28
  • Yurij
    #28
    Ez a formátum dolog kezd az idegeimre menni.
    Érdekes hogy a kiadok azt nem hangoztatjak hogy aki megvette eredetiben bizonyos filmeket,azt kisebb ra fizetesel ki cserélnék az uj formatumu filmekre.
    Nem ez fel sem merul egyik forgalmazonal sem,idaig nem vettem warezz filmeket de ezekutan elgondolkozom rajta.Ugy vannak velle vegye meg meg egyszer a idiota vevo ugyan azt a filmet.
    Mig a Warezz lemezt fogja kidobja vagy elajandekoza valakinek a manyus es + 1-2000Ft pluszert megveszi majd az uj fajta lemezt,amitt ugy 2-3 evig nezeget aztan hjon az uj megint es folytatja ugyan igy.Szornyu!!!
  • oszi1113
    #27
    kicsit sok benne a magyartalan megfogalamzás, de nyelvvizsgára készülök mentségemre!
  • oszi1113
    #26
    a cikkhez csak annyit fűznék hozzá, hogy előbb utóbb mindegyik gyártó kénytelen lesz mind a két megoldást egy gépbe belegyömöszölni, ugyanis a vevők, vásárlók nem a szabványt, hanem a filmet fogják megvenni, a többségnek teljesen mindegy lesz, hogy HD, vagy BR lemezt vesz, neki az a lényeg, hogy megveszi a SW3at HD-n, de megveszi a TerryPotterXet is ami BR, mert szereti mind a kettőt, és mindakettőt ugyanazon a gépen szeretné lejátszani, ugyanazzal a távirányítóval, ugyanazzal a menűrendszerrel! ÉS ez az, amit a fejlesztők elfelejtenek! Nem a formátum, hanem a használhatóság a lényeg egy átlag fogyasztónak!
    Itt azok fognak nyerni, akik nem hírdetik, hogy csak ezt, csak azt támogatom, hanem fogja magát, oszt csinál egy gépet, aminek teljesen mindegy, hogy mit raksz bele, ha az kerek, és adat van rajta, mert azt le tudja játszani
    Nem adok többet, és mindegyik gyártó ezt fogja tenni, mert az eladás számít, és nem az, hogy kötöm az ebet a karóhoz, és csakazért is csak az egyiket gyártom.
    Az lesz a vége, hogy a fejlesztők akik csak egy formátumot lejátszó készüléket dobnak a piacra, nem kis minuszokat fognak elkönyvelni év végén!
    A szűk látóköre néhány fafejű igazgatónak, meg marketingesnek sok-sok milliójába fog kerülni néhány cégnek, amit olyan cégek fognak bezsebelni, akik tudnak a FOGYASZTÓ FEJÉVEL gondolkodni, és a FOGYASZTÓI IGÉNYEKNEK megfelelő lejátszókat fog piacra dobni.
    Ez a z én véleményem!
  • dez
    #25
    "Hát pedig egy crt, jobb minőségű képet ad, mint egy lcd, úgyhogy inkább azon kéne látszódnia.

    Tévedés. Mindig LCD-n jönnek ki jobban a hibák. A CRT-nek (többé-kevésbé, típusoktól függően) szebbek a színei, kontrasztja, de az árnyalatok pontossága jobb egy jó minőségű LCD-n (így jobban kijönnek a különbségek az árnyalatok között [nem a 18 bites megjelenítőkről beszélek]), és sokkal élesebb is a képe (tökéletesen egybe esnek a forrás-pixelek és a fizikai pixelek).

    "TFT-nél néha furcsán jeleníti meg a színeket..."

    Ezért írtam jó minőségű LCD-t.

    "Igen és az a 4x felbontás látszódna egy 8 méteres kijelzőn, vagy 20 centire a monitortól... normális távról átlagos méretű kijelzőn meg már semmi külömbség."

    Butaság. Talán rossz a szemed. Vagy CRT-n nézed (lásd fent amit a pixelekről írtam!), abból is kicsin (1x"). Azon még közelről is némileg kevésbé jön ki, hát még távolabbról. Egy normális HDTV 80cm-nél kezdődik, és LCD/(hd-s)plazma/OLED/SED/stb.

    Szeretem, amikor emberek a saját hiányos tapasztalatuk alapján általánosítanak. ;)
  • Sanyix
    #24
    Hát pedig egy crt, jobb minőségű képet ad, mint egy lcd, úgyhogy inkább azon kéne látszódnia. TFT-nél néha furcsán jeleníti meg a színeket...

    Igen és az a 4x felbontás látszódna egy 8 méteres kijelzőn, vagy 20 centire a monitortól... normális távról átlagos méretű kijelzőn meg már semmi külömbség.
  • dez
    #23
    Már vannak HD-DivX-es lejátszók. :)
    Elég jó, de azért egy nagy képernyőn meg-meg látszanak a hibák.
  • dez
    #22
    x264 = h.264 = AVC.
    Min nézted, CRT-n? Jó minőségű LCD-n már kicsit látszik, hogy ráfére valamivel magasabb bitráta.
    Nem nagy szám... Csak kb. 4x-es felbontás.
  • BiroAndras
    #21
    "Aszfaltozós oldal"

    Biztos bennem van a hiba, de nem vágom a poént.
  • fv
    #20
    Simán be lehet tömöríteni egy DVD-re egy HD filmet. Csak a szerencsétlen SONY megpróbálja eladni a Blue-Ray lemezét. Figyeljétek meg, hogy a Yamada meg ezek a kis szar cégek előbb-utóbb kijönnek egy HD-t is támogató asztali DVD-lejátszóval, és 6-os divX-el fogjuk nézni a menüs(!) 1080i/p filmeket.
  • Sanyix
    #19
    A 720p-s 4,38 gigás sw 3 x264-el van tömörítve, és nemnagyon kockásodik sehol, éles a kép, amúgy nem nagy szám ez a 720p-sem.
  • Sanyix
    #18
    Aszfaltozós oldal :)
  • Sanyix
    #17
    Az 720p-s :) nem 1080i.
  • BiroAndras
    #16
    Honnan lehet leszedni jobb minőségű HD filmeket?
  • BiroAndras
    #15
    Nekem is az 1280-as monitoron jó volt a 4 gigás változat (Chronicles of Riddic), de az 1600-ason már csúnyán látszottak a tömörítési hibák.
  • dez
    #14
    A másolásvédelem egy része, és a kódolások (mpeg2, mpeg4 alszabványok) megegyeznek. (Egy pc-s írónak/olvasónak a kódolás amúgy is tök mindegy.) Ezek szoftveres ügyek (firmware). Itt a fizikai eltérés a jelentős. De az is megoldható.
  • dez
    #13
    A felbontás meglehet, de a tömörítés meglátszik (mozgásnál kockásodik, zajos, színátmenetek lépcsősek, stb.). Nekem is van pár ilyen 4 giga körüli mpeg4-es (AVC, xvid, stb.) cuccom. Az mpeg4-es kodekek 2x jobban tömörítenek elvileg megegyező minőség mellett. De a 4GB már 4-5x-ös tömörítés az eredeti 16-20-25GB-os mpeg2-höz képest... Tehát egy valóban jó minőségű (feltéve, hogy igaz az a megegyező minőség) cucchoz dual-layeres DVD kellene mpeg4-ben is. Akkor már valszeg (idővel) olcsóbb lesz egy single layer nextgen lemez.
  • FecaA
    #12
    öhm. az igaz, hogy a monitorom csak 1280*1024, így tehát "csak" 1280*720-as a felbontása,de tű éles! Nincsenek bennehibák!
  • Mike
    #11
    ez várható volt
  • Inquisitor
    #10
    "Letöltöttem a Star Wars 3 1080i-s változatát DD 5.1-es hanggal és így sincs 4,5 giga... "
    Akkor elég ronda zajos tömörítése lehet, max. nincs olyan megjelenítőd amin ez kiütközik. A Gyűrűk Ura 1080-as verziója 22GB, hasonló minőségben az SW3-nak illenne legalább 12-14GB-nak lennie.
    Ha megnézel egy HDTV-n egy jobb DVD-t, már ott is látszanak a tömörítési hibák, pláne HDTV videonál.
    Például a legtöbb HDTV filmelőzetes olyan zajos, hogy még 1280-as felbontásban is szép színes pamacsok úszkálnak a képen, meg sokszor kikockásodik hirtelen mozgásnál ...
  • FecaA
    #9
    Szerintem én meg maradok a jó öreg letöltésnél, és a gép megy be a HDTV alá... Letöltöttem a Star Wars 3 1080i-s változatát DD 5.1-es hanggal és így sincs 4,5 giga... Nem tom mit erölködnek! Normális ember úgyis ezt csinálja! Igaz, hogy a gépet én 2 óráig csináltam, hogy rendesem vigye, mert kicsit öregecske, de már meg van a következő konfigom, nyár végére meg van és akkor már szenvedni se kell... PErsze, ha le megy 15e Ft-ra az áruk, akkor biztos veszek 1 lejátszót, de addig, ha nagyon muszály, jó lesz a PS3 is :) Meg esetleg 1 x360 HDDVD-s egységgel... :)
  • Dj Faustus #8
    Blue Ray Disc
    1 oldal, egy réteg, 12 cm-es átmérő: 25 GByte
    1 oldal, dupla réteg, 12 cm-es átmérő: 50 GByte

    HD-DVD
    1 oldal egy réteg, 12 cm átmérő: 15 GByte
    1 oldal dupla réteg, 12 cm átmérő: 30 GByte
    1 oldal tripla réteg, 12 cm átmérő: 45 GByte
    2 oldal egy réteg, 12 cm átmérő: 30 GByte
    2 oldal dupla réteg, 12 cm átmérő: 60 GByte
    2 oldal tripla réteg, 12 cm átmérő: 90 GByte
    1 oldal egy réteg, 8 cm átmérő: 4,7 GByte
    1 oldal dupla réteg, 8 cm átmérő: 9,4 GByte
    2 oldal egy réteg, 8 cm átmérő: 9,4 GByte
    2 oldal dupla réteg, 8 cm átmérő: 18,8 GByte
  • argab
    #7
    Ez teljesen más, mint a DVD +/- szituáció. Ott egyazon DVD szabványra épült a két formátum, és az olvasók szinte kivétel nélkül képesek voltak olvasni mindkettőt ezmiatt, csak az írásban jelentett megosztottságot.
    Itt teljesen külön szabványokról van szó, amiknek a kivitelezése önmagukban is bonyolult (pl. a sok másolásvédelem miatt), és nem kompatibilisek egymással.
  • Gerygrey
    #6
    Nem, szerintem inkább ez olyan lesz mint a plusszos/mínuszos DVD. Amikor bejöttek a DVD írók ugyanez a kavar volt hogy most melyik milyen, aztán ma már semmi jelentősége.
  • speedo
    #5
    Ez is olyan lesz majd mint a DVI és a HDMI mert bár még ezek sem terjedtek el igazán már kitaláltak helyettük egy újjabbat.
  • Wampire1
    #4
    ööö... mi az a hd dvd?És mi a másik formátum?
  • avman
    #3
    lesz az 4 év is.
  • Zro
    #2
    Szerintem nem kell annyit várni :)
    1-2 év, és itt vannak az olcsó hibridek :)
  • mikloss
    #1
    Király 2-3 év múlva biztos veszek egyet :D