33
-
#33 Köszi, ezt én is meg akartam kérdezni, most már tudok viszonyítani. Azért nem gyenge ez a masina, de a képen látható nyilvános WC-nek mi a szerepe? -
#32 sőt, SCO-val több baj van mint a winekkel:D -
#31 Támogatlak, hasonló helyzetben vagyok/voltam, ill nekem van 4 win szerverem is. Nincs velük több probléma mint a unix-okkal... -
RoLii #30 Meg fogsz lepodni de a szakma nem nez "iszonyat megvetessel" a windowsos szerverekre. Nemtudom lattal e mar pl 2k03 Datacenter Editiont, valszeg nem...
(mondom ezt ugy hogy kb 30+ Unix rendszert felugyelek) -
Csukii #29 Az rendben van, hogy valaki ilyet le tud gyártani és az is klassz, hogy valaki ilyet meg tud venni.. :-D
De kifogja fizetni a villanyszámlát? A szünetmentes tápokat / kondicionálást és egyéb kellékeket sem adják ingyen. Babám :o) +200 milkó
-
intrex #28 Eddig ezek a rendszerek csinálták a feladatukat, félelmetes teljesítménnyel dolgoztak, soha nem volt hír hogy egy adott hiba miatt problémák merülhetnek fel.
Nemsokára viszont jön a windows, amelyre a szakma iszonyat megvetéssel néz, elhúzza a száját a pöcs mitugrálsz űberöltönyös microsoftos ügynökök szagától is. Lesznek majd problémák, lesznek majd leállások, lesznek majd "nem mi, hanem a vírusírtók a hibásak" szövegek.
Ejj de nem várom. -
irkab1rka #27 Jó, hgy a cray még birja. Az SG már kezd kipusztulni a piacról (silicon graphics) -
#26 Pontosan ezert irtam :) Teljesen evidens, h ma mar Opteronok a jo szerverprocik. -
RoLii #25 hmm ebayen lehet kapni 916ost :) es az raadasul leghuteses:) -
RoLii #24 De, megvette, az altrixok hasznalnak is bizonyos Cray technologiakat (SCI pl)
De azthiszem eladta azota -
dez #23 Abba az SGI is belebukott... -
dez #22 Ha nem lenne világos: flop = floating point operation; flops = floating point operation per second... A sebességet sem úgy adjuk meg, hogy km, hanem km/h. -
dez #21 A cikkíró figyelmébe: a bejelentésben írt petaflops végén az s nem az angol többes szám, hanem a second (másodperc) rövidítése! Tehát magyarban is petaflops. Egyesek nem írják oda az s-t (hasonló tévedésen alapulóan), de szak-nyelvészek szerint is odavaló az s. -
Godefroy #20 A Crayt nem vetet meg a Silicon ami meg tönkrement?
-
lev84 #19 ezen aztán lehetne pasziánszozni -
RoLii #18 plusz altalaban ahol szuperszamitogepet uzemeltetnek ott rendelkezesre all a szakembergarda :)
mondjuk en sem rajongok a HPC Win gondolataert :)
Unicos rulz :) -
RoLii #17 mitertunk testreszabas alatt?:)
a linux kernelt is szet kellett hekkelni ehhez :) -
BiroAndras #16 "de miert nem windows fut rajta"
Mert még nincs kész a szuperszámítógépes win. Meg a linux jobban testreszabható. A win inkább a kisebb szervereknél fog terjedni eleinte, ahol nem áll rendelkezésre a megfelelő szakember gárda egy saját linux változat összeállításához és üzemeltetéséhez.
"es miert nem itanium procikkal ?"
Mert az opteron olcsóbb és gyorsabb. És nem utolsó sorban dualcore. -
BiroAndras #15 "Jah ez a teraflop micsoda... Nem tom mihez hasonlítani... Mondjuk egy AMD64 3000+ hány flopos? Ha ezt valaki megmondja tudok majd hasonlítani."
Ez nem teraflop, hanem petaflop. Ezerszer több.
Egy átlag (egymagos) PC néhány gigaflop teljesítményű. Tehát ez a cuccos néhány százezer PC-nek felel meg (34 ezer kétmagos csúcsprocival ez el is várható). -
Fen3gyerek #14 most ezek már a K8Lre fognak épülni? -
Radnix #13 Jah ez a teraflop micsoda... Nem tom mihez hasonlítani... Mondjuk egy AMD64 3000+ hány flopos? Ha ezt valaki megmondja tudok majd hasonlítani.
off: Oblivion nálam is elfut fullban de a monitoron óránként 1 kép jelenik meg. -
RoLii #12 hathogy lehessen vizualstudijo dotnetben fejleszteni :) -
cucumbira #11 Az az én PCmen is elfut full grafikon...:) -
nemtudomanevem #10 Bakker -
#9 De minek? ;-) -
RoLii #8 Nem is allsz olyan messze a valosagtol:)
a Cray hasznalt a C-Brick-ekben Itat es Ita2--t
A HPC windows meg mar rc2 fazisban van :)
Mondjuk tudtommal nem SSI de akkoris :)
Lesz itt meg Windowsos szupercluster :)
-
#7 ha meg belenyomsz par szaz videokartyat biztos menni fog.. -
#6 Ezen elfut az Elder Scroll:Oblivion full graffal? -
#5 de miert nem windows fut rajta, es miert nem itanium procikkal ?:)) -
intrex #4 Imádom a Cray-t :) -
galocza #3 nappaliba? az egész lépcsőházat elfoglalja... 8) -
#2 Asszem veszek egyet majd a nappaliba azt hozzákötöm paksot és talán elindul! -
AnonyX #1 Nem semmi azért ez a telyesítmlny!Ráadásul Opteronokkal. Királyság. Go AMD! Go Cray!