69
-
turul16 #29 Olvasni IE-vel is lehet, sőt World-el szerkesztheted...
Kismillió olyan progit tölthetsz le, ami olvassa szerkeszti.. (pl. gvim)
Szerintem tegyenek a Vistába azt amit akrnak, de ne kurjanak el szabványokat, ill. ne tegyenek allapértelmezetté olyan formátumokat amik nem szabványosak, különösen, ha már van szabványos mogoldás. Ha nincs alkosanak másokkal karöltve szabványt és tratsák be! -
jpeg #28 "sonicXX: csak a luzerek használják az adobe readert"
LOL most aztán tényleg nem mindegy, hogy mivel olvasom a .pdf-eket, mi??? És mitől jobb ez a Foxit Reader? -
irkab1rka #27 Bocs, ha valakinek személyesnek tűnik, nem az a cél :DDD
juzosch: te enjuzer, te.
sonicXX: csak a luzerek használják az adobe readert. Csak, hogy tanulj: van jobb is (már emlitették lejebb a topicban)
Quipper: jaja, ezért fosik az adobe.
fako: amelyik topic címében szerepel a 'windows' szó, ott mindig ilyen, ha a 'linuxosokat' is beengedik :)
DrFantastikus: jaja
;) -
juzosch #26 Engem is zavar, hogy nincs választási lehetőségem, kötelező a notepaddal megnyitnom a txt-t. -
Caro #25 Igen, ezt ismerjük, ahogy az annó létezett MS Java kompatibilitását is.
Meg minden más szabványt a saját ízlésüknek megfelelően alakítgattak(bár ez ma már szerencsére annyira nem jellemző). -
kbupdate #24 A Notepad egyeduralmát meg kell törni! -
sonicXX #23 Remélem hamarosan panaszt emelnek majd az összes nem MS fájlkiterjesztés támogatásáért. Megvan! A .txt! Rohadék windóz: még a .txt fájlt is alapértelmezésként megnyitja! Borzalom!
-
sonicXX #22 Ez alépés az EB-től nagy kreténség... Az adobe a reader-t az életbe mindig ingyen adta, se reklám se más célra mint a pdf-ek olvasására bárki bármikor letölthette/heti. Nekik szvsz tök mindegy hogy mivel nézegetik a pdf fájlokat, nekik a lóvé abból jön ha megveszik érte az acrobat-ot. PDF-et már most is kismillió másik szoftverrel lehet nyálazni, nem csak a readerrel.
Omgs... -
Caro #21 Aki mégegyszer felhozza a media playert azt megnyúzom.
Hányszor kell még elmondani, hogy NEM a media player volt az igazi gond, hanem az, hogy "hála" neki lett szar wmv meg wma.
És ezek a formátumok szépen elkezdtek terjedni, mivel hogy ezt úgyis mindenki le tudja játszani, annak ellenére, hogy technológiailag egy nagy rakás sz*r mindkettő, és ezzel megfojtotta a sok egyéb formátumot, amik közt ráadásul még ingyenes is van. (lásd: ogg theora, alázza a wmv tömörítését, de néhol még az új h.264-nél is jobb képet ad, de annál csak néhol)
Így hála a media playernek, most mindenki zsebéből a pénz a MS zsebébe vándorol, ugyanis jónéhány államilag pénzelt site is wmv-t, és néha csak wmv-t stream-el.
Ami pedig pénzbe kerül.
Az openoffice pdf implementációja pedig már réges-régóta megvan, mikor még bőven nem volt nyílt szabvány a pdf.
Ők maguk fejtették vissza, és így a jogot is megkapták a használatára.
De ez nem tud egy csomó mindent, amit a pdf tud! -
kbupdate #20 tíltsuk be a windowst! mivel aki windowst tesz fel, azzal meg van fosztva a szabadválasztás jogától! Hogy nem linuxot vagy macosx-et tett fel!!!! -
#19 ezt a pdf ügyet mondjuk én is kicsit túlzásnak érzem, de aki a médialejátszós ügyben a MS mellett ugrál, az nézze meg hogy Netscape-et és IE-t milyen arányban használtak a felhasználók, mielőtt az MS visszaélt a monopol helyzetével... -
#18 Na ez mar nekem is sok... -
k0zi #17 Ez inkább helyi piacvédésről szól, hogy ne legyen az európai intézményi szoftverek fölött teljes Microsoft "uralom", hanem legyen esélye az európai szoftvereknek is, amelyek gyakran jobbak mint a Microsoft hasonló termékei.
Pl.: Windows Media Player vs Vlc vagy Mplayer (utóbbi magyar termék is!), mert ugye WMP-hez pakolhatod fel a codec packeket, hogy lejátszon minden videót, jelenleg a gépemen 2 codec van fenn amit külön telepítettem, mp3 encode meg xvid főleg tömörítés miatt és még nem akadt olyan videó amit ne tudtam volna lejátszani :) -
k0zi #16 OOo-ban PDF exportálás van. PDF-et nem lehet szerkeszteni. Az Officeból nem az EU bizottság szedette ki a PDF exportálást hanem az Adobe mert ezzel eladhatatlanná válna a PDF szerkesztője, ők pedig gondolom abból élnek.
OOo-ban valószínűleg ingyenessége és open-source volta miatt maradhat. (kiszedetnék másnap megjelenne az összes nagy portálon, hogy kell visszarakni) -
k0zi #15 Segítek: Windowsba ha beleraknak egy sz@rt akkor a sok buta user nem fog választani egy jobbat, hanem használja azt a vackot amíg a világ a világ.
Egyébként PDF-hez nem kell annyi programot felrakni, elég 1-et is Foxit Reader.
Egyébként majd sírni fogsz amikor meglátod, hogy mik kerültek bele a Vistaba :)
#9-es hozzászólásodhoz
Igen bizonyára butább az OOo meg több probléma is van vele. Azonban crossplatform és ingyenes. Bizonyára te jobb progit fejlesztenél ingyen. De ha ez kell, vegyél 50000Ft-ért eredeti (OEM basic kiszerelésű) Office csomagot. Hozzá 23000Ft-os OEM Windows XP Home-ot és akkor már eléggé drágán jöttünk ki nem? :)
Ja hogy letöltöd, akkor pedig jobb lett volna ha meg sem szólaltál volna. Ellenkező esetben ha megvetted akkor csak mosolygok rajtad hogy nekem legalább 73000Ft-tal több van a zsebemben :) -
#14 "Szval nem értem mire fel csinálja ezt az EU bizottság. "
Pénzért.. rengeteg pénzért...
Ez is csak arról szól hogy minél több pént gomboljanak le a csúnya MS-ről és minél több legyen az ő zsebükben, belőle, ráadásul ezért még meg sem kell olyan komolyan dolgozniuk... A MS legalább ír egy új op.rendszert, legyen ennyi meg ennyi hibája de legalább dolgoznak rajta... az Eu bizottságnál meg csak annyit csinálnak, hogy najó, erre rá lehet ezt fogni, oké, akkor ebből most pénzt csinálunk... Kíváncsi vagyok mi lesz a következő amibe belekötnek... És nekem ne mondja senki meg ne próbálja velem elhitetni, hogy ezt azért csinálják, hogy engem ne fosszon meg a MS a szabad választás jogától... ugyanmár... ez már annyira szánalmas... -
fako #13 Latom sikerult meghonositani a szokasos alacsony szinvonalat ebben a topicban is. Koszonjuk. -
saba30 #12 Szerintem magának az EU-nak okoz hatalmas külker hiányt az MS, és próbálják visszakorlátozni olyan szintre, hogy a cégeknek meg a magánembereknek nem érje megveni ha már az XP-t megvették. Végül minden pénz USA-ba megy, majd onnan Kínába. -
#11 igaz, és továbbá az Open Office tudása kb az M$ Office 97 tudásával vetekedhet. Mindkét office-t kipróbáltam, hazsnáltam hosszabb ideig, és nekem az Open Office nem jött be. Tudása sokkalta kevesebb, lassabb és ehez a lassúsághoz tetü sok RAM-ot evett. M$ office ugyanazona gépen sokkal gyorsabban futott, kevesebbet evett, és ehez sokkal nagyobb tudást nyújtott. Innentől nem kérdés számomra hogy melyik a jobb.
Az M$ Office veri az OO-t, tudásban és mindenben, az Office 2007 hálózati munkakezeléséről nem is beszélve. Akkor az OO-ban miért lehet benne a PDF kezelés? Ott se szólt az Adobe, a M$-tnál sem. Sőt, mivel a M$ Office fizetős még license díjat is kapnának, nekik ez csak jó. Szval nem értem mire fel csinálja ezt az EU bizottság.
Ez olyan hogy az egyiknek lehet a másiknak nem? Miért? mert csak.. kategória. És még ők mondják hogy egyenlőségre törekednek... -
#10 "Az Európai Unió ezúttal egyedül emelne újabb kifogást a Microsoft legújabb fejlesztése ellen, hiszen még maga az Adobe sem jelezte aggodalmát az operációs rendszer tervezett funkciója ellen. "
no comment. Már nem tudnak mibe belekötni. Az hogy az Office kezelné a PDF-et mindenkinek jó lenne, sőt még az Adobe-nak is hiszen szedhetnék a lájszensz díjat.
"Az Európai Unió ezúttal egyedül emelne újabb kifogást a Microsoft legújabb fejlesztése ellen, hiszen még maga az Adobe sem jelezte aggodalmát az operációs rendszer tervezett funkciója ellen. "
Miért is? Aki akar továbbra is használhatja az Adobe readert meg writert. Ez maximum megkönnyítenéa felhasználók életét.
"Úgy látják, hogy a támogatás beépítésével megfosztanák a felhasználókat a szabad választástól"
árulja már el valaki, még megfosztás az, hogy ha benne van? Ez ugyanolyan mint a Media Player vagy hogy az IE7-ben benne van az M$ keresője. Mér megfosztás? akinek nem tetszik az úgyis mást fog használni, nincs letiltva más programok telepítése.
Ha az Open Office-ban benne lehet, és egy szavuk sincs ellene, ebben miért ne lehetne benne? Ez már megint csak arról szól, hogy még mivel tudják lehúzni a M$-tot. Ez már komédia de tényleg, felkéne rakni a szánalmasponthura... -
#9 " mert az openoffice ingyenes..."
ES EGGYUTTAL egy NAGY csomo SZAR'T sem er !!!
15 masodperc kell neki hogy kinyisson egy file'-t, az en gepemen !!! (es nem szar gep')
Ja, es ez a windows-os valtozat. A Linux'os az meg lassab, nem er 1 filler't sem. -
kbupdate #8 "muszaj legyen felraknom meeeggg 999999 masik programot" pl ez -
kbupdate #7 OMFG!
Szüntessék be TXT támogatást is!!! -
#6 mert az openoffice ingyenes. -
#5 érvek? -
#4 " Az Európai Bizottság " ... Ezeket mind el kellene egetni a POKOL-ban !!!
Hat ez altal pont ok akarjak megfosztani a felhasznalokat a jogaik-tol !!!
Nehogyman "OOK" akarjak ram eroltetni hogy egy szaros .pdf vagy akarmi mas file' megnyitasahoz muszaj legyen felraknom meeeggg 999999 masik programot, mert Okelmuk nem engedtek meg a Microsoft-nak hogy a Vista (on-maga) kepes legyen kezelni, megnyitni, olvasni, ezeket a formatumokat !!!
Ugy latom a baromsaguknak NINCS HATARA. Mindent kivennenek a draga Vista-bol amit mar jobban varunk mint a Messias't !?!
e.u. = = = ROHADEKOK = = = -
#3 nem unja még ezt az EU ? -
HyperNurbs #2 Haha. OpenOffice-ban már régen lehet pdf-be exportalni, azt nem kifogasolja az Adobe. -
juzosch #1 Az EU kezd átesni a ló tulsó oldalára.