23
  • Morden23
    #23
    Ez a reklám = trendteremtő ez ebben a formában nem egészen igaz.

    Ez olyasmi, mint anno tizenX éve a tinidisco-kba járó kislányoknak cumi volt a nyakában. A trend az önmagát képzi, ezeket a dolgokat hívják úgy, hogy "szubkultúra".
    Magyarán, ha csak Calvin Klein cuccot hordok, akkor egy szubkultúrához tartozom, de ezt csinálhatom tudatosan, vagy tudatlanul. Lehet, hogy csak azért hordom, mert ez tetszik.

    A televíziós sorozatoknál, műsoroknál ugyanez a szubkultúra enyhén nehezebben fejlődik ki. Pl. a Star Trek, vagy a FarScape nevű sorozatoknak volt hasonló, de egy Barátok közt-nek nincsen (az nem szubkultúra, hogy az emberek beszélgetnek róla a buszon vagy a teraszon).

    Szóval nem árt különbséget tenni fogyasztó, termék és reklám között. Akikről te beszélsz, a mindent megvásárló, "hatékonyságot" leszaró, értelmetlen holmikat begyűjtő flótásokat úgy nevezik, hogy "impulzusvásárló". Most annyira nincsen kedvem ezt a dolgot levezetni, de ezek a mókusok közel sem a reklámok következtében fejlődtek ki.
  • Ma2ska
    #22
    Semmi gond öreg csak én a hozzátartozóimat nem a "társadalmi hasznosságuk" alapján szoktam megitélni, sőt még más embereket se, ami nagyon szubjektiv kategória egyébként is. Most lebuktattál, imádom a brazil szappanoperákat, Győzikét meg valósággal falom, Balázs, Mónika só alap, és még emellett ha tehetem, a Fási mulatóra csápolok egy keveset. Roppantul fájlalom hogy Lagzi Lajcsi mintha alul lenne reprezentálva ujabban.
  • psishock
    #21
    Tisztába vagyok hogy léteznek jó csatornák is, de ezek mondjuk csak cseppek a tengerből és azért nem is mindenki számára elérhetőek, az átlag ember meg ugye ezekre rá se néz. A "nézzd valóvilágot"-ra pedig az tizenötpercenként "bekukkantunk, hogy ugyan mi történik most a villába" szugerál. A vásárlásnál pedig szerintem egyszerûen csak a "trend"-re hajtanak az emberek. Ha pl az Ariel, Pinguiszelet, vagy a Margitszigetikristályvíz a média szerint "kúl" akkor azt fogják venni távol attól hogy mennyire vállik be/jó vagy sem.
    A net meg azért egészen más tészta, itt "mindha" egy kicsit kötetlenebb lenne az ember akármilyen szembontból, az viszont elég nagy baj ha már az ember itt is "komerc" sorozatokat néz/tölt le, de ha valakinek ez kell, hát legyen. Szemethunyok az felett, hogy mindenki úgy éli/vegetálja le az életét ahogyan a legjobbnak látja, de ne várják el hogy én is így tegyek mind a "massza" netán mosolyogjak is mellé, nope.
    Nade visszatérve a netre, már ha csak a reklámokat veszük példának. Pl a flash-ek 95% reklám, mondjuk más tészta ha az oldal arra épül, de a többi esetben ezeket símán le lehet tiltani ha zavarnak. Ugyanez a helyzet a képreklámokkal is, egész efektík ad-szürők vannak az újab böngészőkben. Személy szerint "Avant Browser"-t használok ahol ez egy-egy gomb nyomás, de 100% biztos vagyok hogy ez a többi híres browserban is elérhető akár plugin-nal vagy alapból.
  • kbupdate
    #20
    hát jah, győzike és az rtl klub bekaphatja, meg jóBANrosszban a TV2vel együtt (stb...)
  • psishock
    #19
    Hihetetlen hogy az egészből csak a "nagyimon" akadtál le, teljesen más volt a mondandóm, mint ami leesett. Ahogy látom te is abból "rétegből" vagy amit előbb említettem, de ez a te dolgod, végsősoron azt csinálsz/nézel ami tetszik, de ha azt akarod hogy nyomatéka legyen a mondandódnak akkor mondjuk írd le miért is olyan jók ezek a sorozatok pl, ahelyett hogy akárkit is szubjektívan szivatsz (legalább is próbálsz). Ha a "nagy élet" beli problémáidat akarod megvitatni velem vagy csak eccerûen unalmas és nincs haverod akivel megoszthatod a gondolataidat akkor ott a privi, szívesen várlak. Amúgy meg a legjobb ha topic-nál maradsz, Maris.
  • csimmasz
    #18
    Hát én azért tudom élvezni a Discovery,Spektrum,NG,Animal Planet,stb-t,persze nem minden műsort.
    Bár igaz ezeken meg k*rva sok az ismétlés.
    A netezés mellett mindíg megy a tv és érdekes hogy a sz*r műsor még így is zavar,pedig csak részben figyelek a tv-re.
  • sanci44
    #17
    KEDVES ÉRTÉKELŐ BARÁTOM ,REMÉLEM A TARTALOM
    láccik,HOGY JÓ!
  • Morden23
    #16
    Te ezt most úgy írtad, mintha Pc-n nem lehetne szar műsorokat vagy filmeket nézni. Az, hogy ki mit néz, az egyéni szocprobléma, semmi köze nincsen a médiához.
    A televíziót nem lehet szegmentálni, mert elég kötött a közeg időben (0-24h) valamint csatornában is (általában 1). Vannak méretes TV-csatornák, akik szegmentálhatják a műsoridejüket (AXN, AXN Sci-Fi stb.), de ha csak 1 darab csatornád van, akkor azt kell ráraknod, ami a legnézettebb.

    Csacsis: a népbutításnak nincsen köze a médiához. A népbutításnak a buta néphez van köze. Cigizz? Melyik médiában mondják ezt? Ismersz egy olyasmit, hogy OECD? Piálj? Lassan arra is igaz lesz a cigis dolog. Nézz valóvilágot? Ki kötelez rá?

    A második része a mondatnak igaz, csak rossz az irány. Az emberek azért néznek való világot, hogy ne lássák a saját nyomorukat, és mert jobb mások életében vájkálni, mint a sajátjukban.
    Hogy miért vásárolnak reklámok hatására? Meg fogsz lepődni. Azért, mert az ember olyan, hogy szereti másra fogni a döntéseit. Ha a reklámban meglátott terméket megvásárolja, akkor nem fárasztja magát az utánaolvasásnak/járásnak/nézésnek, valamint (és ez a fontos) nem magát, hanem a reklámot fogja hibáztatni, ha nem válik be a termék.

    Az a sok idióta, aki azt mondja, hogy a reklám KÉNYSZERÍT, az kicsit azért nézzen magába. A reklám ennél jóval finomabb dolog.

    Mellesleg én sem nézek egy gramm TV-t sem, de azt azért nem kéne letagadni, hogy internetezés közben még sokezerszer több reklámot kapsz a képedbe. Sőt, maga a net egy sokkal szofisztikáltabb média, mint a TV (reklámok szórása, stb.)
    Azon is érdemes lenne végezni egy számítást, hogy egy hónapban hány másodpercet kell csak amiatt várni egy oldal betöltésére, mert az tökig van reklámokkal. Szerintem meglepő értékek jönnének ki.
  • Csacsis
    #15
    Az addig rendben van, hogy a népbutítás legnagyobb fegyvere a média, és ezen keresztül irányítanak mindenkit úgy, mint birkapásztor a birkát. ("cigizz, piálj, nézz valóvilágot, addig sem látod nyomorod, nem törödsz borzalmas életeddel és legfőképpen nem veszed észre, hogy mi a pénzeden havaii-on nyaralunk egész évben")

    DE!!! Nem azért nem nézek TV-t mert zavarnak a reklámok, hanem mert OCSKA A SZINKRON ÉS SZANASZÉT VÁGJÁK A FILMEKET!!!!!!!

    Az ócska szinkront még megértem, mert ugye olcsó húsbt drágának eladva az igazgató sokat kaszál. De MI A FRANCÉR KELL KIVENNI A LEGJOBB, TÖRTÉNET szempontjából LÉNYEGES!!!! részeket????

    Na, én ezért nem nézek már tv-t, ezért töltök le mindent a netről.

    Miért nem veszem meg a boltban a DVD-t???

    1, A kalóz verzió lehet hogy igényesebb. (lásd alien2 rendezői kiadást, ami dvd-n soha nem jelent meg szinkronosan (régen '95 előtt még jó volt a magyar szinkron), csak kalózverzióban)

    2, megvenném ha lenne rá pénzem, de nincs. Na, ez kinek a hibája?

    3, ha mégis sikerül megvennem, engem raboltak ki, mert qva drága 1 filmsorozat 1 évadja.

    Grrrrr....
  • b
    #14
    sanci, nagyon rendbe vagy ez láccik. viszont használj több mondat végi írásjelet és több kisbetűt. thx!
  • sanci44
    #13
    MYUGDIJAS VAGYOK REMÉLEM AZ AGYAM RENDBEN VAN MEG AZ IQ-MAL SINCS KOMOLY BAJ SZABADIDŐM NAGY RÉSZÉT AZ INTERNET ELŐTT TÖLTÖM ÉS MINDIG IGYEKSZEM AZ ANYAGIAK FIGYELEMBEVÉTELÉVEL MINÁL MODERNEBB DIGITÁLIS ESZKÖZŐK MEGVÁSÁRLÁSÁRA HOBBIM A DIGITÁLIS FOTÓZÁS TERMÉSZETES A KÉPEKET MAGAM CSINÁLOM AZ IDÖSÖDŐ BARÁTAIM FIGYELMÉT IGYEKSZEM FELHIVNI ARRA,HOGY AZ INTERNET SZÁMITÁSTECHNIKA AZ AGY KARBANTARTÓJA EZ TUDOMÁNYOSAN KI VAN MUTATVA MÁR EGYPÁR BARÁTOM KÖVET IS ÉS NAGYON ÖRÜL AZ BIZTOS,HOGY A TV-NÉZÉS ÉS A SOROZATOK PRIMITIV SZORAKOZÁSOK SOHA NEM KÖTÖTTEK LE SZÁMITÓGÉP MELLETT MÉG A VB MECCSEKET IS ÉRDEKLŐDÉSI KÖRÖM SZERINT NÉZEM A JÖVŐ -EZ
  • winters123
    #12
    meg néha olyan hatásosak hogy az ember észre se veszi a végén a különbséget a fikció és a valóság között. Na ott kezdődik a gond a magánéletben is.
  • SoulHUN
    #11
    Szerintem tisztában van azzal és értékeli hogy a Nagymamájának köszönheti az életét, de lássuk be hogy egy bizonyos kor után már tényleg áldás lehet egy családnak ha a nagyi egész nap a tv előtt ül és meg sem szólal... De a párhuzamot lehetetlen nem észrevenni a "szivacsos" agyú nagymama, és a korfüggetlen TV-zombi között aki rohan haza mert "kezdi" győzikét, a barátok köztöt, és még a a franc tudja melyik huszonhatmilliomod rangú médiahulladékot.
  • mrzed001
    #10
    A sorozatok nagyrésze sajnos nem ezekből tevődik ki, hanem a lucetita, meg egyébb gagyi brazil/argentin tömeggyártott szappanokból, (+valóságshow-k, meg egyébb nyálszarok) amik tényleg a nőknek készülnek (egy férfi megőrülne tőlük)
    Mellesleg sztem károsak, mert IQ és érzelmi szinten rombolják a nézőket, rosszra tanítják ...
  • Ma2ska
    #9
    "definetely "
  • Ma2ska
    #8
    A szivacsos agyu nagyidnak köszönheted a létedet, vagy eddig még nem jutottál el? Majd ha te ennyi idős leszel, biztos jól fog esni ha igy beszél rólad az unokád. Hihetetlen hogy milyen patkány emberek vannak. Szégyelld magad.
  • Ma2ska
    #7
    Téged olvasva nem csodálkozom hogy ilyen xar a világ.
  • Cat #6
    "a tv mûsorok zöme a nőknek készül pl a sorozatok"

    Aha, te se láttál még jó sorozatot (hogy csak az agyonhypoltakat soroljam: 24, prison break, dr. house, firefly stb. - ezek garantáltan a monitor elé ragasztanak)
  • psishock
    #5
    Elsősorban dolgozom, de egy csomó más tervem is van az életben (grafikai fejlesztések, hardware, stb stb) amit hamarosan meg is valósítok, a nagyim már alig-alig életképes, néha megszólal de amúgy azt sem tudja merre van szerintem... de elsősorban nem is erről szólt a mondandóm és definetely nem is én vagyok a téma.

    Mice, a nőkkel az ég atta világon semmi bajom (annál több a buta, semmittevőkkel), nem a soviniszta hajlam beszélt belőlem, tudok olyan férfiakat is akik a tv elé ragadnak, de megfigyelések szerint a tv mûsorok zöme a nőknek készül pl a sorozatok. Különben is akinek nem inge ne vegye magára... oh, a "nákolás" amolyan "tályszólás" errefelé, sorry ha néha eltévedek a "helyestől", de belém van rögződve.
    Nem kell kiforgatni a szavaimat, egyik hozzászólásom sem a "nemek" vagy "különböző egyének" ellen szól, hanem a TV-ről és annak hatására az emberekről.
  • nowayout
    #4
    "Az ilyesmi mondjuk a szivacsosodó agyú nagyimnak megfelel, mert már nem sok haszna van a társadalomra, egyáltalán nem kreatív és ha ezeket nézi legalább addig se nem fáraszt minket, de egy normális ember messze elkerüli ezeket. "

    És belőled mennyi haszna van a társadalomnak? Remélem több, mint amennyi tisztelettel a nagyanyádról beszélsz...
  • Mice
    #3
    ezaz! jól megmondtad! férfiasan! tudnák :PP
  • psishock
    #2
    Nahát, én már évek óta rá sem néztem a tv-re, mivel pontosan mi is megy ott? gagyi sorozatok, gagyi rég lejárt filmek, gagyi reklámok, a többi "szórakoztató", "tudományos" mûsorokról meg a "hírekről" nem is beszélve. Plusz mindez akkor amikor nekik tetszik betáblázva. valami érdekes? nem hinném. na de biztosan vannak olyan emberek akiket kolumbó meg a kölyök rex felügyelő kalandjai, barátok közt a képernyő elé betonoz. Az ilyesmi mondjuk a szivacsosodó agyú nagyimnak megfelel, mert már nem sok haszna van a társadalomra, egyáltalán nem kreatív és ha ezeket nézi legalább addig se nem fáraszt minket, de egy normális ember messze elkerüli ezeket.

    Most ezt férfi ként mondom, a nők gondolom biztosan élvezik és sírnak amikor Mikit már megint kirugja Nóra mer megcsalta, gondolom a SIMS ezért is olyan közkedvelt ezeknél az egyedeknél. Sajnos hogy zömével ilyen embereket ismerek. Akik viszont másra is rá mernek nézni mint amit a TV "trendi"-nek tart és "érdeklődnek" is valami iránt azokból már alig tudnák 5-10 @ felsorolni.
  • Gerygrey
    #1
    Az anyagból egyértelműen kiderül, hogy a hagyományos televíziós reklámok gyakorlatilag senkit sem érdekelnek
    LOL, ezek a birkák eddig azt hitték, hogy a szar reklámok (főleg film közben) bárkit is érdekelnek? Én többek között ezért nem nézek tévében filmet (sokszor aludtam már el késő esti filmen reklámblokk alatt), torrentől egy divx hamarabb lejön mintha tévében nézném reklámokkal a filmet.