Poseidon - középszerû akció temérdek vízzel
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
Mindenütt halottak, hullanak az emberek, kellõ feszültség is megvan. Reális! És a kivitelezése is teljesen színvonalas! Szerintem megéri megnézni! (ui. mielõt beültem a moziba, én is rosszra számítottam, de kellemesen csalódtam!)
www.tszt.atw.hu --> Gyertek fórumozni! Fórumtémák vannak mindenrõl!Szavazz a több mint 100 szavazáson!
ha figyelmesen dekódolod azt, amit írtam, akkor látnád, hogy én _nem_ a közönségrõl írtam, hanem a produkciókról. ha már producerek, akkor az is remekül ideillik, egy csontkommersz darab mel brooks tollából (ûrgolyhók, valaki?:), ami tele van affektáló homokosokkal, náci viccekkel és egyéb altest poénokkal. ettõl még nagyon élvezetes, fõleg a jó színészek miatt.
attól, hogy színházba nem járnak ordibálós ember, még lehet a színházi színvonal is olyan hullámzó, mint a mozis. (mitõl nagyobb kulturális esmény, ha valaki színházban megnézi a shopping and f*ckingot vagy a vaginamonológokat, mintha az egy gésa emlékiratait nézné moziban?)
www.tszt.atw.hu --> Gyertek fórumozni! Fórumtémák vannak mindenrõl!Szavazz a több mint 100 szavazáson!
ráadásul a színházak is gyártanak remake-eket - idén asszem 3 média-verzió is volt, a rómeó és júliákat nem is számolom.
Nem vagyok biztos benne, hogy a mostanában oly nagy népszerûségnek örvendõ kaki-pisi-fosás-fingás vígjátékokon magukat nedvesre vihogó közönség egy színdarab nézõközönségéhez hasonlítható. Ezt úgy mondom,hogy nem vagyok egy nagy színházba járó. Rendben van felõlem lehet kulturális esemény csak a színházzal ne hozzuk összhangba.
SSeth: A filmnézés a hobbi, a mozibajárás "kulturális" esemény, akár egy színház. Ahol szintén vannak szar darabok.
A világ Szentháromsága: a Pénz, a Jog, a Marketing
2. nem volt két részes, csak csináltak egy nagyon gagyi folytatást pár évvel az eredeti után.
3. elég nagy bukás volt mindehol ahhoz, hogy ne legyen folytatás.
Nekem is vannak ilyen ismerõseim! Pontosan én is azt hallom emberektõl, hogy "ez jó volt". Olyankor majdnem rákérdezek, hogy "Ez?" Éppen csak az hiányzott belõle,hogy a 25ödik képkockába beleírják, hogy "Ahogy kimész a moziból birkának érzed majd magad és bégetsz!"
Meg amikor megkérdezem, hogy na milyen volt a film? "Jó" Áhá.. értem.
És ha két hét múlva mondom, hogy Te figyelj megpróbáltam megnézni az xy filmet de kikapcsoltam 10 perc után, akkor a válasz: "az melyik is?" Nos igen... Két hete láttad de már fogalmad sincs róla. Ezért érdemes elmenni. Dehát ebbõl is csak az látszik, hogy MINDEGY mire ül be. Elsõdleges szórakozásnak tekinti a mozit. És akkor érted van aki tényleg hobbiként tartja számon!!!! A mozibajárás hobbi!!! Nálam a hobbi a foci, a squash, a tenisz stb, van akinek pedig a mozi. Na ebbõl látszik, hogy mind1 mint vetítenek...
Nagyon megrázó volt mikor a víz betört anagyterembe, és a kapitány meg a bnõje összeölelkeztek a halál elött, lényeg hogy bele kell magadat 100%-ig élni és jól fogod érezni magad.
Számomra kicsit hiány volt a kevés ember. Nem hiszem hogy csak a nagyteremben voltak túlélõk, máshol nem, szóval mozgathatták volna több szálon is a sztoryt, illetve elrugazkodhattak volna picit az elsõ feldogozástól. Lehetett volna 2x ennyi idõ is nyugodtan.
A példának okáért a az 1978-as Poseidon 2 részes volt. Mert sokkal több rejlett benne. Titokban én is reménykedtem hogy talán ennek is lesz második része. Picit lehetett érezni hogy csak õk lehetnek túlékõk más nem.
Viszont ettõl függetlenül nagyon tetszett. Annyira nem is volt speciális effektekkel telenyomva, csak a felborulás és egy - két egyéb jelenet. De a túlékük száma kicsit irreálisan kevés volt a bazinagy óceánjáróhoz.
Bár lehet nem volt tele :)
de azzal továbbra sem értek egyet, hogy ízlése miatt le kell nézni valakit. és, ha valaki meg tudja a-b-c-n kívül is magyarézni, hogy egy általad sz-rnak tekintett film miért jó (lehet, hogy csak te nem értetted meg) - vagy viszont, egy általad jónak titulált film miért sz-r?
Rettenet miket látok/hallok emberektõl, mikre nem képesek azt mondani, hogy teccett nekik, és ha rákérdezel, hogy ugyanmár miért, csak néznek bután és a válaszuk általában kimerül
a. hátmercsakolyanjóvóóót
b. csak, miva kritikusnak képzeled magad, vagymivan?
c hámmer rohattjól volt megcsinálva a kompjuteranimáció
Igen, ennél a rétegnél bizony van sok ember aki felsõbbrendû agykapacitással bír, bár számuk egyre csökken, míg végül ilyen és ehhez hasonló droidok élnek csak a bolygón :-D
Sokan már a mozit említik meg mint elsõszámú szabadidõs tevékenységüket. Szánalmas.
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
Mostmár talán igen, de ez is annak köszönhetõ, hogy az azóta kijött rengeteg film építkezik korábbi sikerek darabkáiból.
Szerintem pedig nem képzeli magát felsõbbrendûnek, hanem az. Annál a csoportnál legalábbis mindenképpen, aminek bármi szart le lehet nyomni a torkán, és mellé még tapsikol is. :) Nyilvánaló persze, hogy ha errõl az említett csoportot kérdeznénk meg, akkor szerintük egy kivagyi bunkó lenne, de hozzám is lenne pár keresetlen szavuk...
Sajnos igazad van.
1.)Utálom,yûlölöm ezt a xar filmet!
2.)Hú,ez **rva jó volt tuti megnézem még 6-szor!
3.)aztán van egy-két normális ember aki hozzászól valami érdemlegeset és elmondja Logikusan hogy neki mi nem és mi tetszett a filmben!
Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?
ezek egy része nekem is tetszett - az más kérdés, hogy biztosan vannak olyanok, akik szerintem ritka logikátlanok. ráadásul ezek fele feldolgozás, szóval simán belefér a "no fantázia" kategóriába.
És például szerintem le a kalappal a Terminator 2 elõtt is mert
le. egyetértek. no de ha megnézetem egy mai tinivel, akkor lehet, hogy õ is végig mondja majd, hogy mi lesz a köv. jelenetben.
arra céloztam, hogy vannak olyan filmek, melyek totál logikátlanok és mégsem jók. (de, ezek is lehet, hogy logikus filmek, csak egy másodpercnyi elõre nem látható történés van. (és ilyen a poseidonban is akad, simán))
- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...
- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...
ha a mûvészet lenne az elsõdleges, akkor már rég nem létezne film.
megjegyzem, én nem vagyok ennyire szofisztikált, nem azon "szórakozom, hogy meg tudom-e mondani, hogy mi fog történni" - inkább a filmen szórakozom. sajnálom, sekélyes vagyok és egyszerû. (egy film nem feltétlenül attól lesz jó, hogy totál logikátlan és nem tudom mi fog történni benne, hanem inkább a megvalósítástól.)
Egy barátommal már azon szórakozunk, hogy vajon meg tudjuk-e mondani, hogy mi fog történni. És igen. A legtöbb amerikai filmnél igen. Namost akkor minek nézzem meg? Pedig annyi jó film volt régebben. Mondjuk akkor nem a bevételszerzés volt az elsõdleges talán.
Ez esetben lássuk:
-Jó szereplõk (a két említett néven kívül NINCS BENNE ismertebb név, ami legalábbis arra utal, hogy nem fogunk tûrhetõ alakítással találkozni, mivel hálivudi filmet látunk)
-jó alapszotori (a tengeren felborul egy óceánjáró, és megnézhetjük, hogy egy maroknyi milliomos hogyan küzd az életéért... Mit is mondjak, rettenetesen érdekes alapsztori, alig birom visszafogni magam, hogy máris rohannyak a moziba...)
-technika (igen, ez adott, de az elõzõ kettõ nélkül vajmi kevés hatása van, CGI techdemókért nem szokás mozijegyet elkérni)
-jó rendezõ (hát igen, ez is adott, kérdés csak annyi, hogy a Das Boot óta miért ment el a popcorn mozik irányába? Kár érte, akárcsak Bessonért. Minden esetre boritékolhatom, hogy gyenge lesz a film, senkit sem érdekelnek már ezek a szánalmas "juhev tu trászt mi, vi gonna szörvájv disz, áj láv júúú" sztorik :DDD)
/*Bit-bit csóka, lag varjúcska, rendszergazdám kéreti a szerverét, nem adhatom oda, n00bok ülnek rajta. HackHackHackHackHack....*/
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
...
- éppen d[-_-]b - hogy csinálod ezt a fordított \"b\" bet?t? - ööö, mind1...
Története az hogy másznak ki a hajóból, és hullanak el az emberek. Ennyi. Már az óriáshullám is hülyeség az elején. a tengeren a szökõárhullámok teljesen észrevehetetlenek csak a partokhoz érve okoznak hatalmas pusztítást!
A hajókban semmi kárt nem tesznek!
A film nem éri meg eggyáltalán a mozibelépõt!!!