Frissült a szuperszámítógépek ranglistája

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Pár adat a teljesítámnyekrõl meg a felhasználásukról rényleg jó lett volna!

ezeket a cuccokat pontosan mikre használják?

bocsi, teljesen <#lama> vagyok a témában....

Jon: Itt azt írják, a világegyetem folyamatosan tágul. Garfield: Remek. Akkor van hely még egy fánknak.

PíszLávJuniti
A képen éppen Sunokból összeállított rendszer van, ami meg sincs említve a cikkben.. hmm

\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler

DanyyX
Majd az lesz szép, ha nem csak kínában fogják cenzúrázni...

\"Pitét evő lányok... nyalom a pitétek.\"

Itt van egy kép is, meg egy PDF, további képekkel, prociról is.

Power5 alapú. Lásd itt

akkor is meglepett, hogy pont csak egy pont ilyen kép van a cikkben

\"Embertársaidat soha ne kezeld célok eszközeként, mindig csak önmagukban vett célokként!\" \"Cselekedj úgy, hogy akaratod maximája mindig általános tövényhozás elvéül szolgáljon!\"Immanuel Kant

két fõ fajtája van a szuperszámítógépeknek, egyik a nagygépes, másik a kisgépekbõl összerakott verzió (ez van a cikkben lévõ képen is). Utóbbi töredékébe kerül az igazi szuperszámítógépeknek, teljesítménye viszont hozzájuk mérhetõ, de vannak olyan feladatok, amikre felépítése miatt nem alkalmas (nagyságrendekkel lassabb a processzorok közötti kommunikáció).

<#guluszem1><#guluszem1><#guluszem1><#taps><#worship>

Ezt én is tudom, de azt hittem a legek azért még olyan szekrények tele mindenféle kütyüvel:-)

\"Embertársaidat soha ne kezeld célok eszközeként, mindig csak önmagukban vett célokként!\" \"Cselekedj úgy, hogy akaratod maximája mindig általános tövényhozás elvéül szolgáljon!\"Immanuel Kant

hétköznapi gépekbõl is lehet csúcsgép, csak elég sok kell hozzá.

sajna ez is benne van a pakliban:-(
Egyébként az a kép egy ilyen rendszerrõl készült? Eddig azt hittem, azért a legek másképp néznek ki.

Pharaoh
Kínába kell a sok csúcsgép cenzúrázni a netet, meg minden mást is.

made in kina midnent elárul <#levele>
made in Japan<#beka3><#worship>

kína táámaad!!<#mf2><#mf2><#kocsog><#unalmas><#nezze>
Erdemes megnezni a 45-46odik helyen levo 2 Hitachi gepet 😊
Bar gondolom masszivan vektorprocik de akkoris 😊