24
\"I don\'t like Mondays\"
-
#24 ja igen 1979 január 29. történt.. -
#23 hmm.. akkor srry
most hogy így mondod.. igazad van ;) -
Csaba #22 Az eset 1979-ben történt. 1962-ben született meg ez a bizonyos Spencer.
Link (sajnos angol) -
#21 egyik csapás a másik után:o -
#20 Ezen a rendőrségi fotón 1996. február 5-e van. Most akkor ki ez a bundesliga frizurás a képen? A 16 éves gyilkos... ööö.... 1996... akkor 50 éves korában készült rabfotója? -
Nuki #19 meg sem lepődök, amerikai... :]
én is inkább a garfield opciót választanám :D -
#18 juhú, megnéztem ezt is, hozom a kötelet + a bitófát :D
borzasztó -
Goth #17 Ez a változat jobb :DDD -
#16 thx :D -
#15 -
FLeK0 #14
-
#13 hajh... -
#12 Ismerem a számot, és nagyon tetszett, a mögöttes sztorit nemrég tudtam meg... Először a klipjét láttam az MTV-n, nagyon egyedinek találtam, de sajnos azóta sem sikerült újra megnéznem. Jó lenne valahonnan megszerezni. -
#11 Az a séró:D -
#10 ha jól emlékszem az egyik civil próbálta elterelni a szerencsétlen gyerekeket a helyszínről. ebben egy rendőr is segített neki akit lelőttek. a második férfi próbált segíteni a rendőrön, amikor őt is lelőtte Spencer -
#9 itt van még egy kép.
-
#8 a szám ebből a sorból született:
I don't like Mondays (nem szeretem a hétfőket)
aztán a kihallgatásokon folytatta a mondandóját:
"nem szeretem a hétfőket, ez feldobta a napot...semmi okom nem volt rá, de sok-sok élvezetet találtam benne. olyan volt, mintha kacsákra lőnék a tóban, a gyerekek, könnyű célpontok voltak, úgy néztek mint egy csorda tehén"
aztán elítélték. én felakasztottam azonnal... -
#7 na az egész 1962. április 3-án, hétfőn történt, reggel, amikor a Clifornia állam-beli, san diego-i gyerekek iskolába indultak. Volt egy kedves kislány, aki épp a 16 életévét töltötte, akinek nem volt kedve a házukkal szemben álló iskolába átmennie, mivel unatkozott és lusta volt..
Röviden: szórakozásból előkapta a puskáját amit apjától kapott/vagy az apja puskáját (több változat van), és tüzet nyitott.. 13 gyermeket megsebesített, lemészárolt 8 fiatal korút és megölt egy rendőrt, illetve kettő felnőtt civilt.
-
#6 engem érdekel a sztori. -
#5 én a klippet még nem is láttam, de eléggé ledöbbentem, ahogy világossá vált, hogy miért lett megírva ez a szám, ha valaki nem ismeri a sztorit, annak leírom, csak akkor szóljatok! amúgy itt van a szövege -
Kanál #4 valaki toltse fel plz -
#3 Igen, frenetikus szám, a mai napig hallgatom.
Eleinte nem is tudtam, hogy a mészárlás ihlette (kicsi voltam még, nem értettem a szöveget sem :O)), a klippen is nevettem inkább. :-|
Aztán megtudtam, hogy Bob Geldof milyen apropóból írta a számot, szomorú. :-(
[apro](Egyébként a Zene fórumba kellett volna nyitni.)
-
mod #2 -
#1 kíváncsi vagyok néhány dologra..
elsősorban arra, hogy hallgatta-e már valaki az I don't like Mondays című számot, amit a Boomtown Rats zenekar írt egy sajnálatos esetről?
a második az, hogy hallott-e már valaki Brenda Ann Spencerről?