Cray: 1 petaflopos szuperszámítógép

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Gerygrey
Köszi, ezt én is meg akartam kérdezni, most már tudok viszonyítani. Azért nem gyenge ez a masina, de a képen látható nyilvános WC-nek mi a szerepe? <#mf1><#mf1><#mf1>
MerlinW
sõt, SCO-val több baj van mint a winekkel😄

[merlinw.org]

MerlinW
Támogatlak, hasonló helyzetben vagyok/voltam, ill nekem van 4 win szerverem is. Nincs velük több probléma mint a unix-okkal...

[merlinw.org]

Meg fogsz lepodni de a szakma nem nez "iszonyat megvetessel" a windowsos szerverekre. Nemtudom lattal e mar pl 2k03 Datacenter Editiont, valszeg nem...
(mondom ezt ugy hogy kb 30+ Unix rendszert felugyelek)

Az rendben van, hogy valaki ilyet le tud gyártani és az is klassz, hogy valaki ilyet meg tud venni.. :-D

De kifogja fizetni a villanyszámlát? A szünetmentes tápokat / kondicionálást és egyéb kellékeket sem adják ingyen. Babám :o) +200 milkó
Eddig ezek a rendszerek csinálták a feladatukat, félelmetes teljesítménnyel dolgoztak, soha nem volt hír hogy egy adott hiba miatt problémák merülhetnek fel.
Nemsokára viszont jön a windows, amelyre a szakma iszonyat megvetéssel néz, elhúzza a száját a pöcs mitugrálsz ûberöltönyös microsoftos ügynökök szagától is. Lesznek majd problémák, lesznek majd leállások, lesznek majd "nem mi, hanem a vírusírtók a hibásak" szövegek.
Ejj de nem várom.
Jó, hgy a cray még birja. Az SG már kezd kipusztulni a piacról (silicon graphics)

Ha már kivan a faszod az idióta szignókkal csinálj te is egyet.

uniu
Pontosan ezert irtam 😊 Teljesen evidens, h ma mar Opteronok a jo szerverprocik.

\"Holló, Hologram, Honolulu, Holokauszt, Hazugság\"

hmm ebayen lehet kapni 916ost 😊 es az raadasul leghuteses😊

De, megvette, az altrixok hasznalnak is bizonyos Cray technologiakat (SCI pl)
De azthiszem eladta azota

Abba az SGI is belebukott...

Ha nem lenne világos: flop = floating point operation; flops = floating point operation per second... A sebességet sem úgy adjuk meg, hogy km, hanem km/h.

A cikkíró figyelmébe: a bejelentésben írt petaflops végén az s nem az angol többes szám, hanem a second (másodperc) rövidítése! Tehát magyarban is petaflops. Egyesek nem írják oda az s-t (hasonló tévedésen alapulóan), de szak-nyelvészek szerint is odavaló az s.

A Crayt nem vetet meg a Silicon ami meg tönkrement?

Baromi ronda ez az új dizájn!

ezen aztán lehetne pasziánszozni

plusz altalaban ahol szuperszamitogepet uzemeltetnek ott rendelkezesre all a szakembergarda 😊
mondjuk en sem rajongok a HPC Win gondolataert 😊
Unicos rulz 😊

mitertunk testreszabas alatt?😊
a linux kernelt is szet kellett hekkelni ehhez 😊

"de miert nem windows fut rajta"

Mert még nincs kész a szuperszámítógépes win. Meg a linux jobban testreszabható. A win inkább a kisebb szervereknél fog terjedni eleinte, ahol nem áll rendelkezésre a megfelelõ szakember gárda egy saját linux változat összeállításához és üzemeltetéséhez.

"es miert nem itanium procikkal ?"

Mert az opteron olcsóbb és gyorsabb. És nem utolsó sorban dualcore.

"Jah ez a teraflop micsoda... Nem tom mihez hasonlítani... Mondjuk egy AMD64 3000+ hány flopos? Ha ezt valaki megmondja tudok majd hasonlítani."

Ez nem teraflop, hanem petaflop. Ezerszer több.
Egy átlag (egymagos) PC néhány gigaflop teljesítményû. Tehát ez a cuccos néhány százezer PC-nek felel meg (34 ezer kétmagos csúcsprocival ez el is várható).

most ezek már a K8Lre fognak épülni?
Jah ez a teraflop micsoda... Nem tom mihez hasonlítani... Mondjuk egy AMD64 3000+ hány flopos? Ha ezt valaki megmondja tudok majd hasonlítani.
off: Oblivion nálam is elfut fullban de a monitoron óránként 1 kép jelenik meg.<#mf1>

hathogy lehessen vizualstudijo dotnetben fejleszteni 😊

Az az én PCmen is elfut full grafikon...😊
Bakker<#idiota>
MrPrise
De minek? ;-)

Nem is allsz olyan messze a valosagtol😊
a Cray hasznalt a C-Brick-ekben Itat es Ita2--t
A HPC windows meg mar rc2 fazisban van 😊
Mondjuk tudtommal nem SSI de akkoris 😊
Lesz itt meg Windowsos szupercluster 😊

dotkom
ha meg belenyomsz par szaz videokartyat biztos menni fog..

http://atwwebmaker.tx.hu/

azirafael
Ezen elfut az Elder Scroll😮blivion full graffal?

uniu
de miert nem windows fut rajta, es miert nem itanium procikkal ?😊)

\"Holló, Hologram, Honolulu, Holokauszt, Hazugság\"

Imádom a Cray-t 😊
nappaliba? az egész lépcsõházat elfoglalja... 8)

No good deed goes unpunished, outlander. - Azura

mikloss
Asszem veszek egyet majd a nappaliba azt hozzákötöm paksot és talán elindul! <#nyes><#pias>

Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált. mikloss... Hagyomány és minőség 1989 óta.

Nem semmi azért ez a telyesítmlny!Ráadásul Opteronokkal. Királyság. Go AMD! Go Cray!