76
Ki hogyan vélekedik eme egyáltalán nem haszontalan, viszont sokak által károsnak vélt eszközről
-
Tegnap 2 klimát szereltünk be elegem van belőlük.A kültéri egység felszerelése nem nagy dolog,de a beltérivel eljátszottunk egy-két órát. -
Én meg jobban kedvelem a hagyományos manuális klímát. Azt én szabályozgatom, ahogy nekem jólesik. -
Hali!Ez ilyen néven van hogy "levegőhűtő-fűtő berendezés"? Esetleg kép róla? Lehet hogy ez csak valami egyszerűbb szerkezet és nem igazán klíma! -
Hát egyértelmű...a klímánál tudsz mértékletes lenni, a kereszthuzatnál ellenben nem! -
jah egy nyeszlett szobabuzinál biztos egy olyan ember aki 1 percet is tölt szabadídőn annak nem lesz baja 1ébként meg a 20 a nagyon kevés!! 22-23 jah és mégvalami. mi a jobb egy klíma ami 22°C csinál vagy tökre leengedett ablakok amik akkora huzatot csinálnak hogy egy kicsit izzadt testnél is frankó tüdőgyuszit csinál??? A füledre mért hatását nem is számolva!!!
Én a klímára szavazok (csakis digit, mert a sima mikor benyomom azt jön a hideg mint atom az szar!). -
Ma lattam az Auchan ujsagba hirdetnek Orion levegohuto-futo berendezeseket 15.990, es 19.990 forintert. Most 1 sima ventillator megy ejjel nappal. Ehhez kepest jobb e megerne e megvenni az Oriont? Valakinek van ijen, mik a tapasztalatok? -
na nekem már 1 hete megy a légkondi,előtte nagyon durva volt:
tetőtéri szoba,délre néz,állandóan besütt a nap,ráadásul a felület is nagyobb a dőlt tető miatt amit ér a nap ( a tetőcserép tűzforró...),és ha ez még nem elég, a fenti fürdőszobába vezető melegvizes csövek is itt futnak el a szobám mellett.állítom a pokolba hűsítőbb ahhoz képest ami itt volt.este 30 fok felett mindig,nappal meg átlag 40.
de mostmár yoooo :) -
F1re #29 sorry nem volt idom vegig olvasni a toicot vay is kedvem :P nem tom irtak e mar de aszt szeretnem modnani hogy nem midnen embernek van baja a legkonditol de van sokk emerbe aki alergias ra en l tokre szeretem aszt a levegot amit ki fujj a kocsinkba ami van aojan mint a hideg viz ara vagy en nem tom :D -
köszi,ez nagyon megnyugtató :) -
Én a kocsiban nem állítok be nagyon hideget ezért nem fázok meg.
Régebben ha full a leghidegebbet fújta (de akkor se rám hanem a szélvédőre) fájt a torkom a fülem és a fejem is.
Vigyázni kell vele.Nem szabad túlzásba vinni. -
A Midea nagyon jó gép, egyáltalán nem noname! Az egész belseje Toshiba! Szerintem az eddigi használat energiatakarékosságszempontjából ideális! -
Üdv!
Padlásszobás házban lakunk,és fent vannak a hálószobák. sokszor olyan meleg van hogy nem tudunk elaludni sem.Viszont most elegünk lett,és tegnap beszereltettünk egy klímát.(Nem akartunk sokat költeni ezért egy noname, Midea klímát vettünk 3.5 kW-osat.)
Nagyon jót aludtunk,és nappal is nagyon kellemes a hőmérséklet :)
Hogy a jó használni,hogy lehetne energiatakarékosságra törekedni?
Eddig egész éjszaka+nappal ment, 23 fokra állítva. Azt mondták hogy sokkal jobb így minthogy újra és újra fel kellene melegítenie a légteret.
Így kb. egy napon mennyi energiát eszik meg? (1.2 kw az elektromos teljesítménye ha jól tudom,viszont ugyebár sokszor csak mozgatja a levegőt (?) ) -
Biza nagyon jó hűsben alszani! Bár a kocsiban a maxra nyomott klíma nekünk már megártott, szóval akkor vagy az immunrendszered jó vagy a kocsi klímája gyenge... :D
-
En a kocsiban mindig maxra nyomom, megsincs semmi bajom. Sose faztam még meg tole (5 ev alatt 1x se), pedig kiszallok a 20fokbol a 36-ba. Jovore itthonra is veszek, mert megorulok (a X. emeleten). A marka nem igazan erdekel.
Jelenleg egy Orion léghűtővel probalom magam huteni, de ez csak egy kicsit hatasosabb egy sima ventillatornal.
Haveromnal olyan jokat szoktam aludni. Klimat 20fokra allitjuk, aztan kis takaro magamra huz. -
ehhe nem az allergia.... hm... csinalsz kocsidba 20 fokot oks utazol mittomén mondjuk egy órát aztán hirtelen kiszalsz a 20 fokos kocsidból 36-38 fokos melegbe kész már jön is a megfazas meg a tüdő gyuszi:( -
apámnak van egy ismerőse aki klímákkal /légkondikkal foglalkozik...mondta hogy az egész gépezet egy bazinagy baktérium meg vírustanya...fújja a hideg bacis levegőt rádfele... tavaly klímával utaztunk vagy egy órát kocsiban, egy hétig dáthás voltam..inkább csutkára lehúzzuk az ablakot és kész
itthon meg ablak becsukva, redőny le, ajtó kinyit hadd legyen egy kis huzat -
Hali! Ha otthonra akarsz gépet, akkor először mérd fel a terepet mindenképpen. A hűtendő terület nagyságától függően különböző teljesítményűek közül választhatsz. Úgy számolj hogy nekünk egy 3.6 kilowattos LG ArtCool hűti az alsó szintet ami cirka 50-60 négyzetméter. A padlásszobát és a hálószobát 2kW-os olcsóbb gépek tartják hidegen. Egyébként egyáltalán nem kell a drága modellekre költeni szerintem. A Midea, Haier stb... gépek is tökéletesen teljesítik tisztjüket, sőt ezekből már az olcsó változatokban is van pl Biofilter ami nem hülyeség... -
Nekem sosem volt bajom a levegővel amit fúj, és még nem is fáztam meg tőle. Igaz, én csak néha-néha kapcsolom be, mikor már 30 fok körül van a szobában a levegő, és nem vagyok olyan keménycsávó hogy erre rá se hederítsek és vigyorogva izzadjak. -
Üdvözletem! Örülök a sok hsz-nek! Azt hiszem a lényeget már ti is leírtátok, de én is összefoglalom azért! A nagy meleg ellenére sem kell beindulni "hogynamostaztánszibériátám", mert annak nincs jó vége! Viszont mértékletesen belőve a pénztárcánkra, az egészségünkre, és a közérzetünkre sincsen rossz hatással! Szerintem autóban a klíma szintén nagyon jó szolgálatot tud tenni, de sajna ott nagyobb az esély a megbetegedésre, hiszen a kifújó rostélyok közelebb vannak az arcunkhoz. -
jah tudom én sem birom 24 fokon. 26-28 már oké. -
Egyszerűen ahogyan sok dolgot ezt istudni kell mértékkel és hozzáértéssel használni. Akkor csak a pozitív oldalát fogod látni. Amúgy tényleg vannak akiknek nem jó a légkondi pl szárítja a szemét stb. -
Olvastam olyat is, h a klimától megbetegszik, fáj a torka. Én inkább a huzattól a házban betegednék meg. -
jó arra is, de sztem nem éri meg csak a páracsökkentés miatt venni egy klímát...
vannak erre külön páramentesítő kütyük...nekünk a próbaterembe pl olyan van hogy egy ilyen jó nagy tapletta van egy kis dobozkába, és az szedi össze. -
ez a szedi a párát dolog akkor elvileg jó arra is hogy a penészedést meggátolja???
vájog a pecó ugyhogy nem kell klíma (24-25C) de nagyon penészedik egy két helyen. -
A klímáknál fel szokták hívni a figyelmet hogy az ideális hőmérséklet kb 24 fok körül van.
18 fok szokotott lenni rajtuk a minimum...az arra jó hogy lehűtsd vele a falakat, viszont ilyenkor baromi sokat fogyasztanak...22-24 fokra van optimalizálva általában a cucc, ekkor fogyaszt a legkevesebbet.
Derapo: mi kínja van? Ha jól körülírod a problémát lehet meg tudom mondani mi van vele.
Gerygrey: hát az áramot alapvetően zabálja, főleg eleinte, amíg át kell hűtenie a falakat stb...De mivel úgy működik hogy ha elérte a kívánt hőmérsékletet, akkor lekapcsol, és csak keringeti a levegőt+szedi a párát, és ilyenkor annyit fogyaszt kb mint egy átlag ventillátor. -
A klíma jó dolog, ha okosan használják. Nem muszáj vele 20 fokot beállítani benntre (márcsak azért sem, mert ha a többi helység nem klimatizált és rohangálunk akkor könnyen megfázhatunk), és én éjszakára ki is kapcsolom, mert akkor bőven elég az ablakon beáramló levegő. -
Persze, a légkondis irodában lábatlógató yuppienak biztos nincs problémája a meleggel, de ha valaki mondjuk szabadtéren/légkondi nélküli helyen dolgozik 8-10-12-14 órát, szerintem teljesen normális ha este hazaérve szeretne egy kicsit megszabadulni a hőségtől. Tegnap amikor hazaértem a melóból, felbontottam egy hideg sört, és mire a felét megittam, úgy megmelegedett hogy inkább visszatettem a fagyasztóba, olyan volt mint a lóhúgy.
Ablak-ajtó nyitva, és 32 fokot mutatott a szobatermosztát este 11-kor (reggelre - éjjel szintén nyitott ajtók-ablakok - is csak 29.5-ig ment le a hőmérséklet)
A kocsiban van klíma, olyan 25 fok kürölre szoktam beállítani, és nagyon kellemes tud lenni. Bajom még nem volt tőle, ellenben klíma nélküli autóban (szintén hasonló kinti hőmérséklet, letekert 4 ablakkal végig az M3-ason) fáztam már meg úgy, hogy 3 napig fostam.
Gondolkozunk itthonra is egy ilyen készüléken, csak nem tudom mire kell odafigyelni, meg mennyi áramot zabál, ilyesmik érdekelnének... -
Derapo #9 Én személy szerint nagyon örültem volna egy klímának annak idején a honvédségnél(istenem a régi szép idők) a műszerkocsiban nyáron volt olyan,hogy !! 57 !! fok volt.Nekem van itthon klímám de beszart, egy jó szerelő esetleg?:) -
azért ezzel nem mindenki van így!
én pl sokat vezettem egy időben és mostanában is sokat vezetek. nincs klíma az autóban, de nagyon kéne. mikor a tűző napon áll a verda és van benne vagy 40°C akkor azért nem lenne rossz, mivel kisteher (hátul nincs ablak) ezért csak az elsőt tudom leengedni ez viszont akkora huzatot csinál, ami elviselhetetlen. Régebben sokat sportoltam, most azonban egyre ritkábban. Régensem és most sem bírtam a 28-30°C fölötti hőmérsékletet.
Otthon sincs de szerencsére vájog a ház ugyhogy 25°C van eléggé stabilan ami kellemes. Autóban 22-23°C nagyon jó! Ismerősömnek digit klímája van ugyhogy tapasztalatból mondom.
A klíma egy nagyon jó kis szerkezet nem lenne vele semmi baj csak mostanában olyan nyeszlett a világ hogy az allergia már mindenre kiterjed (még a fára meg a fűre is), sok az aszmás és a tehenet lilára festik a gyerekek... -
Egyetértek.
Sok láma ebben a 36 fokban csinál a boltjában/kocsijában 18-20 fokokat. Pár napra rá meg taknya-nyála egyvefolyik, köhög, prüszköl minden baja van.
Én személy szerint tökéletesen megvagyok meleg időben is. Mostanában egész nap nyitva az ablak, redőny le... reggel és este fel + kereszthuzat. Éjszaka full bezárt ablakok, redőny lent... 30 fok körül van így a szobában. Ettől egy egészséges embernek az égvilágon semmi baja nem lesz, persze a mai mekis generáció megfullad egy ilyen helyiségben.
Biztos lesz akit megbántok vele, de az a nagy helyzet, hogy légkondira annak van szüksége, aki nem sportol semmit, elhízott és olyan a hőháztartása amilyen (zsír+zsír+zsír).
/Idősek kivételek!/
Kocsiban van légkondi, de ha egyedül vagyok soha nem használom. Család egy rész annál inkább, persze nem magukra nyomatják, hanem mindig a másikra.
Szóval röviden és tömören: Felkötném aki kitalálta, de egyben meg is jutalmaznám, mert az idősebb korosztálynak az sokat segíthet. -
de az az indexen van fütyifej -
szerintem te erre a topicra gondoltal:
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018927&la=56329504 -
Én a légkondit utálom. Kocsiban sem szeretem. Egyszerűen szarul leszek attól a száraz, steril levegőtől, amit fujat. -
Nos nekünk a nappaliban pontosan egy LG ArtCool van.Nagyon jól műxik hála istennek, viszont nem mondom hogy nem volt vele gond. Egy éve a felszereléskor is apró gond volt a gázzal, és most is, mikor kitört a kánikula és elkezdtük volna használni. A Panasonic-okról viszont még nem hallottam rosszat! -
Nekem egy Panasonic van, split klíma, inverterrel, és végülis nem volt vele még gond, és jól is hűt. Viszont úgy hallottam a manustól aki beszerelte, hogy az LG Artcool, amit annyira reklámoztak, korántsem olyan jó, mint ahogy kinéz. -
Halihó emberek! Ez a kis topic azért született,hogy véleményezhessétek a légkondícionáló berendezésekkel, azok különböző típusaival kapcsolatos aggályokat,tapasztalatokat. Várom a hozzászólásaitokat!