C++

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bertino
van pár találat <#idiota><#idiota><#idiota><#idiota>

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

illetve egy kezdõ programozó palánta nem fogja megérteni a különbözõ változó tipusok fontosságát tehát felesleges mindjárt azzal kezdeni

http://www.lohere.net - a MagyarChan

ugy látom nem nagyon értesz php-hoz

egyébként nem ez az egyetlen loose typingos változó kezelõs nyelv

pl a flash as1 is dinamikus változókat használ

Tudni kell kezelni a keresõt, ésszerûen...
ennnyi, és kiadja a C program help c. topikot

a_n_d_r_e_w
Félreértettél: C az alap. de egy C++ fordító elvileg minden probléma nélkül fordítja a C kódokat is. azaz egy kezdõnek (aki mondjuk nem akar adatfolyam és memória címzés szintre lemenni (amit egyébként tud c++-ban is)) lehet egyszerûbb malloc és calloc helyett new operátort használni. ezen felül ugyanúgy meg kell tanulni a függvényhasználatot, ráadásul készlettára bõvül a referenciák használatának lehetõségével is, stb.

One Vision. One Purpose.

Laci73
Andrew: szerintem a C az alapja mindennek. Ott rákényszerülsz, hogy függvényeket és mutatószerkezeteket hozz létre - és igazából megtanulsz programozni. Bár az igazi kincse a C-nek a mélyprogramozás (low-level C) Ha hardver-programozással kíván majd valaki foglalkozni, eszményi nyelvet kap a C-vel, mivel assembly szinten tud (az ún. adatfolyamkezeléssel) belenyúlni a dolgokba, ráadásul nem kell a regiszterekkel és az elég nyûgös assembly utasításokkal veszõdnie.

De végsõ soron a Java és a .Net keretrendszerek elsajátítását ajánlom mindenkinek (az elõbb említett PHP és a relációs adatbázis-kezelés /SQL, Oracle/ mellett) - megrögzött Linuxos létemre - ugyanis ezekkel lehet pénzt keresni. A Java és a .Net elsajátításához pedig a legjobb ugródeszka az alapos C++ ismeret.

Szeretem a ráncaimat, mert azt mutatják hogy éltem. Szeretem a beteg rózsákat, Hervadva ha vágynak, a nőket, A sugaras, a bánatos Ősz-időket

Én anno még pascallal kezdtem. utána tanultam php-t majd, c++-t!azt tudom hogy semmilyen bajom nem volt a sorrendel. pascal kezdésnek sztem tökéletes...

a_n_d_r_e_w
szerintem az analízis-tervezés-implementáció ráér késõbb, mikor már nem csak néhány száz soros programokat akar írni, hanem ténylegesen open-sourcet akar fejleszteni. és akkor majd jöhetnek a tervezési minták, leíró nyelvek, stb.
abban viszont egyetértünk, hogy az OO-t elõször fejben kell megérteni. viszont lehet érdemesebb a C-t mellõzni, és helyette C++-t használni nem (vagy nem tudatosan) objektumorientáltan.

One Vision. One Purpose.

a_n_d_r_e_w
hát nem tudom. én nem örültem volna, hogy amikor angolt kezdtem tanulni, egybõl mindenféle nyelvtani szerkezetekkel jött volna a tanár, örültem a "My name is..." mondatocska elsajátításának 😊)
ami az átláthatóságot érinti, szerintem az késõbb magától kialakul, az emberben fel fog merülni az igény, hogy késõbb is tudja mit írt 😉

One Vision. One Purpose.

QuippeR
egyszerûbb nyelv mint a pascal, ez tény. de mondjuk tanulni szerintem a teljesség igényével érdemes, az meg nem a basic erõssége. a pascal sok dolgot nem enged, és állandóan problémákkal nyaggat, cserébe talán átláthatóbb, értelmesebb kódot készít az ember késõbb, mikor már kicsit jobban érti az egészet.

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

Laci73
Andrew, Sadist: így igaz, alapnak mindig egy könnyû nyelvet vegyünk (amit azonban én ajánlok az a Pascal) - vezérlõszerkezetek, érvényességi tartományok, változók - utána vegyük a C-t (függvény-orientáltság, mutatók, címaritmetika), majd az OOP megértése (analízis, tervezés, implementáció, osztály fogalma stb.) - ez mind-mind meg kell elõzze a C++ tanulását. Utána már lehet kenni a Java-t és a PHP-t (most e két utóbbival - alapos SQL vagy/és ORacle ismeret mellett, ami alatt a relációs adatbáziskezelõk Java/PHP/C++ alá ültetését értem) lehet némi pénzt keresni. Bár a Java melók nagy része jelenleg a korábbi Java (J2EE elõtti) cuccok átírása - ugyanis nem kompatibilis a drága a saját elõdjével.

EaT: a DevC++ -t ne használd még tanulásra sem! Maradj a Borland fordítóinál. A Dev rengeteg pointer-hibát generál - egyszerûen iszonyat (különösen a tagfüggvényekre hivatkozásnál).

MaxPayne: a legjobb Pascal cuccok magyar nyelven Angster Erzsébet könyvei (van is egy kétkötetes tankönyve amit a GDF-nek írt, a címe: Struktúrált Programozás Turbo Pascal nyelven) Ez menni fog. A gondok majd a C-vel jönnek elõ.

Szeretem a ráncaimat, mert azt mutatják hogy éltem. Szeretem a beteg rózsákat, Hervadva ha vágynak, a nőket, A sugaras, a bánatos Ősz-időket

MaxPayne
Én már most összezavarodtam 😄 mindenki mond mindent én meg nemtudom hogy
milegyen.

Ha minden törvényt betartasz, elveszted az élvezetet. \"Bob Marley\"

Sadist
Na ez pont rossz sorrend a tanuláshoz. Érdemes elõbb C-ben megtanulni programozni, és csak utána PHP-ban, különben a változó típusoknál csúnyán össze fog zavarodni.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

a_n_d_r_e_w
tanítónyelvnek hozták létre a készítõi, és pont azért jó szvsz, mert nem arra kell koncentrálni, hogy tipusosság, típuskényszerítés, láthatóság, elõdeklaráció, stb, hanem hagyja az embert arra figyelni, ami lényeg: vezérlési szerkezetek, függvények, eljárások, alap I/O, stb
ezzel szemben a pascal szigorúbb még a C-nél is, és ráadásul sok fölösleges ezek közül (de ízlések és pofonok)

One Vision. One Purpose.

QuippeR
a basic túl elnézõ nyelv tanuláshoz

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

Mr Csé
c++ nem nehéz

A félelem az elme gyilkosa Szembenézek félelmemel Hagyom hogy áthaladjonrajtam

c++ kihagyható a java elõtt, ha a c már megy.
a c++ bonyolultabb, mert a javaban már sokmindent egyszerûsítettek. pointerek helyett referencia, kivétel osztályok, stb..

Mindenki feltámad. Egyszer.

MaxPayne
Ok köszönöm mindenki segítségét.

Nézz körül itt

a_n_d_r_e_w
Szerintem a pascaltól mentsen az ég. Én a basicet tartom a legalkalmasabb oktatónyelvnek, ami az abszolút kezdõket illeti, és arra elég bármelyik õsrégi commodore-os könyv a helyi könyvtárból. Aztán jöhet C, majd az objektumorientáltság megemésztése, és C++. utána meg már java, stb.

One Vision. One Purpose.

#25 google
#21 nem igaz
#24 igy van

MaxPayne
akkor tud adni valaki a Pascalrol 1 áttekinthetõbb olvasmányt ami tartalmazza
a kódokat meg minden leírást?

pascal arra jó hogy meglássa miként is mûködik egyáltalán egy program.
mik a változók, mik az utasítások, ciklusok, szubrutinok.
a c már szintaktikailag is elég sok mindent rövidít, egyszerûsít, ezért szerintem egy kezdõbbnek nem átlátható.

de.
javaban egyáltalán nem tudod kikerülni.
még c++ ban csak csak..

MaxPayne
Most akkor kezdjetek el vitatkozni és mondjátok el konkrétan hogy mivel lenne
érdemes nekem elkezdeni programozni?

az nem baj, ha a nyelv tamogatja az OO -t. Nem kotelezo hasznalni. Meg javaban sem nagyon.
MaxPayne
😊 ok értem mit mondasz.Télleg nem vagyok 1 tehetség deeee valahol egyszer el kell kezdeni mindent.

MaxPayne
Ok de még annyit elmondanék hogy matekbol nem éppen vagyok 5-ös 😊

"gyakorolni tudom a c++-ban való programozást?" notepad?

na max payne látom te egyátalán nem értesdz a programozáshoz akkor ne kezdj objektum orientált nyelvvel mert elvérzel

ajánlom: basic (qbasic pl) kezdeni aztán html és php hogy kicsit fejlõdjön a gondolkodás módod és megszokd a kurva ;-t 😄 pascal-t delphit kicsit próbálhatsz az elõre dekralálást meg kell szoknod ugyis

aztán végére c és java

de mindenek elött GOOGLE

Pascal szerintem felejtos. Egy oslelet. Azt sem mondanam, hogy egyszerubb, ellenben baromi tavol van a most divatos/hasznalatos nyelvektol.

Mindenkepp Javaval, vagy C++ -al kezdenem, mindkettovel nagyon kenyelmesen lehet dolgozni.
MaxPayne
igen, meg szeretnék saját programokat írni melyek nyílt forráskódúak és mások számára is segítséget nyújtson.

csodálkoztam is volna ha nem lett volna c++-os topig már

Me0w
Csak ennyit? 😄

Together we'll fly someday...

MaxPayne
Tehát elõbb Pascal? vagy Java? csak annyit szeretnék kezdeni a programozással hogy saját programokat írjak vagy nyílt forráskódú progikat csináljak pl: DC++-hoz vagy valami máshoz.

NEOreg3
neménvoltam<#bee1>

nincs értelme az életemnek Schizoid személyiségzavarom van A barátok olyanok, mint a krumplik. Ha megeszed őket, meghalnak.:(

ngcsnet
egyébként hibás a keresõ, ha a fönti keresõbe irod hogy c++ akkor tényleg nem talál semmit, szal újra kell rá keresni, akkor már talál.

Me0w
Attol fugg mit szeretnel csinalni... minden programnyelv alkalmas x feladat elvegzesere de y feladatra mar lehet, hogy nem.

Together we'll fly someday...

O.o
attól függ mit akarsz tanulni, és eddig mit tudsz.
c++ nem épp a könnyûségérõl híres.
ha objektum orientáltan akarsz tanulni akkor java
ha alap programozást akarsz tanulni akkor elõbb pascal, utána c

MaxPayne
akkor még azt szeretném kérdezni mivel még 4 napja kezdtem el tanulni a c++-t hogy ez alegkönyebb programnyelv vagy egyszerûbb ennél a Visual Basic? vagy a Delphi? segítsetek pls.

MaxPayne
Elnézést én használtama keresõt de nem adott semmien találatot.

akyyy
ejj neoreg, micsinálsz?

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

bertino
nekem az lenne a kérdésem, miért nem használsz keresõt ?

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

DevC++ keress rá, ingyenes fejlesztõ környezet
vagy fizetõs:
Borland c++
Visual C++

nf1
elöbb tanuld meg használni a keresõt és csak utánna kezdj el programozni

Fordító kell hozzá.
Egyébként van ilyen.

MaxPayne
Sziasztok nekem az lenne a kérdésem és kérésem hogy tud valaki olyan programot amiben gyakorolni tudom a c++-ban való programozást? van 1 könyvem és nemrég kezdtem el tanulni a c++-t de kellene program amiben a köny által megadott gyakorlatokat elkészíthetem.