GeForce 8 series

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Solten
PH-ról (<#hehe> cikk:

Továbbra is hiány van a nagyszerû ár/teljesítmény mutatójú GeForce 8800 GT-bõl. Ugyan erre a hétre vártuk az elsõ szállítmányokat, de minden bizonnyal sokkal több a megrendelés, mint amennyit ki tudnak elégíteni. Ez hatással volt az árakra is, mert a legtöbb helyen drágul a 8800 GT. A múlt heti 63 000 forintos Asus mellett 66 000 forintos BFG-t találunk. Érdekes, hogy a Gigabyte NX88T52H-B jelzésû kártyája alacsonyabb, 61 000 forintos árral szerepel a listákon. Persze venni még ezt sem lehet. Csalódnia kell annak is, aki a GeForce 8800 GTS-ek árának csökkenésére számított. Míg a GT csak papíron létezik, addig nem sok értelme lenne a vágásnak. Egyedül a Leadtek 320 MB-os GeForce 8800 GTS-énél láttunk a korábbinál alacsonyabb, 66 000 forintos árat.

Mondjuk az Inno GTS-e már száz éve 66 kiló.

Saor Alba

Solten
Minden hardver oldal a 8800 GT jobb hûtésérõl gagyog, hogy ezzel majd így-úgy, milyen faszán lehet tuningolgatni... (Gainward, Galaxy, Xpertvision...)

Ezek a hûtések arra kiválóak hogy halkan, még értelmes hõtartományban tartsák a kártyát. A 8800 GT- nem lehet tuningolni, max 10% de akkor talán már folyékony nitrogén kell hozzá... <#smile>

Saor Alba

Solten
"Huzamosabb terhelésnél a GPU akár a 80°C-ot is elérte (ne feledjük: nem számítógépházban tesztelünk!"

Hú, vazz... Ha bevisz az ember egy megolvadt kártyát, kicserélik gariba? <#szomoru2>

Saor Alba

Solten
<#eljen><#eljen><#eljen>

Saor Alba

NeoMaN
Nem. Kilépéskor azonnal -10 celsius.
Volt az 85fokos is game alatt
😊

skyman14
megfelelõ ez a hûtésa 8800GTbe????? ZALMAN VF700-CU

Ez tényleg jó.....

setuh
szoval akkor jobban jartam igy?

\"I knew all the rules, but the rules did not know me Guaranteed\"-Eddie Vedder

Hááát passz, azt hiszem DX9-ben olyan 160%-al gyorsabb? Bár a procid kevés lehetet már a 7600GT-hez is.

setuh
es ezzel jobban mennek majd a jatekok mint egy 7600gt vel?az en gepemen?

setuh
hat mert elotte mar nem volt idom.es egyebkent meg nem nagyon melegszik 72 fokos volt miutan kijottem a jatekbol,az eleg jo nem?

Hát valami erõsebb CPU elkelhet mellé, de legalább nem a VGA lesz a szûk keresztmetszet 😊
De miért vásárlás után kérdezed? Amúgy nem melegszik?

setuh
hali!most vettem egy asus 8600GT silent 256mb ddr3.mi a velemenyetek rola?es az en konfigomhoz jo(amd athlo64 3200+,1gb ram)vagy gyengebbet kellett volna?

Evogordon
Jó kis 8800gt

link

skyman14
ZALMAN - VF700-ALCU ez a hûtõ jól rácuppanna a 8800GT-re?és jól hûtené?
és kb mennyire megbízható?

MaSzKa

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

MaSzKa
Az úgy kezdõdött, hogy Matteo kolléga visszaütött - mondhatnánk, de nem tesszük, mert nem így volt. Bátorkodtam megjegyezni, hogy a HD 2900 XT után mintha picit fakóbb, laposabb lenne a megjelenített kép. Ekkor Matteo kolléga picit kutakodott a neten, és láss csodát: bizony-bizony valami nincs rendben az NVIDIA és a Crysis Demo kapcsolatában. Ezt már akkoris gondolhattuk volna, mikor a gyártó már gyakorlatilag aznap kiadott egy új béta meghajtót videokártyáihoz, de elhessegettük a rosszindulató gondolatokat.

Hogy mirõl is van szó konkrétan? Külföldi fórumokon alapos(nak vélt) tesztek után kiderítették: a GeForce-ok nem úgy jelenítenek meg pár dolgot, ahogy azt illenék. És valóban, mikor kifejezetten páztáztuk mind a hat szemünkkel (Matteo kolléga erre az alkalmora még az okuláréját is beizzította) a képernyõt a demó futása közben, észrevettünk pár gikszert. A legfeltûnõbb a távoli hegység tükrözõdése a vízben, melyet a Radeon minden hiba nélkül megoldott szemben az NVIDIA kártyáival.

Ekkor fogtuk magunkat, a régi jó trükkhöz folyamodtunk, vagyis átneveztük az indítófájlt, és újfent láss csodát: más eredmények jöttek ki (ezt többször is ellenõriztük). A grafikonon csillaggal (*) jelölt 8800 GT még az eredeti exe fájllal indult, de ezekután már az összes GeForce-nál a módosított indítófájlt alkalmaztuk. A különbség nem egetrengetõ, de attól az még kimutatható, vagyis ott van, és nyilván való, hogy más beállítások mellett még jobban elõjöttek volna az eltérések. Most nem szertenénk erkölcsi vitákba bonyolódni ezzel kapcsolatban, és mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy ez most egy véletlen galiba, vagy egy gusztustalan átverési kísérlet, de a dolog újfent nagyon elgondolkodtató. (Félreértés ne essék, cseppet sem képzeljük azt, hogy az AMD nem követhet el ehhez hasonlót.)

MaSzKa
nézzétek mit találtam nektek:<#mf1>
errõl beszéltem
NVIDIA GeForce 8800 GT - doppingolt teljesítménybajnok

Q....ra melegszik....90fok..is van....<#rinya>

Sziasztok!
Van valakinek itt Leadtek WinFast PX8800 GT Extreme karija??Mi a vélemény róla???
czky
Meg is érdemli az, akinek via csipes alaplapja van.

Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510

grebber
Nvidia

Probleme mit den 8800 GT-Karten

The Inquirer meldet, dass die ersten ausgelieferten GeForce 8800 GT mit einer hohen Ausfallrate zu kämpfen haben. Nicht nur, dass es, wie auch OCWorkbench berichtet, Probleme mit dem PT880-Chipsatz von VIA gibt, der anscheinendend mit den neuen ATi-Karten funktioniert, es sollen auch manche Karten bereits funktionsunfähig beim Kunden ankommen. So wird ein australischer Händer zititert, der von 3 aus 22 gelieferten Karten spricht, die defekt seien.
Nvidia

Wie meistens bei solchen Problemen scheint die Aufregung aber vermutlich größer zu sein als das Problem selbst, da es wohl nur bei einer kleinen Marge der anfangs ausgelieferten Karten auftritt. Die Inkompatibilität mit dem relativ weit verbreiteten VIA-Chipsatz hingegen könnte manche Kunden lieber zu den neuen Radeon HD 38x0-Karten von AMD greifen lassen.

info: Gamestar.de

Next PC upgrade: 2022

tugyiti
4-5 dl vodka...
Solten
EVGA 8800GTS 640MB SUPER SUPER CLOCKED EDITION (G80)

Saor Alba

Solten
Gainward über alles... (8800GT) <#worship>

Saor Alba

Solten
Ne mutogasd már ezt az ultraf*s hûtést... <#whatever> Apropó, hûtés! Sokan bosszankodnak miatta, de valami miatt olcsónak kellett lennie a kártyának... <#vigyor>

Saor Alba

Solten
(4880)

Saor Alba

Solten
Az ilyen kérdésektõl ne kapjon az ember agyvérzést... <#hehe>

Saor Alba

Szabó Péter

Illetve kérdésem lenne mi okozhatja játék közben a kép minõségének romlását.

Olyan mintha valami bezavarná. Hullámzik a kép, de alig észrevehetõen.

Szabó Péter

8600Gt-hez melyik a legjobb driver - ha van ilyen - és egy linket ha kapnék megköszönném!

Ide is felteszem a kérdésem, hátha valaki tud válaszolni.

Tehát cseréltem ma egy X1950XT-t 8800GTX-re. Ati driverrel baromi sok felbontás volt elérhetõ mind a játékokban, mind pedig a windowsban. A monitorom 16:10-es képarányú. 1920*1200 a natívja. Ezt látom az opciók közül, de más ilyen arányú felbontás nincs. 16:9-es pedig egy darab sincs. Ez mitõl lehet? Hogyan tudnám elõvarázsolni a többi felbontást?

2 drivert is próbáltam már: 163.75, 169.04 beta
MaSzKa
google.hu<#ejnye1>

prohardver.hu 8800GT fórum

Milyen bugra gondolsz mond már el,mert nem tudok róla semmit...

repvez
Itt is egy kis teszt érdekes,de a GTX-nek is odavág néhol a GT SLI-be meg meg se közeliti:
teszt
MaSzKa

MaSzKa
Ez az nvidia driver-es "bug", ez nem bug, hanem szimpla csalás. Bele van égetve a kódba, ha crysis.exe, akkor csalok. Csak azt nem értem miért csinálták. Nagyon szomorú, hogy ilyen hülyeségekkel rontják a hírüket, pont akkor, amikor éppen jobban megy a szekerük.

MaSzKa
pár 8800-as gt :-)

MaSzKa
EVGA:
e-GeForce 8800GT 512MB 600/1800 ( 269$)
e-GeForce 8800GT Superclocked 512MB 650/1900 ( 279$)
e-GeForce 8800GT KO 512MB 675/1950 (289$)
e-GeForce 8800GT SSC 512MB 700/2000 (299$)

MaSzKa

MaSzKa

MaSzKa
én még nem láttam sehol se

Na azért lehet azt kapni...én már vehettem volna de még várok az új atira, meg egy MSI oc lett volna egyik haver vett(mivel átadtam neki) és a gyári hütövel 90C a höm. terhelve...hát tudod kinek kell az ilyen.....

Oksa köszi...Asszem megvárom még a gt-k beérkezését mert eléggé ódákat zengenek itt ott és ha tényleg olcsóbb/jobb a gts-eknél akkor arra ruházok be...

LiveId: HUNRa1n PsnId: HUNKa1n

MaSzKa
B]Giannitól kaptam a hírt:[[/b]
8800 GT helyzet: Sajnos egyelõre sehol sincs, a múlt héten 1 db Asus érkezett, "bemutató példány".
Valószínüleg reálisan jövõ héten van 8800 GT-re esély, mert már külföldön lecsapnak a kártyákra, el sem jut ide - egyelõre.

Ezt láttad:

8800GTS G92 65nm 128 256bit 512MB VP2 Dec. 3
8800GTS G92 65nm 128 256bit 1024MB VP2 Dec. 3

én várnék....

Sorry a hülye kérdésért de megéri még megvenni egy 640mb-os gts-t vagy inkább gyüjtsek még picit gtx-re?😊

LiveId: HUNRa1n PsnId: HUNKa1n

grebber
De azt azért nem igazán értem hogyha már az elõzetesekben mondták hogy melegszik a 8800GT mint a barom akkor mi a retkes ....ért adták ki õket ilyen csicskafos hûtéssel?

Next PC upgrade: 2022

Ne légy hülye inkább türemes majd elmegy a tiéd én is ajálgatom majd pár havernak, de látom már 50k körül adod, biztos elmegy hisz új kari....<#ejnye1><#ejnye1><#fejvakaras>

MaSzKa
hello
ezt a vga-t akarják beszámítatni a 8800gts-embe
szerintetek ez milyen kari
azt mondták ddr2-es ramok vannak rajta(tulaj)
20eft-ért megéri beszámítatni?
a márkát ismerem a g2mx400-asaim hullotak mint a legyek ebbõl a márkából
:-(

Chipset: GeForce 8600GT
Memory: 256MB DDR2
Bus Type: PCI-E 16X
Video Output Function: Dual-DVI, HDTV

Manli Features:

Stream Processors: 32
Core Clock: 540MHz
Shader Clock: 1190MHz
Memory Clock: 700MHz
Memory Interface: 128bit
Memory Type: 256MB DDR2

[/img]http://www.manli.com/productsDetail.asp?nID=7&categorys=/34/,/10/,/157/&id=334&lang=en

Solten
<#eljen>

Saor Alba