41
  • akyyy
    #41
    én mos tnéztme meg és kuvára teccet! Inkább ilyen filmeket mint a szar annak tünö rtles délutáos katasztrofásat:S
  • Danecay
    #40
    De fejjel lefelé van az összes gomb és az a PORT feliratú gomb is amit végül megnyom :)
  • mate317
    #39
    Hi! Nem furcsa, hogy mikor a fater ki akarta kapcsolni a hajócsavart, a gombok felirata nincs fejjel lefelé? (így emlékszem). Pedig a hajó felborult. De az egész menekülés alatt mintha mindig a "földön" jártak volna..
  • Kaleb222
    #38
    Nem tudom minek húzzátok le annyira ezt a filmet. Aki nem szereti a katasztrófát az ne ehhez a filmhez írjon. A maga nemében ez egy nagyon korrekt film. Kihozták belőle a lehető legtöbbet!
    Mindenütt halottak, hullanak az emberek, kellő feszültség is megvan. Reális! És a kivitelezése is teljesen színvonalas! Szerintem megéri megnézni! (ui. mielőt beültem a moziba, én is rosszra számítottam, de kellemesen csalódtam!)
  • winnie
    #37
    wow. a legfelső 20%-ba való tartozás elég kevés filmnek adatik meg. ez dicséretes. nálam még idén nem volt ilyen film. (évente, ha 3-4 akad.)
  • olos123
    #36
    Na egész jö kis film volt. Kb 80%-ra értékelném
  • winnie
    #35
    csütörtökön a producereken, de nem tudom, hogy ez hogy jön ide.

    ha figyelmesen dekódolod azt, amit írtam, akkor látnád, hogy én _nem_ a közönségről írtam, hanem a produkciókról. ha már producerek, akkor az is remekül ideillik, egy csontkommersz darab mel brooks tollából (űrgolyhók, valaki?:), ami tele van affektáló homokosokkal, náci viccekkel és egyéb altest poénokkal. ettől még nagyon élvezetes, főleg a jó színészek miatt.

    attól, hogy színházba nem járnak ordibálós ember, még lehet a színházi színvonal is olyan hullámzó, mint a mozis. (mitől nagyobb kulturális esmény, ha valaki színházban megnézi a shopping and f*ckingot vagy a vaginamonológokat, mintha az egy gésa emlékiratait nézné moziban?)
  • SSeth
    #34
    Hát ha neked a színház és a mozi ugyanaz a kategória... biztos régen voltál. Legutóbbi mozilátogatásom alkalmával éppen egy nagy dagadt kopasz barom ordított az előtte ülő csajjal, hogy: "megb*szlak a barátod hátán..." Lehet, hogy színházba készült csak rosszfelé kanyarodott. Hallottál már színházban ilyesmit? Vagy, hogy "ülj már le a k*rvaanyád?" Kulturális esemény... csak úgy oszották a Kazinczy-díjakat.
  • olos123
    #33
    Hát én ma fogok elmenni és szerintem jók a zilyan akció filmek! A szaros vígjátékokra meg ilyesmikre neincs értelme moziba beülni mert otthon is ugyanoly élményt nyújt mint moziba. De az ilyen ütös akciófilmeket mindig szivesen nézem meg moziba és szerintem most sem fogok csalódni...
  • winnie
    #32
    már hogyne. a színházak, ha bp-et nézzük tele van csontkommersz darabokkal, mint ahogy a mozikban is vannak igényes filmek.

    ráadásul a színházak is gyártanak remake-eket - idén asszem 3 média-verzió is volt, a rómeó és júliákat nem is számolom.
  • SSeth
    #31
    JUJ! Ne sértsd meg ennyire a színházba járókat!
    Nem vagyok biztos benne, hogy a mostanában oly nagy népszerűségnek örvendő kaki-pisi-fosás-fingás vígjátékokon magukat nedvesre vihogó közönség egy színdarab nézőközönségéhez hasonlítható. Ezt úgy mondom,hogy nem vagyok egy nagy színházba járó. Rendben van felőlem lehet kulturális esemény csak a színházzal ne hozzuk összhangba.
  • Morden23
    #30
    Sliders: A Poseidon, amire te gondolsz, ("The Poseidon Adventure") 1972-es.

    SSeth: A filmnézés a hobbi, a mozibajárás "kulturális" esemény, akár egy színház. Ahol szintén vannak szar darabok.
  • winnie
    #29
    1. 1978-ban nem volt poseidon.
    2. nem volt két részes, csak csináltak egy nagyon gagyi folytatást pár évvel az eredeti után.
    3. elég nagy bukás volt mindehol ahhoz, hogy ne legyen folytatás.
  • SSeth
    #28
    Istenem annyira örülök, hogy vannak még akik így látják!
    Nekem is vannak ilyen ismerőseim! Pontosan én is azt hallom emberektől, hogy "ez jó volt". Olyankor majdnem rákérdezek, hogy "Ez?" Éppen csak az hiányzott belőle,hogy a 25ödik képkockába beleírják, hogy "Ahogy kimész a moziból birkának érzed majd magad és bégetsz!"
    Meg amikor megkérdezem, hogy na milyen volt a film? "Jó" Áhá.. értem.
    És ha két hét múlva mondom, hogy Te figyelj megpróbáltam megnézni az xy filmet de kikapcsoltam 10 perc után, akkor a válasz: "az melyik is?" Nos igen... Két hete láttad de már fogalmad sincs róla. Ezért érdemes elmenni. Dehát ebből is csak az látszik, hogy MINDEGY mire ül be. Elsődleges szórakozásnak tekinti a mozit. És akkor érted van aki tényleg hobbiként tartja számon!!!! A mozibajárás hobbi!!! Nálam a hobbi a foci, a squash, a tenisz stb, van akinek pedig a mozi. Na ebből látszik, hogy mind1 mint vetítenek...
  • Sliders
    #27
    nagyon nagy film volt. Nekem tetszett imádom az akciókat.

    Nagyon megrázó volt mikor a víz betört anagyterembe, és a kapitány meg a bnője összeölelkeztek a halál elött, lényeg hogy bele kell magadat 100%-ig élni és jól fogod érezni magad.

    Számomra kicsit hiány volt a kevés ember. Nem hiszem hogy csak a nagyteremben voltak túlélők, máshol nem, szóval mozgathatták volna több szálon is a sztoryt, illetve elrugazkodhattak volna picit az első feldogozástól. Lehetett volna 2x ennyi idő is nyugodtan.

    A példának okáért a az 1978-as Poseidon 2 részes volt. Mert sokkal több rejlett benne. Titokban én is reménykedtem hogy talán ennek is lesz második része. Picit lehetett érezni hogy csak ők lehetnek túlékők más nem.

    Viszont ettől függetlenül nagyon tetszett. Annyira nem is volt speciális effektekkel telenyomva, csak a felborulás és egy - két egyéb jelenet. De a túlékük száma kicsit irreálisan kevés volt a bazinagy óceánjáróhoz.

    Bár lehet nem volt tele :)
  • winnie
    #26
    sok-sok felmérés tanúsította, hogy a cím jóval messzebb van a preferencia listán, mint egyéb tényezők (sztori, szereplők, stb.)

    de azzal továbbra sem értek egyet, hogy ízlése miatt le kell nézni valakit. és, ha valaki meg tudja a-b-c-n kívül is magyarézni, hogy egy általad sz-rnak tekintett film miért jó (lehet, hogy csak te nem értetted meg) - vagy viszont, egy általad jónak titulált film miért sz-r?
  • Blasta
    #25
    Nem, eccerűen tényleg a legtöbb embernek MINDEGY mire ül be, csak hangzatos címe legyen és ellehessen ütni az időt. Annyira a béka segge alatt van a töbség ingerküszöbe, hogy minden Z kategóriás sz@rra képesek kifizetni a jegyet és rábólintani, hogy "naaa, ezjóvót".
    Rettenet miket látok/hallok emberektől, mikre nem képesek azt mondani, hogy teccett nekik, és ha rákérdezel, hogy ugyanmár miért, csak néznek bután és a válaszuk általában kimerül
    a. hátmercsakolyanjóvóóót
    b. csak, miva kritikusnak képzeled magad, vagymivan?
    c hámmer rohattjól volt megcsinálva a kompjuteranimáció

    Igen, ennél a rétegnél bizony van sok ember aki felsőbbrendű agykapacitással bír, bár számuk egyre csökken, míg végül ilyen és ehhez hasonló droidok élnek csak a bolygón :-D
    Sokan már a mozit említik meg mint elsőszámú szabadidős tevékenységüket. Szánalmas.

  • Yv@n
    #24
    "ha megnézetem egy mai tinivel, akkor lehet, hogy ő is végig mondja majd, hogy mi lesz a köv. jelenetben."

    Mostmár talán igen, de ez is annak köszönhető, hogy az azóta kijött rengeteg film építkezik korábbi sikerek darabkáiból.

    Szerintem pedig nem képzeli magát felsőbbrendűnek, hanem az. Annál a csoportnál legalábbis mindenképpen, aminek bármi szart le lehet nyomni a torkán, és mellé még tapsikol is. :) Nyilvánaló persze, hogy ha erről az említett csoportot kérdeznénk meg, akkor szerintük egy kivagyi bunkó lenne, de hozzám is lenne pár keresetlen szavuk...
  • winnie
    #23
    abban, hogy felsőbbrendűnek képzeli magát?:) (értsd: vannak ők, a megvetendők - és mi, akik fölötte állunk apórnépnek (és mégis megnézünk mindent, mert tudjuka filmekről, hogy rosszak és távol áll tőlünk, hogy a film megnézése nélkül sz*rozzuk le azt?:)
  • Blasta
    #22
    "Akinek teljesen mind1, hogy mi az csak be lehessen ülni és el lehessen k*rni néhány órát a szeméttel ami Hollywood-ból ömlik mostanság."

    Sajnos igazad van.
  • Venom1986
    #21
    Sokásos hozzászólások:
    1.)Utálom,yűlölöm ezt a xar filmet!
    2.)Hú,ez **rva jó volt tuti megnézem még 6-szor!
    3.)aztán van egy-két normális ember aki hozzászól valami érdemlegeset és elmondja Logikusan hogy neki mi nem és mi tetszett a filmben!
  • Aspyrin
    #20
    Tegnap láttam, kólával és kukoricával elment. Egyszer megéri megnézni.
  • winnie
    #19
    Egyébként én sem hiszem, hogy pl a Hatodik érzék, a The Others, a Halálsoron, a Shawshank redemption logikátlan film lenne. Nálam ezek jó filmnek számítanak.

    ezek egy része nekem is tetszett - az más kérdés, hogy biztosan vannak olyanok, akik szerintem ritka logikátlanok. ráadásul ezek fele feldolgozás, szóval simán belefér a "no fantázia" kategóriába.

    És például szerintem le a kalappal a Terminator 2 előtt is mert

    le. egyetértek. no de ha megnézetem egy mai tinivel, akkor lehet, hogy ő is végig mondja majd, hogy mi lesz a köv. jelenetben.
  • winnie
    #18
    nem, ezt nem mondtam. (mondjuk a 6. érzék esetében azon agyaltam, hogy az lesz a nagypoén, hogy a skeleton key esetében néztem, persze)

    arra céloztam, hogy vannak olyan filmek, melyek totál logikátlanok és mégsem jók. (de, ezek is lehet, hogy logikus filmek, csak egy másodpercnyi előre nem látható történés van. (és ilyen a poseidonban is akad, simán))
  • SSeth
    #17
    Hát lehet, hogy valaki szereti ha hülyének nézik a film készítői és ilyen olcsó szarral akarják kiszúrni a szemét amelynek minden kockájáról süt a "Nincs most pénzem, rendezek hát egy filmet." Egyébként én sem hiszem, hogy pl a Hatodik érzék, a The Others, a Halálsoron, a Shawshank redemption logikátlan film lenne. Nálam ezek jó filmnek számítanak. És például szerintem le a kalappal a Terminator 2 előtt is mert korszakalkotó film volt tele fantáziával és csodálatos megvalósítással.A szórakozást én sem úgy értettem, hogy nagyon mulattatna a dolog. Inkább elkeserítő az ennyire fantáziálatlan forgatókönyv.
  • Hoz_Hun
    #16
    "nagy tengerjáró hajó elsüllyed és emberek maroknyi csoportja menekülni próbál" ez a szöveg elég félrevezető, mert nem sülyed el hanem felborul. Ha elsűllyedne akkor Titanik 2 hívnánk, vagy nem lenne film se.
  • Hoz_Hun
    #15
    Meg ahogy te azt hiszed, hogy nincs...
  • Yv@n
    #14
    De attól még, hogy nem tudod megmondani az első 5 perc után, hogy mi lesz a vége nem biztos, hogy logikátlan. (pl. 6. érzék, Skeleton key)
  • winnie
    #13
    a filmeknek mindig is a bevételszerzés volt a célja, mint más szórakoztató iparágnak.

    ha a művészet lenne az elsődleges, akkor már rég nem létezne film.

    megjegyzem, én nem vagyok ennyire szofisztikált, nem azon "szórakozom, hogy meg tudom-e mondani, hogy mi fog történni" - inkább a filmen szórakozom. sajnálom, sekélyes vagyok és egyszerű. (egy film nem feltétlenül attól lesz jó, hogy totál logikátlan és nem tudom mi fog történni benne, hanem inkább a megvalósítástól.)
  • SSeth
    #12
    Ó jaj de mennyire, hogy érdekelnek sajnos. Mennyi ilyen ember van. Azért járnak moziba mert nincsen más szórakozásuk. Nem egy ilyet ismerek sajnos. Akinek teljesen mind1, hogy mi az csak be lehessen ülni és el lehessen k*rni néhány órát a szeméttel ami Hollywood-ból ömlik mostanság.
    Egy barátommal már azon szórakozunk, hogy vajon meg tudjuk-e mondani, hogy mi fog történni. És igen. A legtöbb amerikai filmnél igen. Namost akkor minek nézzem meg? Pedig annyi jó film volt régebben. Mondjuk akkor nem a bevételszerzés volt az elsődleges talán.
  • Blasta
    #11
    Pfff, gratulálok, remekül átlátod ezt a filmes szakmát.

    Ez esetben lássuk:
    -Jó szereplők (a két említett néven kívül NINCS BENNE ismertebb név, ami legalábbis arra utal, hogy nem fogunk tűrhető alakítással találkozni, mivel hálivudi filmet látunk)
    -jó alapszotori (a tengeren felborul egy óceánjáró, és megnézhetjük, hogy egy maroknyi milliomos hogyan küzd az életéért... Mit is mondjak, rettenetesen érdekes alapsztori, alig birom visszafogni magam, hogy máris rohannyak a moziba...)
    -technika (igen, ez adott, de az előző kettő nélkül vajmi kevés hatása van, CGI techdemókért nem szokás mozijegyet elkérni)
    -jó rendező (hát igen, ez is adott, kérdés csak annyi, hogy a Das Boot óta miért ment el a popcorn mozik irányába? Kár érte, akárcsak Bessonért. Minden esetre boritékolhatom, hogy gyenge lesz a film, senkit sem érdekelnek már ezek a szánalmas "juhev tu trászt mi, vi gonna szörvájv disz, áj láv júúú" sztorik :DDD)
  • Tyres22
    #10
    a jó film titka: jó szereplők, jó alapsztori, technkia, és egy jó rendező. itt minden adott. ugyhogy nemkell beszarni. jó lesz
  • Tyres22
    #9
    szerintem jó lesz.
  • Warpcore
    #8
    Mivel nem látam és valszeg nem is fogom :-) a filmet nemtom miyen hullám is volt az elején,szökőárhullám tényleg nem lehet (amit tenger alatti földrengés vagy vulkánkitörés okoz) de zúzósabb viharokból kiindulva tényleg mászkálnak bezony akár 30-40 méter magas hullámok,lásd Viharzóna c. film (ami tényleg jó volt) (és uaz a director szval enyhén gáz lenne ha rendező memóriája eddig terjedt volna )
  • nenad
    #7
    azert mondjuk vicces, hogy a cikk iroja mennyire a kategoriara, illetve altalanos mozi infokra fokuszal es a filmrol gyakorlatilag semmit sem ir..
  • HUmanEmber41st
    #6
    Hát éppen rosszul tudod, mert évente több hajót is felborít ilyen 30-40 méter magas hullám, műholdas figyelőrendszert is üzemeltetnek a biztosítók...
  • ScarY MAN
    #5
    Az eredetibe nem az volt hogy a legvekonyabb reteghez mentek es azt utottek at...vagyis kopogtattak rajta es igy meghallottak oket?:D
  • zaki
    #4
    Én csípom a katasztrófa filmeket, valamikor régen láttam az eredeti verziót, biztos meg fogom nézni majd ezt is.
  • Broafka
    #3
    hát igen, akinek nem tetszett az eredeti régi film sem, annak ez a felújított változat sem fog...
  • Geron18
    #2
    Egy nagyon szar film... Nem ajánlom senkinek!
    Története az hogy másznak ki a hajóból, és hullanak el az emberek. Ennyi. Már az óriáshullám is hülyeség az elején. a tengeren a szökőárhullámok teljesen észrevehetetlenek csak a partokhoz érve okoznak hatalmas pusztítást!
    A hajókban semmi kárt nem tesznek!
    A film nem éri meg eggyáltalán a mozibelépőt!!!