40
 • viktro
  #40
  Szerintem 'fan'-nak lenni nem kifizetődő, vegye az ember mindig azt ami aktuálisan jól muzsikál. Az Intel is, meg az AMD is csinált már [email protected] Amúgy ha törvényellenes, akkor megbüntetik akit kell és kész.
 • Chris05
  #39
  Egyébként ez tényleg meddő vita, hogy melyik a "jobb" processzor. Én AMD-s vagyok (kb 278%-osan), de most az irodámban 2800-as Prescott-os P4-et használva postolok, hibátlan mindenre, ez vitathatatlan. Itt nem is az a lényeg, hogy melyik proci mire jó, hanem az, hogy neked megmondják, hogy csak Coca-Cola-t vehetsz, Pepsit az egész áruházban nem kaphatsz. Sarkallatos példa, de durva, ha például te Pepsi fan vagy.
 • muerte2
  #38
  Na hát na hát! Mik nem vannak?! :D
 • Athlon64
  #37
  Nyugodj meg valóban nem a proci miatt fagy egy gép!
  Sokkal inkább az alaplap lehet a probléma forrása, pláne egy öreg P2-es esetében, és ott is a kondik bedöglése okozhat újra vagy nem indulási problémát.
 • viktro
  #36
  az meg hogy "kifagy a mozilla" azt rékenni a procira... Félelmetes egy vélemények vannak ;)
 • viktro
  #35
  Azért az csöppet mosolyra fakasztó, hogy összehasonlításnál az Intel részéről a Celeront emlegetik egyesek :D
 • Marlosh
  #34
  Hehh en Intel-fan vagyok(bar most Amd-m van),de az ilyen visszaeleseket ruhellem (ha valoban az volt es szerintem igen:( )
  Mondjuk en is azt tapasztaltam anno,hogy mindig van egy valaki aki ert valamennyire a computerekhez es tud tanacsot adni,illetve segiteni a vasarlasban (mondjuk aki ilyen helyen vesz pc-t,annak ugy kell).
 • cr3ativ3
  #33
  Azért azt ugye hozzáteszem:
  Friss, mai az XPpro-m, aminek eredménye: FlashMX2004 Bent van fél percen belül, vírusellenőrzés kész van 1 rórán belül (ZoneAlarm w AntiVir), és filemt is lejátszik (VLC MediaPlayer) előtte: Film helyett képveítés, 10 órás vírusellenőrzés, és 5 perc alatt Flash! :D
 • cr3ativ3
  #32
  nekem is hasonló gépem van (mármint a titkársági gép) Intel Celeron 600 Mhz-en, és pl. mikor ide bejelentkeztem, akkor kifagyott a mozilla, és minkor ujra el akartam indítani, dobott egy auto restartot egy felvillanó kékhalál után. Szeretnék egy jobb gépet, de ugye nem lehet..
 • Athlon64
  #31
  Hát ha most én is okoskodni akarnák, akkor mondhatnám, hogy AutoCAD-en dolgozom, AMD-s gépen és nincs semmi fagyás vagy bármi más problémám!
  Ezzel szemben a titkársági PC pont a mai nap csinált egy auto restartot! Igyaz az egy P2-es gép, de hát Intel ami mindig tuti!!!!!! Nem?
 • dez
  #30
  Mikor lett a számítási teljesítmény mértékegysége a MHz? :D
  Éppen arról van szó, hogy a 2000MHz-es Athlon nagyobb teljesítményű, mint a 2500MHz-es P4.
 • dez
  #29
  Az egy dolog, ha saját szuverén döntésed, hogy nem árulsz mást, és egy másik dolog, ha azért nem, mert tejelnek érte. Ez egyértelműen versenyellenes, így illegális.
 • Tripax
  #28
  á la 'kapitalizmus':D
 • Su0my
  #27
  á la 'kommunizmus':D
 • csimmasz
  #26
  Képzeld el ha bemennél a DM-be vagy más nagy áruházba és csak 1 fajta fogkrém lenne,egyfajta borotva egyfajta,mindenből,mert fizetne ezért hogy másét ne árulja.
  Te baromi boldog lennél igaz,persze nem kell oda járni világos,de akkor mi a fenének akkora áruház.
  Arról nem is beszélve hogy a többi tönkre menne mert mindenhol csak a legnagyobbak cuccai lennének akiknek jut kenőpénzre is.

  Nyilván azért akkora az MM,Saturn hogy legyen választék és ez igy is van mindenből kivéve a pc-t.
 • Tiberius B
  #25
  Nemtom, én eddig szerencsés voltam mert csak olyat láttam, hogy mindenkinek van egy ismerőse, akinek van egy ismerőse, aki ért hozzá, és megkérdik mit vegyen, az meg elmegy egy ismerőséhez inkább és összeállíttat vele egy jó gépet olcsón, aztán vissza az ismerős-láncon keresztül, fizess x ezret, biztos, hogy nem akarod még erre-arra használni?, nem ok vége megvan a gép, pont arra valóamire, és olyan olcsón, hogy az csak na!...
  A baj az, hogy nem mindenki ilyen...
  egyébként meg most nem az Intel a bűnös, hanem a multik (ha valóban bűn) szerintem.
 • arty
  #24
  te valami hozzáértő vagy, nem? LOL

  "és egyébként irodai és professzionális felhasználásra jobb az intel, nem mindenki kocka játékbuzi..."

  kész :D
 • An-Dee
  #23
  miért lenne a 2500 több mint 3000+?
  ez egy kicsit furcsa hasonlat, nem gondolod? egyik cpunak se mércéje a cpu, meg amit nevet adnak neki, ráadásul évek óta már a mhz se mérvadó :)
 • Tlaloc
  #22
  Persze, vannak ilyenek, akik bemennek, és gépből megveszik az elsőt ami pont annyba kerül amennyi pénzük van, aztán fél év múlva nem fut el rajta a windows se:D Ismerek ilyet, persze, de gépet nem úgy vesznek az emberek. Tapasztalatból tudom, hogy a sokféle specifikáció miatt(gigabájt? pentium? magyarul beszéljen, ember!:) ) nem merik megvenni az első útba kerülő gépet a csilli-villi plázában. Pl. egy lcd tv-nél azt veszi meg az ember, aminél nagyobb a képernyő, de egy gépnél ez jóval összetettebb.
  Mint pl. valami hasonló specifikációk közt kellett dönteni hogy egy amd 3000+-os, vagy egy intel 2500MHz-es(így írták ki a boltban) proci, és nem tudta felfogni az ismerős, hogy a 2500 az miért több mmint a 3000+, pedig annak ugye a tényleges teljesítménye 1996 MHz.
 • ZaJanga
  #21
  pfff
  ez "jó" hasonlat volt....
 • Marlosh
  #20
  Legalabb hulyeseget ne irj vagy legalabb ne ekkorat!!
  A Honda markakereskedes -mint ahogy a neveben is benne van- a Honda ceg termekeit arusitja,eszbonto marhasag lenne toluk mas ceg termekeit forgalmazni es mivel markakepviselet szerintem nem is kotelezheto erre(jogilag sem)
 • Su0my
  #19
  eccsém, ennyi erővel a hivatalos Honda márkakereskeddést is meg kéne csapolni, hogy szióka, nem kapni nálatok Ducati-t? takarodjatok a fenébe, 20 milla plusz havonta 4, ha nem változik a helyzet!! ez hülyeség. ami meg nem márkabolt, azt sem kötelezhetik, lévén én sem adnék olyat, amiről nem vok meggyőződve, hogy jó... Arról meg ne is beszéljünk, nyilván te is csak intelt forgalmaznál, ha csurranna-cseppenne érte még egy kis lóvé is:) és egyébként irodai és professzionális felhasználásra jobb az intel, nem mindenki kocka játékbuzi...
 • Su0my
  #18
  de egy olyan embernek, aki előtte nem nagyon foglalkozott a témával, csak úgy gondolja, hát van egy kis megtakarított pénzem, megnézem már csak mi ez az internet/megnézem, hogy tényleg olyan jó-e a számítógép, hogy kidobhatom ezt a ronda, hangos írógépet(régebben, de még ma is pl nagyapám:) ), az nem fog bemenni egy sarki PC boltba, mert akármit is mondtok, egy multiba jobb bemenni, nagyobb, szebb, színesebb(komolyan, most nem kell oltani), többen vannak, sokat reklámozzák pl MM-et is, így előbb jut ez az ember eszébe stb, szóval én szerintem a nagy része a vásárlóknak ezért megy be, megnézi, mennyi pénze van, melyik árban a megfelelő, meg se nézi mi van benne, mert nem nagyon vágja a dolgokat, pénztár, go haza... vagy valakinek van ,de nem nagyon foglalkozik vele, max szövegszerkesztés és cask azért kell új gép, hogy nextgen Win elfusson rajta...

  ez a megfosztom a döntéstől blabla meg hülyeség, sajnos az az igazság, hogy akinek több pénze van, jobban tudja reklámozni a termékét ergo ismertebb lesz, szóval ne mhiszem ,hogy csak azért mindenkinek PC GURU-nak kéne lennie, mert az jobb a versenyhelyetnek... sajnos ilyen rohadt 1 világban élünk és ez csak 1re roszabb lesz go to the MARS!
 • Sepu
  #17
  a nagy hal megeszi a kis halat
  a nagy halat meg kifogja a horgász
 • Su0my
  #16
  köszönjük...
 • Athlon64
  #15
  Látod én is ilyen jó fiu voltam meg azért még vagyok is! :D
 • AnonyX
  #14
  Az hogy pl. Sony vagy más gyártó termékei nem találhatók meg egy cégnél az nem gond. Sok olyan vég van ami pl. csak ASUS, vagy pl. Abit, MSI felszereléseket árul. Hivatalos forgalmazók stb. De a PC s világban két processzorgyártó van, AMD és Intel. Ezért minkettőt kellene, hogy forgalmazzák, sajnos én is találkoztam, találkozom azzal mennyire könnyen átlehet az embereket ejteni akik semmit sem értenek a PC-khez. Jópár alkalommal kicseszhettem volna már én is emberekkel akik rajtam keresztül vettek gépet, vagy én segitettem nekik venni, meg ilyenek. De sohasem tenném azt, nem vagyok olyan ember. Nem tolnék ki senivel ilyen módón sosem.
 • Tlaloc
  #13
  Nem kell venni gépet a mediában. Kis boltokban egy informatikában jártas ismerős segítségével sokkal vagányabb pc-k összeállíthatók, és a felhasználó igényéhez lehet igazítani. Én még gimis koromban jópár lányosztálytársam gépét segítettem összeállítani.:D
 • bertino
  #12
  ez az egész egy nagy katyvasz... nc
 • Tiberius B
  #11
  "AMD? mijaz?", na erre én azt mondom, nem baj, te legfeljebb nem veszed meg, én úgyis Intelt veszek, de sajnálom, hogy nincs AMD ott, eddig észre sem vettem [nem veszek kész gépet:-)], mert legalább többen vennék (szerintem) az meg jót tenne a versenynek, így a fejlődésnek, ergo nekem:-)
  Légy mindíg pozitív! Lesz ez még így se!:-)
 • bertino
  #10
  hát igen, sok a láma ember :(
  ezek a multik pedig ezt használják ki...

  nem csoda, hogy intel van többségben, mikor az ember egy konfigurációban az MMben csak ilyet lát, fogadok vki azt se tudja, mi az, hogy AMD...
 • Tiberius B
  #9
  Nem fosztják meg a döntési jogtól, mert ő döntött úgy, hogy bemegy a multiba és aláveti magát nekik.
 • ZaJanga
  #8
  Az hogy melyik jobb vagy éppen roszabb a másiknál most nem igazán érdekes viszont ez a gusztustalan hozzáállás már igen!
  Pontosan arról van szó hogy a laikus vásárló bemegy egy ilyen gyökér multiba és kér egy pc-t.azok meg adnak neki és persze intelt mert kizárólag az van holott lehet sokkal jobban járni AMD-vel egyrészről másrészről meg megfosztják a döntésjogától még ha nem is ért hozzá.
  Ennyi szemétség után szerintem megérdemelné,h nagyon keményen szigorúan megbüntessék!
 • palcsika
  #7
  hiába az intel egy nagy szar az AMD az sokkal jobb
 • TothLaci
  #6
  Igen, de sok olyan ember van, aki nem ért a pc-hez. Amit Media Markt-ban lát, azt veszi meg, van például egy olyan pc akciózva, amiben Intel Celeron 2.8 Ghz-s proci van, azt mondja, az kell neki, biztos, hogy fog 2.8 Ghz futni a legújabb jógrafikájú játékok, aztán hoppá, fut, de nem úgy, mint például egy AMD Athlon 64-en futna ugyebár.
 • Neménvótam
  #5
  Ennek sosem értettem,hogy mi értelme van .
  Nem kötelező azokon a helyeken vásárolni.
  Ez alapján be lehetne perelni minden műszaki boltot,ahol mondjuk nincsen Sony, vagy Bose, csak a konkurensei.
  Ha valaki AMD-t akar,akkor megveszi máshol.
 • Praetor
  #4
  Az intelnek nehéz lesz így pert nyernie az AMD-val szemben...
 • Tiberius B
  #3
  Már csak az a kérdés, hogy melyiket csinálták?
 • Athlon64
  #2
  Szerintem ha egy cég a terméke árából hajlandó engedni azért, hogy az ő termékét vegyék, az nem törvénybe ütköző!
  De ha külön kiköti, hogy csak az ő termékét veszik és másét nem ill. csúszópénz fejében várja el ugyanezt akkor az több mint disznóság!!!
 • Tiberius B
  #1
  Hmmm, egyre inkább bebizonyosodik számomra, hogy nem értem a gazdaság jogi szabályozását.:-(