14
  • Alfa Of NS
    #14
    "Legfeljebb pénz dolgában állnak szarul... "

    Te nem szoktad a hireket figyelni? A legutobbi problemaja az volt az orosz kormanynak, hogy a novekvo energiaraka miatt akkora bevetele van, hogy nem tudja elkolteni. Azota kezdik el bejelenteni a hadsereg fejelszteset stb. Szoval penzuk az van ra dogivel jelenleg.
  • halgatyó
    #13
    "Putyin elnök a nukleáris energia növekvő szerepét szorgalmazta az orosz energiajövő fenntarthatóságának biztosítására"

    Ők már észbekaptak. Legfeljebb pénz dolgában állnak szarul... bár azt az országot sokszor leírták már (valami Nápolyi oroszlán is vagy hogy hítták..), aztán mindig talpraállt. (Ha nem is a mi örömünkre)

    Vajon Európa vezető hatalmasságai mikor fognak észbekapni? A fúzió jó dolog, de attól tartok hogy ki fogunk csúszni az időből. Az olaj (gáz) árak felszökése és a fúziós energia ELTERJEDÉSE közötti időt (becslésem szerint 20-30 évet) valami meglevő technológiával kellene áthidalni. Olyannal, ami alkalmas nemcsak a jelenlegi villamosenergia kiváltására, HANEM az annál sokszorosan nagyobb, teljes fosszilis energia kiváltására IS. Ipar (kohászat, cementgyártás, stb) lakások fűtése, közlekedés-szállítás
  • HUmanEmber41st
    #12
    Úszó erőmű:
    az összes atom-tengeralattjáró, repülőgép anyahajó..
  • halgatyó
    #11
    Jaj ne má... Valaki összeállíthatná az elmúlt évszázadban földrengés miatt elsüllyedt hajók listáját...

    Én kezdem: 0
  • halgatyó
    #10
    Csak egy dolgot nem értek. Az energiát ki kell csatlakoztatni valahogyan abból az úszó erőműből, és elvezetbni a felhasználási helyre. Ezt próbálom részleteiben magam elé képzelni, és asszem nem túl sok ilyen úszó erőmű fog épülni.

    Talán sok-sok év múlva, ha az óceánokon is lesznek úszó városok. De a legtöbb országban bőven van még hely (a túlnépesedésről szóló híreket célszerű némi számolgatásssal ellenőrizni)
  • halgatyó
    #9
    A "környezetvédők" pedig LÉNYEGÜKBŐL FAKADÓAN nem tudnak mást mint fikázni mindent, amit valaki felépített
    Már megszoktuk. Csak csendes undort érzek, ha megint a "véleményüket" kell olvasnom valahol
  • Komolytalan
    #8
    Persze, majd biztos elvontatják földrengés esetén. Kb fél év mire arrébb tudják vontatni, a földrengést meg nem tudják előjelezni max pár perccel.
  • Komolytalan
    #7
    "Amúgy mér süllyedne el?" Szökőár, szuperhullám, esetleg valami más természeti jelenség? A világűrről többet tudunk mint a tengerről, ezt azért nem kellene elfelejteni.
  • szombi
    #6
    Friss üzemanyag kiemelése a szállító konténerből. Amint a képen is látható, a friss üzemanyag teljesen veszélytelen, kézzel is megérinthető, hiszen a sugárzása elhanyagolható mértékű.
    [image]http://www.npp.hu/tura/03BlokkPrimer/m-pih00.jpg[/image]
  • szombi
    #5
    Már a 60-as években is létezett: atomtengeralattjárók...
  • Sidewinder
    #4
    Reméljülk jó cucc lesz.Putyinnak van esze,tugja , hogy nem lehet csak a gázra meg olajra alapozni mindent.Amúgy mér süllyedne el?Valaki talán ki akarja lőni 1 torpedóval vagy mi? Szerintem a környezetvédők túlzottan aggódnak.Valszeg ha az úszó atomerőművet Amerikában találták volna ki akkor nem aggodalmaskodnának ennyit.Pedig az se lenne jobb semmivel se.
  • Tuninger
    #3
    Mobil, tehát igény szerint áthelyezhető, egy földrengés esetén jóval kisebb valószínűségel lesz baj, és ha más okból mégis baj lenne, elvontatható, nem kell az emberekt kitelepíteni. (vagy igen, de akkoris kisebb lenne a terület szennyezése.)
  • snorbi
    #2
    Azt tudja valaki, hogy miféle előnyökkel jár egy ilyen úszó erőmű?
  • Caro
    #1
    Ha egy ilyen elsüllyedne, talán az járna a legkisebb kockázattal.
    A víz nagyon nagy mértékben képes elnyelni a különféle sugárzásokat.