényt vagy bármi mást ábrázolhat.

Nem könnyű, de bele lehet jönni. Igazi kihívás, és ha kipróbálod, te is rögtön meg fogod szeretni. Keresd az újságárusoknál a grafilogikát tartalmazó rejtvényújságot, és kezdj rögtön hozzá! Jó szórakozást!

Valameik nap találtam egy oldalt ami tele volt egy csomó ilyennel. Le is szedtem párat amiket meg is csináltam, de mikor vissza akartam menni hogy nyomtassak még, akkor már nem találtam meg a linket. átkutattam előzményeket meg mindent, de nem lett meg. Az lenne a kérésem hogyha tudtok olyan oldalt ahol ilyenek vannak linkeljétek be! kössz :)